• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftalardır kızıyorum kendime

Ben konu açma amacınızı anlamadım. Adamla kendi isteğinizle birşeyler yaşamışsınız, pişman değilsiniz, eşinize söylememeye karar vermişsiniz, bir daha yapmam diyorsunuz. Dur şuraya bir konu açayım yorumlar gelsin, ortalık karışsın mı dediniz. Üyelerden ne bekliyorsunuz onuda anlamadım.
Kadın erkek ilişkileri kendilerinin dünya görüşlerine hastır, kimisi açık ilişki yaşar, kimisi kıskanır. Eşiniz salak değilse gece yarısı sarhoş karısını plaj kıyafeti ile, romatizim yaşamak için başka bir erkekle bir botla denize açılmasına izin veriyorsa zaten yaşanacaklara izin veriyordur. Zira bu eşim bana güvenirle ilgili bir konu değil ki zaten. Güvenmek zaten eşinin karşı cins ile yanlış olacağını bildiği bir ortama girmediğini düşünmektir. Siz bile isteye girmişsiniz, eşinizde arkanızdan el sallamış. Gece yarısı başbaşa sarhoş halde iki karşı cinsin ay ışığı altında, denizin ortasında yarı çıplak turistlik gezi yapacağını düşünecek kadar saf bir eşiniz olduğunu düşünmüyorum. Dünyanın herhangi bir milletinden de eğer kişiler açık ilişki yaşamıyorsa buna aman canım gitsin ne olacak diyeceğinide sanmıyorum. Onlar sadece bu tür durumları kabullenmekte bizden daha rahatlar o kadar, yoksa ben eşime güveniyorum yapmaz kafası ile hareket etmiyorlar yani.Zira siz giderken ister kendinize itiraf edin ister etmeyin niyet belliymiş zaten. Ben eşinizin söylesenizde buna çok büyük bir tepki vereceğini sanmıyorum o yüzden.

Sadece konu sahibinin eşi değil, karşı tarafın eşinin de evde kalmayı tercih etmesi ilginç geldi bana. Benim en yakın iki arkadaşım erkek, biri heteroseksüel biri değil. Evlenmeden önce beraber defalarca dünyanın farklı ülkelerine gittik, aynı odada kaldık, birçok etkinlik yapıldı ve evet aramızda hiçbir şey olmadı. Ama hayatımızda ciddi bir ilişkimiz varken tabii ki aynı odada kalmadık ya da başbaşa girdiğimiz ortamlara dikkat ettik. Bu tamamen doğal süreçte gelişen bir olay oldu, hayatımızdaki insana karşı sorumluluk hissettiğimiz için. Hala başbaşa aktivite yaparız ama bu aktivite oturup öğle yemeği yemek olur, gecenin bir yarısı botla açılmak değil... Anlatabildim mi bilmiyorum ama kadın-erkek arkadaşlıklarına çok değer veren bir insan olduğum halde olaya anlam veremiyorum. Kaldı ki ben evli olduğum halde tek başına haftasonu tatili yapmayı çok severim pandemiden önce de yapardım ama onda bile böyle bir duruma sokmam kendimi, istemediğim kimse benimle konuşamaz bile. Bir anlık gaflet değil çünkü bu olayın gidişatı çok belliymiş.

Çünkü göbeğimiz birlikte kesilmedi, ayrı ayrı hareket edebiliyoruz. Ben suyu seviyorum, eşim hoşlanmıyor. O uçmayı atlamayı zıplamayı seviyor ben hoşlanmıyorum. O yüzden sevdiğimiz şeylerle ilgili bir fırsat yakaladığımızda birbirimize müdahale etmiyoruz, etmedik şimdiye kadar. Müdahale etseydik o zaman monoton bir evliliğimiz olurdu, sıkılırdık. Aklımız yapamadıklarımızda kalır mutsuz olurduk. Defalarca buna benzer ortamlarda bulunduk. Daha uygun ortamlarda karşı cinsle yalnız kaldığımız oldu. Bir şey yaşanmadı, bu da yaşanmamalıydı zaten. Nasıl anlatayım inanın bilmiyorum. Ben orda gitmem desem eşim zorlayacaktı zaten git diye.
Es degistirme yorumlarina cok sasirdim, KK normalde Turkiye ortalamasindan cok daha az muhafazakar bir yer kadin-erkek iliskileri konusunda ama en az kati, en az muhafazakar uyeler bile arkadasinin esiyle gece vakti yalniz sandalla acilma isini cok anormal bulmus, hemen swingera baglamis. Toplumda o kadar anormal karsilanan bir sey oldugunu sanmiyorum yoksa gitgide muhafazakarlastik mi anlamadim, ben tam tersini dusunurdum. Kaldi ki yukarida biri demis ki Mehmet Rauf'un Eylul romaninda Suad Hanim'i kocasi arkadasiyla tek basina tekne gezintilerine yolluyordu, ki bu roman 1901 senesinde yayinlanmis. Ben 88liyim ama ne bileyim Turkiye'nin eski zamanlarini anlatan romanlara, Sevgi Soysal'a, Vedat Turkali'ye, Melih Cevdet Anday'a filan bakinca cok daha yakin, daha az kati kadin-erkek iliskileri, cok daha toleransli evlilikler goruyoruz. Bu platformda her turden iliski, evlilige sahip uyeler varken, uyelerin mentalitelerinin geleneksellik - marjinallik skalasi bu kadar genisken, bu kadar cesitlilik gosteriyorken, bu kadar kati yorumlar gormek beni sasirtti... Yanlis anlamayin sadece gozlemimi soyledim.
ya normalde yalnız kalınır neden kalınmasın ama eş çok rahat geldi bana. Ben olsam suyu sevmesem bile gelirim eşlik ederim gece vakti alkollü ve deniz tehlikeli bir yer aklım kalır şahsen ve ortama ayak uydurmak isterim. Bir de hayat bu kadar gözü kapalı güvenmek için fazla kötü bir yer. Amaan nolacak demek pek geçer akçe değil gördüğüm kadarıyla. Baksana eşi hala o adamla yüz yüze bakıyor belki adam içinden dalga geçiyor ama konu sahibi hiçbir şey yapmıyor, çok yaralayıcı. Eylül romanında da olaylar farklı ilerlemiyordu. Tekneyle açılan aile dostları birbirine aşık oluyor.

Ya bu konuya 105. kere yorum yazisim ve begenmedim gelebilir haklilar da buna ama konu beni cok etkiledi. Sabah toplantiya girdik mesela ve dikkatimi veremedim bile bu konuyu dusunmekten. Neden bilmiyorum. Cunku sanirim evliligin dogasi ile ilgili... Ondan sorgulamalara yol acmis olabilir bende.

Konu sahibi, ben evli degilim ama evlilik ve iliskiler hakkinda cok dusunen biriyim, bu yuzden belki size yardimci olabilir gozlemlerim...

Evliligin su anki varsayilan seklinde biri icin digerlerinden vazgecmek var, her ne kadar benim annem gibi eski kusaktan kadinlar "babandan baskasiyla asla olamazdim, midem almazdi, igrenc" dese de ve zihnen kendilerini tamamen kapatsalar da gunumuz Tinder toplumunda aslinda insan dogasiyla ve secenekleriyle cok da uyumlu olmayan evlilikler icindeyiz.

Neden insan dogasina uygun degil diyorum? Cunku evlilik ezelden beri bu sekilde islemiyor. Sadakat yukumlulugunun ahlaki boyutu dinden gelmiyor mesela, oyle olsa musluman toplumlarinda erkekler cok esli olmazdi, veya evlilik her zaman tek esli romantik ask uzerine kurulmamisti cok yakin zamana kadar, oyle olsaydi benim anneannem dedemle gorucu usulu evlendirilmezdi ve simdi cok dindar bir adam olan dedem zamaninda Ankara pavyonlarinda paralari ezmezdi.

Su anki sadakat yukumlulugunun ahlaki boyutunu romantik aska, durustluge, ahde vefaya ve karsindaki insanin kiskanclik, guvensizlik ve yetersizlik hislerini tetikleyerek ona "zarar vermeme ilkesine" dayandirabiliriz...

Bunlar iyilikle ve kotulukle alakali. Insan iyi veya kotu olmayi secer. Bu secimi yapmasi icin psikolojik olarak guclu olmasi gerekir. Insan evlenirken bir yola giriyor. Bu yola girince zaaflari yok olmuyor bir anda. Mesela capkinlik, flort, heyecan bunlar ihtiyac ve evlenince zaaflara donusuyorlar. Bazi insanlar bunu tamamen kapatabiliyor. Bazilari da bu zaaflarin varligina ragmen, esine olan sevgisinden dolayi aldatmamayi seciyor. O yuzden aldatan eslere "karaktersiz" denmesine katilmiyorum. O kisi kotuluk yapti, ama karakterini toptan cope atmak bence mantikli degil. Vicdan azabi duymadigi ve surekli yaptigi zamanlar haric, o zaman da o kiside bir sosyopatlik filan vardir diye dusundum, yani bir sekilde vicdan kalibresi arizalidir...

Siz de bu zamana kadar esinizi aldatmamissiniz ve hatta belki de bu zaaflari hissetmiyordunuz bile.

Burada acilan "esimi aldattim nolur yargilamayin, evli adamla beraberim yargilamayin, eskiden asla yapmam derdim, cok kinardim" konularinda bence uyeler samimi. Asla yapmam derdi cunku kim kendine "ben birini bile bile kirarim, kendi ihtiyaclarima baskasini kirmak pahasina oncelik veririm, ben kotuluk yapabilecek kalibrede bir insanim" der. Bunu hicbirimiz demeyiz. Ama cogumuz da kendimizi yeterince tanimiyoruz. Farkli durumlarda ne tepki verirdik bilmiyoruz. Jung'un dedigi gibi "golge tarafimizin" farkinda bile degiliz, cunku golgemizi ortaya cikaracak gun isigina hic maruz kalmadik.

Bu durumlarda evlilik terapistleri heyecan ve yenilik arayislarini farkli alanlara, hobilere, kariyere, adrenalin iceren sporlara, esle beraber yapilan yeni aktivitelerin cogaltilmasina, esle olan paylasimin kuvvetlendirilmesine yonlendirmeyi oneriyorlar. Internette okudugum sabun kopugu bir makaleden veriyorum bu tavsiyeyi ama bence dogru bir tavsiye... Cunku evliliginizi surdurmek istiyorsunuz, esinizi seviyorsunuz, zaaflariniz evliliginize agir basmamis, pismansiniz.

Olanlara gelince, verecegim tavsiye hic durustce olmayabilir hatta baya baya kotucul ama ben olsam sanirim oyle yapardim, ki siz de "soylemeyecegim" dediginiz icin bunu yaziyorum: unutmak. Tamamen yasanmamis kabul etmek. Hatta bu siteye yazili bir kanit birakmaniz bile iyi olmamis. Eger unutursaniz esinize karsi davranislariniz da normallesir gibime geldi, yani iletisiminiz kopmaz, uzaklasmazsiniz manasinda. Ama cok zor bir durum. Yapilabilir mi bilmiyorum. Gerekirse bir psikologdan yardim alabilirsiniz. Cunku bazen yalan soylemenin vicdan azabi iliskide uzaklasmalara da yol acabilir, bilmiyorum. Umarim iyi olur sizin icin her sey...

Konu acilali cok kisa bir sure oldu saniyorum ve 15 sayfayi doldurdu bile.Ve daha cok konusulur bu konu cunku toplumda 'ahlak' diye tanimlanan yaraya cosss diye basilan tuz gibi... Yorumlari okuyorum okuyorum da nedense bu paragraflari yazan arkadasin altina dusuncelerimi iletmek istedim.

Konu sahibini yargilayaci kelimeler,cumleler kuramam...Konuyu okudum cunku sizin baktiginiz gibi empatik acidan bakmak istiyorum.Herhangi bir hisle (bunu yasayan kisi bilir) yasanmis bir olay...Kimine gore ahlaksizlik,kimine gore gaflet,kimine gore nefsine hakim olamama vs vs.Bu olay bence botta yasanmamis olsaydi hayatin baska bir aninda baska biryerde yasanma ihtimali (ayni kisiler arasinda) yuksek olan bir olaydi.Cunku tekne gezintisine cikilan beyfendinin zihninden gecen dusunce parcaciklari hormonlarina nufuz etmis ve aksiyona kadar gitmis.Konu sahibi de bence hislerini irdelesin ve eger tek seferlik bir gafletse esine soylememesi ve o beyfendiyle gorusmeyi en sinirli hale getirmesi benim dusunceme gore daha dogru olan geliyor.Bu yakin arkadaslikta ne kadar mumkun olur,mumkun olsa da bir anda gorusmeyi aza indirgemek es tarafindan acaba sorularina yol acar.Ha eger gaflet degil de suregiden birsey olursa zaten onun sonuclari zaten bellidir.Hani yasak aska cevirmeden durust olunmasi akil sagligi icin daha iyidir. Dediginiz gibi psikolog esliginde hislerinden emin olup ona gore bir yol cizmesi daha rahat hissettirecektir.

Konunun kapsami biraz daha genislemis siz de atifta bulunmussunuz nacizane ben de ileteyim.Ben de sadakat yukumlulugunun tamamen kisi ile alakali oldugunu dusunuyorum. Zaten toplumda sadakat yukumlulugunu ne dinden gelen kurallar,ne toplumsal kurallar ne de evlilik akdi saglayamiyor.Saglayamaz da..Zaten saglayamadigini da yasanan her aldatma olayinda tekrar tekrar goruyoruz.Evliydim simdi bosaniyorum ama evlenirken aldatilma ihtimalini aklimin bir kosesine ihtimal olarak yerlestirerek evlendim.Evlilik akdindeki maddelerden biri de sadakat yukumlulugu.Zaten aldatilmayi kabul etmeyenler bosaniyor.Kabul edip devam eden de var.Tamamen secim..Ne kadar dunya guzeli de olsak,harika kadin da olsak,paramiz da olsa,kocamizin ayaklarini da opsek eger karsidaki adamin fitratinda bu aldatma varsa bu bug zaten cikiyor,bizim ile ilgili olmayan bir duygu durumu iste...Erkek veya kadin iki cins icin de gecerli.

Ya ben bu yorumlara katilmiyorum. Benim annemle babamin iliskisi de boyle. Annemin meslegi geregi en yakin uc arkadasi erkektir ve konu sahibinin anlattigi sey yani beraber cikilan tatillerde basbasa bir erkek bir kadinin gece alkollu bi yerlere gitmesi denize acilmasi filan benim annemle babamin iliskisinde bile olan bisey ki ikisi de klasik yurdum erkegi ve kadini biri karadenizli biri ic anadolulu tipler. Onlarin arkadaslari da oyledir ki 80lerden beri bu anlatilan sahne onlar icin normal. Ondan Bu yorumlar bana abarti geldi biraz.

Ha opusme kismi bel tutma temas kisimlari cok siradisi olmus ama onda da adamda bi cinfikirlilik sezdim ilk hamleleri yapmasi bakimindan. Konu sahibi neye ugradigini sasirmis. Onda da bekarligi ozleme sezdim konuyu anlatisi bakimindan...

Ben ahlaka mahlaka inanan bir insan olmadigim icin ve insan hem iyidir hem kotudur dedigim icin konu sahibinin bu olayi unutmasini ama yine de psikolog esliginde evlilikle ilgili hislerini analiz etmesini gerektigini dusundum...

bak mesela ben muhafazakar bir tip değilimdir ama ben de swinger e bağladım

hatta kurgu olabileceği kanaatindeyim

bot denilen şey şu denizde çocuklar oynasın diye olan plastik çift kürekli küçük teknecik diye yorumladım yani zaten 4 kişilik değil

gece alkollü ve karanlıkta bot ile denize açılmak benim yaşam düzenime ters neden mi ters canım kıymetli batarız, terse gider kayboluruz diye ödüm kopar sevişiriz diye değil

konu sahibinin yaşı bana yakın, çocuğu var vs onun da böyle öncelikleri olmalı

hadi diyelim gittik ikimiz

gece bota bindi isem kıyıya gitmek için kimsenin elimden tutması gerekmez ki

sonra adam boynun tutulacak yaslan dedi vs anında höst cevabını alır

sarhoştuk da hikaye bence sarhoş olan bu kadar aktivite yapamaz

sarhoş da oldum erkeklerle her ortama da girdim

erkek arkadaşlarımın evinde de kaldım hiçbiri ne elime dokundu ne öpüştü

konu sahibinin eşinin de ev sahibi kadının da tembeliz gelmeyelim modu da planlı olduğu hissi yarattı

yine söyleyeyim bırak tanıdığım, tanımadığım adamlarla da içer gezerim ama bu olaydaki kurgu tesadüf hissi yaratmıyor

bot denilen şey şu denizde çocuklar oynasın diye olan plastik çift kürekli küçük teknecik diye yorumladım yani zaten 4 kişilik değil

gece alkollü ve karanlıkta bot ile denize açılmak benim yaşam düzenime ters neden mi ters canım kıymetli batarız, terse gider kayboluruz diye ödüm kopar sevişiriz diye değil

konu sahibinin eşinin de ev sahibi kadının da tembeliz gelmeyelim modu da planlı olduğu hissi yarattı

yine söyleyeyim bırak tanıdığım, tanımadığım adamlarla da içer gezerim ama bu olaydaki kurgu tesadüf hissi yaratmıyor

Evet aslinda muhafazakarliktan oldugunu dusunmedim cunku anormal Bulan uyelerin cogu muhafazakar degil. Ama bana bu olay hayatin olagan akisina uygun geldi gercekten olabilecek bir sey gibi geldi arkadas ortaminda. Bilmiyorum. Konu bence gercek konu sahibi de normalde sadakatli bir kadin. Yani daha once esini aldatmamis cok belli. Swinger yorumlarina soyle sasirdim swinger ciftler yok mu var tabi ama konu sahibinin evliligi oyle bi evlilige hic benzemiyor. Anlattigi durumda esinin aklindan bile gecmemistir bu ihtimaller bence. Buna ragmen olan sey de siradan bisey degil ondan da olabilir bu yorumlar tabi. Bilemedim valla...

Sadece konu sahibinin eşi değil, karşı tarafın eşinin de evde kalmayı tercih etmesi ilginç geldi bana. Benim en yakın iki arkadaşım erkek, biri heteroseksüel biri değil. Evlenmeden önce beraber defalarca dünyanın farklı ülkelerine gittik, aynı odada kaldık, birçok etkinlik yapıldı ve evet aramızda hiçbir şey olmadı. Ama hayatımızda ciddi bir ilişkimiz varken tabii ki aynı odada kalmadık ya da başbaşa girdiğimiz ortamlara dikkat ettik. Bu tamamen doğal süreçte gelişen bir olay oldu, hayatımızdaki insana karşı sorumluluk hissettiğimiz için. Hala başbaşa aktivite yaparız ama bu aktivite oturup öğle yemeği yemek olur, gecenin bir yarısı botla açılmak değil... Anlatabildim mi bilmiyorum ama kadın-erkek arkadaşlıklarına çok değer veren bir insan olduğum halde olaya anlam veremiyorum. Kaldı ki ben evli olduğum halde tek başına haftasonu tatili yapmayı çok severim pandemiden önce de yapardım ama onda bile böyle bir duruma sokmam kendimi, istemediğim kimse benimle konuşamaz bile. Bir anlık gaflet değil çünkü bu olayın gidişatı çok belliymiş.
Kimsenin namus bekçisi değilim, başkasına bilerek bir zarar vermediği sürece isteyen istediğini yaşasın, sonuçta yaşadıklarının sonuçlarına sadece onlar katlanacak ama cidden ben anlamadım konu sahibinin amacını. Kadınla erkek dostta olur arkadaşta olur, beraber tatilede gider, yemekte yer eğlenirde ama hayatlarında biri varsa ilişkisinin dinamiğine göre bu yaptıklarına kısıtlamada getirebilir. Ama burada böyle bir durum yok, yani olay güvenle alakalı değil, dünya üzerinde hiçbir milletten hiçbir erkek gece yarısı içkili karısını başka içkili bir erkekle yüzüp mehtap izleyesin diye başbaşa botla denizin ortasına salmaz, saldığı zamanda bunu güvendiği için değil sonuçlarını belki sarhoşluğundan, belki kendine göre başka bir nedenden umursamadığı için yapar. Karısıda ama biz öpüştük dediğinde bunu bana nasıl yaparsın güvenimi nasıl kırarsı tribine girmesi saçma olur zaten. O yüzden konu sahibi boşuna heyecan yaratmasın zira kocası çok salak ya da saf değilse büyük ihtimalle o olayın sonuçlarını biliyordur. Bu şöyle birşey aşırı sarhoş bir insana sen iyi şöförsün son sürat araba kullanırsın diyerek araba anahtarı verip, sonra da kişi kaza yaptığında sen benim güvenimi nasıl boşa çıkarırsın demek gibi birşey olur.

Üyeyi taniyanlar olmuş
Bende çok merak ettim şimdi kim acaba bu üye
Müne'de gercek üye ve kadın dedio_O

Zodyak değil, fiberglas kıçtan motorlu bişey. 7-8 kişi alıyor normal şartlarda zorlayınca. Ben önde oturdum o arkada motorda, yakın bile değildik. Yanaştığımız yer kayalıktı, kıyıya çıkmak için elimden tuttu. Dağda bayırda yürürken biri elini size yardım amaçlı uzatınca teşekkür ederim almayayım demiyorsunuzdur eminim. Yaslanma kısmı bence de saçma, evet orda sert tepki vermeliydim muhtemelen ama yılların verdiği dostluğa dayanarak kötü niyetli olmadığını düşünmek istedim belki. Adam 20 yıldır aynı lokasyonda tekne bot vs kullanıyor, endişe etmek aklıma gelmedi. Zaten karayı görüyorduk kaybolacak kadar uzaklaşmadık. Eşim tembellikten değil bu tarz şeylerden hoşlanmadığı için gelmedi. Ben balığa giderim ona da gelmez mesela, sevmiyor adam. Sarhoşluğa bağlamıyorum, sarhoş olup kendini kaybeden bir insan değilim. Sadece sarhoşluğun verdiği rehavet ya da cesaretle gerekli tepkiyi vermedim diye düşünüyorum. Kontrolüm zayıftı.

Kimsenin namus bekçisi değilim, başkasına bilerek bir zarar vermediği sürece isteyen istediğini yaşasın, sonuçta yaşadıklarının sonuçlarına sadece onlar katlanacak ama cidden ben anlamadım konu sahibinin amacını. Kadınla erkek dostta olur arkadaşta olur, beraber tatilede gider, yemekte yer eğlenirde ama hayatlarında biri varsa ilişkisinin dinamiğine göre bu yaptıklarına kısıtlamada getirebilir. Ama burada böyle bir durum yok, yani olay güvenle alakalı değil, dünya üzerinde hiçbir milletten hiçbir erkek gece yarısı içkili karısını başka içkili bir erkekle yüzüp mehtap izleyesin diye başbaşa botla denizin ortasına salmaz, saldığı zamanda bunu güvendiği için değil sonuçlarını belki sarhoşluğundan, belki kendine göre başka bir nedenden umursamadığı için yapar. Karısıda ama biz öpüştük dediğinde bunu bana nasıl yaparsın güvenimi nasıl kırarsı tribine girmesi saçma olur zaten. O yüzden konu sahibi boşuna heyecan yaratmasın zira kocası çok salak ya da saf değilse büyük ihtimalle o olayın sonuçlarını biliyordur. Bu şöyle birşey aşırı sarhoş bir insana sen iyi şöförsün son sürat araba kullanırsın diyerek araba anahtarı verip, sonra da kişi kaza yaptığında sen benim güvenimi nasıl boşa çıkarırsın demek gibi birşey olur.

Dünya üzerindeki bütün insanları tanıyor ve nasıl davranacaklarını biliyorsanız diyecek bir şey yok zaten.

Tamam kocam beni sevmiyor, umursamıyor vesaire. Rahatladınız mı?

Dünya üzerindeki bütün insanları tanıyor ve nasıl davranacaklarını biliyorsanız diyecek bir şey yok zaten.

Tamam kocam beni sevmiyor, umursamıyor vesaire. Rahatladınız mı?
Olay benim rahatlamam değil ki? Dünya üzerindeki bütün insanları tanımam tabiki mümkün değil ancak hem işim gereği hem de özel merakım gereği hobi olarak insan psikolojisi ve sosyoloji üzerine aldığım eğitim üzerine söyledim bunu. Merak ediyorsanızda özellikle üniversite yıllarında katıldığım sosyal sorumluluk projelerinde bir sürü yabancı milletten insanla da muhattap oldum. Onların bizden tek farkı çok güvenmeleri ya da bu tür olayları normal karşılamarı değil, sadece umursamamaları. Yani yabancılar özellikle Avrupa ülkeleri partlerine karşı orduyada salarım birşey olmaz kafası ile sonsuz bir güven içinde vermiyorlar partlerlerine o rahatlığı; sadece ya başka biri ile kuracağı cinsel yakınlığı umursamıyorlar ya da böyle bir yakınlık onun için bir ayrılma nedeni olsa bile bunu yıkım olarak görmüyorlar,ayrılıp önlerine bakıyorlar. Adamlar bizim gibi cinsel ilişkiye bile çok anlam yüklemiyor ki zaten; onlar için bedensel bir ihtiyaç sadece bu. Bizim yetiştiriliş tarzımız ve inançlarımız gereği bunu anlamakta zorlanıyoruz o kadar. Yani onların durumunun temeli güven değil rahatlık sadece.
Kocanızın sizi sevip sevmediğini , umursayıp umursamadığını da bilemem. Zira açık ilişki yaşayıp birbirine aşık olduğunu söyleyen, evli olup sevgisi eşine aşık olduğunu iddia eden bir sürü örnek gördüm. Ben sadece eşinizin o adamla sizin aranızda olabilecekleri öngörebileceğini söyledim. Sonuçta sizin o akşam yaptığınız şey bir aktivite değil, hobi değil, gece yarısı genelde çiftlerin romantizim yaşamak için yaptıkları bir şey, içkili olduğunuzu da öngörürsek bir nevi romantik çılgınlık.
Bakın sizin ne yaptığınız ne yaşadığınız sizin kararınız ancak siz bizden ne istiyorsunuz. Zaten kararınızı vermişsiniz, kendinizden, eşinizden ve o adamdan eminsiniz, söylemeyeceksiniz, bu olay nedeniyle psikolojik bir tranva yaşamış gibi durmuyorsunuz, hoş yaşasanızda burada üyelerle atışarak eşinizle güvene dayalı, birbirinize alan tanıdığınız muhteşem evliliğinizle övünerek bunu çözemezsiniz. Buraya konu açarak ne amaçladınız ben onu cidden anlamadım ve ciddi anlamda merak ediyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibi eşinle arkadaşının karısı da opusmus olabilirler. Belki de eşin sana itiraf edecek🤣

Olay benim rahatlamam değil ki? Dünya üzerindeki bütün insanları tanımam tabiki mümkün değil ancak hem işim gereği hem de özel merakım gereği hobi olarak insan psikolojisi ve sosyoloji üzerine aldığım eğitim üzerine söyledim bunu. Merak ediyorsanızda özellikle üniversite yıllarında katıldığım sosyal sorumluluk projelerinde bir sürü yabancı milletten insanla da muhattap oldum. Onların bizden tek farkı çok güvenmeleri ya da bu tür olayları normal karşılamarı değil, sadece umursamamaları. Yani yabancılar özellikle Avrupa ülkeleri partlerine karşı orduyada salarım birşey olmaz kafası ile sonsuz bir güven içinde vermiyorlar partlerlerine o rahatlığı; sadece ya başka biri ile kuracağı cinsel yakınlığı umursamıyorlar ya da böyle bir yakınlık onun için bir ayrılma nedeni olsa bile bunu yıkım olarak görmüyorlar,ayrılıp önlerine bakıyorlar. Adamlar bizim gibi cinsel ilişkiye bile çok anlam yüklemiyor ki zaten; onlar için bedensel bir ihtiyaç sadece bu. Bizim yetiştiriliş tarzımız ve inançlarımız gereği bunu anlamakta zorlanıyoruz o kadar. Yani onların durumunun temeli güven değil rahatlık sadece.
Kocanızın sizi sevip sevmediğini , umursayıp umursamadığınıda bilemem. Zira açık ilişki yaşayıp birbirine aşık olduğunu söyleyen, evli olup sevgisi eşine aşık olduğunu iddia eden bir sürü örnek gördüm. Ben sadece eşinizin o adamla sizin aranızda olabilecekleri öngörebileceğini söyledim. Sonuçta sizin o akşam yaptığınız şey bir aktivite değil, hobi değil, gece yarısı genelde çiftlerin romantizim yaşamak için yaptıklaeo birşey,içkili olduğunuzu da öngörürsek bir nevi romantik çılgınlık.
Bakın sizin ne yaptığınız ne yaşadığınız sizin kararınız ancak siz bizden ne istiyorsunuz. Zaten kararınızı vermişsiniz, kendinizden, eşinizden ve o adamdan eminsiniz, söylemeyeceksiniz, bu olay nedeniyle psikolojik bir tranva yaşamış gibi durmuyorsunuz, hoş yaşasanızda burada üyelerle atışarak eşinizle güvene dayalı, biebirinize alan tanıdığınuz muhteşem evliliğinizle övünerek bunu çözemezsiniz. Buraya konu açarak ne amaçladınız ben onu cidden anlamadım ve ciddi anlamda merak ediyorum.

Sizin merakınızı tatmin etmek gibi bir misyonum olduğunu sanmıyorum. Canım istedi, konu açma ihtiyacı hissettim açtım. Bunu sorgulamak haddinize değil ki.

Sosyoloji ve psikoloji konusunda eğitim almış, çok insan inceleme fırsatı olmuş birinin de “dünya üzerinde hiç bir insan” diye başlayan bir cümle kuracağını düşünmüyorum açıkçası. O yüzden pek önemseyemedim yazdıklarınızı.

Sayfalar boyunca bir Avrupa'da olsa normal konusu gectigi icin gercekten 'Avrupali' olan kocama (Ispanyol kendisi) sordum sen bu durumda ne yapardin diye. 'Senin o bot gezisine cikmayi cok isteyip istemedigini anlamaya cabalar, senin icin onemli oldugunu dusunursem seninle gelir ya da senin de o gecelik gitmemeni baska zaman telafi edecegimizi soylerdim' dedi. Yani normal olur muydu bu durum senin icin dedim. 'Olacak sey var olmayacak sey var. Bu anlattigin senaryo olmamasi gereken bir sey kategorisinde' dedi. En azindan kendim gibi bir Avrupali bulmusum, ne diyeyim:) Bu isin modernlikle, kadin-erkek arkadasligi ile dogrudan bir ilgisi oldugunu da dusunmuyorum. Bu olay gunduz vakti oturup cay ictik gibi bir konu olsaydi yorumlarin daha alt perdeden olacagina eminim. Bu yasanan hayatin olagan akisina aykiri oldugu icin herkes anormal buldu bence.

Arkadaslıgını kes, daha az aynı ortamda bulun, konuyu kapat, esın sorarsa da ya aynı evde kalınca kadından gıcık kaptım herseye karıstı de, en fazla adama soyler esın bunu adam da anlar zaten karısına bısı demez

Sayfalar boyunca bir Avrupa'da olsa normal konusu gectigi icin gercekten 'Avrupali' olan kocama (Ispanyol kendisi) sordum sen bu durumda ne yapardin diye. 'Senin o bot gezisine cikmayi cok isteyip istemedigini anlamaya cabalar, senin icin onemli oldugunu dusunursem seninle gelir ya da senin de o gecelik gitmemeni baska zaman telafi edecegimizi soylerdim' dedi. Yani normal olur muydu bu durum senin icin dedim. 'Olacak sey var olmayacak sey var. Bu anlattigin senaryo olmamasi gereken bir sey kategorisinde' dedi. En azindan kendim gibi bir Avrupali bulmusum, ne diyeyim:) Bu isin modernlikle, kadin-erkek arkadasligi ile dogrudan bir ilgisi oldugunu da dusunmuyorum. Bu olay gunduz vakti oturup cay ictik gibi bir konu olsaydi yorumlarin daha alt perdeden olacagina eminim. Bu yasanan hayatin olagan akisina aykiri oldugu icin herkes anormal buldu bence.
oo ispanyole enişte tam avrupa ha :KK59: olur molur tekneye gitmek ister göndermeyin enişteyi

Eşinizin göndermesi de çok saçma. Gece karanlık, alkollü, ay ışığında, tekne turu.. ateşle barutu yan yana koy, ama ateşlenmemesini bekle demek. Gündüz vakti olsa daha anlaşılabilir bir şey.
Çünkü eşide adamın eşiyle evde yalnız kaldı. E evde ne yaşandı acaba bide bunu sorgulasın konu sahibi ondan sonra da duruma göre karar versin.
Pekte anlatıldıgı gibi sorunsuz evlilik yok bence.

Zodyak değil, fiberglas kıçtan motorlu bişey. 7-8 kişi alıyor normal şartlarda zorlayınca. Ben önde oturdum o arkada motorda, yakın bile değildik. Yanaştığımız yer kayalıktı, kıyıya çıkmak için elimden tuttu. Dağda bayırda yürürken biri elini size yardım amaçlı uzatınca teşekkür ederim almayayım demiyorsunuzdur eminim. Yaslanma kısmı bence de saçma, evet orda sert tepki vermeliydim muhtemelen ama yılların verdiği dostluğa dayanarak kötü niyetli olmadığını düşünmek istedim belki. Adam 20 yıldır aynı lokasyonda tekne bot vs kullanıyor, endişe etmek aklıma gelmedi. Zaten karayı görüyorduk kaybolacak kadar uzaklaşmadık. Eşim tembellikten değil bu tarz şeylerden hoşlanmadığı için gelmedi. Ben balığa giderim ona da gelmez mesela, sevmiyor adam. Sarhoşluğa bağlamıyorum, sarhoş olup kendini kaybeden bir insan değilim. Sadece sarhoşluğun verdiği rehavet ya da cesaretle gerekli tepkiyi vermedim diye düşünüyorum. Kontrolüm zayıftı.
Sizin Fake olmadığınızı ve kadın olduğunuzu yineleyerek yazayım zira hala bu konunun fake biri tarafından kurgulandığını düşünenler var.
Eşinizle birbirinizi sevmediğiniz ya da eşinizin bu olayın gelişmesinde arkadaşınızla anlaştığı fikrine de katılmıyorum.
Bence eşiniz size çok güvendiğinden karşı çıkmadı, ki insan 13 yıllık eşi için aklından kötü şeyler geçirmez çünkü sevgi saygı kadar güvene dayalıdır evlilik, zaten en ufacik bir acabası olsa sevmediği bir aktivitede olsa sizinle gelirdi.

Sarhoşluğa bağlamıyorsunuz, bu konuda kendinize dürüst davranmanızı takdir ettim, ben de alkole bağlamıyorum, yalnız siz detay verdikçe aklıma bir şey takıldı, siz arkadaşınıza isteyerek karşılık vermişsiniz, belki bu sizin planladığınız bir şey değildi ama arkadaşınız bunu bilerek planlamış olabilir mi? Yani gece sahile gitme, denize girme fikrini?

Zira eşimle bizimde erkek arkadaşlarımız var, temeli uzun yıllara dayalı arkadaşlıklar, yeri geldi eşimin sevmediği organizasyonlara tek katıldım arkadaşlarımızın da olduğu yerler, evime bıraktıkları da olurdu, eşim kaza yaptığında eşimi kaldırırken bakımını yaparken evimizde kalan arkadaşımızda oldu, lafı uzatıyorum ama insan uzun soluklu ilişkisi olduğu arkadaşını bilir, en azından nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını, nereye çağırırsa geleceğini ya da gelmeyeceğini.

Sanki sizin arkadaşınız eşiyle eşinizin gelmeyeceğini, sizinse bu teklifi geri çevirmeyeceğinizi bilerek bu fikri ortaya atmış gibi geldi.

Sizden karşılık bulunca da ne kadar ileri gidebileceğini denemek istemiş olabilir, belki sizde arkadaşınız bile olsa o an eşinizden başka birinin beğenisinin verdiği duygulara kapıldınız bilemiyorum.

Bu olayı bir başkası yaşasa belki de sizinde kabul ettiğiniz gibi aldatma olduğunu söyleyip boşanmasını isterdiniz bunu da bilemiyorum, sonuçta yaptığınızı saklayıp yok saymak olanı yok etmiyor, eğer arkadaşınızın size aslında bir zaafı varsa da bu zamanla gün yüzüne çıkarsa daha büyük olaylara bile sebebiyet verebilir, ki ondan kaçmanız, başka bir zaman birlikte yapmak istenen bir aktiviteyi sizin geri çevirmeniz eşler tarafından tuhaf karşılanacaktır bence, düne kadar canım cicim olunan arkadaştan neden köşe bucak kaçıldığı sorgulanır çünkü.

Back
X