- 4 Aralık 2011
- 27
- 0
Burada yola çıkarak şunuda ekleyeyim kırık saç uçlarının kesilip kesilmemeside saçın uzamasına etki etmez...Sadece daha düzgün ve sağlıklı görünmesini sağlar hepsi bu...
Saç kremi her gün kullanılır mı?
Kız n'aptın sen?
Çok zararlı birşey.
Saçların zaten ince telliyse saç kremini sadece banyoda kullanman yeterli.
Hergün kullanma, iyi birşey değil.
Zaten küre başladıktan sonra kreme ihtiyaç duymucaksın.
kırık sac uclarının keslmemesı nasıl etkı etmez bu cok sacma. eger saclar kırıklıysa her taramada, düzleştirmede kırıklar cansız oldugu ıcın dokulur ve dıplerden cıkan sac ne kadar cıkarsa cıksuın uctakıler dokulkdugu surece sacın ya daha kısalır yada aynı uzunulukda kalır. benım saclarım kestrmeden once cok kırıklıydı her taramamda ve duzlestrdgmde uclar ıyıce dokuluyordu kucagıma. uclarım surteklı kısaldıkvada ne kadar uzarsa uzasın aynı boyda kalıyordu....
arkadaslar sacların daha saglıklı ve hızlı uzamasını ıstıyorsanız mutlaka uclarınızdakı kırıkları aldırın. ozaman fark edeceksınız kı saclarınınz gercekten uzuyo... özellikle sınamekı ıle.
ben sınamekıye baslayalı 6 hafta oldu ve sac dıplerım 1bucuk cm cıktı . bu hafta artık ara vercem dahada uzayacak emınım
Saçlar uçlardan hava almaz canım, bu saçma bir söylentidir çünkü canlı olan kısım saçların üretildiği saç kökleridir, dışarı atılan yani saç teli dediğimiz kısım ise tamamen ölüdür, doğal olarakda hava alması gibi bir durum söz konusu değil zaten...
Burada yola çıkarak şunuda ekleyeyim kırık saç uçlarının kesilip kesilmemeside saçın uzamasına etki etmez...Sadece daha düzgün ve sağlıklı görünmesini sağlar hepsi bu...
Bana mantıklı geldi, bende bu akşam saç kesimi için uygun günmüş biraz kırıklarımdan keseceğim, becerebilirsem, bir de evde hazırda bemixim var, saç diplerime sadece onu sürsem zarar eder mi , çok acil cevap lazım bana...
Canım kalktım sinameki kaynattım bir tutam , içine badem yağı ve bemiks kattım, saçıma da sürdüm, bravo bana
Üşeniyor insan ama bir hamleyle oluveriyor herşey,
Bu arada surulama suyuma da sirke koysam nasıl olur? ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, okulda bir arkadaş vardı o yapıyormuş saçları çok sağlıklı ve parlak görünüyor, bunu ona söylediğimde de elma sirkesi katıyorum demişti,
Sen biliyor musun? Ne kadar suya ne kadar sirke? Ve o suyu en son mu dökeceğim saçıma, yani saçta mı kalacak sirkeli su?
Ben göz kararı koyarım 1 litrelik pet kola şişeleri var ya, onun dibine 2 parmak sirke koyar üzerine su ilave ederim sen istersen 1 parmak sirke yarım litre su da kullanabilirsin, aynı şey...
Bu arada bir bravoda benden sana
benim de saçlarım ince telli. her gün banyo yaptığım da oluyor yani saç kremini neredeyse her gün kullanıyorum.
şampuandan sonra saç kremi kullanmazsam sertleşiyor sanki ve çok dolaşıyor.
kür de tek başına yeterli olmuyor bana.
bu arada yazarım demiştim :) menekşe yağı aldım. dün yaptığım küre kattım. gerçekten bemixin kokusunu hapsetti.
bana göre çok güzel kokuyor. benim kocam olacak adam mis gibi menekşe kokusunu beğenmedi :)
nasıl bir burnu var çözemedim vallahi.
geçen de gliss spreylerinden alıyoruz. sen seç hangisinin kokusunu beğenirsen onu alalım dedim. seçti aldık.
bir kaç gün sonra sıktım. bu koku da ne diyor. o almamış gibi.
Bahsettiğimiz şey bu değil, mesajı iyi oku iyi anla, ben matabolik saç uzama hızından bahsediyorum sen uçlardaki kırıklardan dolayı saçların koparak uzadığının belli olmadığından bahsediyorsun. Saçların uçlardan kesilmesinin saç uzama hızı ile bir alakası yok, normalde saç uçların kırıkta olsa sağlıklıda olsa ayda 1.5 cm uzayacaksa yine aynı hızda uzar, ha uçlarda yıpranma varsa kopar dökülür bu ayrı bir şey...
Arkadaşlar inanın ki saçın uzamasının saç ucundaki kırıklarla alakası yok.
KilicBaligi haklı.
Saç diplerden dava alır.
Uçlardan değil..
Uçlardan hava aldığını hangi akıllı söylemiş çok merak ediyorum.
Saç ayda 1.5 cm kadar uzar, ama bazılarının ki metabolik olarak yarım cm yada 1 cm uzuyor.
Bazılarının ki ayda 2.3 cm kadar çıkabiliyor.
Bunun öyle çok sebebi var ki.
Say say bitmez.
Yediğiniz besinlerden kullandığınız şampuana kadar alakalı saç uzaması.
Saç uzar fakat saçın ucundaki kırıklardan dolayı uzadığı çok fazla belli olmaz, zaten saçın ucundaki kırıklar saçın sağlıklı görüntüsünü bozar.
Saçlar cansız ve sağlıksız görünür.
Bundan dolayıda saçınız uzasa bile uzamamış gibi gelir, çünkü uçlardan kırılıp durur.
O yüzden saçlarıma iyi bakmamız gerek :)
O yüzden mutlaka 1.2 ayda saç uçlarından 1 cm kadar kesmek gerekiyor, sağlıklı bir görüntü için..
Kesinlikle,anlatmaya çalıştığım buydu.
Uçlardan hava alma efsanesini genellikle antin kuntin kurslara katılıp meb sertifikası alan kuaförler anlatıyorÖlü bir şey nasıl hava alacaksa artık...
Biz o kuaförlere taş çıkartırız canım ya.
Orası kesin... Bende şimdi senin açtığın konuyu okuyorum, gözümden nasıl kaçmış hayret
Oku canım oku.
Benim çok fazla ilgim varda saça, başa, makyaja.
Ama sen bunları kendin yapıyor musun diye sorarsan.
Hayır yapmıyorum
Maşallah saçımda hiç kırık yok.
Saçlarım, gür, yumuşak, parlak ve kırıksız.
Sadece sinemaki kürü bana yetiyorda artıyor bile.
Allah hepimize güzel, güçlü, parlak, yumuş yumuş saçlar versin.
Merhaba ardaşlar ben bugün dörduncu kürümü yapıcam saçlarımın çabuk uzadığını anlıyorum çok memnunum Maş. Her neyse bir sorum olucak bir kaç kür yaptıktan sonra ara veriliyormuş sanırım daha çabuk mu ne uzuyormuş bilgilendirirseniz sevinirim