Haftalık gelen yardımcı yemek sorunu

Yalnız sizin yardımcı kadın da çok insaflıymış, başkası olsa 3 saat çalıştım 75 alayım demez.
Yapılacak işleri akşamdan belirleyip watsaptan yazıyorum.
Zaten her hafta cam silmiyor, düzenli geldiği için ev de kirli olmuyor.
Karı-koca tertipli-düzenli insanlarız evde fazla eşyamız, dağınıklığımız yok.
Kısacası o hafta yapılacak işin ne zaman biteceği zaten üç aşağı beş yukarı bellidir.
Yardımcım insaflı ve düzgün biri mi? Evet.
Ben de üçü-beşi aramam.
Kaçta geldi,kaçta gitti takip etmem, güvenirim.
Karşılıklı iyi niyet olduğu için 8 yıldır birlikteyiz.

Bu yoruma kesinlikle katiliyorum. Ben bir beyaz yakali olarak ya kahvaltimi yapip gidiyorum ise, yapamadiysam da bir pogaca ile ayaküstü gecistiriyorum. Bana gelen hatunlar bir pazar kahvaltisi rahatligiyla masayi donatip uzun uzun keyif yapiyor. Evdeysem yemegini önüne koymami, bulasigini kaldirmami, kahvesini yapmami bekliyorlar. Valla bazen diyorum onlara hizmet edecegime evimi kendim temizlerim. Bir is adabi olanina denk gelemedim.

Karşınızdaki insana bağlı. Benimki dediğim gibi banyoyu da siz yaparsınız diyor. İnan bunlara da takılmadım ama 3-4 kere yüzüstü bıraktı. Yıldım artık

Off tam kendimi enayi gibi hissederken ilaç gibi geldi

Haklısınız, ne mutlu size, zaten iyi niyet karşılıklı olursa uzun süreli olur.

Karşınızdaki insana bağlı. Benimki dediğim gibi banyoyu da siz yaparsınız diyor. İnan bunlara da takılmadım ama 3-4 kere yüzüstü bıraktı. Yıldım artık
Ya işte bana da hiç işini iyi yapan gelmediği için şaşırıyorum. Önceki evim 3+1’di ve yatak odası, salonda koltuk ve yemek masası dışında bir eşya yoktu. Bir oda boş ve ütü masası, askılık, bir kaç fazla eşya dışında bir şey yoktu, diğer oda salonla birleşik ve sadece kitaplık vardı ve kitapları tek tek silmek gibi bir iş yok, benim de öyle bir isteğim yoktu. Camlarım fransız balkon tarzında ikiye açılıp kapı gibi silinebiliyordu. Ben de zaten düzenli bir insanım ve temizlik öncesi tezgahta bir bardak bile bırakmazdım. Buna rağmen sabah gelip, akşam 5’ten önce bitiremiyorlardı. Bir tanesi annem de bizdeydi o zaman alaturka tuvaleti ve küveti bana bıraktı giderken. Kadına ben de öncesinde evden bir sürü şey hazırlamıştım, ve niyet ettim diye vermemezlik etmedim, baya mahçup olmuştu.

O gelmeden önce kahvaltılık alışveriş yapıyorum, ekmek yoksa gelirken almasını rica ediyorum. Bi ara öğlenleri için yemek parasi bırakıyordum fakat anladim ki yiyip içmiyor yemek parasini alip gidiyor 20 30 ne bırakırsam. Icime sinmedi ac kalmasi artik bende öğlenleri disardan gönderiyorum.

Ben de öyleyim benim de derdim işimi yapıyor eksik bırakmayım. Kıza hep dışardan söylemek de ayıp gibi geliyor çünkü bulunduğum muhite yakın eve servis sadece pide türleri var.

Neler verdim neler. Kettle lar, eski ahşap sehpaları yaksın diye verdim. Bi tanesine Erzak poşet hazırlamıştım çocukları vardı durumları yoktu. Helal olsun ama ne bileyim şanssızım bu konuda. Benimseyen biri çıkmadı karşıma.

Bu benim de içime sinmedi haklısınız çok. Ben aç ç çalışmasını razı olmam hiç.

Ben de öyleyim benim de derdim işimi yapıyor eksik bırakmayım. Kıza hep dışardan söylemek de ayıp gibi geliyor çünkü bulunduğum muhite yakın eve servis sadece pide türleri var.
İnanın yemek işi en fazla 2 saat sürüyor ve davet yemeği değil sonuçta. Bence de söyleyin yemek de yapsın, biraz alışveriş yaparsınız gelmeden, o yemek size en az 3 gün yeter, hem yemek söyleme derdinden de kurtulursunuz.

Tabletle besleniyoruz
Evde genelde oğlan için labne ve lor olur. Onun dışında bizim kahvaltılıklar genelde bozulur. Yardımcı bazen 2 hafta öğlen gelir kahvaltı yapmaz, bazen annem yada kayınvalidemde yapar çıkar. Yani cidden mi derseniz cidden evde sirkülasyon yok yiyeceğin. Biz kahvaltıyı sadece pazarları yaparız evde olursak o da. Obun dışında abur cubur kuruyemiş falan alışkanlığımız yok. Eşim haftanın yarısında akşam yemeklerinde de olmayınca düzen böyle.

O zaman aç bitir salam kaşar falan koyun geleceği zaman yesin yada kayinvalidenize gitsin evde ne varsa yesin o da olmaz derseniz dışardan söylesin yesin parasını ona gore bırakırsınız aç aç ev işi zor olur yazik

Benim yardımcım 4 yıldır geliyor ama 1 yıldır ben evde durmuyorum. Son 1 yıldır o geliyor biz çıkıyoruz. Bebimkinin zaten yemekle hiç arası yok. Yesin diye çıkardığım herşey tezgahta öylece duruyor oluyordu. Ben de sonunda yemin verdirdim aç çalışırsan vebali bana lütfen dolabı aç al etrafta ne görüyorsan yiyebilirsin canın birşey isterse al pişir ye dedim tamam dedi ama yok ne yemek yer ne çay içer. Bir bardak suyla sabahtan akşama çalışır. Mesela bu hafta sırf onun için 1 kete 2 dilim börek aldım. Kek vardı dolapta süt var dedim geldim ki yine sadece 1 tabak kirlenmiş. Ketenin yarısını böreğin de 1 dilimini yemiş başka birşeye dokunmamış.

E anneniz ya da kv niz aynı binadaysa yemek saati onlar verse bi parça bişey.

E anneniz ya da kv niz aynı binadaysa yemek saati onlar verse bi parça bişey.
Her zman o denk gelmiyor. K.validem yalnız yaşıyor gibi. O kahvaltı ile geçirir gününü.
Yardımcı geldiğinde bazen evinden kahvaltılık alır çıkartır yada evinde yaptırır kahvaltısını. Annem oğlana bakıyor bu aralar. Yazık o çocuktan kendi yemek yiyemiyor
Hani onlar da aslında yapıyor yapmıyor değil de ben onlara bağ olmak istemiyorum sürekli.

sorması ayıp ücret ne kadar
borçlarım hafiflesin bayağı niyetim var almaya

Bence para bırakın,ne istiyorsa onu gelirken alsın. Ya da hazırlayıp yiyebileceği birşeyler koyun dolaba.
Ben tam gün alıyorum,belirli aralıklarla, geldiğinde çay kahvaltılık oluyor zaten biz kahvaltı yapıyor oluyoruz,bazen poğaça alıp gelir banada almıştır,fırından taze ekmek alır benim sevdiğim odun ekmeği denk gelirse,öğlende dışardan söylüyorum ne yemek istiyorsa beraber yiyoruz,hatta oğlu var,pizza çok seviyor pizza yersek oglu içinde söylerim giderken götürür,çayını kahvesini içer,beraber içeriz.hatta ben yaparım coğunlukla,soğuk birşey içmek isterse alır dolaptan içer,evde atıştırmalik varsa kurabiye kek,al derim ne zaman istersen alır yer,çok uzun zamandır geliyor,yabancılık cekmiyor.
Bende zaten yesin içsin kafasındayım. Sonuçta ağır iş yapiyor ve tüm gün kalıyor evimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…