Hadi Hanımlar Birikim Yapmaya.

Biliyorum azıcık fınal sınavlarıma ankaraya gelıyorum buay sonuda orada olacagım ınşallah çankayadan harıç 7.caddeyıde pek begendim ben:KK3::KK3::KK3: doğru söyluyorsun tabıkı ama bızımkı evde ders calısmadıgı ıcın varolan kapasıteyı asagı cekıyor o durumu kurtarmak ıstıyoruz özellıkle yanı evde yapmıyor barı orda arkadaslarıyla eglenerek yapsın mantıgı bırde buyuk sehırlerdeyız cocukların nefes alabılecegı bıryer yokkı evde hapıs gıbı kalmasınlar cevre edınmeye alışsınlar.Bende meslek lısesı mezunuyum cocuk gelısımı sonra 97 senesınde acıktan duz lıse verdım gecen yıl oss gırdım gazıde uaktan egıtımde okula başladım 16 yıl sonra ısteyınce oluyor dedıgın cok doğru.

Bekleriz:KK3: Ben pek sevmiyorum 7. caddeyi ya, öğrenci gençlik olarak favori mekanımız kızılay-yüksel caddesi ve karanfil sokak :KK53: Hangi bölüm acaba?

İnşallah :KK70: Size Meşrutiyet'teki Burger King'den King boy bir menü yedirmek isterim malum öğrenciyiz ikimiz de yemeğe çıkmak çok para ister :KK1::KK1::KK1: Biz hep oralarda takılıyoruz el mahkum, üçer beşer lira harcayıp tıpış tıpış eve dönüyoruz :KK14:

Tamam tamam bana uyar burgerın 2 menu kampanyasından yararlanırız daha ıyı.Kız ben essegın yasında bır ögrencıyım 2 ögrencı annesı bır ögrencıyım yanı neyse bız geldıgımızde ev tutuyozda evde kendımız yapıyoz yemegı :KK1::KK1: sonra onu 2 gun yıyoz

İki menü kampanyası daha iyi :KK1:

Öğrenci öğrencidir dünyanın her yerinde kural aynıdır ne yaşta öğrenci olursan ol çulsuzluk bi yerde yakana yapışıyor mutlaka :KK53::KK53::KK53:

slm güzeller benide aranıza aalın ben 4 yıllık evliyim 4 yıldır garanti bankasında bireysel emekliilik adına para biriktiriyorduk 4 yıldır borçlardan kurtulamadık şuan oturduğumuz eve 20 bin(tadilata harcadığımız) aldığımız koltuk vs lerede 5 bin ödedik ortalama herşeyi
eşim karşıladı ailesindn destek görmedik onlarında eli dardı çünkü fakat bu ay garantideki parayı çekip kredi kartındaki bütün taksitleri kapatmaya karar verdik fakat çoook büyük bi süprizle karşılaştık birikimimiz 5 bin olmasına rağmen banka bize 4 bin 40 tl verdi neden dedimizde şu kesintisi bu kesintisi falan dediii bıla bıla bıla neyse söyledikçe çıldırıyorum :KK36:
işte eşimle karar verdik kartı düzenli bi şekilde kullanıcaz ben evde o dışarda artık birikimi kendimizz yapıcaz gene bankada durucak fakat normal hesapta ben 1 hafta olmadı başlıyalı eşimin evde bıraktığı bozuklukları biriktiriyorum şuan 15 tl 25 kuruşum var artık allah ne verdiyse kenara koyucam akmasada damlar en azından hadi bismillah:nazar::nazar::nazar: bu arada bide kızım var ama o daha küçük ayda 15 tl bez masrafı var bu aydan sonra bezide bırakıcaz 15 ordan kar ohh :KK9::KK9:

Son düzenleme:
slm güzeller benide aranıza aalın ben 4 yıllık evliyim 4 yıldır garanti bankasında bireysel emekliilik adına para biriktiriyorduk 4 yıldır borçlardan kurtulamadık şuan oturduğumuz eve 20 bin(tadilata harcadığımız) aldığımız koltuk vs lerede 5 bin ödedik ortalama herşeyi
eşim karşıladı ailesindn destek görmedik onlarında eli dardı çünkü fakat bu ay garantideki parayı çekip kredi kartındaki bütün taksitleri kapatmaya karar verdik fakat çoook büyük bi süprizle karşılaştık birikimimiz 5 bin olmasına rağmen banka bize 4 bin 40 tl verdi neden dedimizde şu kesintisi bu kesintisi falan dediii bıla bıla bıla neyse söyledikçe çıldırıyorum :KK36:
işte eşimle karar verdik kartı düzenli bi şekilde kullanıcaz ben evde o dışarda artık birikimi kendimizz yapıcaz gene bankada durucak fakat normal hesapta ben 1 hafta olmadı başlıyalı eşimin evde bıraktığı bozuklukları biriktiriyorum şuan 15 tl 25 kuruşum var artık allah ne verdiyse kenara koyucam akmasada damlar en azından hadi bismillah:nazar::nazar::nazar: bu arada bide kızım var ama o daha küçük ayda 15 tl bez masrafı var bu aydan sonra bezide bırakıcaz 15 ordan kar ohh :KK9::KK9:

Hoşgeldiniz. 15 tl bez masrafı az değil mi nasıl o kadar az tutuyor? :S

birikime başlayamadım daha,tüm ödemeleri yaptık elime 20 tl kaldı ayın 20 sine kadar:KK1:
sigaram yok içkim yok yeter bize:KK1:

canım kızım 2 yaşında ve ara ara tuvalete alıştımaya çalışıyorum yani şöyle söyliyim normaldede fazla kirletmiyodu 2 ayda 3 paket bez kullanmıyodum yani şimdi ayda 1 paket bile bitmiyo...:nazar::emir_bebek:

Diğer topikler epey eskimiş o yüzden böyle bir topiğin işe yarayabileceğini düşündüm ve açıyorum.

Malum devir tasarruf devri, istedim ki burada yeni yaptığımız birikimlerimizi paylaşalım, yoksa beraber birikim yapmaya başlayalım. 30 günün sonunda da hep beraber birikimlerimizi açıklayalım, birincimizi seçelim falan :) Biz kadınlar var ya ne kirli çıkıyız ya :p Alalım elimize geçen 5-10 kuruşları, bir de her gün kumbaramıza en az 3 lira atacağımıza dair KENDİMİZE söz verelim. Önce bir hesaplayalım günde 3 lira neye denk geliyor.

Günde 3 lira, senin bir paket sigara paranın yarısı,
Günde 3 lira, senin annenin seni bakkala gönderdiğinde elinde kalabilecek para üstü,
Günde 3 lira, senin çantanın dibinde kalan 5 ve 10 kuruşlardan oluşan ve gözüne önemsiz gelen,
Günde 3 lira, senin normalde haftalık verdiğin çocuğunun senden gelip istediğinde sorgusuz sualsiz verdiğin,
Azımsanabilecek bir miktarda paradır.
AMA!
Günde 3 lira, haftada 21, ayda 84, yılda 1008, 5 yılda ise 5040 liradır. 20 yaşından itibaren her gün 84 tl biriktirirsen, milyoner de olabilirsin bknz: http://www.kadinlarkulubu.com/ekono...lmanin-formulu-mutlaka-okuyun-arkadaslar.html
Günde sadece 3 lira ayırarak, banka hesabımızda 4 haneli bir rakamı çok rahatlıkla elde edebiliriz.
Sizin kara gün paranız olur.
Eğitiminize harcayacağınız paranın destek kısmını oluşturur.
Ev almak için peşinatınız olur.
Çocuğunuza yaptığınız yatırım olur.

Öncelikle birer kumbara lazım :):KK54: Eğer yoksa gidip bir tane satın almayın. Forumda bir çok ablamızın yaptığı gibi su şişesini kullanabilirsiniz. Ağzı biraz daha geniş olan bir su markasını tercih edebilirsiniz. Sonra onu alın, bir güzel kurulayın, güzel bir kap kağıdı ile sargılayın. Ağız kısmını da sargılayın ve makasla paranızın geçebileceği büyüklükte bir delik açın. Sonra da bir parça kağıda adınızı, bunun birikim şişeniz olduğunu, başladığınız ve açacağınız tarihleri ve hedefinizi yazın ve üzerine yapıştırın. Sizin de güzel bir kumbaranız oldu işte :):KK37: Ve gidip normalde kumbaraya vereceğiniz parayı, ilk birikim paranız olarak içine atın. Tasarrufa böyle başlayabilirsiniz :KK6:

Hadi gidip hepimiz birer su şişesinden kumbara yapalım. Kumbaranız varsa gerek yok :) Şimdi de elimize geçen 5-10 kuruşları ve günde en az 3 tl yi atacağımıza dair kendimize söz verelim. Tabi ki her zaman 3 tl olmaz, mesela ben dün başladım 8 tl attım, ama bu gün 2 tl atabildim anca :) Yani çitanız en düşük 3 tl olsun ama o da bazı günler olmayabilir, ya da daha fazla da atabilirsiniz tabi ki de :21::21:

Bu da benim kumbişmatik'im ( Ne güzel adı var değil mi :p :KK37: )

BİRİKTİRENLER:
Tardis
pembevemaviler
akillibidik
esencan
tweety_
maibeyaz
sadakattt
hasretim66
lacivert17
kurtluelma
cicikizsinem
hayatezgim2010

beni de ekle bende varım :)

selam kızlar bende 2 gün önce başladım biriktirmeye 10 tl attım şimdilik kavanozdan da kumbara yaptım kendime siz biriktirip altınmı alıyorsunuz

selam kızlar bende 2 gün önce başladım biriktirmeye 10 tl attım şimdilik kavanozdan da kumbara yaptım kendime siz biriktirip altınmı alıyorsunuz

Hayırlı olsun bol bol bozukluğunuz deste deste kağıt paralarınız olsun inşallah.Valla ay sonu bir açalım kumbaraları uzun vadelı yada kısa vadeli tutumlara göre değerlendirmeye alırız yorum yapıp ama benım şuandaki düşüncem borsa:KK1::KK1: Pek seviyorum keratayı

arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum. bankadan kredi çekip araba almıştık. sonra arabayı sattık bazı borçlar vardı onları ödedik kalanıyla cumhuriyet altını aldık. aldık birgün sonra altın dibe vurdu resmen. 10.000 tl lik altın almıştık şu ana altınları bozdurursam 8.000 tl ediyor :KK43:( malesef böyel bi hatamız şanssızlığımız olmuştu bizde bu durumda araba almaktan vazgeçtik eşim diyorki o altınları ver kuyucuya karşılığında kaç tane bilezik oluyorsa al diyor. bende emin değilim. eşimin banka kredisi borcunun bitmesine 6 ay var. bende diyorum ki madem araba paramızı bilezik yapıcaz o zaman 6 ay sonra kredi borcumuz bitince tekrar kredi çeker araba alırız dedim. her neyse annemde diyor ki cumhuriyetleri bozdurup bileizk yaprasan daha çok zarar ederisn diyor o altınlar öylece kalsın diyor napsam sizce sonuçta çok zor bi durum olmadıkça bilezikleri bozdrumayacağım. sizcede zarar mı ederim?

arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum. bankadan kredi çekip araba almıştık. sonra arabayı sattık bazı borçlar vardı onları ödedik kalanıyla cumhuriyet altını aldık. aldık birgün sonra altın dibe vurdu resmen. 10.000 tl lik altın almıştık şu ana altınları bozdurursam 8.000 tl ediyor :KK43:( malesef böyel bi hatamız şanssızlığımız olmuştu bizde bu durumda araba almaktan vazgeçtik eşim diyorki o altınları ver kuyucuya karşılığında kaç tane bilezik oluyorsa al diyor. bende emin değilim. eşimin banka kredisi borcunun bitmesine 6 ay var. bende diyorum ki madem araba paramızı bilezik yapıcaz o zaman 6 ay sonra kredi borcumuz bitince tekrar kredi çeker araba alırız dedim. her neyse annemde diyor ki cumhuriyetleri bozdurup bileizk yaprasan daha çok zarar ederisn diyor o altınlar öylece kalsın diyor napsam sizce sonuçta çok zor bi durum olmadıkça bilezikleri bozdrumayacağım. sizcede zarar mı ederim?

bencede zarar edersin canım, bir iki ay daha bekle altın yükselecek cumhuriyet kaç liraydı aldığında

bencede zarar edersin canım, bir iki ay daha bekle altın yükselecek cumhuriyet kaç liraydı aldığında

aldığımda 720 tl idi :KK43:( yaniçok zarardayım eşimde zarardayız ben bu altınları araba için satmam dedi. kendine bilezik al en azından takarsın diyor o yüzden kararsız kaldım :)

aldığımda 720 tl idi :KK43:( yaniçok zarardayım eşimde zarardayız ben bu altınları araba için satmam dedi. kendine bilezik al en azından takarsın diyor o yüzden kararsız kaldım :)

off tam tavandayken almışsınız, kuyumcu tanıdıksa zarar ettirmeden satış fiyatına belki cumhuriyetleri değiştirir bileziklerle yoksa cumhuriyet başına 10 tl kadar bişe kesiyorlar galiba alış-satış arası fark

X