• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul kaynanamlan birlik :(

Hanımefendiler,
ülkece bir depremi yaşamak, insanlarımızın vefatı hepimizi derinden sarstı üzülmeyenimiz yoktur lakin yine de dün gece hepimiz uyuduk, sabah ailelerimizle, çoluk çocuklarımızla kahvaltımızı ettik, ev işlerimizi yaptık, çünkü hayatın döngüsü böyle, ne kadar üzülürsek üzülelim ateş düştüğü yeri yakar, keza sitede de belki bugün birilerinin anne babası öldü, belki birilerimiz bebeğini kaybetti, birilerimiz evlilik heyecanı yaşıyor, belki bir yerlerde bir kadın eski eşi tarafından öldürülüyor, birileri üzülürken hayat kaldığı yerden devam etti ediyor, bu sebeple rica ediyorum kimse kimsenin ne duyarlılığını sorgulasın ne de konu açıyorlar diye tepki göstersin.

Konuyu dağıtmayınız.

Rapor uluslararası tıp yayını Medical Science Monitor tarafından 26 Nisan 2014 tarihinde İngilizce yayınlanmış. Yayınlayan araştırmacıların isimleri Ali Yıldırım, Erdal Özer, Hasan Bozkurt, Sait Özsoy, Özgür Enginyurt, Durmuş Evcuman, Rıza Yılmaz ve Yunus Emre Kuyucu.

Tokat’taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tıp Fakültesi Adli Tıp Bölümüne 2008-2012 arasında gelen ensest vakaları üzerinde yapılmış bilimsel bir araştırma. Çalışmada, Orta Karadeniz bölgesindeki ensest vakalarının genellikle Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği vurgulanarak insanın içini acıtan veriler paylaşılıyor.

Ensest, Birleşmiş Milletler (BM) dâhil uluslararası zeminde kan bağı bulunan akrabalıkların yanı sıra yasa ile evlenmeleri mümkün olmayan üvey çocuklar ve aile üyeleri arasında cinsel eylem olarak tanımlanıyor. Dünyanın istisnasız her ülkesinde, her sosyal sınıfta görülen ve tabu sayılan ensest konusu, kolay kolay paylaşılmaması, gerek korku, gerek utanç nedenlerle saklanması, örtbas edilmek istenmesi nedeniyle hem kamuoyu araştırmacıları, hem akademik araştırmacılar tarafından çalışılması en zor alanlardan sayılıyor.

BM’ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu nedenle ensesti “sessiz sağlık acil durumu” olarak tanımlıyor.

Raporda en yaygın ensest türünün anne ve ergen oğlu arasındaki ilişki, 2. sırada babanın kız çocuğuna cinsel saldırısı olduğu yazılıyor. Onu erkek kardeşin kız kardeşe, kız kardeşin kız kardeşe cinsel tecavüzü izliyor; son olarak en az rapor edilen durum olsa da annenin erkek çocuğa cinsel eylemi yer alıyor.

Raporda 1999’da 296 ensest vakası üzerinde yayınlanan bir araştırmada saldırganlardan 70’inin biyolojik anne-baba, 87’sinin (büyükbaba, abi, abla, kuzen gibi) biyolojik akraba ve 73’ünün de üvey baba olduğu saptanmış.

Neden Anadolu kadını erkek cocuk istiyor ?
Neden Anadolu kadını diger kızlardan oglunu kıskanıyor ?
Neden gelini mutsuz ediyor? Evliligine boylesine mudahele hakkını kendinde goruyor ?
Gece yatarken yatak odanizin kapısını acik birakacaksiniz diyen kaynanalar gordu bu gozler.
Erkek cocuk dogurmayi bu cografyanin kadini meziyet sayiyor.
Hasta bu toplum.

Bende abisi tarafından tecavüze ugrayan bir kadın tanıyorum. "Evlenirken bakire değildi" diye ikinci sınıf insan muamelesi gördü. Boşandı sonra. Ailesi ona hiç sahip çıkmadı. Olayı örtbas etmek için

Alttan almayın sizde madem öyle bırakın kopsun kıyamet, eşime yansıtmayacağım diye de kendinizi yormayın, yansısın. Nedir bu kaynana faciaları ya.

Tecavüz eden abi hiç bunun icin yargılanmadi. Elini kolunu sallayarak kendi eşi ve çocukları ile geziyor ortalıkta. Dışardan baksan adam gibi görünüyor böyle pislikler.

Ben dava devam ediyor diye biliyordum. Bir de evli miymiş? Öyleyse başka bir haberle karıştırdım. Aynı iğrençlik her yerde. Karısı nasıl boşamamış? Kardeşine bunu yapan kendi çocuklarına neler yapmaz. Allahım aklımı koru.

Ben dava devam ediyor diye biliyordum. Bir de evli miymiş? Öyleyse başka bir haberle karıştırdım. Aynı iğrençlik her yerde. Karısı nasıl boşamamış? Kardeşine bunu yapan kendi çocuklarına neler yapmaz. Allahım aklımı koru.

Bu kadın hiç haberlere çıkmadı. Eşide öğrendi ama ayrılmadı. Diger kardeşler öğrendikten sonra sok oldular belki, ama yinede kimse kadının yanında durmadi.

Kocaeli'nden Elazığ ve Malatya'ya koşmam pek mümkün değil malesef. Ama olsaydı koşardım. Koşmuşluğum da vardır. Gerekli yardımları yaptık kendi çapımızda. Milletin burada canı burnundayken en azından 'hayati' olmayan meselelerle ilgili konu açmıyorum.:işsiz:
Okumak serbest mi :işsiz:

Bu kadın hiç haberlere çıkmadı. Eşide öğrendi ama ayrılmadı. Diger kardeşler öğrendikten sonra sok oldular belki, ama yinede kimse kadının yanında durmadi.

Of ya 😭 kadın ne yapıyor şimdi ne haldedir kimbilir. Eminim onu suçlayanlar bile olmuştur.

Kadın oğlunun yanına çökmemişki oğlan evlenip anasının yanına çökmüş bir de çocuk yapmış. Kadın da rahatsız belki git diyemiyor. Biraz da bu açıdan bakın.
Yok öyle degil yani kadin herseyi diyebilirde bize gidin mi diyemez
Ilk basta zaten dedi burda kalalim diye bende tabi bilmiyordum beraber yasamak nasil oldugunu dedim belki hersey güzel olur o yüzden kabul ettim
Bilseydim böyle olacagini hic evlenmezdim

Bile bile gidiyorlar. Ekonomik olarak avantajlı geliyor. Sonra 1001 şikayet. Neredeyse kadını kovacaklar evden. Büyük konuşmayayim da benim oğlum olsa ben kabul etmem. Ayrı ev açacak gücü olmayan oğlum evlenmesin.
Ben bilmiyordum böyle olacagini dedigim gibi bilseydim hic evlenmezdim
Aynen öyle Bende oglumda kesinlikle kabul etmem
Niye gelinim ile aramizi bozalimki
Onlar ayri otursunlar Ben ayri
Mesafeli olunca hersey daha güzel

Başta siz evlendikten sonra kayınpederiniz vefat etti de birlikte yaşamak durumunda kaldınız sandım.

Bile bile evlenmeseymişsiniz keşke.

Siz rıza gösterdikten sonra kayınvalidenin de razı olması doğal. Şimdi “yerinde olsam kesinlikle kabul etmezdim.” diyemezsiniz.

Merhaba arkadaslar
Ben 6 yil kaynanamlan birlik yasiyorum beni cok seven Kayinbabam 4yil önce vefat etti
Kaynanam beni hic sevmezdi
Nisanliyken Ben onu cok seviyordum hep diyordum nasil tatli bir kaynanam var ama yanilmisim
1 yil sonra gercek yüzünü gördüm

Esim evin tek oglu ve Biz birlik yasiyoruz
Kaynanam ilen konusmuyoruz pek konussakta laf sokuyor hem yanlizken yapar bide misafir varken yani hergün
Ara sira tartisiyoruzda
Bi kac kere dedi bana burasi senin evin degil diye
Istedigim gibi dösememi birakmiyor
Artik Bende biktim
Bende isterim benim bir evim olsun güzelde döseyim evimi
Hep diyorum acaba nasil bir duygu insanin kendi bi evi olmasina :KK43:
Esime söylüyorum annesi icin bana neler yaptigini ama isi ciddiye almiyor bissey yapmiyor bir cözüm bulamiyoruz bana hep diyor sabir et
Hergün basim agriyor bu konu yüzünden cünkü cok düsünüyorum
Okadar sey olduki hepsini yazarsam kitap cikar
Ben cok isterim ayri oturmayi ama bunu esim kabul etmez cünkü kabul etseydi coktan cikardik Bide inanman annesini yanliz birakmasini
Ben hep diyorum benim cektigimi baska biri cekseydi coktan ayrilirdi
Biliyorum tabi esimde arada kaliyor ama Bende artik dayanamiyorum
Bi yandanda diyorum kaynanami yanima alirim yaslidir diye ama o evini terk edip gelmez
Yanliz kalir koskocaman evde o yüzden pek inanmiyorum esim ayri ev tutugunu diye
Ne yapabilirim
Başlık bir tuhaf olmus,dul diye belirtmenizdeki amaç?

Back