Haftalık gelen yardımcı yemek sorunu

Bana 2 haftada bir tam gün geliyor kahvaltı ettin mi diye sorarım geldiğinde etmiş oluyor genelde.
Öğle yemeğini dışarıdan söylüyorum. Ekmek arası, pizza, börek, vs. değişiyor.
Evde olmadığında dondurucu börekleri, pizzaları, pideleri vs var ya da dondurulmuş hazır köfteler. Al onlardan at buzluğa geldiğinde fırına atar ya da tavada ısıtıp yer.

Eskiden bize de biri geliyordu. Normalde annem olurdu o gelince evde ,corba falan yapardı. Benim olduğum gün borek yaptım, makarna salatası, bir de tiramisu aldım. O kadar düşünmüşsün falan demeden, ben tiramisuyu evde hazırlıyorum asla dışardan almam falan yaptı yüzünü burusturup laf sokar sekilde. Bi kaç kerede bildigi halde misafir gelecekken gelmemezlik yaptı zor durumda kaldım. Baskasini aldim o da ya gec geldi ya yarim yamalak yapti. Artik esimle beraber yapiyoruz yettigi kadar ,en azindan kafam rahat stres olmuyorum.

Ben tam gün aldığım dönemde kahvalti ve yemek vardi. Hatta bazen ben bazen o yapardi yemekleri. Evde bisiyim yokla olmaz bacim en azindan 2-3 gunde 1 market yap kahvaltilik olsun hic olmazsa onu yer. Evde var bisiler basinin caresine bak de. Zeytin peynir bari bulundur. Sen ne yiyosun eve gelince? Kendin de mi hep disaridan soyluyosun?

Ben tam gün aldığım dönemde kahvalti ve yemek vardi. Hatta bazen ben bazen o yapardi yemekleri. Evde bisiyim yokla olmaz bacim en azindan 2-3 gunde 1 market yap kahvaltilik olsun hic olmazsa onu yer. Evde var bisiler basinin caresine bak de. Zeytin peynir bari bulundur. Sen ne yiyosun eve gelince? Kendin de mi hep disaridan soyluyosun?
Annemlerle aynı apartmandayız. Yemekleri orda yiyorua zaten günde 1 öğün. Çocuk daha küçük olunca evde kahvaltı da yapmıyoruz. Eşim de ben de uyanır uyanmaz aslla bişey yiyemeyiz.
Çocuk olana kadar evde yapıyordum da 1 yıldır evde neredeyse çocuk harici bişey yapmıyorun

Eskiden hep dışardan söylerdim, bu gelen kadın dışarı yemeği yemiyor ve evde yapıyorum mecburen.
Kahvaltılık falan dolapta olur, ne isterse çıkarır kendi yer.
Siz o geleceği zaman peynir, yumurta, zeytin ekmek vb temel şeyleri eksik etmeyin en azından yumurta haşlar, tost yapar yer kadın.
Öğle yemeğinde de 1 çeşit yemek bulundurun bulgur pilavı da olabilir türlü de, başka yemek de.
Teklif edin, yanına dışarıdan söyleyeceğim dediğinizde evdekini seviyorsa onu yer.
Sevmiyorsa sipariş verirsiniz zaten.

Sonuçta dışarıdan yemek söylediğinizde daha fazla para gidiyor. Ben olsam o parayla eve kahvaltılık alırım kendisi istediği gibi tüketsin bu 1 haftalık size ait diyebilirsiniz. Kahvaltıyı sonuçta sabah öğle akşam her öğünde yiyebilir.

Yani zaten yazılmış da evde hiç bir şeyiniz yoksa yemek parası verin günlük. evde hiç bir şey olmaması garibime gitti. Yemek olmasa kahvaltılık da mı olmuyor? ya da haftasonları evinizde kahvaltı yapmıyor musunuz da evde bş yok?

Zeytin zaten bozulmaz, ac bitir salamlar, sosisler ve peynirler var, kahvaltilik bir sos aylarca bozulmaz, bal recel bunlar zaten bozulmayan seyler, oldu da bitti bile. Gelirken de ekmegini pogacasini ne istiyosa almasini rica edersiniz.
buzlukta da hazir pizza, manti bulundurursaniz aciktiginda yer
Bi cekmecede de cerez, biskuvi vs olursa cayin yanina yer
Ustune cok dusunulmesi gereken seyler degil aslinda

Yani zaten yazılmış da evde hiç bir şeyiniz yoksa yemek parası verin günlük. evde hiç bir şey olmaması garibime gitti. Yemek olmasa kahvaltılık da mı olmuyor? ya da haftasonları evinizde kahvaltı yapmıyor musunuz da evde bş yok?
Bal reçel tereyağ vb gibi bozulmayacaklar evet var. Zeytinim bile bozuluyor bazen az almama rağmen.
Genelde şöyle oluyor, bir pazar günü kahvaltılık alıyorum o evi 1 1.5 hafta idare ediyor sonrasında bozulmaya yüz tutuyor. Çünkü tüketim fazla değil.
Sadece pazarları evdeyiz.

X