Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Yeni konu

Hayırlı uğurlu olsun hepimize .
Benim ev almak hedefim
Oyüzden olabildiğince çok biriktirmek şart
Nekadar çok peşinat okadar azkredi
Faiz oranları malum

Hayırlı olsun. Böyle bir topik olmasına çok sevindim. Ben geçen ay başladım birikime. Bir tane kumbara aldım her gün 1 tl bile olsa atmaya çalışıyorum. Oğlumla biriktiriyoruz. Bu seneki hedefim 5 bin tl. Beni de yazarsanız sevinirim. Birikim için tasarrufa başladım öncelikle elektrik tasarrufu. Çamaşır ve bulaşık makinesini gece saat 22 de çalıştırıyorum. Ketıl çok zor durumda kalırsam kullanıyorum. Dolmuşa binmek yerine bazen yürüyorum. şimdilik benden bu kadar inş devamı gelir.

Canım elektrik tariften 3 zamanlı mi kontrol ettirsin mi? Bizimki tek zamanliymis.

Yeni bir topik çok iyi olmuş fakat canlı tutalım. Tasarruf için neler yapıyorsunuz?Birikimi önce mi ayırıyorsunuz tüm borçları,ihtiyaçları ayırdıktan sonra kalanı mı biriktiriyorsuniz?
ben hep önce harcayım ay sonunda kalanı atayım diyordum ama olmuyor öyle harcanıyor bu ay mevduat hesabı açtım maaşımı alınca hemen 1000 tl yi attım kalanla idare edicem. birde kızlar sizce mevduatmı altınmı dolarmı bankadaki kız bana mevduatda biraz biriksin takip edin dolar düşünce dolara çevirin dedi.

Kumbara olayina bizde bu yil başladık eşimle. Elime ne geçerse atıyorum .Yazın tatil için kullanmak istiyorum. Merakla da bekliyorum ne kadar olacak diye. Açılmayan kumbara da biriktirmek çok heyecanlı

Biz altına yatırmaya karar verdik canım. Yıl geçtikçe yükseliyor

Evli olanlara bir sorum olacak eşinizle bütçe olayını nasıl yapıyorsunuz?ortak bir hesapta mi ya da herkes kendi maaşından belirli giderlerimi karşılıyor??

Benim hedefim araba için biriktiriyorum bu yıl başında başladım ben biriktirmeye güne girdik ayda 400 ben alır almaz dolara çevirdim. Şuan 800dolar yaptım yıl sonuna kadar hedefim 3bin dolar

Benim hedefim araba için biriktiriyorum bu yıl başında başladım ben biriktirmeye güne girdik ayda 400 ben alır almaz dolara çevirdim. Şuan 800dolar yaptım yıl sonuna kadar hedefim 3bin dolar
Gün güzel oluyor aslında bizde iş yerinde 500tl ye girmiştik. Kartımın bir kısmını kapatmıştım . Şimdi de küçük günüm var aylık 100tl

topik hayırlı olsun benimde hedefim bu sene 10 çeyrek umarım başarılı olurum kışın iyidi pek bir şey almıyordum ama yaz geldi kendimi zor tutuyorum neyse tasarruf adına yaptıklarımı yazayım uzatmadan

bulaşık makinası tabletini ikiye bölüp kullanıyorum mıss gibi yıkıyor
pirize fiş bırakmıyorum
çay demlendikten sonra çayı termusa koyup içiyorum ocaağın altı sürekli yanmıyor böylelikle
makinelerim dolmadan çalıştırmıyorum
sıcak su akmasını beklerken o suyu kovaya alıp farklı amaçlarda kullanıyorum
her hafta 5 dolar alıp kenara koyuyurum tlde kalınca harcarım diye
yemekten sonra ağızımı silmek için kullandığım peçeteyi ikiye bölüp kullanıyorum işimi görüyor sonuçta))
kuaför işlerimi evde halletmeye çalışıyorum bir bıyığın maliyeti senelik 250 tl nerdeyse ))))
şimdilik aklıma gelenler bunlar geldikçe yine yazarım sizlerden de bekliyorum

Bende makina dolmadan çalıştırmiyorum. Gerçi dolmasını çok bekleyemiyorum 2 günde bir yıkıyorum zaten öğle yemeğimi evden götürüyorum hem evde kalan yemekler çöpe gitmiyor hem de öğle yemeğinden tasarruf ediyorum. Market ve pazara liste yapıp gidiyorum .sigara içiyordum bir 7 ay kadar önce bıraktım. İçiyorsanız kesinlikle bırakın hem sağlığa hem bütçeye katkı. Kumbara da yaptık elime ne geçerse atıyorum merakla bekliyorum yazıBenim eşimin tasarruf birikimle hiç alakası yok O yüzden ben zorlaniyorum

Açıkçası ben ne zaman altın ,dolar alsam düşüyor. Sonra da birşey çıkıyor bozdurmak durumunda kalıyorum. O yüzden tl olarak biraz biriktirmek istiyorum. Ama altın alıp unutmak en güzeli aslında
Aynen ben de ne zaman altın alsam zarar ettim. O yüzden türk lirası en iyisi

Baştan okudum şimdi,nerdeyse herkes çalışıyor. Çalışınca daha kolay olur sanıyodum fakat öyle değilmiş galiba.
Ben çalışmıyorum. Eşim maaşlı değil, o yüzden günlük para bırakır. Bende eskiden harcama varsa yapar gerisini birikir sanıyodum ama öyle olmuyo malesef. birikim için kurallar belirledim kendime..gayet güzel işliyo şimdilik

Şöyle ki;

- haftalık yemek listesi

-listeye göre market alışverişi

(Bu ikisi olmazsa olmuyor bende birikim falan)

-her gün 10 lirayı direk farklı bir cüzdana ayırmak

-alışveriş sonrası kalanları 10lira altındakileri,açılır bir kumbaya atmak. 10lira ve üstü olanları diğer cüzdana..

-haftanın bir günü alınan harçlığı direk 10 liraların yanına ayırmak,alışverişi kumbaradaki paradan yapmak.

(kumbaradan en fazla 50lira alma hakkım var,daha azı birikmişse o günün harcamasını ona göre yapıyorum)

aylık olarak 300 ü aşmayacak kadar özel harcama yapma hakkı tanıyorum kendime..zaten öyle çok alışveriş delisi değilim..ev hanımı olmanın verdiği yetkiye dayanarak , ihtiyaç dahilinde alışverişe çıkıyorum genelde..

faturalarda dikkat edemiyorum malesef.ben dikkat ettikçe daha fazla geliyo sanki

şu cümleyi kurmayı ne kadar çok isterdim bende yaa..yıllardır nefretle,kendime söylene söylene içiyorum..tebrik ederim,darısı başıma
Ne kadar süredir ve günlük ne kadar içiyorsunuz bilmiyorum ama bırakabilirsiniz. Ben lise üniversite en deli zamanlarımda içmeyip işe başladiktan sonra icmeye başladım. Ruh halime göre günde bir paket içtiğim zamanlar oldu. Eşim nefret ediyor sigaradan kaç kez söz verip en ufak tartışmada sigaraya sığındım. Ama en son kendim için bırakmam gerek ddm ve içmedim. Sigara çok farklı bir alışkanlık 10 sene içmeyip yeniden başlayanlar var. Şuan içsem bende içerim ama inanın hem sağlığa hem keseye zarar. Internette 1 yıllık sigara parasını kumbaraya atanların videolari var .insan izledikce gaza geliyor tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…