Nie illa normal dogum?
Yap sezeryani bak keyfine 3 yil önce dogum yaptim ameliyathaneden Çikarken Çok az sIzI hissettim sonrasi süperdi dogumdan sonra Çok az yattim sonra hastanede bile bebegime ben baktim normal dogum yapanlar popolarinin üzerine oturamiyorlardi dogru dürüst gezemiyorlardi Çag atladi artik tip Çok ilerledi konforlu ve en rahat dogum sezeryan
slm kızlar hepinize öncelikle çok tşk ederim kısaca şöyle anlatayım
salı sabah 8 de ağrılarla uyandım tamam dedim bu doğum sancısı sonra hemen saat 10 da kuaföre ağda için hazırlıklı olayım dedim ağrılarım ara ara geliyordu sonra 11 gibi nişanım geldi sonra gündüz 3 te hastaneye gittim çatı muayenesinde 1 cm açıklık olduğunu söyledi doktor bugün yatış yapalım dedi keşke erken gitmeseydim diyebilirim sonra doğumhaneye alındım ve suni sancı almaya başladım aradan 2 saat geçti 2 cm oldu 2 saat daha geçti 3 cm açıklık olmadı suni sancıya dayanamadığım içinde sezaryan istiyorum dedim ve gece 1 de sezaryan oldum normal doğum yapmayı çok isterdim size tavsiyem mutlaka suni sancı almayın kendi sancılarınıza dayanabiliyosun ama suni sancıya erkenden başlamak çok zordu hepinize Allah hayırlı doğumlar nasip etsin
katılıyorum artık ve sezaryan olduğum için asla pişman değilim ben psikolojik olarak kendimi kaybedince sezaryan isteyerek onca saat ağrı boşuna çektim benim dezavantajım suni sancı çekmekdi
Ayyy canım yaa,Allah bağışlasın.Sana da çok geçmiş olsun.slm kızlar hepinize öncelikle çok tşk ederim kısaca şöyle anlatayım
salı sabah 8 de ağrılarla uyandım tamam dedim bu doğum sancısı sonra hemen saat 10 da kuaföre ağda için hazırlıklı olayım dedim ağrılarım ara ara geliyordu sonra 11 gibi nişanım geldi sonra gündüz 3 te hastaneye gittim çatı muayenesinde 1 cm açıklık olduğunu söyledi doktor bugün yatış yapalım dedi keşke erken gitmeseydim diyebilirim sonra doğumhaneye alındım ve suni sancı almaya başladım aradan 2 saat geçti 2 cm oldu 2 saat daha geçti 3 cm açıklık olmadı suni sancıya dayanamadığım içinde sezaryan istiyorum dedim ve gece 1 de sezaryan oldum normal doğum yapmayı çok isterdim size tavsiyem mutlaka suni sancı almayın kendi sancılarınıza dayanabiliyosun ama suni sancıya erkenden başlamak çok zordu hepinize Allah hayırlı doğumlar nasip etsin
hadi ya bende epidural normal düşünüyorum cnm ya normal doğum düşünmüyorum artık iyice stres oldum bugün fatmagülde de mukaddes doğurdu iyice tırstım. benimde gaz ağrısıymış cnm ya:))) doğuma daha çooooooookkkk var. bugün sağlık ocağına gittim hemşirede 9aylık hamileydi dedi ben doğuma çok girdim korkulcak bir şey yok abartıyor herkes dedi. bende içimden tabi tabi dedim:) o da diyor ben epiduralle normal doğurmaya da karşıyım ıkınma bel ağrısı baş ağrısı oluyor diyor. aman ya bol su içerizz bir şeycik olmazzz hem okadarckta olcak artık
arkadaşlar tabiki kişinin fiziki yapısına göre de değişiyordur ama ; ben iki doğum yaptım. ilk doğumumda neredeyse evde doğurmuş gibi oldu. Çünkü 99 depremiydi ve kimse hastane yüzüme bile bakmadı. Allahım yardım etti, çok korkuyordum ben de sizler gibi tedirgindim.. 5, 6 saat kadar sancı çektim sonra öyle tatlı tatlı bir ıkıntı geliyor ki, zaten senin elinde olmadan ıkınıyorsun veee........ bebek
hiç tedirgin olmayın, o sancıları yaşayın inanın bebişinnizi göğsünüze yatırdıklarında hepsini unutuyorsunuz. Ben ikisini de hiç sesimi bile çıkarmadan doğurdu.
Allah sağlıkla bebklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin...
korunmadan mı yapcaz?? valla bana yasak ya plesantam aşağada ya birazsiz yapın gari:)
canım bende 3 buçuk yıl önce normal doğum yaptım. sabah 6 gibi sancım başladı. eşime kalk çabuk doğuruyorum dedim . arabamıza atladık annemin evinin önüne geldik. annemi beklerken ben radyodan şarkı ayarlıyorum. annem o halimi görünce napıyosun sen böyle sancısız doğuma gidersen mahvolursun dedi.bende ama anne sancım var dedim kadını aldı bi gülme. neyse annemlerde öğlen 12ye kadar sancı çektim daha sonra yeter çabuk hasteneye gidelim diye bağırdım.hastanenin yolunu tuttuk ben hemen doğuma alırlar sandım ama nerde daha 2 santim açıklık varmış. tecrübesizlik zor bişey. nstye bağlanınca çığlık üstüne çığlık attım. sansıma yanımdaki kimsenin gıkı çıkmıyordu bir tek ben bağırıyordum saat 5 te doğuma girdim çok şükür 15 dk. içinde doğurdum.aa doğum çok kolaymış diye düşünürken asıl acıları dikiş yapılırken çektim.neredeyse 1 saat sürdü. oğlumu yanıma getirdiler ama benim gözüm onu görmüyordu. hemşireye al bunu daha sonra bakarım demişim.neticede normal doğum kolay oluyor ancak alt dikişler insanı mahvediyor. sırf bu yüzden ikinciyi düşünemiyorum allah herkese kolaylıklar versin..
Dikiş mi zor?Neden dikişler çok zor canım,hissettin mi o acıyı?Ama o bölgeyi uyuşturmuyorlar mı?Pekii kestiklerini hissettin mi?
Ayyy canım yaa,nasıl dayandın? Ya dikerlerken senin canın acıyor ve de uyuşturmuyorlar tekrarcanım ben bir talihsizlik yaşadım uyuşturdukları bölgeyi diktiler fakat dikilen bölgenin yanı yırtılmış.yırtılan bölgeyide sağolsunlar uyuşturmadan dikmişler o yüzden uzun ve acıllı geçti. ama kesilirken hiç anlamadım bile.
kızım ne olur ne olmaz sorayım dedim plesantam yukarı çıkar belkim:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?