Hadi Hanımlar Birikim Yapmaya.

canım etrafında bim varsa ordan bütünlet seve seve kabul ediyorlar:)))
yada bakkal market varsa ordan şansını dene

canım etrafında bim varsa ordan bütünlet seve seve kabul ediyorlar:)))
yada bakkal market varsa ordan şansını dene

Market almadı 1 liradan az bozuklukları yaa. Şöyle para sayma makinesi olan bankalar yokmu acaba, içine atsak da bize tam para verse:KK9:

Bende birikime başlıyorum. Günlük bir limitim yok, ama elime geçen bozuğu kumbaraya atıyorum. Aslında sizler gibi hergün atmak lazım. Dolmuş kullanmasam her akşam eve gelince bozuklarımı atarım ama dolmuştada lazım oluyor. Ben böyle daha çok cebimde kalmış, ortada duran gözüme ilişen paraları atıyorum. Benim altın hesabım var, para bir gram altına ulaştıkça bankaya atacağım. Düğün takılarım için kasam var ama bu kasada bela, yıllık kirası falan. Kapattırmayı düşünüyorum, ama bileziklerimi bozdurup bankaya atmayada kıyamıyorum. Onları görmek, varolduğunu bilmek hoşuma gidiyor. Napsamki?

Market almadı 1 liradan az bozuklukları yaa. Şöyle para sayma makinesi olan bankalar yokmu acaba, içine atsak da bize tam para verse:KK9:

İş bankasında ben gördüm geçen gün. Bir baba kızının kumbarasından çıkan 1 torba bozukluğu getirdi memur da bi makinenin içine attı makine saydı ve aldı.

bende bgünden itibaren başlıyorum valla gaza geldim burayı okuyunca çok teşk bu topiği açana hadi hayırlısı bakalım ne kadar biriktirecem sizde bildiririm arkadaşlar

merhaba arkadaşlar

ben de uzun süredir para biriktirmeye çalışıyorum ama sonuç 0 :KK50: eskiden kk da kumbarada biriktiriyorduk, birkaç ay iyi birikim yapmıştım.
mesajlarınızı okuyunca yine heveslendim. bu sefer de olacak inş :KK76:

bireysel emekliliğim var. aylık 150 tl oraya ödüyorum. 55 yaşıma kadar o paraya dokunmayı düşünmüyorum.
şimdi kumbaraya evde bulduğum tüm bozukları atarak yeni başlangıç yapacağım.
herkese iyi birikimler :128:

harika bi fikirrr,,, kumbara da süpper,, ben daha yeni görüyorum baya olmuş ekleneli.

Diğer topikler epey eskimiş o yüzden böyle bir topiğin işe yarayabileceğini düşündüm ve açıyorum.

Malum devir tasarruf devri, istedim ki burada yeni yaptığımız birikimlerimizi paylaşalım, yoksa beraber birikim yapmaya başlayalım. 30 günün sonunda da hep beraber birikimlerimizi açıklayalım, birincimizi seçelim falan :) Biz kadınlar var ya ne kirli çıkıyız ya :p Alalım elimize geçen 5-10 kuruşları, bir de her gün kumbaramıza en az 3 lira atacağımıza dair KENDİMİZE söz verelim. Önce bir hesaplayalım günde 3 lira neye denk geliyor.

Günde 3 lira, senin bir paket sigara paranın yarısı,
Günde 3 lira, senin annenin seni bakkala gönderdiğinde elinde kalabilecek para üstü,
Günde 3 lira, senin çantanın dibinde kalan 5 ve 10 kuruşlardan oluşan ve gözüne önemsiz gelen,
Günde 3 lira, senin normalde haftalık verdiğin çocuğunun senden gelip istediğinde sorgusuz sualsiz verdiğin,
Azımsanabilecek bir miktarda paradır.
AMA!
Günde 3 lira, haftada 21, ayda 84, yılda 1008, 5 yılda ise 5040 liradır. 20 yaşından itibaren her gün 84 tl biriktirirsen, milyoner de olabilirsin bknz: http://www.kadinlarkulubu.com/ekono...lmanin-formulu-mutlaka-okuyun-arkadaslar.html
Günde sadece 3 lira ayırarak, banka hesabımızda 4 haneli bir rakamı çok rahatlıkla elde edebiliriz.
Sizin kara gün paranız olur.
Eğitiminize harcayacağınız paranın destek kısmını oluşturur.
Ev almak için peşinatınız olur.
Çocuğunuza yaptığınız yatırım olur.

Öncelikle birer kumbara lazım :):KK54: Eğer yoksa gidip bir tane satın almayın. Forumda bir çok ablamızın yaptığı gibi su şişesini kullanabilirsiniz. Ağzı biraz daha geniş olan bir su markasını tercih edebilirsiniz. Sonra onu alın, bir güzel kurulayın, güzel bir kap kağıdı ile sargılayın. Ağız kısmını da sargılayın ve makasla paranızın geçebileceği büyüklükte bir delik açın. Sonra da bir parça kağıda adınızı, bunun birikim şişeniz olduğunu, başladığınız ve açacağınız tarihleri ve hedefinizi yazın ve üzerine yapıştırın. Sizin de güzel bir kumbaranız oldu işte :):KK37: Ve gidip normalde kumbaraya vereceğiniz parayı, ilk birikim paranız olarak içine atın. Tasarrufa böyle başlayabilirsiniz :KK6:

Hadi gidip hepimiz birer su şişesinden kumbara yapalım. Kumbaranız varsa gerek yok :) Şimdi de elimize geçen 5-10 kuruşları ve günde en az 3 tl yi atacağımıza dair kendimize söz verelim. Tabi ki her zaman 3 tl olmaz, mesela ben dün başladım 8 tl attım, ama bu gün 2 tl atabildim anca :) Yani çitanız en düşük 3 tl olsun ama o da bazı günler olmayabilir, ya da daha fazla da atabilirsiniz tabi ki de :21::21:

Bu da benim kumbişmatik'im ( Ne güzel adı var değil mi :p :KK37: )

BİRİKTİRENLER:
Tardis
pembevemaviler
akillibidik
esencan
tweety_
maibeyaz
sadakattt
hasretim66
lacivert17
kurtluelma
cicikizsinem
hayatezgim2010
tubaokutan
asdfgh87

kızlar bende evlenıcem düğünüm agustosta aslında bana en cok para lazım olacak zaman bu zamn ama ben para bırıktırmek ıstıyorum.
bankada katılım hesabım var en azından bırıktırıp ay sonunda oraya atarım.aslında ole yapıyorum ama bazen ceyız ıçın ıpin ucunu da kacırabılıyorum.
aslında az ve oz şeyler alıyorum ama ben daha cok param olsun ıstıyorum. tabı kı bırıktırdıklerımiçin de allaha bınlerce şükürler olsun.
şöyle düşndüm bozuk paraları kenar atarsam en azından 100 lıra bırıken parama eklerım bu da benım için moral olur.

işte tam da bu yüzden;
benı de lısteye ekler mısın:KK16::KK16:
teşekkurler :KK54:
şimdide kalkıp cüzdanımdakı paraları kumbarama atıcam :KK9::KK9:

Diğer topikler epey eskimiş o yüzden böyle bir topiğin işe yarayabileceğini düşündüm ve açıyorum.

Malum devir tasarruf devri, istedim ki burada yeni yaptığımız birikimlerimizi paylaşalım, yoksa beraber birikim yapmaya başlayalım. 30 günün sonunda da hep beraber birikimlerimizi açıklayalım, birincimizi seçelim falan :) Biz kadınlar var ya ne kirli çıkıyız ya :p Alalım elimize geçen 5-10 kuruşları, bir de her gün kumbaramıza en az 3 lira atacağımıza dair KENDİMİZE söz verelim. Önce bir hesaplayalım günde 3 lira neye denk geliyor.

Günde 3 lira, senin bir paket sigara paranın yarısı,
Günde 3 lira, senin annenin seni bakkala gönderdiğinde elinde kalabilecek para üstü,
Günde 3 lira, senin çantanın dibinde kalan 5 ve 10 kuruşlardan oluşan ve gözüne önemsiz gelen,
Günde 3 lira, senin normalde haftalık verdiğin çocuğunun senden gelip istediğinde sorgusuz sualsiz verdiğin,
Azımsanabilecek bir miktarda paradır.
AMA!
Günde 3 lira, haftada 21, ayda 84, yılda 1008, 5 yılda ise 5040 liradır. 20 yaşından itibaren her gün 84 tl biriktirirsen, milyoner de olabilirsin bknz: http://www.kadinlarkulubu.com/ekono...lmanin-formulu-mutlaka-okuyun-arkadaslar.html
Günde sadece 3 lira ayırarak, banka hesabımızda 4 haneli bir rakamı çok rahatlıkla elde edebiliriz.
Sizin kara gün paranız olur.
Eğitiminize harcayacağınız paranın destek kısmını oluşturur.
Ev almak için peşinatınız olur.
Çocuğunuza yaptığınız yatırım olur.

Öncelikle birer kumbara lazım :):KK54: Eğer yoksa gidip bir tane satın almayın. Forumda bir çok ablamızın yaptığı gibi su şişesini kullanabilirsiniz. Ağzı biraz daha geniş olan bir su markasını tercih edebilirsiniz. Sonra onu alın, bir güzel kurulayın, güzel bir kap kağıdı ile sargılayın. Ağız kısmını da sargılayın ve makasla paranızın geçebileceği büyüklükte bir delik açın. Sonra da bir parça kağıda adınızı, bunun birikim şişeniz olduğunu, başladığınız ve açacağınız tarihleri ve hedefinizi yazın ve üzerine yapıştırın. Sizin de güzel bir kumbaranız oldu işte :):KK37: Ve gidip normalde kumbaraya vereceğiniz parayı, ilk birikim paranız olarak içine atın. Tasarrufa böyle başlayabilirsiniz :KK6:

Hadi gidip hepimiz birer su şişesinden kumbara yapalım. Kumbaranız varsa gerek yok :) Şimdi de elimize geçen 5-10 kuruşları ve günde en az 3 tl yi atacağımıza dair kendimize söz verelim. Tabi ki her zaman 3 tl olmaz, mesela ben dün başladım 8 tl attım, ama bu gün 2 tl atabildim anca :) Yani çitanız en düşük 3 tl olsun ama o da bazı günler olmayabilir, ya da daha fazla da atabilirsiniz tabi ki de :21::21:

Bu da benim kumbişmatik'im ( Ne güzel adı var değil mi :p :KK37: )

BİRİKTİRENLER:
Tardis
pembevemaviler
akillibidik
esencan
tweety_
maibeyaz
sadakattt
hasretim66
lacivert17
kurtluelma
cicikizsinem
hayatezgim2010
tubaokutan
asdfgh87

Çok teşekkürler paylaşım için, hepimize hayırlı birikimler :)

Kızlar hayırlı Cumalar birikim yapamıyorum,bana da yardım edin bende birikim yapıyım barrii

Kızlar hayırlı Cumalar birikim yapamıyorum,bana da yardım edin bende birikim yapıyım barrii

Ben öğrenciyim ve aylık aldığım parayla belli bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Geri kalanı da kumbarama atmayı planlıyorum. Önceden elime geçeni kumbarama atıyordum. Gereksiz harcama yapmıyordum. Siz de aylık masraflarınızı hesaplayıp belli bir bütçe oluşturun. O hesabın üstüne çıkmamaya çalışın. :)

bende cok begendim bu fikri.daha baska konularda var ama cogu eskimis keske yeniden boyle bir konu acilsa

Bastan sona okudum nasil gaza gelmissem hepi topu 20 liram vardi kostur kostur gittim kendime ve ogluma kumbara aldim sabah sabah.konu eskisin fikir super benim gibi biriktirme ozurlu biri bile etkileniyosa bu kadar....
Bosverdigim anda sil bastan okuycam valla yer imlerine ekledim

Kumbiriklerimizde bunlar

Eklentiler

• $20140223_093523.jpg
    $20140223_093523.jpg
    31,9 KB · Görüntüleme: 222
X