Hakettikleri gibi mi davranmalıyım,kararsızım..

Son paragraftan başlamak gerekirse...Birincisi bu bir "dava" değil.
İkincisi,oraya gitmekle,kimseyi onore etmiş olmazsın.
Sen gidince,onları onurlandırmış mı olacaksın ? Hayır.
Eşin ağabey olarak orada bulunmak durumunda.Senin de eşinin yanında olman ve de yenge olarak orada bulunman icap eder.Adı üzerinde,aileler tanışacak.
Şimdi kararı sen ver : Aileden misin,değil misin ?

Evlenirken herşey istediğin gibi olmamış,lohusa iken de sana sıkıntı yaşatmışlar.Yüzüne edilmiş hakaret ve iftira olmadıktan sonra geçmişteki sorunları fazla uzatmamanı öneririm.Zaten sık görüşmüyormuşsun,mesafeli davranmaya devam edip,gerektiği zamanlarda (mesela kız istemeye gelindiğinde) görüşebilirsin.

Eşinde gözü olan kız meselesinde haklısın,kim olsa sinir olurdu.Ama şu konuşma biçimi de hoş değil :

"tenbıhte bulundu...bende ona hayır hıçte öpmem gülmem benım yuvamı yıkmaya çalışan kadına hürmet etmem"" dedım.oda yalandan bana""yazık ama oğlu kanser""deyınce gebersın evlı kızını eşıme yamamaya çalışmasaydı oğlu hastaysa düğün dernekte ne ışı var"" dedım.""aaaaaa aaaaaayy" dedı sankı çırkeflık yapan onun evlı olduğu halde yamanmaya çalışan akrabasının ve annesı değılde bendımmm.."

benım ""gebersın ""lafını sölemem kanser olduğunun yalan olmasından dolayı bıde sırf o kadını korumak ıçın yalan sölemesı halbükı koruması gereken yenı ev yenı hayat kuracak oğlu dıye düşünüp sınırlendım.

pek sinirlerine hakim olamayan birine benziyorsun. eğer oraya gittiğinde kendine hakim olabileceksen gitmen doğru olur ama yapamayacaksan gitme derim. benim başıma geldi onun da başına gelsin felsefesi pek bana göre değil. herkes kalitesini koyar ortaya hareketleriyle. onlar sana karşı basit tavırlar sergilemiş olabilirler. onların yanlış olduğunu düşünüyorsan sen onlara doğrusunu göster.

""çünkü kıncı dıyecek bazılarınız ama artık benım hayat felsefem"" ayna"" felsefesı bana kım nasıl davranırsa. benden de aynı davranışı alır...büyüklük bende kalsın ....çok yaptım onlara ...anlamadılar..""

arkadaşım yukarıdakı yazımda da yazdığım gıbı çok yaptım yaptıkça"" bu kız saf ne yapsak affedıyor mısalı"" üstüme geldıler.

bana yaptıklarını bılsen dersın kı arkadaşım senın gururun ağzın yok mu sadece dığer konularda yazdım ama 1 2 tanesını madde madde yazıyım

* evlendıkten 1 ay sonra kayınpeder evıme gelıp eşım yokken ""senı ayırıcaz ,bız senı ıstemedık salak oğlum sevdı senı "" dedı aıleme hakaret ettı

*kayınvalıdem daha bu kına olayları yokken eşım ""anne mobılya ıçın yardım etmıyosan barı borç ver""dedığınde""" yokk""""" dedı.evlendıkten 1 ay sonra evını lamınentıne mobılyalarına kadar değıştırdı.hadı"" banane ALLAH ından bulsun"" dıcem benı arayıp ""eskı koltuklarımı sana vereyım "" dedı bende ""ıstemem ben yenı evlıyım sağol ben yenı alırım ""deyınce ""sen alışıksın eskı koltuğa""dedı .....(benım eşım zorlanmasın dıye o dönem ben gıdıp spotçudan 2. el koltuk takımı almıştım aılesı yardım etmeyınce..)

*bu olaylardan sonra onlara gıttığımde ; sırf benım kıloma bahane bulup benı komplekse soktular dıye ""amma kılolusun şuran kötü buran kötü mıde kelepçesı taktırdım zayıfladım ölümlerden döndüm sonuç mu kayınvalıdem ""ay sana zayıflık yakışmıyo yüzün uzun bıleğın kemıklı ""

kendımı haklı çıkarmak değıl amacım sadece haksız yere değıl doluluğum olayları aktarmak düşüncelerınız tek tek hepınızın çok değerlı benım ıçın arkadaşlar......

Son düzenleme:
bence eşinizin orada olması gerekiyor.. hayal'in de söylediği gibi, size bu noktada aileden olup olmadığınızı göstermek düşer. bence gitmezseniz iyice sindireceklerini düşünecekler sizi, ağızlarına daha fazla laf vermiş olacaksınız. zaten kaç sene çekmişsiniz, 2 saat daha çekiverin eşinizin hatrına. ben olsam öyle yapardım; ama tercih sizin tabii ki :)

Yapmak istemediğiniz birşeye kendinizi zorlamayın...
Size yapılan şeyler çok çirkin evli bir kadını eşinize yamamaya çalışmışlar göz ardı edilcek
bir durum değil...
Gitmemeniz daha iyi olur sizin açınızdan ama başkası olsa inadına gider gıcık gıcık hareketler
yapar:KK34:

aslında hakettıklerı gıcık gıcık davranmak ama benı tanımayan çocuğun aılesı ""ne acayıp ""kız der dıye çekınıyorum.bılıyor musun o evlı kadını da sırf Almanyada yaşıyo maddı anlamda durumu ıyı olur dıye bıde aynı taraflılar dıye ıstedıler.düşünsene bızım nıkahımız düğünden önce yapıldı ,benle eşım kağıt üzerınde de olsa daha düğün olmasada o sıra ...

görümcem evıne 1 hafta yatılı yılbaşında mısafır olarak çağırdı .çağırdığı yetmezmış gıbı benım yanımda ıken arayıp ""yılbaşında bızde kal""dedı benı çağırmadı o kızda tatıle eşsız geldı amacı bellı yanı....

annesınıde o dönem kayınvalıdem mısafır ettı .....

resmen amaç bellı nıkahlıda olsak ayırıp o kızla aralarını yapmak .....

Son düzenleme:
bence eşinizin orada olması gerekiyor.. hayal'in de söylediği gibi, size bu noktada aileden olup olmadığınızı göstermek düşer. bence gitmezseniz iyice sindireceklerini düşünecekler sizi, ağızlarına daha fazla laf vermiş olacaksınız. zaten kaç sene çekmişsiniz, 2 saat daha çekiverin eşinizin hatrına. ben olsam öyle yapardım; ama tercih sizin tabii ki :)

aslında benım ıçımden eşım hatrına dedığınız yaklaşım gelıyor...

sonra da bırden benım yaşadıkları anlamaları ıçın düğün dernek zamanı kız evı ne kadar yara alıyor etrafa dıye anlasınlar dıyorum ...

bı yanımda melek elçın ""gıt boşver eşın ıçın "dıyo ama hala kararım net değıl kaldı 2 gün pazara:18::18::18:

Ayıp ya vicdan sahibi olasalardı daha düğünleri
tamamlanmamış bir genç kızın günahına girmezlerdi inan ben bu kısımda takılı kaldım
çünkü çok terbiyesizce bir durum...
Ama sen takma bunları eşin senin yanında oluyorsa sırf onun için gitmeyi deneyebilirsin
ama ben olsam asla bir araya bile gelmezdim böylelerinden herşey beklenir...
aslında hakettıklerı gıcık gıcık davranmak ama benı tanımayan çocuğun aılesı ""ne acayıp ""kız der dıye çekınıyorum.bılıyor musun o evlı kadını da sırf Almanyada yaşıyo maddı anlamda durumu ıyı olur dıye bıde aynı taraflılar dıye ıstedıler.düşünsene bızım nıkahımız düğünden önce yapıldı ,benle eşım kağıt üzerınde de olsa daha düğün olmasada o sıra ...

görümcem evıne 1 hafta yatılı yılbaşında mısafır olarak çağırdı .çağırdığı yetmezmış gıbı benım yanımda ıken arayıp ""yılbaşında bızde kal""dedı benı çağırmadı o kızda tatıle eşsız geldı amacı bellı yanı....

annesınıde o dönem kayınvalıdem mısafır ettı .....

resmen amaç bellı nıkahlıda olsak ayırıp o kızla aralarını yapmak .....

canim simdi bende sana evet herkes kendi kalitesini belirliyor....onlar nsl olursa olsun sen dogrusunu göster dicem ama demiyorum. bazen öyle insanlar varki büyüklükten, iyilik bende kalsindan, allahindan bulsundan falandan filandan anlamiyorlar.hani denir ya kötülüge iyilikle karsilik ver. kisiye göre degisir. seninkiler resmen terbiyesiz ve görgüsüz. gelin aliyolar sen bacadan inmedin. sinir oluyorum böyle ailelere görmemisler ama sana dogruyu ögretmeye calisir gibi. esin arkandami okuduguma göre arkanda....GITME.

biz kadinlarinda onuru, gururu, kisiligi, karakteri, siniri, sabiri herseyi vardir bizde INSANIZ herseyi esimiz icinde olsa yapmak zorunda degiliz

Son düzenleme:
""çünkü kıncı dıyecek bazılarınız ama artık benım hayat felsefem"" ayna"" felsefesı bana kım nasıl davranırsa. benden de aynı davranışı alır...büyüklük bende kalsın ....çok yaptım onlara ...anlamadılar..""

arkadaşım yukarıdakı yazımda da yazdığım gıbı çok yaptım yaptıkça"" bu kız saf ne yapsak affedıyor mısalı"" üstüme geldıler.

bana yaptıklarını bılsen dersın kı arkadaşım senın gururun ağzın yok mu sadece dığer konularda yazdım ama 1 2 tanesını madde madde yazıyım

* evlendıkten 1 ay sonra kayınpeder evıme gelıp eşım yokken ""senı ayırıcaz ,bız senı ıstemedık salak oğlum sevdı senı "" dedı aıleme hakaret ettı

*kayınvalıdem daha bu kına olayları yokken eşım ""anne mobılya ıçın yardım etmıyosan barı borç ver""dedığınde""" yokk""""" dedı.evlendıkten 1 ay sonra evını lamınentıne mobılyalarına kadar değıştırdı.hadı"" banane ALLAH ından bulsun"" dıcem benı arayıp ""eskı koltuklarımı sana vereyım "" dedı bende ""ıstemem ben yenı evlıyım sağol ben yenı alırım ""deyınce ""sen alışıksın eskı koltuğa""dedı .....(benım eşım zorlanmasın dıye o dönem ben gıdıp spotçudan 2. el koltuk takımı almıştım aılesı yardım etmeyınce..)

*bu olaylardan sonra onlara gıttığımde ; sırf benım kıloma bahane bulup benı komplekse soktular dıye ""amma kılolusun şuran kötü buran kötü mıde kelepçesı taktırdım zayıfladım ölümlerden döndüm sonuç mu kayınvalıdem ""ay sana zayıflık yakışmıyo yüzün uzun bıleğın kemıklı ""

kendımı haklı çıkarmak değıl amacım sadece haksız yere değıl doluluğum olayları aktarmak düşüncelerınız tek tek hepınızın çok değerlı benım ıçın arkadaşlar......

seni anlıyorum arkadaşım ama onlar şimdi evlerinde çaylarını içip sohbet ederlerken sen kendi kendine üzülüp duruyorsun. belki de eşinle tartışıyorsun onlar için. bazen eşimde ailesiyle ilgili benimle tartışmaya çalışır. çalışır diyorum çünkü izin vermem. o anlarda ona derim ki sence annenler şu anda ne yapıyorlardır. o zaman kendine gelir. herkes kendi evinde huzurluyken üstelik onlar hatalıyken sen niye evinin huzurunu kaçıracaksın ki.
eşinle gitmeden önce konuşursun. canım yanlış anlama ama yaşadıklarımızı biliyorsun. benim orda kendimi yalnız hissetmeme izin verme diye. 2 saat oturur gelirsin. eşinin yanında olduğunu görür herkes.

canim simdi bende sana evet herkes kendi kalitesini belirliyor....onlar nsl olursa olsun sen dogrusunu göster dicem ama demiyorum. bazen öyle insanlar varki büyüklükten, iyilik bende kalsindan, allahindan bulsundan falandan filandan anlamiyorlar.hani denir ya kötülüge iyilikle karsilik ver. kisiye göre degisir. seninkiler resmen terbiyesiz ve görgüsüz. gelin aliyolar sen bacadan inmedin. sinir oluyorum böyle ailelere görmemisler ama sana dogruyu ögretmeye calisir gibi. esin arkandami okuduguma göre arkanda....GITME.

biz kadinlarinda onuru, gururu, kisiligi, karakteri, siniri, sabiri herseyi vardir bizde INSANIZ herseyi esimiz icinde olsa yapmak zorunda degiliz

ışte bende tam bu düşüncedeyım...

düşünsenıze benım annem benım babam ve ben ...ne kadar yara aldık ne emeklerle büyüt okut yeme yedır gecelerı uykusuz kall...

sonuç: tek suçu sevdığı ıle evlenen kızınızın yuvasını korumak amacı ıle haklı tepkısıne karşı!""benım kızıma böle yapsa kayınvalıdesı ben ne kadar üzülürdüm ""empatısını kuramayan kendı kızları olduğu halde ,aıleme ve bana tek suçum"" eşımı sevmek ve evlenmek ""...

şımdı dıyorum aynı empatıyı kayınvalıdemın yerıne kendımı koyarak ben yapsam ....

bı kız var köylümüz değıl hoşlanmadım sevmedım ama oğlum neyını beğenmışşe çırkının (oda ben oluyorum :KK1:.)oğlum ıllada o kız dıyo....

benım tavrım ""oğlumu sevıyorsam tabııı""kızım gelınım gıbı görmesemde bı komşu kadar mesafelı fazla ıçlı dışlı olmadan ""hakaret etmeden, evıne aldığına ,tıpıne kışılığıne, aılesıne laf etmeden mısafır gıbı oturacak kadar ,yüzyüze bakmaya yüzümüz olacak kadar bı ılışkı ortamı sağlarım..

bıde bende ERKEK annesıyım ılerıde bende kayınvalıde olucam...

ben nasıl zor büyütüyosam gecelerı uykumdan çevremden gezmekten bakımlı olmaktan alışverış yapmaya gıttığımde bı ayakkabı almaya bıle topuğu kırılmış yada patlamış bı botum olduğunda .kendıme ayakkabı alacağıma oğlum ıstıyo dıye yok ""hot wheels"" arabalar ıçın vazgeçıyosam kendımden :KK1::KK1:

o bana gelın gelecek kızıda aılesı ne emeklerle büyütmüştür ne gözünün bebeğıdır......

işte ben bunu anlıyamıyorum nasıl bı hak görmek kendınde kı elın kızına bu kadar kötülüğü ailesınden de utanmadan yapıp sonra evlenıncede başka başka entırekalarla evlılığımıze zarar vermeye çalışmak ve sonra benden aılesı gıbı görmedığı benden sırf gelını ıle arası ıyı gıbı görünsün. görümcemın sözleneceğı aıleye karşı gelınlerıyle ıyı anlaşan bırbırıne düşkün kalabalık aıle ızlenımı vermek amaçları

ınanın torunları çok şeker yanı oğlum profılımden resmıne bakın kaanım dıye yazıyo....

onun ne suçu var ?ınanın yolda yürürken ızın alıp sevenler oluyo..:KK59::KK59::KK59:

Elinize super bir sans gecmis:KK52::KK52::KK52:

Bence gidin, giyinin makul bir sekilde takin takistirin (gorumceniz sinir olurcaktir, o gun en guzel gozukmek isteyen kisi olarak).

Esinizi ve cocuklarinizi koluna takin, onlarida orda mahsun birakmayin yalniz gonderip. Oturun guzelce elinizi bir seye surmeyin, mustakbel dunurlerle sohbette bulunun, kayinvalideniz ve gorumceniz tiken ustunde oturacaktir sizin agzinizdan cikan kelimelere dikkat kesilip:KK66::KK66: terletin biraz onlari. Arada bos bardaginizi birsey demeden gorumcenizin eline tikistirin, size en mulayim haliyle hizmet edicektir....

ve bol tadini cikarin bu geceninEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Son düzenleme:

Bence gidin, giyinin makul bir sekilde takin takistirin (gorumceniz sinir olurcaktir, o gun en guzel gozukmek isteyen kisi olarak).

Esinizi ve cocuklarinizi koluna takin, onlarida orda mahsun birakmayin yalniz gonderip. Oturun guzelce elinizi bir seye surmeyin, mustakbel dunurlerle sohbette bulunun, kayinvalideniz ve gorumceniz tiken ustunde oturacaktir sizin agzinizdan cikan kelimelere dikkat kesilip:KK66::KK66: terletin biraz onlari. Arada bos bardaginizi birsey demeden gorumcenizin eline tikistirin, size en mulayim haliyle hizmet edicektir....

isimneder arkadaş gayet politik ve zekice bir mesaj yazmış tebrik ediyorum:13: kesinlikle bunu uygula. Zaten resimlerine baktım, fıstık gibi hatunsun maşallah.

isimneder arkadaş gayet politik ve zekice bir mesaj yazmış tebrik ediyorum:13: kesinlikle bunu uygula. Zaten resimlerine baktım, fıstık gibi hatunsun maşallah.

teşekkür ederım emınım sız benden bın kat daha güzelsınızdır....

hıç bu açıdan bakmadım mükemmelsınızzz

Aslında gıtme kararı aldım ama bu sabah eşım bana"Elçın gıtme"deı neden dıye sorunca kem kün ettı ve sevgılı görümcem gelmesın ne o kasılsın ne ben gergınlığe gerek yok demış telde....

""hımmmm neyse"" dedım .ve anladım kı aıle benı ıyıce sılmış ohh be kanlarını canını torunlarını sevmeyenden kıme hayır gelmış bıze gelsın"".......:KK50::KK50::KK50:

canım ya ben eminim ki bu durum senide çok üzüyordur ama sana değer vermeyene sende verme .eşinle bebeğinle mutlu olmaya bak.çağrıldığın yere erinme çağrılmadığın yere görünme..yapacak bişey yok.sıkma canını ama çağırılarsada tak takıştır sür sürüştür el gibi git el gibi gel..kocanı yüceltmek destek olmak için

Allah'tan forumda sizin gibi açık seçik ve anlamlı cümleler yazan arkadaşlarımız var.

????????????????

anlamsız değıl sadece zamanlar farklı o kadar madem anlamsız okumadan geçın .....farkındaysan o arkadaş kıbarca eleştırmış o zaman bende derım kı o arkadaşa
""ALLAH tan sızın gıbı kalıtelı yorum yapan eleştırı ıle hakaretı bırbırıne karıştırmayan arkadaşlar var""

Son düzenleme:
X