Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
güzel bilgiler vermişsin cnm tebrik ederim valla çok bilinçli bir annesin:) peki cnm sezeryanın zararları neler acaba tam olarak söyleyebilir misin somut birkaç örnek?? ben diyorum acaba normal doğumda sakinleştirici şurup var ya ondan mı içsem rahatlarım ve kaslar gevşer:)
walla hepimiz normal doğum düşünüyoruz cnm ama işte kader kısmet bu işler. çatı muayenesine sanırım en yakında ben gircem size anlatırım nasıl olduğunu![]()
valla süpersin cnm ya kadın doğum uzmanı gibisin:)) ya ozaman ben doktora söyleyim kesmesin beni zaten bebeğim zayıf fazla yırtılma olmaz inş yani. peki yatarak değil de nasıl doğum daha kolay????
kızlar bende ilk doğumumu suni sancı ile yapmıştım
suni sancı denilen şeyin içeriği bildiğim kadarıyla oksitosin hormonu hemşire söylemişti
doğumu hızlandırması için serumla birlikte veriliyor
ve bu hormon süt yapan hormon aynı zamanda.
bu arada size faydalı ve önemli bi bilgi:
bebeğinizi emzirin hele ilk gelen süt (kolosturum)ağız sütü de denir bu çok faydalı bebeğin bağışıklık sistemi için.
emzirmek çok keyifli
sevgileer![]()
ben sizin için kendimi feda edicem ve çatıya gircem tabi pamuk gibi çatıdan önce doğurmazsam:)
peki cnm şunu da sormak istiyorum kadın doğum uzmanı gibi gördüm seni de ondan sorayım dedim:) plesanta aşağada olunca normal doğum yapılabilir mi ama çok az aşağada yani rahim ağzını kapatmıyor.
Şunu da kesinlikle eklemeliyim ki SUNİ SANCI asla alMAmak gerek, doğum zaten gerektiğinde başlayacak bir eylemdir, yani bebek ne zaman hazır hissederse o zaman birtakım maddeler salgılamaya başlıyor. Ancak suni sancıda sentetik oksitosin hormonu veriliyor, rahim başlıyor kasılmaya, bebek ne yapacağını şaşırıyor, rahim zaten tümden şaşırıyor. Doğal süreç bozulunca da hooop sezaryen, sezaryenin en büyük nedeni suni sancıdır!!! Hipnozla doğum eğitimi veren uzmanın ağzından duydum ki "Suni sancının ne anneye ne de kimseye bir faydası olmadıgı çok açık artık, ben 2-3 senedir kesinlikle kullanmıyorum" dedi. Oysaki doğal sancılarda Allah anneye sancı aralarında dinlenmesi için fırsat veriyor, bütün hormonlar vücuda sırasıyla ve gerektiği kadar yayılıyor.
Bahsettigim doktor bir de "Eğer anne sancılarla geliyorsa, az açıklığı da varsa eve yolluyorum artık, bu sayede anne çok rahat açılabiliyor, çünki kendini rahat hissediyor evinde" dedi.