valla cnm bebeğime zarar veririm düşünceside bir içgüdü bence çevremdeki herkes aynı düşüncede bende seni gördüm tek böyle düşünmeyen. annelik zaten bebeğime bir şey olucak mı diye geçen bir süreç hala annem bana bir şey olcak diye korkar yok eğilme yok zıplama hala bu yaşta. oksijensiz kalan bir çok bebek var doğumda. bunları düşünmk dediğin gibi mantıksız olabilir nasıl olsa kaderde varsa yaşarız tabikide ama inan insanın elinde olan bir düşünce değil bu
link verebiliyor muyuz bilmiyorum ama: http://www.gercektip.com/wp-content/plugins/downloads-manager/upload/suni_dogum_Gercek_Tip.pdf
hadi ya bende epidural normal düşünüyorum cnm ya normal doğum düşünmüyorum artık iyice stres oldum bugün fatmagülde de mukaddes doğurdu iyice tırstım. benimde gaz ağrısıymış cnm ya:))) doğuma daha çooooooookkkk var. bugün sağlık ocağına gittim hemşirede 9aylık hamileydi dedi ben doğuma çok girdim korkulcak bir şey yok abartıyor herkes dedi. bende içimden tabi tabi dedim:) o da diyor ben epiduralle normal doğurmaya da karşıyım ıkınma bel ağrısı baş ağrısı oluyor diyor. aman ya bol su içerizz bir şeycik olmazzz hem okadarckta olcak artık
Ben baştan beri epidural normal doğum istiyordum zaten.Epidural olması bana güç veriyor ya.Bir de epidural dediğim gibi anestezi uzmanına bağlı.Yengem 2 doğumunu da epidural sezaryen yaptı.( Bu arada sezaryendeki de epidural değil mi,belinde bir şey takılıydı çünkü) İlkini (10 sene önce) SSK da yaptı,Ne bebekte ne de yengemde hiçbir problem yoktu.İkincisini de özel hastanede yaptı,onda resmen kestiklerini hissettim,anesteziyi beceremediler dedi yaa Zaten yeğenimin ciğerlerine su dolmuştu,birkaç gün hastanede kaldılar.Hiç memnun olmamıştı,keşke özel muayeneye gitseydim de SSK da yapsaydım doğumu diyordu.
kişi kendi yapısını da bilir arkadaşlar yaa ben biliyorum mesela çatımda dar ağrı eşiğimde düşükben nasıl kolay doğum yapabilirim ki şimdi? aynen bana da epidural güç veriyor ama 4cm kadar nasıl dayancaz acaba:)) hem benim bildiğim şu epidural normal doğumda az doz veriliyormuş zaten ayaklarını hissediyormuşun hareket ediyon sadece bel kısmın uyuşuk hem sezeryana dönmende kolaymış. doğumdan 1 saat sonra etkisi gidiyormuş.yan etkilerinden en büyüğü kan pıhtılaşması oda tecrübesiz uzman elleriyle olur ancak onunda tedavisi var elbette. amannnn valla iyice uzman olduk :) aaa birde avrupada en çok uygulanan yöntemmiş:)
bence arkadaşlar bizlerin en büyük yanlışıııı şuu evde sancıları çekmeden gidiyoruzz doktoraa hemen ben bunu yapmayı düşünmüyorum ters bir durum olmadıktan sonra. evde çekicem ağrıların çoğunu mesela sıcak suyun içine girerek veya hızlı yürüyüşle. sonra 5dkkada bir gelmeye başlayınca hazırlanıp 3dkkada bir gelince gidiceksin doktora. tabi bunlar teori:)) uygulamada herzaman eksilerdeyimdir:))))))))))
şebnem başın sağolsun cnm
valla mavii sen doğuma makyajlı ve fönlüde gidersin kesin:))))
Allah yardimciniz olsun..
Kizlar iki tane normal dogum yaptim ikisindede hic dikisim yoktu coook sukur..
Herkese dikissiz,rahat bir dogum diliyorum...bizim kirkimiz bile cikti......cooook sukur bidigim gulucuk atmalara bile basladi cook keyifli bu afacanlar ya
kızz sen kafana çok mu takıyorsun normal doğumu???? kendimi görüyorum da sende:) çok araştırıyoruz ama bu da gereksiz heyecan yaratıyor insanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?