Hadi Hanımlar Birikim Yapmaya.

evettt duyuyorumm burdayımmm yanlız ufak bi sorunum varr benimm ne kumbaram var ne de parammmm nasıl biriktiricemmm

evettt duyuyorumm burdayımmm yanlız ufak bi sorunum varr benimm ne kumbaram var ne de parammmm nasıl biriktiricemmm

Su şişesinden kumbiş yap kendine, sonra her gün eline geçen bozuklukları at 1 gün içinde kumbişin ve 1 ay içinde paran olcek

Tamamm ilk paranı atınca haber et ismini yazdım listeyee

ben bu yil basindan itibaren birikim yaptim ama (bozuk paralari demiyorum) ve bu birikimle aldiklarimi yazayim insallah hevese gelirsiniz canlar valla isterimki herkez birikimin faydasini görsün
1-mutfak ( türkce nasil tarif edilir bilemiyorum yani komple mutfak dösedim =900 euro
2-pasaportlarin süresi uzatmak (cok pahali) =400 euro
3-yemek takimi aldim = 50 euro
4-kask takimi aldim =50 euro

bunlarin hebsini valla kösede birikim yaparak aldim insan o sekilde alinca dahada bi kiymetlin oluyor esyalarin degeri simdi sirada baska planim var onada birikim yapiyorum tabi bozukluklarin yeri gene kumbara diger paralarimin yeride kendi diktigim para kesem

diceksiniz nasil biriktirdin yani belki diyen arkadaslar olabilir özet geciyim

disardan yemiyorum evde yemek yapiyorum
giysi almiyorum dolap dolup tasiyo önceki aldiklarimla
sigarayi azalttim
aylik alisveris yaparken depoluyorumki bidahaki aya alacaklarim daha az oluyor
hicbirseyi israf etmemek cok dikkat ediyorum
haftalik yemek listesi yapiyorum hergün degisik menüm oluyor disardan yemeye hic gerek kalmiyor
cola hastaligimdan vazgectim ah o colaya verdigim paraciklarimi geri alma imkanim olsa
güne girdim is arkadaslarimla 200 6 kisiyiz ve 7 ci ayda 1000 eurom olcak insallah

yani öyle canlar para biriktirirken neler yapabileceginizin hayalini kurun o parayla inanin süper sonuc veriyor saygilarla

Hevese geldim ben de yazayım

Öncelikle ben 19 yaşındayım, şu an ailemle yaşıyorum. Kendi adıma tasarruf için, bi kere kredi kartıma üstü kalsın talimatı verdim. Böylelikle her ay ekstrem 50 ve katlarına tamamlanıyor.
Elime geçen bozuklukları ve her gün en az bir kaç lirayı kumbarama atmaya çalışıyorum. Devletten gelen kredimin 80 tlsi kalıyor kurs parası çıkınca, gerçi daha bu ay başladım ama turuncu hesap a yatırıyorum. Para harcamamak için de arkadaşlarımla evde buluşmaya çalışıyorum, dışarıda buluşursak tok gitmeye çalışıyorum, kontorümle gelen bedavayı sonuna dek kullanıyorum, neredeyse 6-7 ayda bir makyaj malzemesi kullanıyorum ve hep aynı malzemeleri kullanıyorum. Evde tasarruf içinse yemek listesi hazırlıyorum, çamaşırları haftanın 2 günü açıyorum, kokulu malzemeler yani yumuşatıcılar duş jelleri vs bitince diplerine azar azar su katıp, bir araya getirip koku spreyi yapıyorum, fişleri prizde bırakmıyorum, marketten alınan torbaları çöp torbası yapıyorum.

Ailemden haftalık 35 alıyorum.
Kredi kartımın borcunu da onlardan alıyorum. 50 ye tamamlanıyor en az 50 tl borcum oluyor o yüzden ve normal borç param ödenip, geri kalanı bana geri geliyor.
Her gün kumbarama bir kaç lira atıyorum.
Devlet kredisinden gelen parayı da vadeliye yatırıyorum.
Her ay 1 gram altın almaya çalışıyorum.

ay masallah valla bu yasta bukadar tutumlu he cok güzel bir aliskanlik edinmissin güzelim seni alan es yasadi hadibakalim umarim istediklerini alirsin ceyizine diyim :13:

Bende buradan devam edeyım kumbaram hazır içine 5 tl atarak buradan birikime devam edıyorum hedefım 10 gunde bır yarın gr altın evlıyım 2 cocugum var esım gunluk para bırakır bırde salı gunlerı pazar parası gunlugumden arta kalanları atacagım ama en buyuk hedefım salı gunlerı pazardan kısarak yuksek meblag atmak hadı bakalım hayırlı olsun butun tutumlu hatun kışılere.

tardiscim yaşına göre tasarruf planını cok takdir ettim,kredi kartının ödemesini ailenden alman ne güzel ben bekarken de ailemden destek göremiyordum hep kendi basıma bişiyler yapmaya calıştım bütün çeyizimi kendim aldım,şu anda da evliyim ve evin ihtiyaçlarına yardım ediyorum hayatımda hep tasarruf olmustu ama bu topikleri okudukca iyice gaza geliyorum

internetten alısveriş konusunda kendime engel olamıyorum
defalarca kartımı netten alısverişe kapatıp açtım
ama bu sefer kesin kararlıyım tutucam kendimi

o hastalık bendede var malesef... ev internetten aldığım ıvır zıvırlarla dolu...
yemek listesi ben de yapıcam şimdi...
pazardada çok para harcıyorum ben 80-90 dan aşağı gelmiyoruz... bundan sonra 30 lira götürücem yanımda paramın yettiği kadarını alıcam...50 lira her hafta kasama koyucam...
yani inşallahöyle yapıcam...

iyi akşamlar tutumlu hatunlar
ben bugün 5 lira daha attım allah bereket versin
yarında atmayı planlıyorum inş.

Valla hırs yaptım pazar param komple kumbaraya gıttı evdekı kuru baklıyatlarla ıdare edıcem bu hafta 55 tl 2. gunde ama sonrakı 3-4 gun az işler o kumbara

ahhh o siteler yokmu aldıklarım öyle zayıflarsam giyerim diyeekten bir köşede duruyor ama bende almıyorum tutuyorum kendimi iptal edeyim sitelerden girişimi diyorum ama bulamadım bir türlü neyse
bende de varım kızlar benide yazın bende bugün atıyorum kumbara yapıp çok sıkışığım ama ne varsa atıcam :))

siteler bizim için tuzak,daybuyday.com dan cok alısveriş yapıyorum aralık ayında hesabımı iptal etmek için mesaj atmıstım etmediler
trendyol yada markafoni gibi üyeliğimi iptal etmek istiyorum seceneği yok

ben aldıklarımı giyorum kullanıyorum ama aldıktan sonra pişmanlık baslıyor kendimi yiyorum ,bu sefer yine kartımı kapattım
kendime söz verdim almıycam

ben de dayanamadım geçen aldım arkasından iptal ettirdim hastalık haline dönüşüyor ama bende yenicem kart iptal etmek iyi fikir ama eşimin kartı o da iptal etmek istemiyor kendi irademle yenmeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…