hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

Ayyy canım yaa,nasıl dayandın? Ya dikerlerken senin canın acıyor ve de uyuşturmuyorlar tekrar :53: Dikişi atan doktor muydu,ebe miydi?

ebeydi canım çok zordu tam 20 gün dikişlerim düzelmedi. ama tabi benimki istisnai bir durum allah kimseye yaşatmasın lohusalığım berbat geçti anlayacağın:25:

ona bakarsan benim doğumum çok kolay oldu ama dikişlerim ilk zamanlarda gerdi ce canım yandı.annem ve kayınvalidem krem sürmemi söylediler.bende onların aklına uyup krem sürdüm.meğerse baticon haricinde hiçbişey sürülmezmiş.kremler dikişlerimi devamlı yumuşattığı için düşmedi.27 gün sonra iltihaplandı.mikrop kaptırdım.dikişlerin düşmesi tam 40 günü buldu ve sonrası da çok kötü oldu.yaklaşık 6 ay boyunca o iltihaplanmanın acısını yaşadım.ama yinede olsun diyorum. 1 daha çocuk yaparsam krem falan sürmicem:)))

o ağrılar neye benziyodu?? nasıl dayandın? çatı muayenesi nasıl bir şey yaa ben olcamda yakında korkuyorum:(

çatı muayenesinden korkma canım çok fazla acımaz sadece sen biraz kasarsın kendini. doğum sancıları ise ilk başta adet sancısı gibi başlıyor ilerleyen saatlerde onun 4 5 katı bir sancı oluyor. ama ben gereğinden fazla bağırmışım:1: yani çevremdekiler öyle söylüyor sanırım bağırmayınca daha az acıyor dediğim gibi dikiş olayı beni çok yıprattı sancılar değil..

sancılar dayanılmayacak gibi olmuyo.öyle tv de gördüğümüz gibi avaz avaz bağırtacak kadar sancı olmuyo merak etme:)...çatı muayenesinde kendini kasmazsan eğer acı duymuyosun.zaten sancı girdiğinde muayene yapıyolarki acı duyma diye.dikişlere gelince. ben özel hastanede doğum yaptım ve doğumdan hemen sonra uyuttular.dikişlerin nasıl atıldığını bilmiyorum.yinede korkmayın:)

ona bakarsan benim doğumum çok kolay oldu ama dikişlerim ilk zamanlarda gerdi ce canım yandı.annem ve kayınvalidem krem sürmemi söylediler.bende onların aklına uyup krem sürdüm.meğerse baticon haricinde hiçbişey sürülmezmiş.kremler dikişlerimi devamlı yumuşattığı için düşmedi.27 gün sonra iltihaplandı.mikrop kaptırdım.dikişlerin düşmesi tam 40 günü buldu ve sonrası da çok kötü oldu.yaklaşık 6 ay boyunca o iltihaplanmanın acısını yaşadım.ama yinede olsun diyorum. 1 daha çocuk yaparsam krem falan sürmicem:)))

banada herşeyi önerdiler yok maydozu kaynat koy yok yumurtayı pişir koy hepsinide yaptım fayda verdimi bilmem ama 20 gün sürdü.

Kaç dikişin vardı canım? İnsan normal doğumdan sonra poposunun üzerine oturamıyor mu?

ilk 3 ayda yaşamıştım cnm düşük tehlikesi Allaha şükür tutundu bebek. tabi Allaha şükür rahim ağzını kapatmıyor ondan şanslıyım ama hamilelik boyunca ilişki hep yasaktı:(

kızlar bu ağrılar belden mi kasıktan mı daha çok ağrı veriyor?? ben kasık ağrısında bitiyorum resmen:( birde sizce 4cme kadar dayanılmıcak ağrı yaşar mıyım? epidural 4cmde takılıyor ya??

ilk 3 ayda yaşamıştım cnm düşük tehlikesi Allaha şükür tutundu bebek. tabi Allaha şükür rahim ağzını kapatmıyor ondan şanslıyım ama hamilelik boyunca ilişki hep yasaktı:(

Bakkkk bebişin kocaman olmuş,sen bırakmamış annesi.Hem problem olsa,şimdiye kadar doğardı.Yeri rahat bence. :emir_bebek: Sen cumartesi günü gideceksin doktora değil mi? Normal doğuma engel mi dedi sana?Bize yasak değildi ama biz yasak ettik :1: :9:

eski doktorum sezeryan olmalısın dedi ama şimdi normal doğum olabilirsin engel değil dedi doktorum tek engel kanamayla doğum olursa ozaman direkt sezeryana alırlarmış. ben cumartesi gidiyorum doktora değişik bir doktora gidicem.fikir edinmek amaçlı. cumartesini iple çekiyorum çok merak ediyorum bebeğin kilosunu 2haftadır girmiyorum ultrasyona:( şuan için normal doğurcam gibi :)

Ben şu gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalan ve gizlice doğurabilen kadınları hiç anlamıyorum yaa. Yok tuvalette doğuruyor, yok evde doğuruyor, hiç doktora gitmeden doğuruyor koyuyor çocuğu ortaya. Hatta bi üni. öğrencisi şehirlerarası otobüs yolculugunda mola sırasında doğurup geri otobüse binip yola devam etmişti. O tuvalette hiç mi sesin çıkmadı, hiç mi ıh demedin! Biz de kırk takla atıp duralım nasıl doğurcaz diyeeee... Onlarda gözü karalık mı oluyor nedir!

Ben şu gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalan ve gizlice doğurabilen kadınları hiç anlamıyorum yaa. Yok tuvalette doğuruyor, yok evde doğuruyor, hiç doktora gitmeden doğuruyor koyuyor çocuğu ortaya. Hatta bi üni. öğrencisi şehirlerarası otobüs yolculugunda mola sırasında doğurup geri otobüse binip yola devam etmişti. O tuvalette hiç mi sesin çıkmadı, hiç mi ıh demedin! Biz de kırk takla atıp duralım nasıl doğurcaz diyeeee... Onlarda gözü karalık mı oluyor nedir!

Bizdeki problem bebeğimizi çok düşünmemiz canım.Ben hep doğru ıkınamazsam,bebeğe zarar verirsem diye düşünüyorum.Biraz da tedirginliğim ondan.Bu korku insanı daha da strese sokuyor. :18:

eski doktorum sezeryan olmalısın dedi ama şimdi normal doğum olabilirsin engel değil dedi doktorum tek engel kanamayla doğum olursa ozaman direkt sezeryana alırlarmış. ben cumartesi gidiyorum doktora değişik bir doktora gidicem.fikir edinmek amaçlı. cumartesini iple çekiyorum çok merak ediyorum bebeğin kilosunu 2haftadır girmiyorum ultrasyona:( şuan için normal doğurcam gibi :)
Bana özelden mesaj at canım,habersiz bırakma.Ben de çok merak ettim açıkçası.Ama dediğim gibi sonuçta 37.haftana kadar gelmişsin ve kanaman yok.O zaman sıkıntı da yok,hiç canını sıkma olur mu?Güzel şeyler düşün ki sonu güzel olsun :54:

Bizdeki problem bebeğimizi çok düşünmemiz canım.Ben hep doğru ıkınamazsam,bebeğe zarar verirsem diye düşünüyorum.Biraz da tedirginliğim ondan.Bu korku insanı daha da strese sokuyor. :18:
bebek kanala girince o ıkıntı kendiliğinden geliyor canım...yani nasıl anlatayım ki, hani birden hapşurursun kendini tutamazsın ya, aynı öyle.. ıkıntı seni yönlendiriyor, sen ıkıntıyı değil!!!
önceki ıkıntılarda da zarar verme riskin yok zaten

şöyle söyleyim cnm acı acıdan üstün oluyor. ben bunu yaşadım mesela iki ayrı adet sancımı ele alıyorum ikiside aynı dozda, birinde dert yok tasa yok ağrımı dozundan yüksek yaşıyordum ama diğerinde eşimle kavgalı olayım veya başka bir sorun işte ozaman o adet sancısı beni okadarda etkilemiyor kafam yoğun çünkü başka konuda ağrıya odaklanamıyor. bizlerinde tek derdi şuanda bebeklerimiz sağlıklı dünyaya gelecekmi derdi? ondan oraya odaklanmışız ağrıya yani:( işte bu yüzden bizde dozundan yüksek yaşıcaz ağrıyı malesef

Benim bebeğime zarar verir miyim gibi bir soru işaretim açıkçası hiç olmadı şimdiye kadar, sizden bunu duyunca şaşırıyorum. Sonuçta dışardan bir ebe yanlış bi çekme hareketi gibi bişey yapmadıgı sürece o kadar yumuşak ve esnek bir bebek nasıl zarar görsün? Öyle ki bebeğin kafa kemikleri üst üste bile binebilecek kadar esnek yaratılmış, su dolu balon gibi yani. Zaten o an ne hissediyorsak onu yaşamamız en doğru olan, ıkınma mı geldi o anda kaçınılmaz bir şekilde bunu yapmak zaten kadının içgüdüsünde varmış yani. Yani doğumda aslında bir hayvan gibiymişiz, öyle diyorlar, yani o an tamamen bedeninin istekelrine göre hareket etmek isteyen, hatta istemdışı acayip sesler çıkaran... Zaten bebek de birtakım dönüş hareketleri gerçekleştiriyor ve doğuyor. Ayrıca o yumurtayla spermin birleşmesini sağlayan, o bebeği içimizde var eden, büyüten, kusursuz bir şekilde bir insanın şekillenmesini sağlayan Allah doğumda da kadına bebeğine zarar vermeden doğurmayı onun içgüdülerine koymuştur.

Back