hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

Nie illa normal dogum?
Yap sezeryani bak keyfine 3 yil önce dogum yaptim ameliyathaneden Çikarken Çok az sIzI hissettim sonrasi süperdi dogumdan sonra Çok az yattim sonra hastanede bile bebegime ben baktim normal dogum yapanlar popolarinin üzerine oturamiyorlardi dogru dürüst gezemiyorlardi Çag atladi artik tip Çok ilerledi konforlu ve en rahat dogum sezeryan

katılıyorum artık ve sezaryan olduğum için asla pişman değilim ben psikolojik olarak kendimi kaybedince sezaryan isteyerek onca saat ağrı boşuna çektim benim dezavantajım suni sancı çekmekdi :34:

oo ne çabuk ayaklandın da topiğe bile yazı yazdın tbrkler:) çok sevindik adına kurtuldun bebeğin nasıl? kaç kilo doğdu hemen emzirebildin mi? spinal sezeryan mı oldun? sezeryan sonrası baş dönmesi dikiş ağrısı falan yaşadınmı hiç??? o ağrılar neye benziyordu da dayanamadın ay şimdi korktum valla:( çok soru sordum sanırım sen musait olduğunda yaz cnm:)

slm kızlar hepinize öncelikle çok tşk ederim kısaca şöyle anlatayım:34:
salı sabah 8 de ağrılarla uyandım tamam dedim bu doğum sancısı sonra hemen saat 10 da kuaföre ağda için hazırlıklı olayım dedim ağrılarım ara ara geliyordu sonra 11 gibi nişanım geldi sonra gündüz 3 te hastaneye gittim çatı muayenesinde 1 cm açıklık olduğunu söyledi doktor bugün yatış yapalım dedi keşke erken gitmeseydim diyebilirim sonra doğumhaneye alındım ve suni sancı almaya başladım aradan 2 saat geçti 2 cm oldu 2 saat daha geçti 3 cm açıklık olmadı suni sancıya dayanamadığım içinde sezaryan istiyorum dedim ve gece 1 de sezaryan oldum normal doğum yapmayı çok isterdim size tavsiyem mutlaka suni sancı almayın kendi sancılarınıza dayanabiliyosun ama suni sancıya erkenden başlamak çok zordu hepinize Allah hayırlı doğumlar nasip etsin :16:

tebrikler canım :nazar: allah analı babalı büyütsün :emir_bebek: ,
benim takıldığım konu ağdayı sancı çekerken miyaptırdın,niye son ana bıraktın :53:

katılıyorum artık ve sezaryan olduğum için asla pişman değilim ben psikolojik olarak kendimi kaybedince sezaryan isteyerek onca saat ağrı boşuna çektim benim dezavantajım suni sancı çekmekdi :34:

ayy canım ya keşke kendini iyi dinleyebilseydin ,sancıları çekebilirmiyim çekemezmiyim diye
yazık ya hem suni sancı çek hemde sezeryan ol :50:
o sancıları normal doğum yapan herkes çekiyor :1:ama ben 4 saat çekmiştim suni sancıyı
sanırım çok erken gitmişsin doktora
o günü evde geçirip sakin sakin sancılarını çekseydin,zaten zamanı gelince anlardın ve gecede doğuma giderdin
neyse nasip olmamış,önemli olan kazasız belasız sağlıklı bir bebişin oldu ya ona bak:emir_bebek: güle güle büyüt bebişini canım

Aman aman pamuk ne guzel hemen iyi olmus ve topice yazmisin:nazar::nazar::emir_bebek:Bebekimiz nasil iyi mi ooowwwww pamuk gibidir o mis gibiii:16:Bisde istios evimize ondannn:emir_bebek:Yaaaa:26:
Evet kizlar bisey dicem size ..meni rahim acilmasini kolaylastiran yardimci olan hormon barindiriyormus.eger dr tarafindan yasak yoksa dogum ve acilmayi kolaylastrmak hizlandirmak icin sey edin diolarrr..ama tabeke dikkatli olmak gerek ...

slm kızlar hepinize öncelikle çok tşk ederim kısaca şöyle anlatayım:34:
salı sabah 8 de ağrılarla uyandım tamam dedim bu doğum sancısı sonra hemen saat 10 da kuaföre ağda için hazırlıklı olayım dedim ağrılarım ara ara geliyordu sonra 11 gibi nişanım geldi sonra gündüz 3 te hastaneye gittim çatı muayenesinde 1 cm açıklık olduğunu söyledi doktor bugün yatış yapalım dedi keşke erken gitmeseydim diyebilirim sonra doğumhaneye alındım ve suni sancı almaya başladım aradan 2 saat geçti 2 cm oldu 2 saat daha geçti 3 cm açıklık olmadı suni sancıya dayanamadığım içinde sezaryan istiyorum dedim ve gece 1 de sezaryan oldum normal doğum yapmayı çok isterdim size tavsiyem mutlaka suni sancı almayın kendi sancılarınıza dayanabiliyosun ama suni sancıya erkenden başlamak çok zordu hepinize Allah hayırlı doğumlar nasip etsin :16:
Ayyy canım yaa,Allah bağışlasın.Sana da çok geçmiş olsun. :emir_bebek: :nazar: Eşin doğumunda yanında mıydı?Şehir dışında demiştin galiba,ben öyle hatrılıyorum da.Ben bu nişan doğum çok yaklaşınca geldiğini sanıyordum.Hastaneye erken gidip gitmediğimizi nasıl anlayacağız,ben onu bilmiyorum yaa :50: Gerçi hastaneye arabayla 5 dakikada gidiyoruz biz.Çatı muayenesi kötü müydü? Çok çok öpüyorum seni ve bebişini :nazar: :nazar: :nazar:

Canım ben bugün doktora gittim.Epiduralde anne kasılmaları hissetmiyormuş,ıkınmamda sorun olur mu dedim.O da ilacın dozunu biz ayarlıyoruz,sen kasılmaları bebeğin baskısını hissedeceksin;sadece sancıların azalacak dedi.Dikiş atarken o bölgeyi uyuşturuyor musunuz dedim,genelde epiduralden dolayı uyuşturmaya gerek kalmıyor; ama canın acırsa uyuştururuz dedi.Benim doğum yapacağım yerdeki anestezi uzmanını çok övdüler bana.Bir de doğuma giren ebeleri de çok övdüler.Hatta bir arkadaş,dikişini kesinlikle ebelere yaptır dedi.Doktorlar ameliyattan çabuk çıkmak için dikişlere çok dikkat etmiyormuş.Bu arada yalancı sancıların başlamış sanırım,nasıl anladın yaa? Ben gaz sancısıyla karıştırırmışım gibime geliyor :1: :9:

hadi ya bende epidural normal düşünüyorum cnm ya normal doğum düşünmüyorum artık iyice stres oldum bugün fatmagülde de mukaddes doğurdu iyice tırstım. benimde gaz ağrısıymış cnm ya:))) doğuma daha çooooooookkkk var. bugün sağlık ocağına gittim hemşirede 9aylık hamileydi dedi ben doğuma çok girdim korkulcak bir şey yok abartıyor herkes dedi. bende içimden tabi tabi dedim:) o da diyor ben epiduralle normal doğurmaya da karşıyım ıkınma bel ağrısı baş ağrısı oluyor diyor. aman ya bol su içerizz bir şeycik olmazzz hem okadarckta olcak artık

arkadaşlar tabiki kişinin fiziki yapısına göre de değişiyordur ama ; ben iki doğum yaptım. ilk doğumumda neredeyse evde doğurmuş gibi oldu. Çünkü 99 depremiydi ve kimse hastane yüzüme bile bakmadı. Allahım yardım etti, çok korkuyordum ben de sizler gibi tedirgindim.. 5, 6 saat kadar sancı çektim sonra öyle tatlı tatlı bir ıkıntı geliyor ki, zaten senin elinde olmadan ıkınıyorsun veee........ bebek :emir_bebek:
hiç tedirgin olmayın, o sancıları yaşayın inanın bebişinnizi göğsünüze yatırdıklarında hepsini unutuyorsunuz. Ben ikisini de hiç sesimi bile çıkarmadan doğurdu.
Allah sağlıkla bebklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin...

hadi ya bende epidural normal düşünüyorum cnm ya normal doğum düşünmüyorum artık iyice stres oldum bugün fatmagülde de mukaddes doğurdu iyice tırstım. benimde gaz ağrısıymış cnm ya:))) doğuma daha çooooooookkkk var. bugün sağlık ocağına gittim hemşirede 9aylık hamileydi dedi ben doğuma çok girdim korkulcak bir şey yok abartıyor herkes dedi. bende içimden tabi tabi dedim:) o da diyor ben epiduralle normal doğurmaya da karşıyım ıkınma bel ağrısı baş ağrısı oluyor diyor. aman ya bol su içerizz bir şeycik olmazzz hem okadarckta olcak artık

Ben baştan beri epidural normal doğum istiyordum zaten.Epidural olması bana güç veriyor ya. :1: Bir de epidural dediğim gibi anestezi uzmanına bağlı.Yengem 2 doğumunu da epidural sezaryen yaptı.( Bu arada sezaryendeki de epidural değil mi,belinde bir şey takılıydı çünkü) İlkini (10 sene önce) SSK da yaptı,Ne bebekte ne de yengemde hiçbir problem yoktu.İkincisini de özel hastanede yaptı,onda resmen kestiklerini hissettim,anesteziyi beceremediler dedi yaa :53: Zaten yeğenimin ciğerlerine su dolmuştu,birkaç gün hastanede kaldılar.Hiç memnun olmamıştı,keşke özel muayeneye gitseydim de SSK da yapsaydım doğumu diyordu.

arkadaşlar tabiki kişinin fiziki yapısına göre de değişiyordur ama ; ben iki doğum yaptım. ilk doğumumda neredeyse evde doğurmuş gibi oldu. Çünkü 99 depremiydi ve kimse hastane yüzüme bile bakmadı. Allahım yardım etti, çok korkuyordum ben de sizler gibi tedirgindim.. 5, 6 saat kadar sancı çektim sonra öyle tatlı tatlı bir ıkıntı geliyor ki, zaten senin elinde olmadan ıkınıyorsun veee........ bebek :emir_bebek:
hiç tedirgin olmayın, o sancıları yaşayın inanın bebişinnizi göğsünüze yatırdıklarında hepsini unutuyorsunuz. Ben ikisini de hiç sesimi bile çıkarmadan doğurdu.
Allah sağlıkla bebklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin...

Ayy işallah yaaa,Allah bize de öyle güzel doğumlar nasip eder işallah :emir_bebek: :nazar: İnsan nelerle karşılaşacağını bilmek istiyor yine de.Sanki doğum anında neler yaşandığını bilsek kendimizi ona hazırlayacakmışız gibi hissediyoruz.Halbuki hiçbir şey elimizde değil tabiki.İşallah hayırlısı olur...

canım bende 3 buçuk yıl önce normal doğum yaptım. sabah 6 gibi sancım başladı. eşime kalk çabuk doğuruyorum dedim . arabamıza atladık annemin evinin önüne geldik. annemi beklerken ben radyodan şarkı ayarlıyorum. annem o halimi görünce napıyosun sen böyle sancısız doğuma gidersen mahvolursun dedi.bende ama anne sancım var dedim kadını aldı bi gülme. neyse annemlerde öğlen 12ye kadar sancı çektim daha sonra yeter çabuk hasteneye gidelim diye bağırdım.hastanenin yolunu tuttuk ben hemen doğuma alırlar sandım ama nerde daha 2 santim açıklık varmış. tecrübesizlik zor bişey. nstye bağlanınca çığlık üstüne çığlık attım. sansıma yanımdaki kimsenin gıkı çıkmıyordu bir tek ben bağırıyordum saat 5 te doğuma girdim çok şükür 15 dk. içinde doğurdum.aa doğum çok kolaymış diye düşünürken asıl acıları dikiş yapılırken çektim.neredeyse 1 saat sürdü. oğlumu yanıma getirdiler ama benim gözüm onu görmüyordu. hemşireye al bunu daha sonra bakarım demişim.neticede normal doğum kolay oluyor ancak alt dikişler insanı mahvediyor. sırf bu yüzden ikinciyi düşünemiyorum allah herkese kolaylıklar versin..:emir_bebek:

kişi kendi yapısını da bilir arkadaşlar yaa ben biliyorum mesela çatımda dar ağrı eşiğimde düşük:( ben nasıl kolay doğum yapabilirim ki şimdi? aynen bana da epidural güç veriyor ama 4cm kadar nasıl dayancaz acaba:)) hem benim bildiğim şu epidural normal doğumda az doz veriliyormuş zaten ayaklarını hissediyormuşun hareket ediyon sadece bel kısmın uyuşuk hem sezeryana dönmende kolaymış. doğumdan 1 saat sonra etkisi gidiyormuş.yan etkilerinden en büyüğü kan pıhtılaşması oda tecrübesiz uzman elleriyle olur ancak onunda tedavisi var elbette. amannnn valla iyice uzman olduk :) aaa birde avrupada en çok uygulanan yöntemmiş:)

canım bende 3 buçuk yıl önce normal doğum yaptım. sabah 6 gibi sancım başladı. eşime kalk çabuk doğuruyorum dedim . arabamıza atladık annemin evinin önüne geldik. annemi beklerken ben radyodan şarkı ayarlıyorum. annem o halimi görünce napıyosun sen böyle sancısız doğuma gidersen mahvolursun dedi.bende ama anne sancım var dedim kadını aldı bi gülme. neyse annemlerde öğlen 12ye kadar sancı çektim daha sonra yeter çabuk hasteneye gidelim diye bağırdım.hastanenin yolunu tuttuk ben hemen doğuma alırlar sandım ama nerde daha 2 santim açıklık varmış. tecrübesizlik zor bişey. nstye bağlanınca çığlık üstüne çığlık attım. sansıma yanımdaki kimsenin gıkı çıkmıyordu bir tek ben bağırıyordum saat 5 te doğuma girdim çok şükür 15 dk. içinde doğurdum.aa doğum çok kolaymış diye düşünürken asıl acıları dikiş yapılırken çektim.neredeyse 1 saat sürdü. oğlumu yanıma getirdiler ama benim gözüm onu görmüyordu. hemşireye al bunu daha sonra bakarım demişim.neticede normal doğum kolay oluyor ancak alt dikişler insanı mahvediyor. sırf bu yüzden ikinciyi düşünemiyorum allah herkese kolaylıklar versin..:emir_bebek:

Dikiş mi zor? :53: :53: :53: Neden dikişler çok zor canım,hissettin mi o acıyı?Ama o bölgeyi uyuşturmuyorlar mı?Pekii kestiklerini hissettin mi? :53:

Dikiş mi zor? :53: :53: :53: Neden dikişler çok zor canım,hissettin mi o acıyı?Ama o bölgeyi uyuşturmuyorlar mı?Pekii kestiklerini hissettin mi? :53:

canım ben bir talihsizlik yaşadım uyuşturdukları bölgeyi diktiler fakat dikilen bölgenin yanı yırtılmış.yırtılan bölgeyide sağolsunlar uyuşturmadan dikmişler o yüzden uzun ve acıllı geçti. ama kesilirken hiç anlamadım bile.

canım ben bir talihsizlik yaşadım uyuşturdukları bölgeyi diktiler fakat dikilen bölgenin yanı yırtılmış.yırtılan bölgeyide sağolsunlar uyuşturmadan dikmişler o yüzden uzun ve acıllı geçti. ama kesilirken hiç anlamadım bile.
Ayyy canım yaa,nasıl dayandın? Ya dikerlerken senin canın acıyor ve de uyuşturmuyorlar tekrar :53: Dikişi atan doktor muydu,ebe miydi?

kızım ne olur ne olmaz sorayım dedim plesantam yukarı çıkar belkim:)))

Gece gece yaa :1: :9: :9: :9: Sen bu plesenta işini çok takma kafana,ben bir ebeye sormuştum.Plesentanın duruşu herkese göre değişir dedi,zaten çok problem olsa bebek beslenemez,anne düşük tehlikesi geçirir dedi.Sen hiç düşük tehlikesi yaşadın mı?

Back