- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Napıcamki şimdiden resti çekip ne siz bize gelin ne de biz size diyememkiEvlenince o kayinbaba senin evinden de cikmaz bak gor..karakteri bu demek ki..adimini ona gore at.
OYle degil sakin...sikayet eden taraf olup erkek arkadasinida cigrindan cikarma belliki o da rahatsiz fakat babasi fazla despot ve dusuncesiz...mesela ailen bizi neden.Bir kez bile evinize davet etmedigi halde cat kapi yolda dahi bana soylemeden bize geliyor annem uygun degildi empati kur benim yerimde olsan ne tepki verirdin..acik olalim evlendigimizde de boyle emrivakiler bizim aramizi acar...annene babana saygisizlik etmen degil fikrim buna bende karsiyim ama fikirlerini soyleyemiyorsun biz nasil kendimizi ifade eden bireyler olacagiz onlara karsi.....daha dolgun sakin cumleler az da isve cilve ...birak sikayet edip bunaltan onlar olsunlar...bi de mesela bugun haber vermeden ailecek evlerine gidin nisanlin kizarsâ babanintarzi buydu bizde ayip olacagini dusunmedik bi sorun mu oldu diyebilirsin...Napıcamki şimdiden resti çekip ne siz bize gelin ne de biz size diyememkibu yaştan sonra onlara bişeyleri de öğretemem ne yapıcam
Öncelikle söz nişan düğün...hepsi son derece stresli bi süreç ve insan bu süreçte normalde takılmayacagı konulara bile takılabiliyor....O yüzden biraz daha sakin olmak lazım...
Sizin yaşadıgınızda aşılamayacak bi sorun değil ama bi iki konuda tavrınız net olmalı...
1-Sevgiliniz yani müsatakbel nişanlınız ve ileri de eşiniz olacak kişi ailesi ile senin aranda denge kurabilmeli...."Hayır" demeyi bilmeli...ve senin kararlarına karşı da saygılı ve anlayışlı olmalı...
annesini babasını kıramadıgı için seni zorlaması bence yalnış....
2-Sonuçta daha nişanınız bile olmamış...siz de onlara bi kaç kere gitmiş olsanız bile yoldan haber vererek ansızın gelmeleri hiç ama hiç hoş degil....bence bu durum normal kabul edilemez...Sonuçta ev bu....müsait olmayabilir işiniz olabilir vs....
Bence de konuyu çok büyütmeyin ama bu durumdan rahatsızlıgınızı ailesini suçlar bi uslup takınmadan sevgilinize ifade edin(hiç bi erkek ailesinin kötülenmesini kabul etmez)
İnşallah bu streslü günleri atlatır çok mutlu olursunuz....
OYle degil sakin...sikayet eden taraf olup erkek arkadasinida cigrindan cikarma belliki o da rahatsiz fakat babasi fazla despot ve dusuncesiz...mesela ailen bizi neden.Bir kez bile evinize davet etmedigi halde cat kapi yolda dahi bana soylemeden bize geliyor annem uygun degildi empati kur benim yerimde olsan ne tepki verirdin..acik olalim evlendigimizde de boyle emrivakiler bizim aramizi acar...annene babana saygisizlik etmen degil fikrim buna bende karsiyim ama fikirlerini soyleyemiyorsun biz nasil kendimizi ifade eden bireyler olacagiz onlara karsi.....daha dolgun sakin cumleler az da isve cilve ...birak sikayet edip bunaltan onlar olsunlar...bi de mesela bugun haber vermeden ailecek evlerine gidin nisanlin kizarsâ babanintarzi buydu bizde ayip olacagini dusunmedik bi sorun mu oldu diyebilirsin...
Daha şimdiden oturup ağlaman yanlış aileye karışmak böyle işte saçmasapan gelen şeylere mutlaka dahil edileceksin her şey istediğin gibi keyfine göre olmayacak bence buna alış , olgun ve sabırlı olman şart yoksa eşinle hergün kavga edip seni geçimsiz huysuz gelin ilan edlp oğlanıda sana karşı kışkırtırlar onların hayat deneyimi var dikkatli ol senin aşağı yukarı neye kızacağınıda tahmin ederler aman onlara koz verme
Sen dedigimi yap bugün ailenide al habersiz bas git evlerine nasil bir muamele göreceksin izle ona gore konusalim.....su an ayril birleş özür dile özür dilersin haklisin haksizsin diyemiyorumSakinleşmem lazım konuşmaya çalıştığımda daha çok batırıyorum onunda strese girdiğini biliyorum ama hep mi böyle olacak diye o kadar korkuyorumki
Sen dedigimi yap bugün ailenide al habersiz bas git evlerine nasil bir muamele göreceksin izle ona gore konusalim.....su an ayril birleş özür dile özür dilersin haklisin haksizsin diyemiyorum
anladığım kadarıyla,siz sadece kendiniz değilde ,nişanlınızın da gitmesini istemiyormuşsunuz.siz gitmeyebilirsiniz ama nişanlınızın akraba etkinliklerine katılmasına müdahale etmemelisiniz.birazcık empati yapın.gidilecek yer,sizin bir yakınınızın olsaydı ve nişanlınız sürekli ne işimiz var,niye gidiyoruz deseydi,üzülmez miydiniz.böyle durumlarda biraz anlayışlı olmakta fayda var.ailesinin habersizce size gelmesi ise yanlış.işte burada biraz tavır koyup,annemin işi var, ev müsait değil, diyebilirdiniz.ayrıca 9 yıldır çıkıyormuşsunuz,az ok ailesini tanımışsınızdır.en başta ailesiyle yapıp yapamayacağınızı düşünüp ona göre kara verseydiniz.çocuk ailesini atacak değil ya.
Tabii ki seni oralara goturmeleri hos olmamis ama meseleyi babana varana kadar anlatman aileni nisan oncesi germsmen de cok yanlis olmus. Bazi seyler ciftler arasinda halledilmeli
Çocukluk aşkım 9 yılımı verdiğim adamla bu haftasonu nişanlanıyoruz. Her şey bize o kadar güzel geliyorduki aşamayacağımız hiçbir problem yoktu. Ya o beni dinler ya ben onu mutlaka bir çözüme kavuştururduk. Haziran ayında erkek arkadaşımın ailesi bize geldi ve tanışıldı. Her şey çok normal. Ama babasının öncesinden de emri vakileri vardı beni rahatsız ediyordu ama bişey söylemiyordum. Dün yaşanan olayı anlatıcam ve ona göre bana bir akıl verin lütfen.
Dün erkek arkadaşıma nişanda takmak için saat almaya gittik ikimiz. Yoldayken annesi aradı annesinin teyzesinin kızının da dün nikahı vardı kınasına gittik ama nikaha gitmeme gerek yoktu hem yakın akrabaları değil hem daha nişanlanmadık hem de nişan hediyelerimi hazırlamam lazımdı erkek arkadaşımla. Annesi telefonda 'kızın gelin çıkarması var sizde gelin' demiş, o da 'anne yok bizim işimiz var' dedi kapattı ama bizi en az 10 kez aramışlardır gelin gelin diye. Erkek arkadaşıma diyorum 'ne gerek var yaa beraber zaman geçirelim biz daha nişanlanmadık ama herkes beni gördü neden gidiyoruz napıcaz' diyorum. O da sinirlendi 'çok kalmayız bende istemiyorum' dedi. Gittik babası kapının önünde, 'içeri geçin' dedi, erkek arkadaşım 'baba işimiz var gidicez' dedi. Mecbur içeri geçtik 1 saate yakın ben boş boş oturdum o kdr akrabanın içinde.
Neyse gelin çıktı gitti erkek arkadaşım 'hadi bizde size gidelim' dedi. Bize gidicez hediyeleri hazırlıcaz. Baktım annesi de geliyo arkamızdan bizi eve bırakıcaklar sandım, 'sizin gelmenize gerek yok konvoya katılmıcak mısınız siz biz gideriz' dedim, 'yok sizi eve bırakalım' dedi. Tamam dedik çıktık evin yakınlarında bizim markete gitmemiz gerekiyordu erkek arkadaşımda baba 'bizi burda bırakın siz gidin' dedi. Babası da yoo gidiyoruz ya dedi. Meğer bize geliyolarmış. Annesi hemen, 'annesinin haberi yok belki müsait değildir neden gidiyoruz' dedi. Baba da 'bişey olmaz daha nikaha çok var' gidelim dedi. Annem evde evet ama nişan için şehir dışından akrabalar gelicek diye hem temizlik yapıyor hem de yemek yapıp dolaba kaldırıyor. Bende annemi aradım hemen anne biz geliyoruz müsait misin dedim annem anladı hep beraber olduğumuzu şaşırdı kadın. Eve geldiler ki bu 5.gelişleri ben gelmelerine bişey demiyorum ama daha biz onlara hiç gitmedik bizi hiç davet etmediler.
Oturdular 1 saatten fazla sonra gittiler erkek arkadaşım kaldı 'ben çok rahatsız olurum böyle şeylerden bak gitmek istemediğimiz yere gitmeyelim bi daha mecbur değiliz' dedim. O da 'bende istemiyodum ama babam kaç kez aradı gördün demekki size gelmek istiyodu bu yüzden bu kadar çok aradı' dedi. Erkek arkadaşım gitti anneme olanı biteni anlattım annemde kızım öyle zırt pırt gelinip gidilmez öyle sizi sürekli buraya gelin buraya gidin diye sürükleyecekler böyle olmaz hem sen neden tanımadığın bi kızın gelin çıkarmasına gidiyosun gitmek zorunda değilsinki dedi. Sinirlerim o kdr bozulduki çünkü bende böyle düşünüyorum oturdum ağladım sinirimden.
Babamda kızdı daha şimdiden neden sizi zorluyolarki bu kadar dedi. Erkek arkadaşımı aradım baban daha önce de beni bi akrabanızın nişanına zorla getirmişti beni zor durumda bırakma zamanla gider geliriz düğünlere nişanlara ama böyle zorlamayın. İstemiyoruz de ve bitir meseleyi istesek geliriz zaten dedim. O da zaten çok gergin ben napayım ki söyledim anlamıyolar demekki seni görmek istediler sen zaten bizimkileri sevmedin bizimkilere hala anne baba demiyosun diye bana çıkıştı.Tartıştık kapattık.
Ben şimdiden korkuyorum hep bizi böyle sürükleyecekler mi? Ben yeni gelinim neden sürekli beni görsünki akrabalar böyle şeyler bizde çok ayıp karşılanır kim bilir benim hakkımda neler düşünüyor insanlar((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?