Son paragraftan başlamak gerekirse...Birincisi bu bir "dava" değil.
İkincisi,oraya gitmekle,kimseyi onore etmiş olmazsın.
Sen gidince,onları onurlandırmış mı olacaksın ? Hayır.
Eşin ağabey olarak orada bulunmak durumunda.Senin de eşinin yanında olman ve de yenge olarak orada bulunman icap eder.Adı üzerinde,aileler tanışacak.
Şimdi kararı sen ver : Aileden misin,değil misin ?
Evlenirken herşey istediğin gibi olmamış,lohusa iken de sana sıkıntı yaşatmışlar.Yüzüne edilmiş hakaret ve iftira olmadıktan sonra geçmişteki sorunları fazla uzatmamanı öneririm.Zaten sık görüşmüyormuşsun,mesafeli davranmaya devam edip,gerektiği zamanlarda (mesela kız istemeye gelindiğinde) görüşebilirsin.
Eşinde gözü olan kız meselesinde haklısın,kim olsa sinir olurdu.Ama şu konuşma biçimi de hoş değil :
"tenbıhte bulundu...bende ona hayır hıçte öpmem gülmem benım yuvamı yıkmaya çalışan kadına hürmet etmem"" dedım.oda yalandan bana""yazık ama oğlu kanser""deyınce gebersın evlı kızını eşıme yamamaya çalışmasaydı oğlu hastaysa düğün dernekte ne ışı var"" dedım.""aaaaaa aaaaaayy" dedı sankı çırkeflık yapan onun evlı olduğu halde yamanmaya çalışan akrabasının ve annesı değılde bendımmm.."
benım ""gebersın ""lafını sölemem kanser olduğunun yalan olmasından dolayı bıde sırf o kadını korumak ıçın yalan sölemesı halbükı koruması gereken yenı ev yenı hayat kuracak oğlu dıye düşünüp sınırlendım.