Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

Her 2 mL’lik ampulde, B1 vitamini (Tiamin hidroklorür).....25 mg B2 vitamini (Riboflavin fosfat ester monosodyum tuzu)..2.734 mg B6 vitamini (piridoksin hidroklorür)....5 mg B12 vitamini.................15 mcg Niasinamid....................50 mg D-Pantenol..................17.2 mg BEMIKS Draje: B1 vitamini 10 mg B2 vitamini 2 mg B6 vitamini 2 mg B12 vitamini 3 mcg Acid Folic 2.5 mg Nicotinamide 20 mg Cal.pantothenate 5 mg BEMIKS-C Draje: B1 vitamini 25 mg B2 vitamini 10 mg B6 vitamini 10 mg B12 vitamini 30 mcg Acid Folic 1.5 mg Nicotinamide 100 mg Cal.pantothenate 25 mg Biotin 0.15 mg C Vitamini 100 mg

Açıkçası şaşkınlık içerisindeyim. Bemiksin içeriğini araştırdığım sitede içeriğinde iki tür paraben var diye yazarken,aynı siteye girip kaç oranda bulunuyor diye bakınca silinmiş olduğunu gördüm. Uzmanlar herhalde yüzde 1 oranında orda paraben olmasını sakıncalı görmemiş olabilir diye düşünüyorum. En azından kendimi bu şekilde inandırmayı çok istiyorum çünkü saçımı uzatmam lazım =(( diğer sitelere de baktım hiç birinde paraben içerdiği yazmıyor. Acaba ayakta mı uyudum,silindi mi yoksa yanlışlıkla mı yazmışlardı... Artık yapacak bir şey yok eczaneye gidip ambalajın üstünde kontrol edip alıcam.

........................................................... $CIMG19621.jpg

Kızlar bazen çok kızıyorum size, bir şey öğreniyorsunuz ama bunu derinlemesine öğrenmediğiniz için hemen başlıyorsunuz yaygaraya :1::1::1:

Metil paraben antimikrobiyal bir koruyucudur, flakonlarda ve ampullerde ilacın steril kalmasını sağlar ve o orandaki metil parabenin insan vucuduna bir zararı yoktur fazlasının alımı ile elbette ciltte ve çeşitli organlarda reaksiyona sebep olacaktır ki bu doz aşımı söz konusu olduğunda tüm ilaçlar ve tüm gıdalar için geçerlidir...Sodyum parabenler(Etil-Metil ve diğerleri) Dünya Sağlık örgütünün kabul ettiği koruyuclardan olup en yaygın kullanılan paraben esterlerinin hidrofililk özellik taşıyanı suda çözünen çeşididir...Özellikle flakonlarda saf su kullanıldığı için çözünme sağlanabilmesi elbette ki hidrofilik yapıdaki bir çözelti ile olacaktır, eğer ki bu ilacın içerisinde saf su yerine yağ asitleri kullanılmış olsaydı bu kez koruyucu olarak alpha tokoferol kullanılacaktı yani E vitamini ki bu vitamin yapı olarak hidrofobiktir ve yalnızca yağda çözünür...Umarım açıklayıcı olmuştur...

Son düzenleme:
Kızlar biraz evvel konuştuk Kkontes ile size bir kaç mesajı var...

1- Doğum günün kutlayan herkese teşekkür ediyor çok mutlu olmuş
2- Bemikse bimeks yaazmayın ayar oluyor diyor
3- Minnaka kupa veresi var haliyle kupayı onun yerine ben takdim ediyorum işte kupan :65:
4-Saçları şu sıra beline kadar uzamış durumda, biliyorsunuz bir süre önce kırıklar yüzünden epey kestirmişti ama maşallah fabrika iyi çalışmış
5- Ayrıca minnak için 'dobra olduk yedik banı :D' diyor :D ve son olarak sabretsinlerrrr :) bakım yapsınlar gerisini saçlarına bıraksınlarrr diye de ekliyor kuzular...

3- Minnaka kupa veresi var haliyle kupayı onun yerine ben takdim ediyorum işte kupan :65:
4-Saçları şu sıra beline kadar uzamış durumda, biliyorsunuz bir süre önce kırıklar yüzünden epey kestirmişti ama maşallah fabrika iyi çalışmış
5- Ayrıca minnak için 'dobra olduk yedik banı :D' diyor :D ve son olarak sabretsinlerrrr :) bakım yapsınlar gerisini saçlarına bıraksınlarrr diye de ekliyor kuzular...

Kupaaam içiinn teşekkür ederiiiimmm:71: Kontes'imizin saçlarınada maşşaallllaahhh :nazar: banı dobralıktan yemiş olsun ziyanı yok :1: Çok özlediik onu :70:

Hayatımda ilk defa duyduğum için ve aspirin dışında da ilaç kullanmadığımdan yanlış yazdım kusura bakmayın. Kimse de ayar olmasın,bi yanlışlık oldu sadece...

Paraben konusunda takıntılı olduğum için sormuştum,bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Kimse kusura bakmasın lütfen,Türk değilim 9 yıldır Türkiyede yaşıyorum. Bazen yanlış anlıyorum. Çok fazla soru soruyorum ama bunu birinin yaptığında sorun bulmak için yapmıyorum. Bilmiyorum öyle anlaşılmak istemiyorum. Yanlış yazdığım için kusura bakmayın...

beline kadar uzamış mı :53:
saç duasına çıkıyorum ben böyle olmayacak var mı bana katılan :64:
bi de gliserinli saç ucu spreyini yazsan tam ölçüleriyle arkadaş paylaştı ama teyid edelim :44:

Kızlar soruma cevap bulamasam da :20: ! 2 kür sonrası saçımın ilk ve son halini koyuyorum, aslında en sonda koyacaktım ama arkadaşımın saçın uzamış demesiyle koymak istedim.
Daha yolun başındayım, inşAllah belime kadar uzatabilirim amacıma ulaşabilirim ve tabii isteyenler de ulaşabilir.
Neyse resimler burda.
Koluma dikkat ettim ordan anlaşılıyor az bişey uzadığı ya da bana öyle geliyor neyse pes etmek yok ! :D
( Saçlarımı düzleştirmedim kusura bakmayın dağınıklıkları için :26: )

$Untitled 4.png $Untitled 3.png

Son düzenleme:
Kızlar soruma cevap bulamasam da :20: ! 2 kür sonrası saçımın ilk ve son halini koyuyorum, aslında en sonda koyacaktım ama arkadaşımın saçın uzamış demesiyle koymak istedim.
Daha yolun başındayım, inşAllah belime kadar uzatabilirim amacıma ulaşabilirim ve tabii isteyenler de ulaşabilir.
Neyse resimler burda.
Koluma dikkat ettim ordan anlaşılıyor az bişey uzadığı ya da bana öyle geliyor neyse pes etmek yok ! :D
( Saçlarımı düzleştirmedim kusura bakmayın dağınıklıkları için :26: )

Eki Görüntüle 217860 Eki Görüntüle 217859

saçlarını düzleştirme zateeen
uzamana ket vurur düzleştirmen düzleştirici cısss :45:
uzar uzar merak etme iner beline

Aa gerçekten mi ama ben düzleştirmeden dışarı çıkamam :9:.
Neyse katlanıcam artık.
Birde şu koku sorunu olmasa ah ah :D.

yaz geldi zaten topla ör yazık saçlarına uzatıp bakım yapmak için bemiksin kokusuna dayanıp da düzleştirip yıpratmak olur mu hiç :1:
koku için çeşitli şeylerden bahsedildi
durulama suyuna sirke katıp durularsan koku geçer- yapıyorum koku kalmıyor
saç kremi kullanınca da koku geçiyor
saç spreyi kullanınca da
ya da bemiks in kokmayan cinsini satıyor benim eczane bilemiyorum :1:

Kızlar 2. kürü dün yaptım özel tarihe bakarak.Annem saçların gürleşti,parladı dedi ona bile farklı gelmiş.Ki kadın benim saçlarımla uğraşmamı evvelden beri biliyor :1:.Çok uğraşıyorum ama bu kür etkili olmazsa enteleyi de deniycem kesin kararlıyım artık uzatıcam belime kadar :82:.
Resimlerimi de çekiyorum, aradaki farkı görebileyim diye :21:.Tek sorun kokusu hastane gibi kokuyorum sanki keşke buna da bi çözüm olsaydı :59:.Bir sorum olacak kızlar saçlarımı boyatmamın bir zararı olmaz dimi bu kürü yaparken soruldu mu bilmiyorum :44:.

boya saçı yıprattığından elbette ki olumsuz etkisini görürmüşsün.(özellikle uçlarda kuruma & çatallaşma & pütürlük şeklinde)
ayrıca dipler kısa sürede akıp alttaki renk meydana çıkabilir,boya parana yazık olabilirmiş.
:42:

yaz geldi zaten topla ör yazık saçlarına uzatıp bakım yapmak için bemiksin kokusuna dayanıp da düzleştirip yıpratmak olur mu hiç :1:
koku için çeşitli şeylerden bahsedildi
durulama suyuna sirke katıp durularsan koku geçer- yapıyorum koku kalmıyor
saç kremi kullanınca da koku geçiyor
saç spreyi kullanınca da
ya da bemiks in kokmayan cinsini satıyor benim eczane bilemiyorum :1:

Sirkeyi denerim kesinlikle ama bi de o kokarmış gibime geliyor :1:.
Eczanen öyle yapıyorsa eğer bu haksızlık :30:.

boya saçı yıprattığından elbette ki olumsuz etkisini görürmüşsün.(özellikle uçlarda kuruma & çatallaşma & pütürlük şeklinde)
ayrıca dipler kısa sürede akıp alttaki renk meydana çıkabilir,boya parana yazık olabilirmiş.
:42:

Sonunda cevabımı alabildim çok teşekkür ederim :29:.
Bakımdan sonra boyatırım bende artık ne yapayım, bakım da boya da boşa gitmesin.

eklerimm tabikiii keske şimdide çekseymişim küre başlamadan neyse artık pek bi uzama yoktu son fotodan zaten.Efsunlu ben düzenli ve özel tarihlerde yaptım hatta uçlardan bol bolda kestiim. Koalam nerdeyse tam denk gelicek gelmesiyle kürün bitmesi 2 haftalık arada hem hasret gideririm hem kürü yapamadım diye vicdan azabı yaşamam:1:

Eki Görüntüle 217358

Bu alttakide mayıstaymış sonra haziranda son kesimimi yapmıştımm şimdi baktımda kesime ragmeen uzamış genee

mükemmel uzamış güzelim :nazar: bizimde olacak inşallah çok sıkıldım şu boncuk kaynaktan bende kuaför gazabından olmuştum saçlarımdan:5:

kız kapmışsın kupayı :1: gözün aydıın! :6:
ayy kontesin de saçları beline gelmiş, aman Allahıımmm :52: süper...! darısı bize de inşş...

:1::1: hakettim ama diiimiii bebiim yaa daha nice kupalaraa beraberceee:70:

mükemmel uzamış güzelim :nazar: bizimde olacak inşallah çok sıkıldım şu boncuk kaynaktan bende kuaför gazabından olmuştum saçlarımdan:5:

Canım benim annişkomda bayan kuaförüü çok küçük yaşta gönül koymuş 35 yılı aşkın süredir kuaför ve her eline makası alan kuaför olduğu için mesleği ayak altına düşürdüklerinden kendi emekliliğini ilan etti. Kuaförler hakkında atıp tutmak bana çok koyuyoo ama gerçekten mahvediyolar ya hiçmi hakkıyla yapmazlar bi işii, nası bi kendilerine güvendir bu? hangi cesaretle kalkışıyolarda magdur ediyolar insanları bilmiyorum... Umarım böyle bi durum bi daha yaşamassın tatlım upuzun olurda boncuklarada elveda dersiin ben çıtçıta zor dayandım :1:

Son düzenleme:

Canım benim annişkomda bayan kuaförüü çok küçük yaşta gönül koymuş 35 yılı aşkın süredir kuaför ve her eline makası alan kuaför olduğu için mesleği ayak altına düşürdüklerinden kendi emekliliğini ilan etti. Kuaförler hakkında atıp tutmak bana çok koyuyoo ama gerçekten mahvediyolar ya hiçmi hakkıyla yapmazlar bi işii, nası bi kendilerine güvendir bu? hangi cesaretle kalkışıyolarda magdur ediyolar insanları bilmiyorum... Umarım böyle bi durum bi daha yaşamassın tatlım upuzun olurda boncuklarada elveda dersiin ben çıtçıta zor dayandım :1:

o zaman kendi saçımızı kesmekle ilgili taktik versen bize kupalı rapunzel :82:

o zaman kendi saçımızı kesmekle ilgili taktik versen bize kupalı rapunzel :82:

:20: Saçç kesmekkk yook saç kesmeekk yookk :9: bebeğim ben pek alakadar değilim ama kafanı öne eğip kesmee ben bi kere yaptım o hatayı saçımın alt kısmı üstlerden daha kısa olduu :1:

:20: Saçç kesmekkk yook saç kesmeekk yookk :9: bebeğim ben pek alakadar değilim ama kafanı öne eğip kesmee ben bi kere yaptım o hatayı saçımın alt kısmı üstlerden daha kısa olduu :1:

ama uçlarda boyalı yerler var onlar gitsin istiyorum en azından :44:
öyle kes dedi bana da bi arkadaşım ama cesaret edemedim henüz
ya da saçını at kuyruğu toplayıp kes dedi de ikisinde de katlı olacak katlı istemiyorum ki ben :63:

Back