- 26 Eylül 2018
- 772
- 2.165
- 113
- 34
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
Madem öyle dedi birikim için bir fırsat olmuşHemen hemen benzer durumlardaymisiz. Ben de yeni evlendim, 6 aylık evliyim. Benim üzerime bir kredi borcum var, onu ödüyorum. Onun dışındaki her şeyi eşim karşılıyor. Şimdiye kadar kredi kartı borcumu da vardı Allah'tan o bitiyor Nisan ayında. Eşim bundan sonra sen sadece kredini öde yeter, ben geri kalan her şeyi halledeceğim diyor. Maaşını ister harca, ister biriktirdiğin diyor. Aslında onun maaşı biraz daha düşük, ama fedakarlık yapmak istiyor sanırım.
ben de birikim yapmaya karar verdim :)
Biz düşünmüyoruz şu an için. Birbirimizle vakit geçirmek çok iyi geliyor bize. Çocuk ve çocuğun getirdiği sorumluluğu almadan önce birbirimize iyice doymak, beraber çokça şey yapmak istiyoruz. Çocukla da olabilir tabi ki bunlar ama çok büyük bir sorumluluk eğer çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak.Madem öyle dedi birikim için bir fırsat olmuş
Yeni evlenenlere bir soru sorayım o halde, çocuk hakkında ne düşünüyorsunuz, düşünüyor musunuz
Aynen katılıyorum. Eşimle iyiyiz çok şükür ikimiz de biraz tembel garfield olduğumuz için sanırım en azından bu yıl düşünmüyoruz. (1.5 yıllık evliyiz)Biz düşünmüyoruz şu an için. Birbirimizle vakit geçirmek çok iyi geliyor bize. Çocuk ve çocuğun getirdiği sorumluluğu almadan önce birbirimize iyice doymak, beraber çokça şey yapmak istiyoruz. Çocukla da olabilir tabi ki bunlar ama çok büyük bir sorumluluk eğer çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak.
Bir de açıkçası ben bu dünyaya bir evlat getirip, onu iyi yetistirmeye calisirken delirebilecek kadar evhamlı birisiyim. İlerde ne olacak hiç bilmiyorumSiz düşünüyor musunuz?
Biz 3 yıldır yeterince gezdik ,yedik ,içtik açıkçası Ikimizde istiyoruz artik bebişMadem öyle dedi birikim için bir fırsat olmuş
Yeni evlenenlere bir soru sorayım o halde, çocuk hakkında ne düşünüyorsunuz, düşünüyor musunuz
Ehehe tembel Garfield bir çift daha olduğunu bilmek güzel :)Aynen katılıyorum. Eşimle iyiyiz çok şükür ikimiz de biraz tembel garfield olduğumuz için sanırım en azından bu yıl düşünmüyoruz. (1.5 yıllık evliyiz)
En hayırlı zamanda gelsin ve ailenizin senlendirsin inşallah :)Biz 3 yıldır yeterince gezdik ,yedik ,içtik açıkçası Ikimizde istiyoruz artik bebişYaza düşünüyoruz bakalım nasip tabi herşey
Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz içinEn hayırlı zamanda gelsin ve ailenizin senlendirsin inşallah :)
Biz de kısa zamanda evlendik, gezip bozamadık. Bir yıl sonrada anne baba olduk. Şimdi keşke biraz daha durup birbirimizle zaman gecirseymisiz diyoruz.Ben biraz istiyor gibiyim ama eşim daha erken diyor, görüşerek de evlenmedik çok beraber vakit geçirme fırsatımız olmadı, galiba biraz beklemek faydalı gibi bilemedim
Eşiniz erken diyorsa bence biraz daha bekleyin. Evet çocuk çok güzel bir şey ama iki tarafa da büyük sorumluluk yüklüyor. Ve eğer bir taraf biraz isteksizse, bu kisi için çok daha zor oluyor. En güzel şekilde, en güzel zamanda olsun inşallah tüm güzelliklerBen biraz istiyor gibiyim ama eşim daha erken diyor, görüşerek de evlenmedik çok beraber vakit geçirme fırsatımız olmadı, galiba biraz beklemek faydalı gibi bilemedim
Teşekkür ederim inşallah hepimiz için en güzelleri olurEşiniz erken diyorsa bence biraz daha bekleyin. Evet çocuk çok güzel bir şey ama iki tarafa da büyük sorumluluk yüklüyor. Ve eğer bir taraf biraz isteksizse, bu kisi için çok daha zor oluyor. En güzel şekilde, en güzel zamanda olsun inşallah tüm güzellikler
Genelde böyle diyorlar evet, en iyisi beklemek biraz daha sanırımBiz de kısa zamanda evlendik, gezip bozamadık. Bir yıl sonrada anne baba olduk. Şimdi keşke biraz daha durup birbirimizle zaman gecirseymisiz diyoruz.
Ben kumbaraya başladım bir hafta önce, elimde olan bozuklukları denk geldikçe atmaya çalışacağım belki bu şekilde az da olsa birikim yapabilirim diye düşündümBu arada tasarruf için yaptıklarınız var mı? Ben indirim takip etmek dışında pek bir şey yapmıyorum ama yapmam gerektiğini hissediyorum :)
Bizim de eşimle birikim yaptığımız hesap ortak. Ayrı gayrı birikim olmuyor.Merhabalar , ben de çalışıyorum ve eşimle hesaplarımız beraber olduğu için birikimi o yapıyor ama ben de tasarruf etmek amacıyla takip etmek istiyorum :)
Birikim için hayat standartlari düşürülmemeli. Bazısı çok abartıyor gerçektenkesinlikle ben mesala hayat standartlarımdan çokda fedakarlık yapmadan tasarrufumu yapıyorum indirimleri takip ediyorum ve gerçekten uygunsa alıp stokluyorum doların yeni alevlendiği dönemdi fairy 70lisini 35 tl ye aldım bayağı stokladım keşke daha çok alsaydım bozulmayan her şeyi alıp koyuyorum bir kenara dışarıda yemeği hem sağlık hemde tasarruf diye minimum indirdim inş daha da öğreneceğim k.k nasıl tasarruf edilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?