Haklı Mıyım? Kaprisli Miyim?

Ayrıca bende akrabayla çalışmayı sevmiyorum.
Yeğenimi veya teyze vs farketmeZ kimse kim yani, yanımda istemem

Teyze isi ayarlamis. Yetmemis yanimda calis demis. Senle mi calissam onla mi calissam derken iyilikten maraz dogmus. O aramadiysa sen arasaydin. Tamam bi kapris trip yapilir da bunun icin kusulur mu bilemedim
Kesinlikle katılıyorum. Teyze olsam bir daha bulaşmam hiç valla. Hem uğraş hem azarlan.

Kaprisli değilsiniz ve haklısınız bence, sadece şunu söylemek istiyorum çok yoğun çalışan insanlarda ciddi tükenmişlik, unutkanlık, bıkkınlık oluyor. Bazen hazır bir dosyayı mail ekine koyup göndermem günler sürüyor

Not: teyzeniz yoğun çalışan/tükenmiş biri mi bilmiyorum sadece bunu belirtmek istedim, yaptığını meşrulaştırır mı hayır, ama eğer böyle bir durum varsa artniyet aramanıza gerek olmayabilir

Şirkete neden mahçup olduğunuzu anlamadım. Aramışlar sizde olumlu cevap vermişsiniz. Önce olumsuz cevap verip, sonra mı değiştirdiniz. Ayrıca teyzeniz size aracı oluyor, kendi yanındada iş ayarlamaya çalışıyor bu kadar samimiyetiniz varsa pazar günü arayıp teyze aramadın hayırdır diyebilmelisiniz. Teyzenizin aramaması kadar sizin aramamanızda saçma. İkinizde birbirinize profesyonel davranamazmışsınız, iyiki olmamış bence

Bak teyzenin yaptığı tabii ki hoş değil ama inan benzeri başıma geldi, çok daha iyi bir yerde kendi imkanlarımla iş buldum. Ben de tercümanım, şu an özgeçmişimde gözükmesi durumunda iyi olabilecek bir yerdeyim hem de tecrübesiz olarak Hatta o yakınım iş bulduğumu öğrenince çok sevindi, "benden kısmet olmadı ama sen kendin buldun bak ne güzel" dedi. Şimdilik çok mutluyum. O yüzden çok fazla üzülme Bir de şöyle düşün, daha işe başlamadan böyle oluyorsa işte ne sıkıntılar yaşarmışsın

Teyzemiz size geri dönüş yapmayarak adabı muaşeret kurallarına uymamış, sizde tepki olarak küsmüşsünüz, ortada büyütülecek birşey yok…
Yeni işiniz hayırlı olsun, umarım gönlünüzce olur herşey

Şu anki işinizi de teyzeniz ayarlamış. Bence ilgili bir insan teyzeniz. Haksızlık mi yapiyorsunuz biraz acaba?
Teyzeniz rica ediyor bir iş ayarlıyor siz begenmeyip şikayet edince diyor yanımda çalış o zaman. Enişte de bence dedi bu işsizlikte iyi sirkette iş bulduk beğenmedi burada da sorun çıkarabilir istemiyorum.
Yani enişte uygun görmedi teyzeniz de söylemedi kirilmayin diye.

Dünya senin etrafında dönmüyor ama dönsün diye o anda upraşmamaışsın sadece bir soru sormuşsun. Cevabını istemişsin. Enişteniz muhtemelen akrabayla zor olur çalışmak falan dedi o da size söylemek zor olur diye erteledi. Allah'tan diğer şirket olumlu anlamda dönüş yapmış başarılar dilerim. Teyzenizle de küsmenin bi mantığı yok. Sadece akrabalık ve iş ilişkisini ayrı tutun normal ilişkinize devam edin.

Eniştemin diğer şirkete görüşmeye gittiğimden haberi yok. Kaldıki iyi bir egitiminiz, donanımınız olunca çalışacağınız yer konusunda daha titiz davranma hakkına sahip olduğunuzu düşünüyorum.
Işimi iyi yapan, yapabilecek biri olmasam teyzem bırakın kendi şirketlerine almayı; ele önermez. Yüzü kızarır.
Birtakım durumlar ortaya çıkmış ve kariyerim için hangi secenegin benim için daha iyi olacağına karar verememiş. Gece 3'te uyanmış dusunmus sabaha kadar vs.

Aa hatırladım seni, bir zamanlar konuşuyorduk. Galiba ELL okuyordun.

X kişi ahbap, arkadaş olsa ne bekliyordunuz diyecektim de insanın teyzesi de yeğenine bunu yapmamalı bana kalırsa.
Yanında çalışma teklifi oldukça kötü olsa da laf olsun diye söylenmiş gayet belli.
Lakin insan ‘kızım bak iyi düşün taşın, sen kabul et zaten olumsuz bir durumda çıkarsın yine bizimle çalışabilirsin’ gibi bir cümle kurar.
Altı üstü 2 dksını ayıracak bunun için.
Bana kalırsa bu değersizliktir, mesele iş değil, hayatınızda bu kadar yakın olduğunuz biriyle fikir alışverişi yapmaya erinmek.

Muhtemelen teyzeniz işe soktum daha ne yapayım modundadır ama bundan sonra ona güvenmemeniz gerektiğini anlamış oldunuz.

Bana değer vermediğini düşünmüyorum aslında.
Aramızda klasik teyze-yeğen ilişkisinden öte bir ilişki var. Annemle beraber buyuttuler beni. Tatillere götürdü. Bir şey alacaksa en iyi markalardan aldı. Üniversiteyi kazandigimda hediye olarak yurtdisina gezmeye götürdü. Şimdi bile zorla alışverişe çıkarır.
Dün de uzak bir yerde oturmasına-çalismasina rağmen ağlaya ağlaya 1.5 saat yol gelmiş. Gece 3ten beri uyumamış, hangi seçenek benim için daha iyi olur onu düşünüp durmuş. Giderken de istemememe rağmen hayli yüksek miktarda harçlık bıraktı.

Onun kafa-dusunce yapısı normal insanlara göre biraz farklı. Bazi konularda da kompleksleri var. O yüzden herhangi bir mevzuya girdiğimde onunla genelde tadımı kaçıracak ufak da olsa bir sey oluyor. Ama artık dersimi aldım.

e her insanın kötü bir tarafı oluyor illaki
kimse mükemmel değil.
teyzenizin yaptığı çıkış gereksiz, siz de biraz nazlısınız sanki.

Böyle bir teyzenin de bu yaptığı hoş görülür yani.

Saydığınız şeyler hep maddi destek, maddesel güzellikler farkındaysanız.
Onun yolu da bu olabilir elbet bir şey diyemem.
Üzülen af dileyen insanı geri çevirmek olmaz zaten, dediğiniz gibi aklınızda daima kalacak bir olay bu, en azından temkinli olursunuz.

Yeğenlerimle çok sıcak, hatta aşırı sıcak ilişkilerim var, klasik teyze/hala - yeğenlerden değiliz biz de, o yüzden samimi olunan ilişkilerde her şeyin açık konuşulduğunu, tartışıldığını biliyorum.

Sizin teyzenizle ilişkiniz zannettiğiniz, ya da inandığınız kadar sahici değil sanki. Gece 3lere kadar uyumadıysa sizinle iletişime geçip, ne düşünüyorsun hadi her yönüyle tartışalım benim içim rahat etmiyor derdi. Ağlaya ağlaya 1.5 saat yolu, iş işten geçtikten sonra değil de, en başta gelebilirdi falan.

Birine maddi olarak olanaklar sunmak, ona değer verdiğimiz anlamına da gelmiyor her zaman. O yüzden teyzenizin size pahalı hediyeler alması ya da tatile götürmesi benim için sevgi belirteci değil. Siz de, teyzemin kompleksleri vardır diyorsunuz, olay siz ve teyze arasında geçtiğine göre, bu kompleksler sizinle ilgili mi yani, bu yaşananlar bu yüzden mi.

Bence teyzeniz birlikte çalışmak istemediği için sessiz kalmış ve şu an sonuçtan çok memnun.

Komplekslerinden bahsedecek olursak insanları mevkilerine göre vs sınıflandırır. Mesela geçen alışverişe gittik. Spor ayakkabı magazasindayiz. 'Ay keşke ben de spor ayakkabı giyebilsem. Işyerinde sekreterim hep giyiyor. Sonuçta hayattan bir amacı olmayan tipler ama ben giyemem' dedi. Yahu sekreteri muhtemelen ondan daha çok eğitimlidir vs. Ayrıca insanların meslekleriyle, hayattaki amaçları ne alaka?
Böyle şeyler dediğinde hem soğuyorum hem de lafımı esirgemiyorum. Belki iş ortamında bir şey derse herkesin ortasında fevrilik yapıp karizmasını bozacagimi dusunmus olabilir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…