hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

valla cnm bebeğime zarar veririm düşünceside bir içgüdü bence çevremdeki herkes aynı düşüncede bende seni gördüm tek böyle düşünmeyen. annelik zaten bebeğime bir şey olucak mı diye geçen bir süreç hala annem bana bir şey olcak diye korkar yok eğilme yok zıplama hala bu yaşta. oksijensiz kalan bir çok bebek var doğumda. bunları düşünmk dediğin gibi mantıksız olabilir nasıl olsa kaderde varsa yaşarız tabikide ama inan insanın elinde olan bir düşünce değil bu

valla cnm bebeğime zarar veririm düşünceside bir içgüdü bence çevremdeki herkes aynı düşüncede bende seni gördüm tek böyle düşünmeyen. annelik zaten bebeğime bir şey olucak mı diye geçen bir süreç hala annem bana bir şey olcak diye korkar yok eğilme yok zıplama hala bu yaşta. oksijensiz kalan bir çok bebek var doğumda. bunları düşünmk dediğin gibi mantıksız olabilir nasıl olsa kaderde varsa yaşarız tabikide ama inan insanın elinde olan bir düşünce değil bu

Aynen katılıyorum canım,hormonlarımızı kendimiz düzenleyemiyoruz ne yazık ki!Bir de hiçbirimiz hastanelere,ebelere,doktorlara güvenemiyoruz.Ben şahsen öyleyim,doktorum sormadıkça bilgi vermeyen bir doktor.Yapısı buymuş ama en az 30 bayandan duydum,onun tecrübesi kimsede yok diye.Hiç kimse doğum sırasında ve de doğumdan sonra sıkıntı yaşamamış.O yüzden onu seçtim.işallah sonucu güzel olur.

belki benim uzun bi zaman var daha önümde o yüzdendir bu hisse kapılmayışım bilmiyorum ama sonuçta insanız ve gerçekten o kadar aciziz ki aslında, herşey Allahımın dilemesiyle... İyi ki de böyle, bütün yaptıklarımız tamamen kendi elimizde olsaydı ve başaramasaydık hayat çok acı dolu olurdu sanırım.
Bir de dedik ya biz bebeğimizi düşünüyoruz da ondan ağrıya odaklanıyoruz, diğer türlü aklımız başka yerde olsa o kadar hissetmeyeceğiz diye... Aslında bir kitapta okudugum gibi " Cici kız olmayı bırakıp dişi aslan kesilip de doğurmak gerek!!!", ne kadar doğru... Belki biz de buraya odaklanmalıyız!

bende aynen öyle seçtim doktorumu tecrübeli ve ödüller almış olduğu için. yoksa doktorlar çok yoğun bence kadının psikolojisini anlayayım korkusunu yenmeye çalışayım demiyor hatta doğumhanede kadını hemen kesip çocuğu çıkartıyorki aşağada hastaları beklemesin. amannnnnnnnnnnnnnnnnnn napalım artık düzene uycaz:)))

bence arkadaşlar bizlerin en büyük yanlışıııı şuu evde sancıları çekmeden gidiyoruzz doktoraa hemen ben bunu yapmayı düşünmüyorum ters bir durum olmadıktan sonra. evde çekicem ağrıların çoğunu mesela sıcak suyun içine girerek veya hızlı yürüyüşle. sonra 5dkkada bir gelmeye başlayınca hazırlanıp 3dkkada bir gelince gidiceksin doktora. tabi bunlar teori:)) uygulamada herzaman eksilerdeyimdir:))))))))))

hadi ya bende epidural normal düşünüyorum cnm ya normal doğum düşünmüyorum artık iyice stres oldum bugün fatmagülde de mukaddes doğurdu iyice tırstım. benimde gaz ağrısıymış cnm ya:))) doğuma daha çooooooookkkk var. bugün sağlık ocağına gittim hemşirede 9aylık hamileydi dedi ben doğuma çok girdim korkulcak bir şey yok abartıyor herkes dedi. bende içimden tabi tabi dedim:) o da diyor ben epiduralle normal doğurmaya da karşıyım ıkınma bel ağrısı baş ağrısı oluyor diyor. aman ya bol su içerizz bir şeycik olmazzz hem okadarckta olcak artık

Ben baştan beri epidural normal doğum istiyordum zaten.Epidural olması bana güç veriyor ya. :1: Bir de epidural dediğim gibi anestezi uzmanına bağlı.Yengem 2 doğumunu da epidural sezaryen yaptı.( Bu arada sezaryendeki de epidural değil mi,belinde bir şey takılıydı çünkü) İlkini (10 sene önce) SSK da yaptı,Ne bebekte ne de yengemde hiçbir problem yoktu.İkincisini de özel hastanede yaptı,onda resmen kestiklerini hissettim,anesteziyi beceremediler dedi yaa :53: Zaten yeğenimin ciğerlerine su dolmuştu,birkaç gün hastanede kaldılar.Hiç memnun olmamıştı,keşke özel muayeneye gitseydim de SSK da yapsaydım doğumu diyordu.

kişi kendi yapısını da bilir arkadaşlar yaa ben biliyorum mesela çatımda dar ağrı eşiğimde düşük:( ben nasıl kolay doğum yapabilirim ki şimdi? aynen bana da epidural güç veriyor ama 4cm kadar nasıl dayancaz acaba:)) hem benim bildiğim şu epidural normal doğumda az doz veriliyormuş zaten ayaklarını hissediyormuşun hareket ediyon sadece bel kısmın uyuşuk hem sezeryana dönmende kolaymış. doğumdan 1 saat sonra etkisi gidiyormuş.yan etkilerinden en büyüğü kan pıhtılaşması oda tecrübesiz uzman elleriyle olur ancak onunda tedavisi var elbette. amannnn valla iyice uzman olduk :) aaa birde avrupada en çok uygulanan yöntemmiş:)

kızlar merhaba
ben 5 aylıkken bebğim kalbi durduğu için normal doğum yaptım. mecburen suni sancı verdiler biraz sancı çektikten sonra epidural istedim . belimden birşey taktılar ve bence harika birşey eğer yaptırmasaydım çok zorlanırdım diye düşünüyorum. doğumdan sonra bel baş ağrısı çekmedim hiç

eminim normal bir doğum sancısı daha azdır bence hiç stres yapmayın kızlar sancılar biraz acılı ama doğumhaneye kadar sonrası daha kolay

bu arada geçen gün duydum bir bayan tabi yaşca benden çok büyük biri eskiden çocuğunun birini otobüs durağında , birini hastanenin asansöründe doğurmuş :) :1:hareketli olmak sanırım kolay doğumu sağlıyor

bence arkadaşlar bizlerin en büyük yanlışıııı şuu evde sancıları çekmeden gidiyoruzz doktoraa hemen ben bunu yapmayı düşünmüyorum ters bir durum olmadıktan sonra. evde çekicem ağrıların çoğunu mesela sıcak suyun içine girerek veya hızlı yürüyüşle. sonra 5dkkada bir gelmeye başlayınca hazırlanıp 3dkkada bir gelince gidiceksin doktora. tabi bunlar teori:)) uygulamada herzaman eksilerdeyimdir:))))))))))

Ben de bugün duş alırken bunu düşündüm biliyor musun :1: Sıcak suyun altında ne sancı ne de bir şey :1: Sonra o güzel kokulu duş jelinin köpüğünün altında ne hastane ne bir korku. :9: Sancı var ama hissetmiyorsun :9: Doğum fantazisi oldu bu tam ya :9: :9: :9:

bende 4 dikiş vardı hepi topu :)))...dikişlerden ve ağrıdan dolayı poponun üzerine oturamıyosun tabiki:)...sancılar belden giriyo.kasıktan sancı girmez zaten.ben doğuracak olsam doğum anını hiç önemsemezdim açıkçası.nette izlenen videolar insanın psikolojisini hepten bozuyo.siz siz olun hiçbi video izlemeyin.oluruna bırakın ve doğum sırasında bağırmayın:))) bağırmadığınız zaman daha çok yardımcı oluyo ebe ve doktorlar.avaz avaz bağıranlara bide kızıyolar herkes doğuruyo bi sen mi varsın diyolar:)

Allah yardimciniz olsun..

Kizlar iki tane normal dogum yaptim ikisindede hic dikisim yoktu coook sukur..;)

Herkese dikissiz,rahat bir dogum diliyorum...;)bizim kirkimiz bile cikti......cooook sukur:49::52:bidigim gulucuk atmalara bile basladi cook keyifli bu afacanlar ya:52:

Allah yardimciniz olsun..

Kizlar iki tane normal dogum yaptim ikisindede hic dikisim yoktu coook sukur..;)

Herkese dikissiz,rahat bir dogum diliyorum...;)bizim kirkimiz bile cikti......cooook sukur:49::52:bidigim gulucuk atmalara bile basladi cook keyifli bu afacanlar ya:52:

Offf nasıl başardınız yaa dikişsiz doğumu? Doğum öncesi yaptıgınız birşeyler var mıydı? Hastanede hemen epizyo yapıyorlar, hele de ilk doğumsa, yoksa hastane dışında mı doğum yaptınız? Bu kesi olayı dogumdan sonraki en sıkıntılı dönemmiş, yaşamamış olmanız ne güzel

valla tebrikler kesiksiz doğum bir mucize şimdilerde. çatınla alakalı sanırım. şans işte 3-4 tane yap bence bu fırsat kaçmaz:))

ANORMAL BİR DOĞUM İÇİN 10 ÖNERİ

1.Doğum için kendinizi rahat hisedebileceğiniz ve normal doğumu destekleyen bir hastane seçin.

2.Doğumda sorumluluğunuzu alan doktoru seçerken aşağıdaki normal doğumu destekleyen 6 uygulamaya nasıl baktığını sorgulayın.

3.Tıbbi bir sebep yokken doğumunuzun erken başlatılmasını kabul etmeyin.Doğumun kendi başlaması bebeğinizin de hazır olduğunun en önemli işaretidir.Doğumunuzun kendi ritmini yakalamasına izin verin.Zamana saygı gösterin ve doğumunuzun ilaçlarla hızlandırılmasına izin vermeyin.

4.Doğum sırasında hasta gibi yatağa bağlı kalmayın ve hareket etmekte özgür olun.Dik pozisyonları tercih etmeniz ve kasılmalarda hareket özgürlüğünüzün olması kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar ve doğumunuzu kolaylaştırır.Bebek doğum kanalına daha rahat girer ve doğum süresi kısalır.Yürüyün,sallanın,dans edin yani kısaca bedeninizi izleyin ,o size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir.

5.Doğumda size destek olacak kişiyi seçerken iyi düşünün.Bu kişi sakin olmalı ve doğum boyunca size duygusal ve fiziksel olarak sürekli destek vermeli.Bu kişi eşiniz veya akrabanız olabilir.Profesyonel bir doğum koçu ile anlaşmayı da düşünebilirsiniz.

6.Doğumda bebek kalp atışlarının izlenmesi için kullanılan makineye sürekli bağlı kalmayın.Bu sizi kısıtlar ve bir sorun olduğu hissine kapılırsınız.Ara ara bebek kalp atışlarının izlenmesi yeterli olacaktır.

7.Bedeninizin istediği ölçüde gıda ve sıvı alımınızı engellemeyin.Doğumun tüm evrelerinde sıvı ve enerji ihtiyacınız olacaktır.Bunun engellenmesi doğumunuzu yavaşlatır ve müdahaleleri getirir.

8.Kasılmalar sırasında rahatlamak için anestetik ilaçlar dışındaki gevşeme yöntemlerini tercih edin.Anestetik ilaçlar doğal hormonlarınızın doğru salınımını bozar.Derin gevşeme,imgeleme,odaklanma,nefes teknikleri,masaj,sıcak veya soğuk uygulamaları ve lamaze sınıflarında öğrendiğininiz diğer teknikler sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.

9.Sırt üstü doğum yapmaktan kaçının.Sınıflarda öğrendiğiniz doğum teknikleri kasılmalarınızın etkisini arttıracak ve yerçekimi ile çalışmanızı sağlayacaktır.Ikınmalar sırasında bedeninizi izleyin.Bedeniniz isteyince ıkının.Sağlık personelinden sadece sessiz ve sözel destek isteyin.

10.Doğumdan hemen sonra bebeğinizi kucağınıza alın.Sıcak cilt teması sayesinde bebeğiniz gevşek kalır,ısısı korunur,kalp atımı ve solunumu daha kolay adapte olur.Anne-bebek bağı kolay ve çabuk kurulur.Bebeğinizle aynı odada kalmanız bebeğinizi daha iyi tanımanızı ve ihtiyaçlarına çok daha çabuk cevap vermenizi sağlar.Emzirme için güzel bir başlangıç olur.

Uluslararası Lamaze Organizasyonunun misyonu eğitici ve taraf olarak normal doğumu desteklemek ,savunmak ve korumaktır.Aşağıdaki normal doğuma götüren kanıta dayalı uygulamalar Dünya Sağlık Örgütü’nden alınmıştır;
1.Doğum kendi başlamalıdır.
2.Doğum boyunca hareket özgürlüğü olmalıdır.
3.Doğum boyunca gebeye duygusal ve fiziksel destek verilmelidir.
4.Gereksiz müdahalelerden kaçınılmalıdır.
5.Doğumda sırtüstü yerine diğer pozisyonlar desteklenmelidir.
6.Doğum sonrası anne ve bebek bir arada kalmalıdır.

kızz sen kafana çok mu takıyorsun normal doğumu???? kendimi görüyorum da sende:) çok araştırıyoruz ama bu da gereksiz heyecan yaratıyor insanda

kızz sen kafana çok mu takıyorsun normal doğumu???? kendimi görüyorum da sende:) çok araştırıyoruz ama bu da gereksiz heyecan yaratıyor insanda

evet doğal doğuma takmış durumdayım, araştırdıkça heyecanım yerini daha emin bir tavra dönüştürdügü için devam ediyorum :) Aynı zamanda çok da kaygısızım diğer hamilelere göre, 18+3 haftalık hamileym ve hiç kadın doğum uzmanına gitmedim, ne ultrason ne muayene...Dogumu da evde ebe eşliğinde yapmak için elimden ne gelirse yapacagım, dolayısıyla kendimi eğitmek zorundayım ;)

Back