hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

hiç ultrasyona girmedin mi nedenkine? valla bende 32 haftalık olasaya kadar hiç stresli değildim sonra ne olduysa doğum heyecanı sardı içimi. peki yurtdışında mı yaşıyorsun cnm?

hiç ultrasyona girmedin mi nedenkine? valla bende 32 haftalık olasaya kadar hiç stresli değildim sonra ne olduysa doğum heyecanı sardı içimi. peki yurtdışında mı yaşıyorsun cnm?

Annem 3 çocugunu da ultrasonda hiç görmeden dogurmuş, yani olabiliyor demek ki. Bazı zararları oldugunu okumuştum biyerlerde, görmenin gerekli olmadıgını düşünüyorum, cinsiyetini de dogunca ögrenmeye razıyım, kız gibime geliyor belli olmaz tabii de:) Hastane ortamına gidip de kendimi sıkıntıya sokmak istemiyorum, şimdiye kadar bi sorunum da olmadı çok şükür. Hiç doktora gitmiyor degilim tabii, tanıdıgımız bir alternatif tıp doktoru var ona gidiyorum, tahlillerimi filan orda yaptırıyorum. Yurtdışında değil, Türkiye'deyim :)))

Eger korkuların varsa bol bol Meryem Suresi okumanı tavsiye ederim, bir de İnşikak suresi belki plasentanın dogru yere yerleşmesine yardımcı olabilir Allah'ın izniyle, dogum esnasında da birilerinin okuması iyi olur. İnşikak suresinde secde ayeti varmış, bebek bu ayet okundugunda secde pozisyonu alıyormuş, yani başla dogum pozisyonu. Bu da belki plasentanın dogru yere geçmesini saglar diye düşündüm, ne biliyim işte :))

valla değişik birisin inş kolay doğum yaparsın senin doğumunuda çok merak ettim şimdiden doğumdan sonra lütfen haber ver doğumunu. plesantam çok ürkütücü boyutta olsaydı kanamam olurdu şükürki kanamam olmadı şimdiye kadar zaten kaderde ne varsa onu yaşıcaz ama senin kadar rahat olmak isterdim açıkcası ama yapım gereği olamam sanırım.(

İnşaallah evde tam hayal ettigim gibi bir dogum yaptım diye yazarım buraya. Kendini strese soktukça ve tamamen doktorlara teslim ettikçe işlerin zorlaşacak bunu bil, kendini ne kadar gevşetebilirsen o kadar kolay oluyormuş doğum. O hastaneye geç gitme konusu da teoride kalmasın, üniversiteden ev arkadasım geçenlerde dogum yaptı, 5-6 cm açıklıkla hastaneye gitti ve direkt dogumhaneye almışlar, geç gidince suni sancı vermeelerine de gerek kalmamış çünki zaten sancılar gayet iyi gidiyormş, evde çok rahattım, daha geç bile gitsem olurmuş diyor şimdi. Gidince hemen başladı müdahaleler serum bağladılar, çatala çıkardılar, muayene ettiler, hepsi de çok gereksizdi bence bıraksalar daha iyiydi, o an dogumu bıraktım onların yaptıklarıyla uğrastım durdum diyor. Yani yapılamayacak birşey degil, nişanın gelecek, sancılar gelmeye başlıycak hafiften, baktın sancılar sıklaştı dogru hastaneye, sonuçta dogumda zaman var, panik olmazsan hepsini uygulayabilirsin.

kızlar suyunuz önden gelmediği müddetçe ağrılara katlanıp son ana kadar bekleyin,ben 41.haftamdaydım,önce suyum geldi,hem de şar şar:1:
tabi su gitti ve açılmam olmadı,sunni sancıyla 8cm açıldı 2cm de kesi yapıldı ve oşekilde doğurdum,kesi işi de bence doktorun marifeti ile alakalı,ben doğumdan sonra kime muayene olduysam kesinin hiç belli olmadığını söyledi,doğumdan hemen sonra bile hiçbir sıkıntı yaşamadım,şimdi yine hamileyim,tekrar heyecan başladı yani:49:

evet ya su sona doğru gelse önce nişan gelse çok güzel olur ama eğerki su gelirse açılma olmuyor muki? sudan sonra hemen açılması da olanlar duydum... tamamen bünye meselesi kızlar anneye çekermiş doğumda diyorlar ama ben halama çekmek istiyorum:)))

oo ne çabuk ayaklandın da topiğe bile yazı yazdın tbrkler:) çok sevindik adına kurtuldun bebeğin nasıl? kaç kilo doğdu hemen emzirebildin mi? spinal sezeryan mı oldun? sezeryan sonrası baş dönmesi dikiş ağrısı falan yaşadınmı hiç??? o ağrılar neye benziyordu da dayanamadın ay şimdi korktum valla:( çok soru sordum sanırım sen musait olduğunda yaz cnm:)
canım 2 gün hastanede kaldım sezaryanda toparlanmanın en büyük ilacı yürümekdir ben az yürüdüm :34: bebeğim çok tatlı ya emzirme problemi yaşıyorum canım sütüm bugün geldi daha ama bebeğim mamaya alıştığı için memeyi almıyor :((((
tebrikler canım :nazar: allah analı babalı büyütsün :emir_bebek: ,
benim takıldığım konu ağdayı sancı çekerken miyaptırdın,niye son ana bıraktın :53:

ayy canım ya keşke kendini iyi dinleyebilseydin ,sancıları çekebilirmiyim çekemezmiyim diye
yazık ya hem suni sancı çek hemde sezeryan ol :50:
o sancıları normal doğum yapan herkes çekiyor :1:ama ben 4 saat çekmiştim suni sancıyı
sanırım çok erken gitmişsin doktora
o günü evde geçirip sakin sakin sancılarını çekseydin,zaten zamanı gelince anlardın ve gecede doğuma giderdin
neyse nasip olmamış,önemli olan kazasız belasız sağlıklı bir bebişin oldu ya ona bak:emir_bebek: güle güle büyüt bebişini canım
hayatım sabah 8 de başladı ağrılarım bende hep şöyle derdim acaba gerçek sancıları ayırt edebilirmiyim diye gayet iyi ayırt edebilirsiniz kasıklarınız patlıcakmış gibi adet ağrısının yoğunu gibi oluyo benim kuaföre gittiğimde tabiki ağrım vardı ama hani adetin ilk günü hafif başlar ya o türden ama mecburdum rahat olmak için tüm vücudumu temizlettim valla :1: ağrı gelince hemen geçiyodu o sıra zaten nişanmda gelmişti :34: canım aynen dediğin gibi sabahdan başlayınca sancılar ankaradaki doktorumu aradım durma koş hastaneye belki doğurursun dedi bende ilk defa başıma gelince deli gibi erken gitmişim bu nasip işi birazda Allah böylesini hayırlı gördü demekki canım yanımdakiyle aynı anda gittik ama onunkisi 7 cm açıklığa ulaşırken benimki 3 cm açılabildi bide o benim psikolojimi bozdu yanımda aşırı yüksek sesle bağırıyodu benim doğum yapanlara tavsiyem hemen hastaneye gitmesinler bunu bende biliyordum ama öyle olmadı
Aman aman pamuk ne guzel hemen iyi olmus ve topice yazmisin:nazar::nazar::emir_bebek:Bebekimiz nasil iyi mi ooowwwww pamuk gibidir o mis gibiii:16:Bisde istios evimize ondannn:emir_bebek:Yaaaa:26:
Evet kizlar bisey dicem size ..meni rahim acilmasini kolaylastiran yardimci olan hormon barindiriyormus.eger dr tarafindan yasak yoksa dogum ve acilmayi kolaylastrmak hizlandirmak icin sey edin diolarrr..ama tabeke dikkatli olmak gerek ...
sağol canım bebek cennet kokuyor ya bunu bebeğinizi kucağınıza aldığınızda anlayacaksınız diyeceğim şey Allah herkese nasip etsin evlat çok tatlıymış :16: canım ben hamileliğim boyunca hiç ilişkiye girmedim eşim ve benim ortak kararımdı bebeğimiz kıymetli bebekdi çünkü kıyamazdık gibi düşündük o yüzden son günlerde bence ilişki yaşamayın
Ayyy canım yaa,Allah bağışlasın.Sana da çok geçmiş olsun. :emir_bebek: :nazar: Eşin doğumunda yanında mıydı?Şehir dışında demiştin galiba,ben öyle hatrılıyorum da.Ben bu nişan doğum çok yaklaşınca geldiğini sanıyordum.Hastaneye erken gidip gitmediğimizi nasıl anlayacağız,ben onu bilmiyorum yaa :50: Gerçi hastaneye arabayla 5 dakikada gidiyoruz biz.Çatı muayenesi kötü müydü? Çok çok öpüyorum seni ve bebişini :nazar: :nazar: :nazar:

amin tatlım sağol eşim bana o sancıları çektirdi işte :) ben baktım açılma olmuyor doğumhanede vazgeçince normalden eşin gelsin dediler imza atması gerekiyor istekli sezaryanda eş imza atıyor ya benim eşim gitti muhasebeye yok aşkım lütfen normal yap kestirme kendini ben senin yanındayım normal doğum yap v.s v.s hele ailem kafamı kurcaladılar tekrar suniye bağlandım :) sonra anca gece 1 i buldu benim ameliyat
canım nişan gelmesi demek 24-48 saat sonra doğumun olacak anlamını taşıyor ama benim sancılarda olunca panikledim işte keşke evde çekseydim sancıları bak canım sancıların zaten düzenli geliyor adet ağrısının birazcık fazlası ama dayanabilirsin hastaneye gitme süreside artık sancılara dayanamadığın zaman geliyor rahim açıldıkça sancıların çoğalıyor zaten 5 dakkaya iniyor sancılar çatı muayenesinden çok korkuyorum biliyodunuz zaten bunu doktor 2 parmağını rahime sokuyor ve açıklık varmı diye bakıyor eğer kendini kasmassan bunuda atlatabilirsin ilk defa başıma geldiği için ilk korktum sonra 4 kere çatı muayenesi geçirdim sonrasında alıştım o korkuyla :))) sakin ol sen Allah kolaylık verecek canım benim güzel dileklerin içinde tşk ederim darısı hemencecik senin başına olsun:16:

kızlar ben hep derdim ki Allah ım doğurduğum günü görürmüyüm diye günler geçmiyor sancım gelmiyor v.s hiç kötü bişey düşünmeyin sancınız gelince anlamamanız gibi bir lüksünüz yok sancı ben geldim diyor resmen :1: normal doğum beyinde bitiyor eğer yapabilirim diye kendinize inanıyorsanız zaten yaparsanız benim gibi başında karamsarlık yaşarsanız sonucunu düşündüğünüz gbi yaşıyorsunuz benim korkularım ne varsa içimden geçirdiğim onlarla yüzleştim resmen ve hepside oldu Allah size hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah bebeklerinizi alın kucaklarınıza annelik çok güzel ve bir okadarda fedakarlık gerektiren kutsal annelik benim uykusuz gecelerim başladı ama inanın asla bebeğinize kızmıyorsunuz evet sizi uykusuz bırakıyor ama ona baktığınızda tüm acılarınızı unutuyorsunuz Allah içinize öyle bir sevgi veriyor işte hepinizi çok öpüyorum :16::16:

Ayyy pamukkk:16:Aglattin haaaa....cnm ne mutlu sana allahim bozmasin bu mutlulugu insaallah:nazar:Ve evet hepimize nasip etsin..bole yazilari okuyunca bebegimin yuzunu kokusunu bakislarini hayal ediorum iste o an kopuorum simdiden kiyamiorum ona..onun meme icin olsa bile aglama sesini duymaya simdiden dayanamiorum icim ciz edioo..hele hele dogunca nasil olcakk mukemmel biseydir eminim..ilk defa yasicaz cogumuz:nazar:Rabbimden tek istegim onlarin sagligiyla acisiyla sinamasin bizi dogmadan ailenin en onemli fertleri oldular bile...kimsenin kursaginda kalmasin bu heves insaallah...:emir_bebek::nazar::16:

evet doğal doğuma takmış durumdayım, araştırdıkça heyecanım yerini daha emin bir tavra dönüştürdügü için devam ediyorum :) Aynı zamanda çok da kaygısızım diğer hamilelere göre, 18+3 haftalık hamileym ve hiç kadın doğum uzmanına gitmedim, ne ultrason ne muayene...Dogumu da evde ebe eşliğinde yapmak için elimden ne gelirse yapacagım, dolayısıyla kendimi eğitmek zorundayım ;)

merhaba canim,

su ana kadar doktora kontrole gitmeden nasil icin rahat ediyor, tamam önceden ultrason falan yokmus annelerimiz o yüzden gidememisler, ama simdilerde o imkanlar var, tip hergün ilerliyor. Alternatif tip doktoruna gidiyorum diye yazmissin, tahlilleri falan o yaptiriyor - nasil tahliller yaptiriyor o peki?

Insallah canim, hepimizin hakkinda hayirlisi olur. Rabbime emanetiz... istedigin gibi kolay bir dogum yasarsin evde, dogum hikayeni yazmayi lütfen unutma buraya... bu arada tahmini dogum tarihi ne zaman?

önemli olan sağ salim bebeğini kucağına almandı ve aldın pamuk ya darısı başımıza artık:) peki plesantan biraz aşağadaydı da sorun oldu mu?

bende haftaya çatıya gidiyorum amaaa şimdiden yusuf yusuf oldum.. kasmazsan bir şey olmaz diyorlarda gel gör ki kasmamak elde değil:(

Redbulll nerlerdesin sennn...dogurdun sandimm:1:kimsede gelmio ikna icinn:18:Wlla bnde kokrunun tedirginligin germis oldugu bi saflikk varrr:17:Sen nasilsin kusuum

ailemde daha normal doğum yapıpta kolay oldu diyeni olmadı.an son ablam 3 gün hastanede suyu alınmış vaziyette bekledi.çok zor oldu doğumu.valla bebiş ben erken gelcem demezse allah korusun ben pes ettim sanırım.normal yapamiicam.

ımmm cnm dormal doğum hiçbi zaman kolay olmaz sonuçta sancı çekiyosun veuzun sürüyo... eğer maddi durumun müsaitse sezeryan yap derim.üzgünüm...

Ben epiduralli sezeryan ile doğum yaptım sezeryan benim seçimim değildi ve keşke normal doğum yapabilseydimi oğluma her baktığımda içimden geçiriyorum. Çünkü ben oğlumu hiç emziremedim. Çünkü benim sütüm hiç oluşmadı sebebi ise metabolizmamın doğuma hazırlanmamış olması. Oğluma süt verebilmeyi onu gerçekten normal yollarla doğurabilmişolmayı o kadar çok isterdim ki. Doğumdan sonra keşkelerle kafanı duvara vurmamak istemiyorsan ikna edilmeye bence hiç ihtiyacın yok. Çok korkuyorsan epidural ile normal doğum yapabilirsin. çekirdek çitlerken doğum yapanların hikayesini bile dinledim... Bence normal doğum yapmaktan korkmamak için şunu düşünebilirsin. Bebeğin gece acıkıp ağladığında yerinden kalkıp onu almak için cekeceğin can acısına değmez. Umarım normal doğum yaparsın. Allahım sana o gücü kuvveti versin ama bence o sancıları çekmelisin

valla cnm buralardayım bende de var o saflık. bugün doktor bana dediki sen normal yapmamak için bahane yaratıyorsun yürüyüşlere başla normal yapcan dedi:(( çatıyada grcen dedi pöfffffffffffffffffffffffff... ne biçim özel doktor normal doğumu savunuyor:) şaka bir yana normal en güzelide bende git gide cesaret azalıyor. ya akıntımda var zaten yapışkan bir kıvamda ondan acıyor oram:( nasıl çatıya gircem bennn:(

valla cnm buralardayım bende de var o saflık. bugün doktor bana dediki sen normal yapmamak için bahane yaratıyorsun yürüyüşlere başla normal yapcan dedi:(( çatıyada grcen dedi pöfffffffffffffffffffffffff... ne biçim özel doktor normal doğumu savunuyor:) şaka bir yana normal en güzelide bende git gide cesaret azalıyor. ya akıntımda var zaten yapışkan bir kıvamda ondan acıyor oram:( nasıl çatıya gircem bennn:(

aman canım bulmuşsun normal yaptırcak özel dr.u daha ne istiyosun.en güzeli normal zaten o gün geldiğinde bian önce çıkarmak için gözün bişi görmiycek.sezeryan çook acil bi durum varsa yapılmalı ki şanslısın dr.un gayet normal bi dr.:34:

YEsho cnm saol:71:ilgiyle cvp verdigin icinnnn..bebeginede saglikli uzun omurler diliorum:nazar:

Redbullumm sikma canini.cati olayi gicik ama ypcak bise yokk... Keske disardan anlasilsaydi su cati olayi:32:

Back