Hadi Hanımlar Birikim Yapmaya.

ben de dayanamadım geçen aldım arkasından iptal ettirdim hastalık haline dönüşüyor ama bende yenicem kart iptal etmek iyi fikir ama eşimin kartı o da iptal etmek istemiyor kendi irademle yenmeliyim

selam,kartı iptal etmiyorum canım kartı netten alısverişe kapatıyorum
o beni engelliyor,yada üyeliğini iptal edebilirsin alısveriş sitelerinden
:KK34:

Kusura bakmayın ya bugünlerde pek giremedim siteye :) Hemen ekliyorum sizi de :)

Ben paramı yurtdışında eğitime harcamayı düşünüyorum yea :21::21:

Ben paramı yurtdışında eğitime harcamayı düşünüyorum yea :21::21:

Nekadar guzel okudum tasarruf planlarınızı daha öncede ve planlarınızı ınsallah hersey dıledıgın gıbı olur bende cocuklarımın egıtımı ıcın bırıkım yapmak ıstıyorum unıversıte yasları geldıgınde yapamam dıye ıstedıklerı bıseyın önune gecmek ıstemıyorum en buyuk korkum bu :KK1::KK1: benı nasılsa kocam okutuyo sımdılık:KK3::KK3:

Nekadar guzel okudum tasarruf planlarınızı daha öncede ve planlarınızı ınsallah hersey dıledıgın gıbı olur bende cocuklarımın egıtımı ıcın bırıkım yapmak ıstıyorum unıversıte yasları geldıgınde yapamam dıye ıstedıklerı bıseyın önune gecmek ıstemıyorum en buyuk korkum bu :KK1::KK1: benı nasılsa kocam okutuyo sımdılık:KK3::KK3:

İnşallah :) Çocuklarınız için bir birikim yapmanız ne hoş bir şey, ben babama git kardeşimle bana birer emeklilik açıver bankadan, para yatırın annemle bize birikim olsun dedim. Annem hemen kabul etti babam ağzının içinde yuvarladı mırın kırın yok geçiş aşamasındaymışız da neymiş de.... Ondan hayır bekleyende kabahat zaten, bak yine sinirlendim şimdi ya.

İnşallah :) Çocuklarınız için bir birikim yapmanız ne hoş bir şey, ben babama git kardeşimle bana birer emeklilik açıver bankadan, para yatırın annemle bize birikim olsun dedim. Annem hemen kabul etti babam ağzının içinde yuvarladı mırın kırın yok geçiş aşamasındaymışız da neymiş de.... Ondan hayır bekleyende kabahat zaten, bak yine sinirlendim şimdi ya.

Babalar bu konuda bıraz daha rahatlar sankı ıstedıklerı zaman ıstedıklerı şeyı yapabıleceklerını dusunuyorlar yapamayacakları zamanda bizim zamanımızda öyle şeylermı vardı dıyorlar ''kaçışınbaşkayoluolsagerek'' çocuk benim çocuğum ama yaşadıgı zamanın çocuğu olacak mahrum etmeye hakkım olmadıgını dusunuyorum ben tepineyımde yapamazsam şansımı zorladım derim.

Babalar bu konuda bıraz daha rahatlar sankı ıstedıklerı zaman ıstedıklerı şeyı yapabıleceklerını dusunuyorlar yapamayacakları zamanda bizim zamanımızda öyle şeylermı vardı dıyorlar ''kaçışınbaşkayoluolsagerek'' çocuk benim çocuğum ama yaşadıgı zamanın çocuğu olacak mahrum etmeye hakkım olmadıgını dusunuyorum ben tepineyımde yapamazsam şansımı zorladım derim.

E yani. Aman istediği kadar hayır desin, bizim evin reisi annemdir son sözü o söyler :KK1: daha doğrusu idari işler bende ama teorikte annemde işte naparsın yufka yürekliyim yardım etmem şart anneme rahat olamam yoksa :21: mesela dün anneme para yatmış borç ödenmesi lazım kartının, ben gidip öderim dedim, sonra da piyano da alıp gelimmi dedim. Bi piyano isteğim vardı, beğendim falan herşey tamamdı babam sızlanıyordu direk annemden parayı aldım karta yatırdım sonra piyanomu alıp geldim. Babam da kalakaldı beni piyanoyu eve getirirken görünce ama bir şey diyemedi hayırlı olsun kızım dedi sonra da üniversiteyi bitirine dek annenden bir şey istemek yok dedi. Ama o hayırlı olsunu bir tek dili söyledi yani. Ben de o ne demek benim hiç mi ihtiyacım olmayacak dedim sonra gitti geldi içeriye kaç taksit aldın dedi bende 7 dedim, tamam 7 ay bir şey istemek yok dedi, ben de araba isticektim daha son model hemde diyip dalgamı geçtim hihioythaha:KK1::KK1:

Güle güle kullan valla ıyı yapmışsın gençlik herzaman olmuyor canın çekerken yapacaksın herseyı neguzel annen sana destek ınsallah hep böle gıder bende dun oglumu dersaneye yatırdım ayda 135TL bırıkımden taksıt yatacak 13 ay

Güle güle kullan valla ıyı yapmışsın gençlik herzaman olmuyor canın çekerken yapacaksın herseyı neguzel annen sana destek ınsallah hep böle gıder bende dun oglumu dersaneye yatırdım ayda 135TL bırıkımden taksıt yatacak 13 ay

Hayırlı olsun, insanın en büyük yatırımı yine insana yatırımıdır bence. Kaç yaşında oğlunuz?

11 yasında seneye 7.sınıfa gıdecek ve sbs hazırlanması lazım malum egıtım sıstemımız her gecen gun degısmekte

11 yasında seneye 7.sınıfa gıdecek ve sbs hazırlanması lazım malum egıtım sıstemımız her gecen gun degısmekte

Yani, yazık günah aslında parmak kadar çocuk boyunca kitaplarla uğraşmak durumunda kalıyor kendimden biliyorum çok kötü bir şey çocukluğunun son senesini MEB böyle hup diye yutuyor :/

Sorma bende çok uzuluyorum bırdaha hıc cocuk olamayacak bırsuru beklentı var ama onu evde sıkmamaya gayret edıyorum hatta sıkmıyorum serbest bırakıyorum ıstedıgını yapmakta özgur en azından haftada 3 gun ders tekrarlarını dersanede yapmıs olur kocaman kocaman seyler beklemıyorum yapabıldıgı kadarı yeterlı olur canı saglıgı yerınde olsun rabbım herkese sana bana ve cocuklarımıza en guzelınden şans nasıp etsın şansta buyuk unsur.

Sorma bende çok uzuluyorum bırdaha hıc cocuk olamayacak bırsuru beklentı var ama onu evde sıkmamaya gayret edıyorum hatta sıkmıyorum serbest bırakıyorum ıstedıgını yapmakta özgur en azından haftada 3 gun ders tekrarlarını dersanede yapmıs olur kocaman kocaman seyler beklemıyorum yapabıldıgı kadarı yeterlı olur canı saglıgı yerınde olsun rabbım herkese sana bana ve cocuklarımıza en guzelınden şans nasıp etsın şansta buyuk unsur.

Amin. Ama kazanamazsa da çok kötü bir şey değil. Ben meslek lisesi mezunuyum, TURİZM meslek lisesi, şu anda da 4 senelik bir üniversitedeyim yine turizmde. Benim arkadaşlarımdan biri ODTÜ petrol mühendisliğini kazandı, düşünün meslek lisesi olmasına rağmen. Öyleleri çok bizde, boğaziçini kazanan, yabancı dillerin birinde dil ve edebiyat tutturan falan. Yani Anadolu lisesi her şey demek değil bence. Ama bi de şu var ki ben Ankara'da Çankaya gibi bir yerde okudum, bilir misiniz bilmem ama İstanbul'un Etiler'i ya da Bebek'i gibi düşünülebilir sanırsam. Bizim lisede de ayağında uzun burunlu pabuç, elinde tesbih olan erkekler ya da saçları boyanmaktan bitmiş tükenmiş gördüğü her erkeğe yazan kızlar da vardı. Kavga da olurdu. Ki bizim çaprazımızdaki erkek lisesi argoda çapkından daha ağır anlama gelinen küfürlü bir sözcükle anılırdı, lakabı oydu. Yani demek istediğim o ki, kişinin içinde olacak bu tür şeyler.

Biliyorum azıcık fınal sınavlarıma ankaraya gelıyorum buay sonuda orada olacagım ınşallah çankayadan harıç 7.caddeyıde pek begendim ben:KK3::KK3::KK3: doğru söyluyorsun tabıkı ama bızımkı evde ders calısmadıgı ıcın varolan kapasıteyı asagı cekıyor o durumu kurtarmak ıstıyoruz özellıkle yanı evde yapmıyor barı orda arkadaslarıyla eglenerek yapsın mantıgı bırde buyuk sehırlerdeyız cocukların nefes alabılecegı bıryer yokkı evde hapıs gıbı kalmasınlar cevre edınmeye alışsınlar.Bende meslek lısesı mezunuyum cocuk gelısımı sonra 97 senesınde acıktan duz lıse verdım gecen yıl oss gırdım gazıde uaktan egıtımde okula başladım 16 yıl sonra ısteyınce oluyor dedıgın cok doğru.

X