Haftada kac Kere telefonlasiyosunuz esinizin annesi ve babasiyla?

Okuma yazma cahil insanlarla alakasi yok kendi memleketinde adetler oyle olunca uymak zorunda oluyosun annen baban bu şekilde görmüşler hadi onlarida gec esinin ailesi bu adetleri var ve sende nisanlanir nisanlanmaz konuşamıyosun malesef onlar sana soylediginde konuşursun tabiki ama ben israr etmedikleri icon konuşmadım ki zaten görüşmüyorum.

O anlattiginiz konuya gelince okadar degil tabi bir kötü an olursa konusursun bazi kisiler abartiyo ta eskiden büyüklerin yaninda konusulmaz denmis ve uyulmus bu adetlere he onaylıyorum mu hayir ama onlar soylemeden de yapmam mesela siz kv kp yaninda bacak bacak ustune atarmisiniz hayir saygısızlık olur buda onun gibi bisey iste
Ay bi şey anlatıcam bu adetle ilgili. Bi tanıdığımın akrabası öyleymiş. Kpin yanında konuşmuyorlarmış. Kaynanası bayılmış bir gün ve kadın el kol işaretiyle anlatıyormuş, kendini yere atıyormuş kalkıyormuş sonra tekrar yere atıyormuş ama konuşmuyormuş. Çok gülmüştüm. (!)
Ve Yüce Allahım bize ne güzel bir yeti vermiş 'konuşmak' nasıl olur da başkası benim konuşmamı engeller? Onlar Allah mı (haşa) da önlerinde konuşmayacağım ki Allah bile peygamberleriyle melekleri aracılığıyla, kullarıyla da dua aracıyla konuşuyor. çok ilginç yani internet de kullanıyorsunuz ama bu adetleri uyguluyorsunuz, bu adetleri uygulayanlar genelde okuma yazma bilmeyen işte pek bir şey görmemiş, evden dışarı çıkmamış insanlar sanardım. Çünkü gün görmüş eğitimli bir kadın nasıl olur da saçma sapan bir adete uyar?
Neyse çok tuhaf kusura bakmayın ama öyle.

ilk evlendıgımde hafta 2 kere arar her pazar uğrardım eşimle birlikte , ama hak etmediğini kıymet bilmediğini anladıgımdan beri hiç ama hiç aramıyorum ,kandil ve ölüm olmadıktan sonra aramıyorum.
geçtiğimiz pazar gunu eşim annem yeni tlf hat almış kendi tlf kaydet dedi bende ne gerek var zaten tlf açmıyorum babanın nm var bende oradan gerekirse babana ulaşırım dedim. cevap bile vermedi

ilk evlendıgımde hafta 2 kere arar her pazar uğrardım eşimle birlikte , ama hak etmediğini kıymet bilmediğini anladıgımdan beri hiç ama hiç aramıyorum ,kandil ve ölüm olmadıktan sonra aramıyorum.
geçtiğimiz pazar gunu eşim annem yeni tlf hat almış kendi tlf kaydet dedi bende ne gerek var zaten tlf açmıyorum babanın nm var bende oradan gerekirse babana ulaşırım dedim. cevap bile vermedi

Ayrı şehirlerdeyiz.
Yılda bir defa gidiyoruz yanlarına.
Ben normalde bayramlar dışında aramam onlar kırk yılda bir ararsa konuşurum.
Ama bu aralar depremdi, kaynımın bulunduğumuz yere acemi birliği askerliğinin çıkması vs derken fazlaca konuştuk.

Ilk evlendigimde haftada 1 konuşurduk sohbet ederdik hem de. Sonra bana yamuk yaptı ben de bir daha hic aramadım konuşmuyoruz. Kp görümce de 2 3 ayda 1 falan arar bi nabız yoklar:super:

vay beee demek biizde kaynana olunca gözümüzden sakınıp üstüne titrediğimiz çocuğumuzla el olucaz yorumları okuyorumda şaşırıyorum yüz vermedim,mesafe koydum ne arıycam be,görüşmüyorum ,çok şükür yatıya gelmezler vs. evet bazı problemli büyükleri istisnaaa tutuyorumda herkes yaşadığını bilir tabikide nebilim işte üzücü ya bu duruma düşmek okumak yazık ne hoş görümüz ne sabrımız kalmış öbür dünyayı zaten kimse düşünmez olmuş ahh ahhh insanlık nereye gidiyıruz böle

Hiç konuşmam, bazen ayda yılda bir, o da kandil falan olursa oğlu arar 1-2 sn konuşurum hepsi bu kadar.

En güzeli bu çünkü çok yakın davranmak, çok fazla salak yerine konulmak oluyor bizde.

aramam, kayınvalidem arıyor 2 haftada bir falan hiç aramıyorsun bilmem ne diye söyleniyor.. aranızdaki ilişkiye göre değişir tabii bu durum.

vay beee demek biizde kaynana olunca gözümüzden sakınıp üstüne titrediğimiz çocuğumuzla el olucaz yorumları okuyorumda şaşırıyorum yüz vermedim,mesafe koydum ne arıycam be,görüşmüyorum ,çok şükür yatıya gelmezler vs. evet bazı problemli büyükleri istisnaaa tutuyorumda herkes yaşadığını bilir tabikide nebilim işte üzücü ya bu duruma düşmek okumak yazık ne hoş görümüz ne sabrımız kalmış öbür dünyayı zaten kimse düşünmez olmuş ahh ahhh insanlık nereye gidiyıruz böle
eğer siz burada bahsedilen kötü kaynanalardan olmassanız iyi olursanız endişe etmenize gerek yok
ha kötü kaynanalar olduğu gibi tabiki de kötü gelinler de vardır kayınvalde melek olduğu halde istemeyen de vardır ama dediğiniz gibi onlar istisna , insallah siz iyi bir geline rastlarsınız ilerde ve tabi ki siz de iyi olursanız sorun olmaz:KK52:

çok nadir ararım ,kaynanam hiç aramaz,kp ise başlarda çok arardı baktı ben aramıyorum kesti oda aramayı diğer gelinleri arıyor sürekli:KK70: arayınca da zaten hiç birşey konuşamıyoruz hala alışamadım onlara

hiç telefonlaşmıyoruz :) eskidende öyle birbitimizi çok aramazdık sonra aramız bozuldu hiç aramaz olduk şimdi aramız iyi ama hala birbirimizi aramayız. Birisi hasta falan olursa o zaman ararız sadece. böyle çok mutluyum :)

Aramıyorum. Telefonda konuşmayı sevmiyorum. Haftada bir onlara ve bizimkilere gitmeye özen gösteririz, eşimi de annesini araması konuşması konusunda sıkıştırırım ama bu kadar. Kayınvalidelerdeki gelin beni arasın olayını da anlayamıyorum. İlerde oğlum kızım beni arasın yeter. 30 yıldan sonra ailemize katılmış insan haftada 2 kere beni aramalı diye dayatma sebebim ne olur bilemiyorum. Ama oğlum arasın sorsun beni isterim. o olsun diye ovulasyon günleri saymışım, kusa kusa hamilelil geçirmişim, normal doğum diye mahrem yerlerimi kesmişler, emzirmişim memeler yara olmuş, hem kanımı hem sütümü vermişim, uyumamışım, hangi kreş, hangi okul diye dertlenmişim, hocası eşit davranıyor mu, yeterince ilgileniyor mu diye üzülmüşüm, ilk dişinden ilk aşkına onunla olmuşum. Bu sıpa beni arasın bir zahmet. Ama geline neden baskı kurayım.

Ya arkadaslar Benim kaynanam ve Kayinbabam hergün ariyorlar artik biktim sizinkilerdemi öyle ?
Ayni sehirde kaliyoruz ayri oturuyorum ve her cumartesi Pazar yatili burdalar Sizde Nasil acaba ?

Evliliğimizin dördüncü yılı, ayni cadde üzerinde oturuyorduk aramizda bes dk. Mesafe vardi, iki günde bir konuşurduk hergün WhatsApp tan yazisirdik :KK66: şuan beraber yaşıyoruz onlara taşındık, Allaha şükür geçinip gidiyoruz

Aramızda iki sokak var hiç aramıyorum onlarda beni aramaz ama oğlunu günde 4-5 defa arar kv. Hafta da bir ya da 10 günde bir ziyarete gideriz o kadar. Çalışıyorum ve nerdeyse iki günde bir biz yokken eve girer çıkar farklı bahanelerle :KK12:

Biz her sabah görüşüyoruz. Babam her sabah bizi evden alır kızımı okula bırakırız sonra beni durağa bırakır, eşini işe bırakır.
Birbirimize söyleyecek bir şeyimiz olduğunda da gün içinde telefonlaşırız.
Sabah hasta yada keyifsiz görürsek mutlaka konuşuruz v.s. ama hafta da şu kadar günde bu kadar diye bir şey yok.
Canımız ne zaman isterse o zaman konuşuruz. Hiçte rahatsız olmayız.

Eskıden her hafta arardım
Evlerımız aracla 25 dk mesafede
Ne zaman kayınvalıdem kaynanalık yapmaya basladı artık hıc aramıyorum bayramda bıtek kayınbabamı arıyorum okadar

Yaklasık 1 senedır hıc gormedım

Iyı nıyetım suıstımal edılmeseydı gorusurdum ama cunku ben severım buyuk aileyı kendı aılem oyledır ona alıskınım
En ıyısı annesı hakkın rahmetıne kavusmus bı adamla evlenmek bunun baska cozumu yok sanırım bı yerden sonra illakı cozutuyorlar

X