Haftalık gelen yardımcı yemek sorunu

yarım gün gelen olduğunda öğle yemeği yemiyordu bizde
tam gün geldiğinde de evde yemek varsa yiyor, yoksa ablacım sen istediğin birşeyleri hazırlayabilirsin, normal vaktinde çıkarsın diyorum, yani kendisi yapıyor, zaten yardımcıyı kendi işimi yetiştiremediğim için çağırıyorum, yapmasında bir sakınca yok bence gayet normal :) bizde mutfakta yemek olmasa da malzemedir kahvaltılıktır hep olduğu için sorun olmuyor

sizin durumunuzda olsaydım evde kahvaltılık birşeyler bulundururdum, ya da annemden birşeyler götürürdüm kadının geleceği günler, ama öğle yemeğine gerek yok bence, bana gelen tüm ablalar evde yerim işi bitireyim diyordu
gerçi şimdi öğle yemeğine alıştırmışsınız, birden kesmek olmaz, siz kadına sorun bence, abla bizim evde hiç yemek yenmediği için ne yapacağımı şaşırıyorum, yarım gün gittiğin yerlerde nasıl yapıyorsun diye

yarım gün gelen olduğunda öğle yemeği yemiyordu bizde
tam gün geldiğinde de evde yemek varsa yiyor, yoksa ablacım sen istediğin birşeyleri hazırlayabilirsin, normal vaktinde çıkarsın diyorum, yani kendisi yapıyor, zaten yardımcıyı kendi işimi yetiştiremediğim için çağırıyorum, yapmasında bir sakınca yok bence gayet normal :) bizde mutfakta yemek olmasa da malzemedir kahvaltılıktır hep olduğu için sorun olmuyor

sizin durumunuzda olsaydım evde kahvaltılık birşeyler bulundururdum, ya da annemden birşeyler götürürdüm kadının geleceği günler, ama öğle yemeğine gerek yok bence, bana gelen tüm ablalar evde yerim işi bitireyim diyordu
gerçi şimdi öğle yemeğine alıştırmışsınız, birden kesmek olmaz, siz kadına sorun bence, abla bizim evde hiç yemek yenmediği için ne yapacağımı şaşırıyorum, yarım gün gittiğin yerlerde nasıl yapıyorsun diye
Aslında geliş saatleri düzgün olmadığından biraz da yemek işi giriyor devreye. Çok gani gönüllü de bir kız. Her defasında sorarım her defasında yok gerek yok der.

Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?
Yemek yapılıyor evimizde. Ve o gün olan yemekten yiyor. Tatlı, meyve ve meyve suyu da mutlaka olur. Dolabı istediği gibi açar, canı ne isterse de alır.

Anneme yarım gün kadın geldiginde eger annemler yerse onlarla birlikte yiyor yemezse cay icerlerse cayın yanına bisküvi vs yiyorlar

Ben tüm gün alıyorum kahvaltı yok evdeyken bikaç kere denk geldigimde teklif ettim yemiyor zaten kahvaltıyı yapıp geliyor
Öglen yemeginide Allah ne verdiyse evde yiyor
Evde bişey yoksa bazen sehirdısında oluyoruz o zaman dolap kendisine emanet istedigini yapıp yiyebiliyor veya buzlukta mantı köfte vs gibi pratik yiyecekler oluyor onları alıp yapıyor

Ben tam gün alıyorum. Hem kahvalti hem öğle yemeği yiyor. Aslinda kahvaltısını evde yapabilir bu bana hep garip gelmiştir. Sonucta ben de disarda calisiyorum sabah evimdeedip gidiyorum. Ama kadından memnun olduğum icin sorun etmiyorum zaten altı üstü kahvaltı ne olacak. Oyle yemeği evde ne varsa onu yiyor. Bsy yoksa arada bi dışardan da soylerim. Bence bu konuda fikrini sor dışardan sipariş de oldukc a geniş bi yelpaze. Salata söylesin çorba ızgara canı ne isterse....

yemek parasini verin yiyip yememek kendi tercihine kalmış zaten yemek parasini verirseniz muhtemelen evden ekmek arasi falan getirmeye baslar yemek parasi ayri bir isini gorsun diye

Dolapta ne varsa senindir demiştim.
Ekmek ve yumurta olmasına dikkat ediyorum.
Yine de bazen olmuyor, o da alıştı ekmeğiyle geliyor açsa.
Ama çoğunlukla yemiyor, yarım güne yemek şart değil.
Evdeysem bazen lahmacun falan söylüyorum veya tek çeşit bi şey yapıyorum.
Bazen hiçbir şey yapmıyorum açıkçası.

Ben tam gün alıyorum hem kahvaltı hem yemek veriyorum. Kahvaltı da zaten peynir, zeytin, bal, reçel vs. Ya ben kendim çoğu zaman kahvaltı yapamıyorum. Çıkmadan masaya koyun, ekmek de alın akşamdan, yedikten sonra dolaba kaldırır. Yarım gün için yemeğe gerek yok. Hatta bana gelenler yemek de istemiyor, biran önce yapıp gitmek istiyorlar.

Bana yabancı biri geliyor. Kahvaltı istemiyor. Tam gün olduğu için de öğle yemeği yiyor. Yarım gün olduğundan sizde yemek yemese de olur. Kahvaltıyı da evinde yapmalı bence. Ben işe gidince kimseden kahvaltı beklemedim 😂

Benim yardımcım kek börek seviyor

Bazen hazırlayabiliyordum bazen de olmuyor

Çay yapıyor bisküvi vs koyuyor ne varsa

Siz de madem dert ediyorsunuz bir gün önceden marketten vs poğaça kek alın ya da konserve ton aç bitir vs günü şeyler

Yerse yer yemezse de durur dolapta haftaya yer yani hemen bozuşmaz zaten

Konuyu takipteyim..

daha önce aldığım da tam gün hem kahvaltı hem de öğle yemeği veriyordum öğleyi dışarıdan söylüyordum.

Şimdi yarım gün almak istiyorum yemek vermek istemiyorum çünkü ekstra iş demek benim için.

Bİze ayda bir tam gün diğer 3 hafta yarım gün geliyor temizlik için. Yarım gün geldiğinde birşey yemiyor, kahvaltısını yapıp geliyor birkaç kez teklif ettim kabul etmedi.

Tam gün geldiğinde öğle yemeği yiyor sadece. Ben çalışmadığım için evde yemek oluyor genelde, yoksa da dışarıdan söylüyoruz birşeyler.

Her hafta yarım gün gelen düzenli yardımcım var yaklaşık 8 yıldır bizimle.
Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Kahvaltısını evde etmediyse gelirken simit ya da ekmek alır, dolapta kahvaltılık ne varsa çıkarıp yer.
Buzdolabında ve erzak dolabında gözünün gördüğü, canının çektiği ne varsa yiyebilirsin derim.
Bizim evde yemek hep olur.
Nadiren yoksa, lahmacun veya pide söyle derim.
Eve bozuk halde 125 TL bırakırım.
İşi 3 saat sürmüşse 75 yarım gün çalışmışsa 100 TL alır.
Yemek söylersen kalan paradan öde derim.
Ekmek parasını da bozuk para kutusundan alır.
Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
Evimin işinin yapıldığına razı olup ayrıntılara takılmıyorum.

Evden erken çıkıyorsa kahvaltı etmiyordur kahvaltılık şart ya kusura bakmayın ama bir öğün yemek neden bu kadar problem oldu?evde kuru ekmek bile olmuyor demissiniz annenizle aynı bina da dahi olsanız insanın kendi evinde atistirmalik peynir zeytin falan olmalı ha bunu yapmak istemiyorsanız annenizden peynir zeytin çay falan indirin bi gün önceden kadın çıkartıp yesin tost ekmeği tost malzemesi koyun dolaba yada akşam illa bisey yiyorsunuzdur tabletle falan beslemiyorsanız biraz fazla yapıp ayırın bi kaba...

Calisan biri olarak evde kahvalti duzenimz olmasada 2kisiyiz esimle cok zit calisma sistemimiz yinede dolabim dolu olur ve gece yatmadan yada sabh kontrol ederim eksik ne varsa not alir alirim yada esim alir zaten kahvaltilik olmzsa olmaz yani insanz bazen gece atistirmasi illa yaparim ekmekarasi peynir domates bayilirim demem oki cocujlar diyorsnz onlar hicmi evde kahvslti yapmiyo birsey yemiyo yada istemiyolar onuda gectim unutuyorum falan tmm unutabilirz insanlik ama kadincagizda temizlik yapiyo is yapiyo illa bir cay icip yemek yemek ister hicbirseymi yok evde en azindn peynir ekmek zeytin koyar cayin yanina arada aliyorum geceden birsey uaparsm yapiyorum onada ayiriyorum haa yapamadiysm abla diyorum yap kahvaltini yemek istersen yap yee yoksada sole ne yiyeceksn ona gore butce birakiyorum istda tam gun 220tlye geliyo mesela 250birakiyorum onun bana benimde ona hakkim gecmesin karnini doyurup gitsin

Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?

O gelmeden dolaba tabagini hazirlayin iyi olur bence.. Bana geliyor ayda bi defa ben evde oluyorum sabah kahvaltiyi beraber yapiyoruz ben bi gun once yemekte hazirliyorum oglen icin kahvesine kadar yapiyorum oyle cok rahat calisiyor ve memnunum

Her hafta yarım gün gelen düzenli yardımcım var yaklaşık 8 yıldır bizimle.
Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Kahvaltısını evde etmediyse gelirken simit ya da ekmek alır, dolapta kahvaltılık ne varsa çıkarıp yer.
Buzdolabında ve erzak dolabında gözünün gördüğü, canının çektiği ne varsa yiyebilirsin derim.
Bizim evde yemek hep olur.
Nadiren yoksa, lahmacun veya pide söyle derim.
Eve bozuk halde 125 TL bırakırım.
İşi 3 saat sürmüşse 75 yarım gün çalışmışsa 100 TL alır.
Yemek söylersen kalan paradan öde derim.
Ekmek parasını da bozuk para kutusundan alır.
Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
Evimin işinin yapıldığına razı olup ayrıntılara takılmıyorum.
Yalnız sizin yardımcı kadın da çok insaflıymış, başkası olsa 3 saat çalıştım 75 alayım demez.

Bnde ev temizliğine giderdim şuan çağıran kimse yok ama bnde gttgmde allah ne verdiyse yerdim hic bsy bulmzsam peynir ekmek yetiyordu

X