- 26 Mayıs 2018
- 8.188
- 38.690
- 51
-
- Konu Sahibi kesenmakas
Yapılacak işleri akşamdan belirleyip watsaptan yazıyorum.Yalnız sizin yardımcı kadın da çok insaflıymış, başkası olsa 3 saat çalıştım 75 alayım demez.
Bu yoruma kesinlikle katiliyorum. Ben bir beyaz yakali olarak ya kahvaltimi yapip gidiyorum ise, yapamadiysam da bir pogaca ile ayaküstü gecistiriyorum. Bana gelen hatunlar bir pazar kahvaltisi rahatligiyla masayi donatip uzun uzun keyif yapiyor. Evdeysem yemegini önüne koymami, bulasigini kaldirmami, kahvesini yapmami bekliyorlar. Valla bazen diyorum onlara hizmet edecegime evimi kendim temizlerim. Bir is adabi olanina denk gelemedim.Ne kadar ince fikirlisiniz. Ben çok daha fazlasını yaptım zarar gördüm. Yarım güne rağmen, yemektir , kahvedir hep yaptım. Ama yemekte 30 dk, kahvede 15 dk, giyin soyun 15 dk öyle böyle derken 1-1.5 saat gidiyor. İş yetişse sıkıntı değil ama yetişmediği zaman zamanı gelince çıkıyordu. Banyoyu da siz yapın gibisinden. Onu da sorun etmedim. Ta ki arkadaşımla bu konuyu konuşana kadar. Ben yol parasını bile verirken arkadaşım ne yol parası veriyor, sabahtan geldiğinde de lütfen kahvaltıyı yapıp gelin işler yetişsin demiş. Ve kadın hiç sorun etmemiş. Dedim anormallik ben de herhalde. Artık almıyorum gerçi, bu kadar iyi niyete 3-4 kez gelmesi gereken gün gelmedi üstelik misafir gelecekti, mağdur etti. Yeni bir kadın alırsam da arkadaşım gibi yapacağım.
Haftada 1 gün yarım geliyor ayda 45 günde 1 falan da tam. Bizim ailenin kızı gibi oldu. Severim de. Hiç bende saat mesaisi yapmadı. İşi bitmediğinde tam gün gibi çalıştığı da oldu. Ben o kadar kesin çizgiler koyamıyorum şu saat gel şu saat git. Yapmalı mı bilemedim.
Off tam kendimi enayi gibi hissederken ilaç gibi geldiYapılacak işleri akşamdan belirleyip watsaptan yazıyorum.
Zaten her hafta cam silmiyor, düzenli geldiği için ev de kirli olmuyor.
Karı-koca tertipli-düzenli insanlarız evde fazla eşyamız, dağınıklığımız yok.
Kısacası o hafta yapılacak işin ne zaman biteceği zaten üç aşağı beş yukarı bellidir.
Yardımcım insaflı ve düzgün biri mi? Evet.
Ben de üçü-beşi aramam.
Kaçta geldi,kaçta gitti takip etmem, güvenirim.
Karşılıklı iyi niyet olduğu için 8 yıldır birlikteyiz.
Haklısınız, ne mutlu size, zaten iyi niyet karşılıklı olursa uzun süreli olur.Yapılacak işleri akşamdan belirleyip watsaptan yazıyorum.
Zaten her hafta cam silmiyor, düzenli geldiği için ev de kirli olmuyor.
Karı-koca tertipli-düzenli insanlarız evde fazla eşyamız, dağınıklığımız yok.
Kısacası o hafta yapılacak işin ne zaman biteceği zaten üç aşağı beş yukarı bellidir.
Yardımcım insaflı ve düzgün biri mi? Evet.
Ben de üçü-beşi aramam.
Kaçta geldi,kaçta gitti takip etmem, güvenirim.
Karşılıklı iyi niyet olduğu için 8 yıldır birlikteyiz.
Ya işte bana da hiç işini iyi yapan gelmediği için şaşırıyorum. Önceki evim 3+1’di ve yatak odası, salonda koltuk ve yemek masası dışında bir eşya yoktu. Bir oda boş ve ütü masası, askılık, bir kaç fazla eşya dışında bir şey yoktu, diğer oda salonla birleşik ve sadece kitaplık vardı ve kitapları tek tek silmek gibi bir iş yok, benim de öyle bir isteğim yoktu. Camlarım fransız balkon tarzında ikiye açılıp kapı gibi silinebiliyordu. Ben de zaten düzenli bir insanım ve temizlik öncesi tezgahta bir bardak bile bırakmazdım. Buna rağmen sabah gelip, akşam 5’ten önce bitiremiyorlardı. Bir tanesi annem de bizdeydi o zaman alaturka tuvaleti ve küveti bana bıraktı giderken. Kadına ben de öncesinde evden bir sürü şey hazırlamıştım, ve niyet ettim diye vermemezlik etmedim, baya mahçup olmuştu.Karşınızdaki insana bağlı. Benimki dediğim gibi banyoyu da siz yaparsınız diyor. İnan bunlara da takılmadım ama 3-4 kere yüzüstü bıraktı. Yıldım artık
Ah annem kaç yere yetişsin. Oğlan ayaklanmadan yapıyordu da şimdi kendi yemeğini zor yapıyor. Bir de zaten yeterince yük oluyırun kadınaAnneniz bi kap yemek de yardimciniza indirsin bence daha iyi olmaz mi
Bakın bu da bir yöntem hem bahaneyle evimde de yemek olur bir iki g0n.20 tl fazla verin yemek de pişirsin. Kendi se pişirdiğini yesin size de akşam hazır yemek olur
Ben de öyleyim benim de derdim işimi yapıyor eksik bırakmayım. Kıza hep dışardan söylemek de ayıp gibi geliyor çünkü bulunduğum muhite yakın eve servis sadece pide türleri var.Her hafta yarım gün gelen düzenli yardımcım var yaklaşık 8 yıldır bizimle.
Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Kahvaltısını evde etmediyse gelirken simit ya da ekmek alır, dolapta kahvaltılık ne varsa çıkarıp yer.
Buzdolabında ve erzak dolabında gözünün gördüğü, canının çektiği ne varsa yiyebilirsin derim.
Bizim evde yemek hep olur.
Nadiren yoksa, lahmacun veya pide söyle derim.
Eve bozuk halde 125 TL bırakırım.
İşi 3 saat sürmüşse 75 yarım gün çalışmışsa 100 TL alır.
Yemek söylersen kalan paradan öde derim.
Ekmek parasını da bozuk para kutusundan alır.
Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
Evimin işinin yapıldığına razı olup ayrıntılara takılmıyorum.
Ya işte bana da hiç işini iyi yapan gelmediği için şaşırıyorum. Önceki evim 3+1’di ve yatak odası, salonda koltuk ve yemek masası dışında bir eşya yoktu. Bir oda boş ve ütü masası, askılık, bir kaç fazla eşya dışında bir şey yoktu, diğer oda salonla birleşik ve sadece kitaplık vardı ve kitapları tek tek silmek gibi bir iş yok, benim de öyle bir isteğim yoktu. Camlarım fransız balkon tarzında ikiye açılıp kapı gibi silinebiliyordu. Ben de zaten düzenli bir insanım ve temizlik öncesi tezgahta bir bardak bile bırakmazdım. Buna rağmen sabah gelip, akşam 5’ten önce bitiremiyorlardı. Bir tanesi annem de bizdeydi o zaman alaturka tuvaleti ve küveti bana bıraktı giderken. Kadına ben de öncesinde evden bir sürü şey hazırlamıştım, ve niyet ettim diye vermemezlik etmedim, baya mahçup olmuştu.
Bu benim de içime sinmedi haklısınız çok. Ben aç ç çalışmasını razı olmam hiç.O gelmeden önce kahvaltılık alışveriş yapıyorum, ekmek yoksa gelirken almasını rica ediyorum. Bi ara öğlenleri için yemek parasi bırakıyordum fakat anladim ki yiyip içmiyor yemek parasini alip gidiyor 20 30 ne bırakırsam. Icime sinmedi ac kalmasi artik bende öğlenleri disardan gönderiyorum.
İnanın yemek işi en fazla 2 saat sürüyor ve davet yemeği değil sonuçta. Bence de söyleyin yemek de yapsın, biraz alışveriş yaparsınız gelmeden, o yemek size en az 3 gün yeter, hem yemek söyleme derdinden de kurtulursunuz.Ben de öyleyim benim de derdim işimi yapıyor eksik bırakmayım. Kıza hep dışardan söylemek de ayıp gibi geliyor çünkü bulunduğum muhite yakın eve servis sadece pide türleri var.
Tabletle besleniyoruzEvden erken çıkıyorsa kahvaltı etmiyordur kahvaltılık şart ya kusura bakmayın ama bir öğün yemek neden bu kadar problem oldu?evde kuru ekmek bile olmuyor demissiniz annenizle aynı bina da dahi olsanız insanın kendi evinde atistirmalik peynir zeytin falan olmalı ha bunu yapmak istemiyorsanız annenizden peynir zeytin çay falan indirin bi gün önceden kadın çıkartıp yesin tost ekmeği tost malzemesi koyun dolaba yada akşam illa bisey yiyorsunuzdur tabletle falan beslemiyorsanız biraz fazla yapıp ayırın bi kaba...
O zaman aç bitir salam kaşar falan koyun geleceği zaman yesin yada kayinvalidenize gitsin evde ne varsa yesin o da olmaz dersenizTabletle besleniyoruz
Evde genelde oğlan için labne ve lor olur. Onun dışında bizim kahvaltılıklar genelde bozuluro. Yardımcı bazen 2 hafta öğlen gelir kahvaltı yapmaz, bazen annem yada kayınvalidemde yapar çıkar. Yani cidden mi derseniz cidden evde sirkülasyon yok yiyeceğin. Biz kahvaltıyı sadece pazarları yaparız evde olursak o da. Obun dışında abur cubur kuruyemiş falan alışkanlığımız yok. Eşim haftanın yarısında akşam yemeklerinde de olmayınca düzen böyle.
E anneniz ya da kv niz aynı binadaysa yemek saati onlar verse bi parça bişey.O zaman aç bitir salam kaşar falan koyun geleceği zaman yesin yada kayinvalidenize gitsin evde ne varsa yesin o da olmaz dersenizdışardan söylesin yesin parasını ona gore bırakırsınız aç aç ev işi zor olur yazik
Her zman o denk gelmiyor. K.validem yalnız yaşıyor gibi. O kahvaltı ile geçirir gününü.E anneniz ya da kv niz aynı binadaysa yemek saati onlar verse bi parça bişey.
sorması ayıp ücret ne kadarHaftada 1 gün yarım geliyor ayda 45 günde 1 falan da tam. Bizim ailenin kızı gibi oldu. Severim de. Hiç bende saat mesaisi yapmadı. İşi bitmediğinde tam gün gibi çalıştığı da oldu. Ben o kadar kesin çizgiler koyamıyorum şu saat gel şu saat git. Yapmalı mı bilemedim.