• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

kimi ikna edicez ben anlamadım konu sahibi eminim çok olmuştur doğuralı :) 50 sayfayıda okumaya üşendim zaten eminim aynı şeyler vardır :) normali aşırı kötüleyenler ve sezeryanı aşırı kötüleyenler , bu konular ikna etmekten ziyade korkutmak oluyor :)) insan buraları okuyunca her iki şekil de doğurmaktan korkar valla..

neyse olaki bu konuda iknaya ihtiyacı olan vardır, sağlıkla ilgili sezeryan gerektirecek bir durum yoksa normali dene, bünye meselesi kimisi normal doğumu çok kolay yapar kimisi çok zor, baktın çok zor geliyor dayanamayacağını düşündün sezeryan istersin..

şu bir gerçekki türkiyede kadınlar doğumdan çok korkutuluyor, o da biraz zorlaştırıyor. sezeryan sonuçta ameliyat ama bazen normalde ısrar edilmesi de saçma . yani bu ayrımı ne zaman yapacaksınız nedir bu anlamsız tartışmaların sebebi :)))

kimse burda sezaryan tercih ederleri aşağılamıyor lütfen ,tepki arkadaşın üslubuna, burada normal doğum için cesaret toplamaya çalışan bayanların korkutulmasına tepkimiz.tabiki herkesin kendi tercihi ama bu şekilde çirkin bir anlatımla normal doğum hakkında yorum yapılması normal olarak kızdırdı beni..ayrıca da kesinlikle evet normal haline dönüyor sizz inansanızda inanmasanızda...belki 3 ten 4 ten sonra genişleme oluyordur ama oda iki dikiş fazlaya bakar..

gayet aşağılıyorlar.forumda biraz gezinin bu konuyla ilgili, görceksiniz. hadi aşağılama kişilere göre değişen bir kavram, ama planlı sezeryanı "yermek" gibi bir durum bu ülkede ve kkda mevcut ne yazık ki.bence de bu tartışma gayet gereksiz.

diğer konuyla ilgili olarak, kimseyle polemiğe girmek istemem o yüzden alıntı yapmadan adres vereyim; 51.sayfada "eskisinden daha iyi durumda" ve "Normal dogum yaptim ve sonrasinda ne ben ne de esim hicbir fark goremedik...hatta daha iyi bile oldugu soylenebilir" yazılarını farklı mesajda göreceksiniz.

gayet aşağılıyorlar.forumda biraz gezinin bu konuyla ilgili, görceksiniz. hadi aşağılama kişilere göre değişen bir kavram, ama planlı sezeryanı "yermek" gibi bir durum bu ülkede ve kkda mevcut ne yazık ki.bence de bu tartışma gayet gereksiz.

diğer konuyla ilgili olarak, kimseyle polemiğe girmek istemem o yüzden alıntı yapmadan adres vereyim; 51.sayfada "eskisinden daha iyi durumda" ve "Normal dogum yaptim ve sonrasinda ne ben ne de esim hicbir fark goremedik...hatta daha iyi bile oldugu soylenebilir" yazılarını farklı mesajda göreceksiniz.[

aman neyse ne şekerim benimde polemiğe girmek gibi bir niyetim yok zaten..sadece kendi fikrimi arz ettim ve herkesin fikrinede saygım var sevgiler...
:16::16:

üslubum kötüymüş ayrık ayrık kelımesını kullandım dıye bu kadar olay olduysam özür dilerim arkadaslar ama lütfen bana ınanın ben hiç sizin gibi problemsız normal dogum yapan görmedım ayrıca üslubumu eleştiren normal doğumu kötüledığımı söyleyeyen arkadaslar ne özellerını anlatmadıkları kalmıs nede sezaryen hakkında söylemedıklerı söz kalmış ayrıca kullanılan kelımeler ve üslubda çok daha fena..
samımıyetle soyluyorum cok rahat bı sezaryen gecırdım..dikişim yok estetik yapıştırma var dışardan artık bellı olmuyo...
önce normal dogum planlayarak doktora gıttım bende kımse kabul etmıyor ama bana doktorum dogumdan once dedı kı tabı kı eskısı gıbı olmayacak sonucta 3 kıloluk bı bebek ve bu kadar bı kafa gececek artık onları düşünmeyeceksın:)
üzüldüm herkesın nefretıne mashar olmusum arkadasım vajınal estetık yaptırmayı bıle düşünüyo eşi de keske sezaryen olsaydın demıs yanı bunları normal dogumu kotulemek ıçın yazmadım duyduklarımı yazdım ben bi saglıkcıyım radyolojı teknıkerıyım MR cektıgım bı hasta bayan bana dedı kı elıyle karış yaparak böle kaldım aklım yokmus dedı bunları duydum bu yuzden bole düşünüyorum ama sız sezaryen dogum için ınanılmaz kotu seyler yazmıssınız yalan mı ama çok şeyle r oluyo dogum kanalında oksıjensız kalan bebekler teyzemın kızı ıkız bebeklerını normal dogurmak ıstedı ebeler cok basmıslar karnına ıkızının bırı ölü doğdu ve daha neler bı arkadasım da 15 gun yerınden kalkamadı tuvaletını yapamadı ıkınamamıs dikişie zarar gelır dıye ve daha neler neler...

diğer konuyla ilgili olarak, kimseyle polemiğe girmek istemem o yüzden alıntı yapmadan adres vereyim; 51.sayfada "eskisinden daha iyi durumda" ve "Normal dogum yaptim ve sonrasinda ne ben ne de esim hicbir fark goremedik...hatta daha iyi bile oldugu soylenebilir" yazılarını farklı mesajda göreceksiniz.

Sezeryani "yermek" ten ziyade buradaki insanlarin derdi normal dogumu yuceltmek. Yerilen ise ilgili arkadasin uslubu ve insanlara yalanci etiketi yapistirmaya calismasi. Ayni yukaridaki yazindan alintiladigim gibi.

Alinti yapmayayim adres vereyim demek insanlari arkalarindan yalancilikla suclayip , cevaplarindan korkmak bunu da polemige girmek istemiyorum kisvesi altina saklamak demektir. Insanlarin ozel hayatlari kendilerini ilgilendirir elbette. Kimsenin kimseye birsey kanitlama zorunlulugu da yok. Dogum arkasindan yapilan dikislerden haberleri olanlar varsa eskisinden aslinda cok daha iyi olabileceginin olasiligindan haberdarlardir.

Sezeryan ya da "normal" dogum elbette ki bireylerin ozgur secimi - kendi tercihi. Kimse kimseyi yargilamiyor. Her iki yontemde de iyiyi ve kotuyu deneyimleyen mutlaka vardir. Bunu dileyen paylasiyor. Lutfen sacma sapan yorumlar ile bilmeden insanlarin arkalarindan yazmayin zira konu amacini asiyor.

yorumları okumadım sadece son iki yorumu okudum ve normal doğumda vajinanın çok fazla açıldığını duyan arkadaşa sadece şunu söylemek istiyorum 1999 yılında normal doğum yaptım vajinamda bir sorun oluşmadı özel olacak ama şunu da söyleyim hadi eşim çoğu kez darlığımdan şikayet bile eder acıyor der o kadar sıkıdır yani
şu an tekrar hamile olma ihtimalim var normal doğumda yaşadığım tek sıkıntı 8 saat süren sancılarımdı ama yine de sezeryanı düşünmem

o anı yaşamak,bebeğinizin doğduğu anı görebilmek,ilk sesini duyabilmek herşeye değer

Son düzenleme:
kızlar konu sahibi olarak şunu söyleyeyim size :1: bebeğim 6 aylık oldu doğumum normal isterken açılma olmadı 17 saat sancı çektim 3 cm oldu suni sancıyla birlikde zorlandım doğum kişiye bağlı aslında ama size tavsiyem normal doğumdan benim gibi çok korkuyorsanız hangi doğumu seçeceğinize önceden karar verin her iki doğum şeklide kolay değil ama ben çok rahat ettim iyikide sezaryan yapmışım diyorum tabi nasibimde bu varmış ama pişman değilim sizin için hangi doğum hayırlısıysa o olsun diyorum sevgiler:34:

normal dogumunda sezeryanınn da kısıden kısıye kolay ve zor oldugu durumlar var..bana gore kolay olan baskasına ıskence gıbı gelebılır..mılyon tane kısıden de yorum alsanız kendınız yasayana kadar etcrube etmenız ımkansız,cunku sızde baska bısey yasıyacaksınızdır..

ben hıc sezeryan dusunmedım,kendımı hep normale hazırladım ..hep ne kadar zor olabılırkı dıyordum..yalnız sancı anı ozellıklede doguma yakın saatlerdekı sancılar Allahım sana gelıyorum dedırtıyor garıp ama herkes dogumdan korkar en acısı olmayan kısmıydı dogum anının dıyebılırım,sancıdan kesıldıgınızı bıle hıssetmıyosunuz kı ben 8 cm le gırdım dogumhaneye.sabah 5 te gıttım aksam 5 te dogurdum.kızımın kafası cıktıktan sonra kesı yapıldı,yapılmadan hemen once uyusturucu ıgne yaptı ebe..kızım cıktı esını cıkardı ebe ve hemen dıkıme basladı ben acı cok hıssetmedım ama bu dıkıs anını hıssedebılıyosunuz bundan rahatsız old ııcn ebeden bır ıgne daha yapmasını ıstedım..yarım saat dıkıs surdu..ebe hıc yırtılmadıgını soyledı derımın..dogumdan yuruyerek cıktım,evde hıc yatmadım vajına bolgesını temız ve kuru tuttugunuz surece en gec 10 gun ıcınd ede eskı halıne donuyor ayrıca dısardan dıkıs falan da bellı olmuyor yanı estetık olarak kaygıda yasamayın..

Back