Hakaret Davası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepinize tesekkur ederim. Tek tek alintilama yapmayi bilmedigimden buradan sonucu yazayim dedim. Evet mahkeme sonuclandi. Ama once bir ara bulucu onu cagirdi ve davalarin uzamamasi icin simdi boyle birsey cikmis. Ne istedigini sormus. O da ne istesem ki 10 000 cok mu olur demis. En son 4000 odesin dava bitsin demis. Zaten ben bu davadan sonra tazminat davasi acacagim demis. Sonra beni cagirdilar. Ben eger bu parayi kendine degil ihtiyaci olan birine ya da bir kuruma bagislasin deseydi seve seve yapardim ama amaci bu zaten dedim Hic sasirmadim. Ara bulucu 10 000 istedi biz cok dedik tazminat davasinda bile en fazla 1000 ya da 2000 alirsin deyince ine ine 4000 tl ye indi dedi. Aslinda kotu niyetli oldugunu o da anlamisti ama gorevini yapmak zorunda. Neyse ben anlasmaya varmayi kabul etmedim. Zaten bir sucum yok neden para odeyim odeyeceksem tazminat davasini kazanirlarsa onu odeyim dedim. Cunku niyetleri kotu. Hakim karar versin dedim. Dava gunu gittim. Oglumu da dinlemek istedi hakim. O da yasadiklarini anlatti. Hakim aslinda onlarin niyetinin kotu oldugunu anladi ama benim oglumdan baska tanik yoktu. Oysa onun yalanci da olsa bir sahiti vardi. Bu arada karakoldaki ilk ifadelerinde kufur ettigimi ve tehdit ettigi soyleyenler (sahit ile cocugun annesinin ifadeleri birbirini tutmuyor bu arada) mahkemedeki ifadelerinde kufurleri katmerlestirmisler bir de cocugun annesinin bogazini sIktIgImi soylemis yalanci sahit. Ifadeler celiskiliydi. Ben de boyle birsey olsa bizi bir ayiran olurdu oysa hic sahit yok goren eden yok dedim. Bu arada orada mobese kamerasi da yokmus. Olsa idi super olacakti. Ben konusmamizin 5 dakika bile surmedigini cunku cocugu Istiklal Marsina yetistirdigimi soyledim. Bogaz sIkma olayi olsa idi en az bu tartismalar yarim saati bulurdu oysa ben derse yetistim dedim. Bir de boyle seyler olsa idi onlarin da bana saldirmalari gerekmez miydi, oysa boyle birsey olmadi dedim.
Sonuc olarak hakaret davasindan beraat ettim. Tehdit davasindan ise ortada onun yalanci da olsa bir sahiti oldugu icin hakim ceza verdi once bana sonra daha once hic cezam olmadigi icin hukmun ertelenmesini geri birakma dedi. Yani 5 yil boyunca hic suc islemeyecekmisim. Bu olay sicilime islemeyecekmis. Onlar bunu begenmediler ve temyize verdiler. Cunku amaclari para sanirim ki tazminat davasi acmayi dusunuyorlar. Boyle bitti. Hic yoktan film gibi bunlari yasadim.

Şaka gibi ya; iftira atıp, insanı böyle bir şeyle uğraştırmak, onun vaktinden çalmak, üstelik çocuğu suçlu iken onun hareketlerini düzeltmeye çabalayacağına karşı tarafa saldırmak... Böyle insan olamaz.

Burada denk geldiğim yorumlarınızdan biliyorum, sakin birisiniz ve sakinliğiniz sizi aklamış. Yerinizde ben olsaydım "Boşa gitmesin" diye kadını münasip bir an ve yerde yakalar, boğazını sıkar, tartaklardım sanırım.

Cok tesekkurler. Dava simdi istinad mahkemesinde. Sonuc degismezmis. Ama yine de onlar itirazlarini yaptilar. Istinat mahkemesinden sonra da muhtemelen tazminat davasi acarlar.
Bu arada ben oglumun sinifini degistirdim.
Dava sirasinda hakim cocugun babasini taniyip tanimadigimi sordu. Ben de bu sehire yeni geldigimi ve kimseyi tanimadigimi soyledim. Hakim cocugun babasinin ceza evinde oldugunu bilmiyor musun dedi. Neden bunu dedi anlamadim.

Şaka gibi ya; iftira atıp, insanı böyle bir şeyle uğraştırmak, onun vaktinden çalmak, üstelik çocuğu suçlu iken onun hareketlerini düzeltmeye çabalayacağına karşı tarafa saldırmak... Böyle insan olamaz.

Burada denk geldiğim yorumlarınızdan biliyorum, sakin birisiniz ve sakinliğiniz sizi aklamış. Yerinizde ben olsaydım "Boşa gitmesin" diye kadını münasip bir an ve yerde yakalar, boğazını sıkar, tartaklardım sanırım.
Yapmadigim halde bunlari yasadim. Saka gibi. O yuzden gorsem o insanlari kacarim herhalde.

tehdit davasından ceza vermesine çok şaşırdım
yalancı şahit lafıyla hareket mi edilir ya

iyi madem ben birine gıcık kapayım, pislik olsun diye de yalancı şahit tutayım
sonra mahkemeye çıkarıp hiç yok yere ceza yedireyim
olurmu böle bişey ya

Cok tesekkurler. Dava simdi istinad mahkemesinde. Sonuc degismezmis. Ama yine de onlar itirazlarini yaptilar. Istinat mahkemesinden sonra da muhtemelen tazminat davasi acarlar.
Bu arada ben oglumun sinifini degistirdim.
Dava sirasinda hakim cocugun babasini taniyip tanimadigimi sordu. Ben de bu sehire yeni geldigimi ve kimseyi tanimadigimi soyledim. Hakim cocugun babasinin ceza evinde oldugunu bilmiyor musun dedi. Neden bunu dedi anlamadim.
Bulaşmasaymışsın keşke bu aileye hiç demiş... Geçmiş olsun çok ya feci bir durum

Darp raporu almışsınız ve hakarete siz uğramışsınız. Neden siz de darp, taciz ve yalan şahitlik üzerine dava açmadınız karakoldan sonra? Bir avukat tutmanızda fayda var.

Konuyu şu anda gördüm umarım yardımcı olabilirim size. Savcı dosyayı şikayete tabi suç olduğu için mahkemeye taşımış, kamu davasına dönüşmez avukat tutmak zaruri değil zira özelden telefon numaramı yazacağım size savunmanız için dilekçenizde eğer isterseniz yardımcı olurum seve seve. Çocuğunuzun darp raporlarını şikayet ettiğinizde size imzalatılan evrağı delil olarak dosyaya koyun oğlunuzu şahit yazdırın ve tanık hakkında yalancı şahitlikten suç duyurusunda bulunun. İddianameyi bana gönderirseniz uygun savunmayı da dilediğiniz takdirde birlikte hazırlarız siz savunmanızı kendiniz yaparsınız. Birşey çıkmaz diye düşünüyorum sizin aleyhinize belki karşı taraf için bile çıkabilir içiniz rahat olsun
Mesajınızı şimdi gördüm. Çok özür dilerim. Ne güzel bir yüreğiniz var sizin. Çok çok teşekkür ederim. Dava bitti. Hakaret davasından beraat verdi hakim. Tehdit davasından hükmün ertelenmesinin geri bırakılması kararı verildi. Onlar itiraz ettiler. Şimdi istinaf mahkemesinde. Galiba bunlar ömür boyu uğraşacak benimle. Sonra da tazminat davası açacakmış kadın.
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi ki kadınlar kulübü var. Ne güzel insanlarımız varmış. Bana yardımcı olmaya çalışan, destek veren tüm kadınlarımıza yürekten teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

bir çocuk sınıfta arkadaşlarına şiddet uyguluyorsa o çocuğun ailesin 100% ağır sorunludur.. bu hiç değişmez.. sizde tam bir belaya çatmışsınız, çok geçmiş olsun..

decemBer decemBer aynen öyle oluyor.. şimdi ben sana gıcık olsam yalancı şahitle hayatını zindana çevirebiliyorum.. kanunlarımız nefes ötesi, ondan..

Mesajınızı şimdi gördüm. Çok özür dilerim. Ne güzel bir yüreğiniz var sizin. Çok çok teşekkür ederim. Dava bitti. Hakaret davasından beraat verdi hakim. Tehdit davasından hükmün ertelenmesinin geri bırakılması kararı verildi. Onlar itiraz ettiler. Şimdi istinaf mahkemesinde. Galiba bunlar ömür boyu uğraşacak benimle. Sonra da tazminat davası açacakmış kadın.
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi ki kadınlar kulübü var. Ne güzel insanlarımız varmış. Bana yardımcı olmaya çalışan, destek veren tüm kadınlarımıza yürekten teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
Gercekten hasta insanlar icerimizde Allah yardimciniz olsun insan magdur edildigine mi uzulsun ugrastiginami cocugunun psikolojisinemi
Inanin yasal yola degil okul bildirimine gitseydinizde ayni olurdu bu seferde yonetim belki cocuga takardi karsinizda normal bir insan yok her zaman derim Allahtan korkmayandan korkacaksin kacacaksin yahu yalanci sahitlik iftira hakkin olmayana tenezzul 3,5 safmiyiz bunlarin hesabini yapan korkan aman vebali buyuk olur diyen bilmiyorum
Ne olacak sonumuz nereye varacagiz onuda bilmiyorum soyle konulara insanlara denk gelince sinirlerim bozuluyor Allah iyilerle karsilastirsin bundan sonrasinda

Darp raporu almışsınız ve hakarete siz uğramışsınız. Neden siz de darp, taciz ve yalan şahitlik üzerine dava açmadınız karakoldan sonra? Bir avukat tutmanızda fayda var.
Darp mahkemede görüşülmedi bile. Çünkü olay darptan sonrakiler olduğu için hakim o olaydan sonraki durumları ciddiye alıyor. Mahkeme usulleri çok farklı.
yalancı şahitlik için dava açamam çünkü ben kadının yalancı olduğunu biliyorum ama ispatım yok, oğlumdan başka.
Bu arada 12 yaşın altındaki çocuklarda cezai müeyyide yokmuş.

Darp mahkemede görüşülmedi bile. Çünkü olay darptan sonrakiler olduğu için hakim o olaydan sonraki durumları ciddiye alıyor. Mahkeme usulleri çok farklı.
yalancı şahitlik için dava açamam çünkü ben kadının yalancı olduğunu biliyorum ama ispatım yok, oğlumdan başka.
Bu arada 12 yaşın altındaki çocuklarda cezai müeyyide yokmuş.

Ne ala memleket. Canım isteyen herkesi köşede sıkıştırayım, sonra hakaret davası açayım.
Hukukun içinde at koşturuyor valla. Rezil bir ülke!

Merhaba... Şimdiye kadar hiç konu açmamıştım ama kısmet bu güne imiş. Daha önce konu açmasam da konu sahiplerine yardımcı olmak için kendimden bahsettiğim olmuştu. Bu yüzden çoğunuz muhtemelen beni biliyorsunuz. Ancak bu günkü konum başka...
Çoğunuzun da bildiği gibi bir oğlum var. Boşandım ve oğlumla başka bir şehirde yepyeni bir hayata başladık. Her şey çok güzel giderken ne olduysa o gün oldu. Normalde pek bir şey anlatmayan, okuldaki hiç bir şeyden bahsetmeyen çocuk o gün okuldan aldığımda "anne, sana bir şey söyleyeceğim" dedi. Biliyorum ki o bana bir şey söyleyecekse bu çok büyük, önemli bir şey. Oğlumla aynı sınıfa düşen bir çocuk oğlumu darp etmiş. Yerlerde sürüklemiş, pantolonu yırtılmış, kafasını bir sıraya bir tahtaya defalarca vurmuş. Problemli bir çocuk olduğunu, sınıfta herkesi sıraya dizdiğini, sinirlenince gözünün döndüğünü ve önüne kim gelirse siniri geçene kadar dövdüğünü söyledi. O gün de piyango benimkine düşmüş. Ben de yapılması gerekeni yapıp hastaneden darp raporu aldım ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulunduk. Ertesi gün müdüre durumu anlattım, müdürün hiç bir şeyden haberi yok bu arada. "Çocuk bu kadar hırpalanırken nöbetçi öğretmen de mi görmedi, neden müdahale de bulunmadınız?" dedim. Oğlumun sınıfının değiştirilmesini rica ettim. Müdür de çocuklar sınıfta iken olayın aslını öğrenmek için sınıfa girdi. Ben dışarıda bekledim. Sınıftaki diğer çocuklar o çocuğun tüm yaptıklarını anlatmış ve müdür şaşırmış bir vaziyette sınıftan çıktı. "Ben gerekeni yapacağım" dedi. Dersim olduğu için ben de iş yerine geçtim. Bu olay olduğunda günlerden Cuma idi. Pazartesi günü oğlumu okula bıraktım. Arabamın yanına bir araba park etti. Önce hiç dikkat etmemiştim. Arabadan inen bayan "X... bir dakika" deyip çocuğun adını söyleyince oğluma "seni döven bu muydu" dedim. Sonra da bayanın yanına gidip "pardon bakar mısınız. 5 dakika konuşa bilirmiyiz?" dedim. Der demez bir hışımla kadın üzerime gelip "ben de onun için gelmiştim. Siz 10 yaşındaki bir çocuğu kullanarak şov yapamazsınız" dedi. Ben de "hanımefendi darp olan benim çocuğum" dedim. o sırada arabadan başka bir kadın çıktı. "Polisi arıyorum" dedi. O da " dur arama. Sen bana başka bir şey için lazımsın" dedi. Ben ne olduğunu anlamadım. Baktım konuşulacak tipler değiller koştura koştura çocuğu istiklal Marşı'na yetiştirmeye çalıştım. Kadın arkamdan hala bir şeyler söylüyordu. Telaştan duymadım. sadece "sanırım siz bu tip olayları sık sık yaşıyorsunuz, bunlar sizin için normal olabilir ama benim oğlum darp edildi" dedim. Çocuğu bırakıp iş yerine geldim. Bir kaç saat sonra telefonum çaldı. "Bilmem ne karakolundan arıyoruz. Hakkınızda şikayet var...İfade için gelmeniz gerekiyor." Karakola gittim. Hiç hayatımda duymadığım küfürleri yanındaki kadını şahit göstererek ona söylediğimi iddia etmişler. Neyse karakolda ifade verdim. Yapım da müsait değil ki küfür etmeye.... ve tek şahidim de oğlum. Oğlumun yanında küfür etmemin mümkün olamayacağını, gerekirse oğlumun da ifadesinin alınabileceğini söyledim. Aradan sanırım 5 ay geçti. Ve bu gün mahkemeden kağıt geldi.... Asliye Ceza Mahkemesi... Hakaret ve tehdit...
Böyle durumla karşılaşan var mı? Avukat tutmam gerekir mi? Kimileri bir şey çıkmaz diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bir de bana yardım ederseniz sevinirim. Özellikle avukat arkadaşlar... Tecrübelerinizi ve fiktinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

darp raporunu mahkemeye kanıt sunun. karşı iftira davası açın. avukatıda mutlaka tutun.bu arada olay okul bahcesinde olduysa mobesse vardır. sizin pek konuşmadığınız koşa koşa gittiğiniz kayıtlardan çıkar zaten.mahkemede bunuda talep edin...

Ne ala memleket. Canım isteyen herkesi köşede sıkıştırayım, sonra hakaret davası açayım.
Hukukun içinde at koşturuyor valla. Rezil bir ülke!
Mahkeme... Bir boşanmada gördüm, bir de oğlumun darp olayından sonra... O izlediğimiz filmlerdeki gibi değil maalesef....

darp raporunu mahkemeye kanıt sunun. karşı iftira davası açın. avukatıda mutlaka tutun.bu arada olay okul bahcesinde olduysa mobesse vardır. sizin pek konuşmadığınız koşa koşa gittiğiniz kayıtlardan çıkar zaten.mahkemede bunuda talep edin...
Mahkeme olay darp olayı değil diye o olaya bakmıyor bile. Olay darptan sonra olmuş diye darptan sonraki olaylarla ilgileniyor...
Mahkeme sonuçlandı zaten. Davalar da filmlerdeki gibi değil...

Mahkeme olay darp olayı değil diye o olaya bakmıyor bile. Olay darptan sonra olmuş diye darptan sonraki olaylarla ilgileniyor...
Mahkeme sonuçlandı zaten. Davalar da filmlerdeki gibi değil...
geçmiş olsun o zaman :) ben konunun tarihine dikkat etmemiştim. yeni bir şey sandım. allah beterinden saklasın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X