- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.379
-
- Konu Sahibi kesenmakas
Ay iyiymiş sizinki. Beden yapamıycamı bildiğinden istemedi hiçEvde kahvaltılık oluyor benim. Allah ne verdiyse yiyoruz
Öğlende bazen yiyor, bazen yemiyor. Biz fazla samimiyiz. Islak kek istiyor benden. Diyorum baklava da açayım sana. Hatta vsen yorulma ben siler süpürürüm
Ya cutemom benim halim o kadar içler acısı ki evde bazen kuru ekmek olmuyorYarım gunde yemek yok, tam gunde var.
Benım de yardımcım var - geldıgı gunler ve saatlerı benım durumuma gore degısıyor. Dısardan soyluyorum bazzen para bırakıyorum yemek ıcın veya o kendı pısırıyo hem bıze hem kendıne hıc bısey yoksa patates haslayıp peynırle fılan yıyor. Buluyor yanı yolunu ben onu evın ınsanı gıbı goruyorum her defasında kebab fılan yıyemez kadın zaten, ıcını yag baglar
Çocuğum henüz 14 aylık. Evde kahvaltı yapmıyor ananede yapıyor.Sucuk yumurta bulundurun soyleyin sucuklu yumurta yapsin kendine.Az az da olsa kahvaltilik bulundurun.Cocuklariniz evde kahvalti yapmiyormuki kahvaltiliginiz yok
Ya cutemom benim halim o kadar içler acısı ki evde bazen kuru ekmek olmuyor
Annemlerle aynı apartmandayız yemek işi onlarda görülüyor. Valla kadın her hafta börek çörek kebap yiyor. Bazen önceki gün annem yemeği fazla yaptıysa ayırıyoruz ayda 1 kez falan ancak ev yemeği denk geliyor
Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?
Haftada 1 gün yarım geliyor ayda 45 günde 1 falan da tam. Bizim ailenin kızı gibi oldu. Severim de. Hiç bende saat mesaisi yapmadı. İşi bitmediğinde tam gün gibi çalıştığı da oldu. Ben o kadar kesin çizgiler koyamıyorum şu saat gel şu saat git. Yapmalı mı bilemedim.Ne kadar ince fikirlisiniz. Ben çok daha fazlasını yaptım zarar gördüm. Yarım güne rağmen, yemektir , kahvedir hep yaptım. Ama yemekte 30 dk, kahvede 15 dk, giyin soyun 15 dk öyle böyle derken 1-1.5 saat gidiyor. İş yetişse sıkıntı değil ama yetişmediği zaman zamanı gelince çıkıyordu. Banyoyu da siz yapın gibisinden. Onu da sorun etmedim. Ta ki arkadaşımla bu konuyu konuşana kadar. Ben yol parasını bile verirken arkadaşım ne yol parası veriyor, sabahtan geldiğinde de lütfen kahvaltıyı yapıp gelin işler yetişsin demiş. Ve kadın hiç sorun etmemiş. Dedim anormallik ben de herhalde. Artık almıyorum gerçi, bu kadar iyi niyete 3-4 kez gelmesi gereken gün gelmedi üstelik misafir gelecekti, mağdur etti. Yeni bir kadın alırsam da arkadaşım gibi yapacağım.
Hmm bu da bir fikir teşekkürlerBence sen hiç kafanı yome kadına 20 TL yemek parası ver. Bizim evde yemek olmaz, ister kendin getir, ister gelirken al yemek işi sende de.. Sen de kurtul o da rahatlasın...