Sagol canım çok mantık lı
Bundan birkaç sene önce gazetede muz kürü duymuştum saçlar için.Muzu ezip saçlarınıza iyice yedirip birkaç saat sonra yıkayın demişlerdi..Yapmaz olaydım..o muzlar saç derime yapmışmasın mı1 ay boyunca onları temizleyeceğim diye kafamdaki tüm saçları yolmuştum :)O yüzden bu sarımsakta da tedirgin olmudum bayağı...ama tavsiyen güzel olmuş:)
Canim herkese yariyor acikcasi ama insanoglu sabredemiyor daha cabuk olsun istiyor kiminde daha cabuk uzuyor kiminde daha az benim basladigimdan beri 2 3 santim uzadi okadar yani bu yuzden havucla destekleyim diyorum sende yapiyomusun
sen başladın mı cn bu küre??
yok canım yaa sinamekiden vazgeçilir mi ben turu bitirsem de gene esince başlarım
ama arada farklı şeyler yapmak da güzel oluyo bunu kozmikbakım gününe denk getirmek daha yararlı tabi
mesela havuç kürünü vitamin yada protein günlerine denk getirmek daha çok şe yarayacaktır..
muzu iyce rondodan geçirip pütürsüz hale getirmek gerekiyo aynısı benim de başıma geldi ama
sarımsak için şampuanın ağzına kesinlikle süzgeç tarzı bişi konmalı bez vbden
evet canım ayın hareketine şekline filan bağlı bi durumaynen canımmmm bende vazgeçmiycemmmmm :) bu kozmikbakım dediğin ne kuzum:S özel günlerimi war anlamadım(
Sagol canım çok mantık lı
Bundan birkaç sene önce gazetede muz kürü duymuştum saçlar için.Muzu ezip saçlarınıza iyice yedirip birkaç saat sonra yıkayın demişlerdi..Yapmaz olaydım..o muzlar saç derime yapmışmasın mı1 ay boyunca onları temizleyeceğim diye kafamdaki tüm saçları yolmuştum :)O yüzden bu sarımsakta da tedirgin olmudum bayağı...ama tavsiyen güzel olmuş:)
Kesinlikle bu küre hemen başlamalısın 5 ayda çok iyi bir sonuç elde edebilirsin ama cok düZenli yapmalısınarkadaşlar düğüne 5 ay kaldı saçlarım yandı.. ensemdeşuan ben nayapcamm yaaaa ;(;(;(
arkadaşlar düğüne 5 ay kaldı saçlarım yandı.. ensemdeşuan ben nayapcamm yaaaa ;(;(;(
mrb kızlar.3 aydır kullandığım sarımsaklı şampuan ve sinameki+bemiks+tatlı badem yağı 3lü kürü ile elde ettiğim sonucu sizlerle paylaşmak istedim.sinamekili kür için de japongülü nickli arkadaşımıza çoookkk teşekkür ederim.senelerdir istediğim saçlara kavuşmama ramak kaldı , sayesinde....hihoyyyt
buyrun farkı kendi gözlerinizle görün:kedi:
[ımg]http://img84.imageshack.us/img84/8968/cimg307211.jpg[/ımg]
[ımg]http://img406.imageshack.us/img406/2819/kgmg1.jpg[/ımg]
böyleyken böyleesositososito
sarımsaklı şampuan : 400ml'lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı rendeleyerek elde edebilirsiniz.
sinamekili kür: 1tutam (yaklaşık 7-8 yaprak gibi) sinamekiyi yarım çay bardağı suda bir kaç taşım ( bir kaç saniye fokurdasın) kaynatın, ılıyınca içine mevcut olduğu şişenin kapağı kadar tatlı badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin. Saç diplerinize sürün. 4-5 saat bekleyin ve yıkayın.
Karışım her uygulama için ayrı yapılmalı yani taze olmalı.
rutin saç yıkamamı sarımsaklı şampuan ile yapıyorum,sonrasında da mis kokulu bir şampuan ile yıkıyorum ki sarımsak kokmasın.saçınızda boya yoksa durulama suyuna bir kaç damla sirke damlatarak(elma sirkesi) kokudan kurtulabilirsiniz.ya da gliss saç bakım spreylerini öneririm
sinamekili kürü ise haftada1 kez uyguluyorum.sinameki ve badem yağı aktardan,bemiks eczaneden alınıyor
darısı başınıza can'lar =)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
glıserınlı bakım
saç uçlarım kurumasın diye yeni başladığım bir kür bu da...
Gliserinin nemi hapsetme özelliğinden faydalanarak saç uçlarımızın kurumamasını dolayısı ile de kırılmamasını hedefliyoruz
aktardan alınan gliserin yağı,bebe yağı ve su 3'lüsünden elde ediliyor.
Hazırlanışı;
1çay bardağı su
1kapak gliserin yağı
2-3 damla bebe yağı
kullanım sıklığı konusunda özel bir kural yok
ben her gece uyumadan önce saç uçlarıma fıslatıp uyuyorum mesela...gayet memnunum.siz de bu şekilde uygulayabilirsiniz...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
[ımg]http://img24.imageshack.us/img24/3029/2162v.jpg[/ımg]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♪♪♪ :teytey:
uygulama yaptım ama uzama olmadı diyenler,lütfen bir de özel tarihlerde uygulayın kürü...
'o kadar bakım yapıyoruz neden sonuç alamıyoruz,işte cevabı' isimli topikte bu özel gün konusu bulunmaktadır
link vermek yasak olduğundan topik adı yazıyorum sadece.
Bir sürü kesimden sonraki son halimiz de şu şekildedir...
[ımg]http://img402.imageshack.us/img402/1351/16696036857269808861206.jpg[/ımg]
[sıze=3]sıkça sorulan sorular[/sıze]
[sıze=3]bemiks nasıl kırılır ???[/sıze]
bayanlar, şişenin üzerinde sarı bir nokta var
o noktanın üzerini bıçakla azcık kesin, yani incelsin orası (bıçakla üzerinden 3-5 kere geçerseniz olur)
sonra bi bez alın, şişeyi onun içine koyun ve elinizde o şekilde tutun ( camlar batmasın diye )
lavabonun kenarına dayayın şişeyi ve diğer elinizi o noktaya denk gelecek şekilde bastırın şişeye
pıt diye kırılıyor :78:
[sıze=3]bemiks yerine bepanten olur mu????[/sıze]
ne yazık ki olmuyor arkadaşlar.
Bepanten onarım amaçlı bir vitamindir, bemiks b vitaminidir ve uzaması içindir.
Bir çok arkadaşımız bemiks kokuyor diye bepanten kullandı ama hiç bir extra uzama elde edemediler.
[sıze=3]sarımsak kokuyor, ne yapmalıyım???[/sıze]
[sıze=2]
az miktar sütte 1 dakika kadar kaynatırsanız kokusu gidecektir.
Sonra süzerek şampuanınıza ekleyin, şampuana sütü koymayacaksınız yani.[/sıze]
saçım şuan şuramda, şu kadar ayda belime gelir mi???
[sıze=2]bunun cevabı kişiye özel ve sizde saklı. çünkü herkesin bünyesi farklıdır ve bakımlara farklı sürelerde tepki verir.[/sıze]
* sarımsaklı şampuanı yaz sıcağından dolayı kullanmıyorum,sıcakta çok koku oluyor çünkü... Havalar serinleyince,ekim-kasım gibi,yeniden başlayacağım
* sarımsaklı şampuanı saçım gürleşsın diye kullandım.sinameki kürü uzaması için... Yani ; [sıze=3]'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?'[/sıze] tarzı sorularınızın cevabı 'evet'.
* bir kaç uygulamada uzamıyor diyip pes edenler oluyor.yapmayın! Herkeste başlıktaki gibi haftada 1 cm uzama olmayabiliyor. 7-8 uygulama sonrası verilen 1-2 haftalık arada uzadığını göreceksiniz.
* [sıze=3]'sinameki saç rengi değiştirir mi?'[/sıze] saçınız boya ise alttaki rengi az miktarda da olsa meydana çıkarır evet.ama boyanız yoksa hiç bir şekilde renk bozma durumu olmuyor...
* saç derinizde yara vs varsa kullanmayın! Nihayetinde yaradır,açıktır,bir zararı olabilir...
* [sıze=3]'bu kürü kaşıma kirpiğime sürebilir miyim?'[/sıze] evet sürebilirsiniz.göze temas ettirmemek koşulu ile kullanın...aynı etki onlarda da görülücek...
[sıze=3]sinamekiyi kaynattıktan sonra yapraklarını atacak mıyım / süzecek miyim?[/sıze]
tabiki de evet.
[sıze=3]sinameki kürü saçımın dökülmesini durdurur mu?[/sıze]
[sıze=2]hayır. Hatta dökülmenizi arttırabilir bile. çünkü yağlı bakımlar bazı bünyelerde böyle olumsuz etkiler yapabiliyor.[/sıze]
[sıze=3]badem yağı yerine, şunu bunu onu ötekini berikini eklesem olur mu??? [/sıze]
[sıze=2]ben asıl tarifin dışına çıkmadım. Isterseniz siz tarifi değiştirebilirsiniz ama uzama elde edememe riskini göze alarak... Sonra bana trip atmayın[/sıze]
pamuk şekerimizin katkılarıyla..... :78:
1. Kürü kaç hafta uygulucaz?
C. Kür 8 hafta uygulanıp 2 hafta ara verilicek.
2. Saçlarım çok dökülüyor, ne yapmam lazım?
C. Sakin olun, panik yok. Kür ilk 2 hafta ölü saçları atıyor. Sorun yok. Bu saçların daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.
3. Küre başka malzemeler koysam olur mu?
C. Olur ama kürün ana maddeleri ; badem yağı, bemik ve sinemaki.
4. Haftalardır yapıyorum ama uzama yok ne yapmalıyım?
C. Kontess'te bu uzamayı 3 aylık kullanım sonucu elde etti. Kür işe yarıyor sadece biraz sabır. Gerekirse ara verme süresini 2 haftadan 3 haftaya uzatın.
5. Başka bakımlar yapsam birşey olur mu?
C. 10 günde 1 başka bakım yapabilirsiniz fakat her hafta 2.3 bakım saçınızı çok yorabilir.
6. Saçımdaki boyayı akıtır mı?
C. Duruma göre değişebilir. Illa herkeste boyayı akıtıcak diye birşey yok. Kür aksine benim saç rengimi koyulaştırdı içindeki badem yağından dolayı. Ama şunu unutmayın; akıtabilirde akıtmayabilirde.
7. Kür çok kötü kokuyor ne yapmalıyım?
C. Küre ya da şampuanınıza kokulu yağlar ekleyebilirsiniz. ( portakal, çilek, menekşe, böğürtlen vs ) şampuanınıza koyucaksanız şampuanınızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. 700 ml lik şampuana 1.2 kapak kokulu yağ ekleyin. Kürde kullanıcaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli.
8. Sarımsaklı şampuanı nasıl hazırlıcam, nasıl kullanıcam, kokusu ne olucak?
C. 3.4 diş sarımsağı 2 ye bölüyoruz. Süt dolu cezveye atıyoruz ve taşıncaya kadar kaynatıyoruz. Sonra cezveyi ocaktan alıp sarımsakları ince ince doğruyoruz ya da rendeliyoruz.
Böylece koku felan kalmıyor. Isterseniz sarımsakları kokulu bir yağda dövüp ekleyebilirsiniz şampuanınıza.içiniz rahat etmedi mi? 2. şampuanlamayı başka bir şampuan ile yapın böylece koku sorununuz kalmaz.
[sıze=2]24 şubat itibariyle saçlarımı kestirmiş bulunmaktayım...
Tamamen olmasa da yıpranık kısımlardan %70-80 kurtuldum.
[ımg]http://img834.imageshack.us/img834/3233/cimg55261.jpg[/ımg]
neredeyse yaz başından beri yapmıyorum sinameki, sinüzitim çok feci azıyor
Zaten uzatma çalışmam da yok artık.
Bakım amaçlı bir takım ürünler ile idare ediyorum.
Onlar nedir diyenlere :
[ımg]http://img687.imageshack.us/img687/3769/cimg55381.jpg[/ımg] [/sıze]
arkadaşlar düğüne 5 ay kaldı saçlarım yandı.. ensemdeşuan ben nayapcamm yaaaa ;(;(;(
yan etkileri felan olurmu bunların sorarak mı almalıyız?
evet canım ayın hareketine şekline filan bağlı bi durum
örneğin ayda 1 yada 2sefer epilasyon günleri oluyo haftalık saç ve cilt bakımları beslenmeyle ilgili şeyler filan..
google a kozmikbakım yazıp ilk çıkan blog sayfasını açıp bakabilirsin canım güzel şeyler var bana epey yarıyor yani tavsiye ederim muhakkak..
Arkadaşlar merhaba sinemaki kürünü ne kadar kullanıp ara vermek gerekiyor?
ya tatlım biliyosun kozmik bakımı bende senden öğrendim ama ben senin dediğin blog sayfasından hiç ama hiç bişey anlamadım
ahaha :))) ne kadar süredir yapıyosun canımm? bende başladım pazartesi günü çok da sevdimmm,pazartesi gelsede yine yapsaminşallah uzarda bende fotoğraf koyarım :)
Başladım bitanem,artık her pazartesi yapıcammm çok güzel bişeyy yaaa pazartesileri iple çeker oldumsende yapsanaaa
aynen canımmmm bende vazgeçmiycemmmmm :) bu kozmikbakım dediğin ne kuzum:S özel günlerimi war anlamadım(
canım başlarda herkes ööle oluyo ama zamanla alışırsın merak ettiklerini de bana sorabilirsin..
mesela bugünden pazartesi gece 1buçuğa kadar sinameki gibi vitaminli maskeleri ve kürleri yapabiliyoruz
aynı zamanda gece olmak koşuluyla 27sinde saçımızı kesebilir ve bugünlerde saçlarımızı boyayabiliriz
bu sölediğim günler bu işlemler için etkili günler bilgine
şimdiden kolay gelsin ben yaptım sinamekimi kafamda şuan :)