Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm sen kaç haftalıksın ve çatıya girdin mi????
pekiiiiiiiiiiiii cnm doğumu hızlandırmak ve bebeği doğuma hazırlamak için neler yapmak gerek??? masaj falan var ya onu zeytinyağla yapsak içine doğru mu dışına doğru mu yapcaz benim doğuma az kaldıda sancılarımda var zaten lütfen yardım bana:)
arkadasım evet oksitosin hormonu ama SENTETİK olanı, yani doğal değil. Sentetik olması da vücuda zararlı, vücudun tanımadığı bir madde demek. Bu hormonun doğalı nerde var söyleyim mi, hurmada, özellikle acve hurmasında. Bri arkadasım 42 haftalıkken doğum yaptı ve son zamanlarında bol bol hurma yedi, Kur'an'da Hz. Meryem in doğum öncesi hurma yemesi yönünde bir ses duyuyor ve yiyor.
Emzirmenin keyifli olması ne güzel birşey :)) Allahım nasip et :)
yok cnm nerdeeeee :)
Bak "evde doğum yapanlar" konulu başlıkta birisi şunları yazmış, aynen benim bildiklerimi biliyor bu konuda. Orada benim yazdıklarım da var okuyabilirsin.
"yok efendim doktor kesiyi atmazsa kontrolsüz yırtıklar olurmuş da kan kaybı olurmuş muş da muş. şöyle bir örnek verelim: kumaşı eline aldın, iki taraftan çektin zorladın, yırtıldı mı? hayır. aynı kumaşın ucuna minicik makasla kesik at bak gör bakalım caaart diye nasıl yırtılıyor. vücut zaten doğum sürecine hazır yaratılıyor. hani yılların geyiği vardır ya annelerimiz yıllardır tarlada doğurmuş vs diye. Al işte ne kadar doğru. Dışarıdan müdahale ne kadar az olursa iyileşme süreci de o kadar kolay atlatılıyor. Peki bu rutin kesiyi engelleme adına neler yapabiliriz: birincisi kegel egzersizleri. İkincisi de 36ıncı haftadan itibaren perine masajı. Detayları internetten bulabilirsiniz. Ama bütüüün bu önceden alınan önlemler heba olmasın diyorsanız doktor doktor doktor diyorum. Sen k.çını da yırtsan doktor bu yola seninle beraber baş koymadıysa sen bağırırken atıverir kesiyi, ay şekerim bebeğin başı sıkıştı napiim deyiverir. Sen de kucağında ağlayan bir bebek ve en iyi ihtimalle 2 ay boyunca kanayacak bir yarayla kalakalıyorsun. En iyi ihtimalle o yaranın da enfekte olmayacağını varsayıyorum tabii bu arada."
Doğum dikey bir olaydır, sonuçta bebek de bir çaba içerisinde kanalda ilerlemek için ve bu durumda en mantıklısı yer çekimine uyumlu bir pozisyon, yer çekimine karşı değil. Eskiden hep çömelerek, ayakta vs. doğum yaparlarmış. Aslında o anda kadın hangi pozisyonda olmak istiyorsa, en doğru pozisyon oymuş, çünki içgüdüler yönlendiriyor anneyi. Neden yatırıyorlar anneyi? Ebe, doktor, hemşire kim varsa onların yararına, bölgeyi görebilmeleri için, en önemlisi kesik atabilmeleri için, yani annenin yararına bir durum için değil. Benim yakında doğum yapan arkadaşım çatala çıkmak istemediğini, çömelerek doğurmak istedigini söylediginde "o zman biz nasıl müdahale edeceğiz, edemeyiz" demişler ve arkadasım mecburen çıkmış çatala, "çatalda ıkınmam daha zordu" diyor. Ayrıca kesi istemiyorum dediğinde de "mecbur kalmazsak yapmayız" demişler ama yapmaz olurlar mı çünki bebek daha önce dışarı çıkıyor, yani daha az bekliyorlar başında ve en önemlisi düz bir şekilde kesince dikmesi çok kolay, öbür türlü yırtık uzun sürede dikilir. Yani aslında herkes işini bitirme telaşında.