- 6 Eylül 2019
- 153
- 381
- 39
-
- Konu Sahibi kesenmakas
Aslında geliş saatleri düzgün olmadığından biraz da yemek işi giriyor devreye. Çok gani gönüllü de bir kız. Her defasında sorarım her defasında yok gerek yok der.yarım gün gelen olduğunda öğle yemeği yemiyordu bizde
tam gün geldiğinde de evde yemek varsa yiyor, yoksa ablacım sen istediğin birşeyleri hazırlayabilirsin, normal vaktinde çıkarsın diyorum, yani kendisi yapıyor, zaten yardımcıyı kendi işimi yetiştiremediğim için çağırıyorum, yapmasında bir sakınca yok bence gayet normal :) bizde mutfakta yemek olmasa da malzemedir kahvaltılıktır hep olduğu için sorun olmuyor
sizin durumunuzda olsaydım evde kahvaltılık birşeyler bulundururdum, ya da annemden birşeyler götürürdüm kadının geleceği günler, ama öğle yemeğine gerek yok bence, bana gelen tüm ablalar evde yerim işi bitireyim diyordu
gerçi şimdi öğle yemeğine alıştırmışsınız, birden kesmek olmaz, siz kadına sorun bence, abla bizim evde hiç yemek yenmediği için ne yapacağımı şaşırıyorum, yarım gün gittiğin yerlerde nasıl yapıyorsun diye
Yemek yapılıyor evimizde. Ve o gün olan yemekten yiyor. Tatlı, meyve ve meyve suyu da mutlaka olur. Dolabı istediği gibi açar, canı ne isterse de alır.Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?
Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?
Yalnız sizin yardımcı kadın da çok insaflıymış, başkası olsa 3 saat çalıştım 75 alayım demez.Her hafta yarım gün gelen düzenli yardımcım var yaklaşık 8 yıldır bizimle.
Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Kahvaltısını evde etmediyse gelirken simit ya da ekmek alır, dolapta kahvaltılık ne varsa çıkarıp yer.
Buzdolabında ve erzak dolabında gözünün gördüğü, canının çektiği ne varsa yiyebilirsin derim.
Bizim evde yemek hep olur.
Nadiren yoksa, lahmacun veya pide söyle derim.
Eve bozuk halde 125 TL bırakırım.
İşi 3 saat sürmüşse 75 yarım gün çalışmışsa 100 TL alır.
Yemek söylersen kalan paradan öde derim.
Ekmek parasını da bozuk para kutusundan alır.
Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
Evimin işinin yapıldığına razı olup ayrıntılara takılmıyorum.