• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Ceteris paribus Ceteris paribus aynen izliyorum bazen acayip gaza geliyorum ama uygulamaya gelince korkuyorum sanırım..çok yıl oldu başlayalı ve günlük 1 paket içiyorum malesef..
benimde eşim hayatında içmemiş..evlenmeden önce bildiği için bana müdahale edemiyo fakat bıraksam benden çok o sevinir,eminim..
bi yerde okumuştum yeni içenler bir dal sigarayla tiryaki olmaz fakat eski içiciler hemen olurmuş..bilinçaltı tadını tanıdığı için..tek bir nefes bile çekmeyin lütfen,ne güzel bırakmışsınız..

Çok şükür bıraktım. Benim eşimde biliyordu ama yanında bir kez bile içmedim . Sonra da sevgililik nişanlılık dönemlerinde bir başladım bir bıraktım en sonunda tamamen bitirdim. Yapabilirsiniz bence . Bi daha hiç içemeyeceğim diye şartlamayın kendinizi. Kafanızda bitirin öncelikle. Kadınların iradesi erkeklerden daha güçlü. Kadın isterse herşeyi başarır. Videoları izlemeye devam😊 Ayrıca tasarruf taktiklerinizi de bekliyorum

Biz genelde ekstradan yatan paraları yokmuş gibi koyuyoruz.
Elektrik tasarrufuna taktım bu ay. Gereksiz her şeyin fişini çektim. Fırını mümkün olduğunca kullanmıyorum. Ocağı bile elektrikle değil, çakmakla yakiyorum :KK70:
Ocagi cakmakla yakma fikri iyimis
Kumbara yapan var mı aranızda😊
Ben yaptım sanırım benim için en etkili yöntem kumbara

Merhabalar yıllardır birikim yapmak istiyorum diye yanıp tutuşsam da elim okadar açık ki, dışarı çıkmasam bile sağda solda markette hep gidiyor. Artık bende altınlarım dolarlarım geleceğe dair bir birikimim olsun istiyorum. Burada çetele tutarak arkadaş olarak mantıklı yürüyerek birikim yapmaya varmısınız?

Benim bu seneki hedefim 5 bin TL 🙏

Benimle yol arkadaşı olmak isteyen var mıdır?
🙏🌷🙏HEDEF SKALASI 🙏🌷🙏
KedidirKedii KedidirKedii 30.12.2019 = 5 bin TL
@4801b 30.10.2019 = 5 çeyrek Altın
G Guziee 30.12.2019 = 10 çeyrek Altın
yenidennn yenidennn 30.12.2019 = 6 bin TL
@Nehirella_ 30.12.2019 =10 çeyrek altın
@willedwoman 30.12 2019 =12 çeyrek altın
Ceteris paribus Ceteris paribus 30.12.2019 = 6 bin TL
Hello ben de katılayım bari. Yılsonu hedef 2.000. Hahah çünkü çokkk borç ödüyoruz. 0’dan iyidir.

Kumbara olayina bizde bu yil başladık eşimle. Elime ne geçerse atıyorum .Yazın tatil için kullanmak istiyorum. Merakla da bekliyorum ne kadar olacak diye. Açılmayan kumbara da biriktirmek çok heyecanlı😊
benim öğrencilik yıllarımda olurdu kumbaram . çokda işe yarardı.
şimdilerde yok .
ama kızım biraz daha büyüsün onu da kumbara ya alıştırmak istiyorum .
çocuklar için kaç yaş uygundur.

benim öğrencilik yıllarımda olurdu kumbaram . çokda işe yarardı.
şimdilerde yok .
ama kızım biraz daha büyüsün onu da kumbara ya alıştırmak istiyorum .
çocuklar için kaç yaş uygundur.
Ben hayatımın hiç bir döneminde kumbara ya da başka bir birikim olayına girmedim. İnternette gördüğüm açılmayan kumbara videolarından sonra ocak ayında bir kumbara alıp başladım. Kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama harçlık olayını algılamaya başladığında yavaş yavaş başlayabilirsiniz

Bende makina dolmadan çalıştırmiyorum. Gerçi dolmasını çok bekleyemiyorum 2 günde bir yıkıyorum zaten 🙄öğle yemeğimi evden götürüyorum hem evde kalan yemekler çöpe gitmiyor hem de öğle yemeğinden tasarruf ediyorum. Market ve pazara liste yapıp gidiyorum .sigara içiyordum bir 7 ay kadar önce bıraktım. İçiyorsanız kesinlikle bırakın hem sağlığa hem bütçeye katkı. Kumbara da yaptık elime ne geçerse atıyorum merakla bekliyorum yazı🤗Benim eşimin tasarruf birikimle hiç alakası yok O yüzden ben zorlaniyorum 😏
yok kullanmıyorum canım eşim çok savurgan değil ama 3 5 in lafını yapmaz 3ten 5ten bir şey olmaz der bende akmasada damlar düşüncesindeyim boşa gideceğine cebime kalır kumbara işini ben anneme her gittiğimde para veriyorum 5 10 tl gibi bende olursa harcarım diye o benim adıma biriktiriyor çeyrek altın alama seviyesine gelince altın alıyorum gerçi altın yine yükseldi hedef tutmayacak gibi alışveriş için para ayırmıştım kendime burdan gazı aldım bir çeyrek yaptım ev alırsak biraz katkı olur

yok kullanmıyorum canım eşim çok savurgan değil ama 3 5 in lafını yapmaz 3ten 5ten bir şey olmaz der bende akmasada damlar düşüncesindeyim boşa gideceğine cebime kalır kumbara işini ben anneme her gittiğimde para veriyorum 5 10 tl gibi bende olursa harcarım diye o benim adıma biriktiriyor çeyrek altın alama seviyesine gelince altın alıyorum gerçi altın yine yükseldi hedef tutmayacak gibi alışveriş için para ayırmıştım kendime burdan gazı aldım bir çeyrek yaptım ev alırsak biraz katkı olur
Ev için peşinat biriktiriyorsunuz sanırım. Bende kendi evimiz olsun istiyorum. Ikimizde çalışıyoruz. Çok şükür fena bir gelirimizde yok ama eşim ev olayina sicak bakmiyor . Bir maaşı krediye verip en güzel zamanlarımızda ev kredisi ödemek istemiyorum diyor. Faizlerde yüksek gerçi. O öyle düşününce benimde pek yapacak bir seyim kalmiyor. Onun zevki araba :işsiz:

:işsiz:

Ev için peşinat biriktiriyorsunuz sanırım. Bende kendi evimiz olsun istiyorum. Ikimizde çalışıyoruz. Çok şükür fena bir gelirimizde yok ama eşim ev olayina sicak bakmiyor . Bir maaşı krediye verip en güzel zamanlarımızda ev kredisi ödemek istemiyorum diyor. Faizlerde yüksek gerçi. O öyle düşününce benimde pek yapacak bir seyim kalmiyor. Onun zevki araba :işsiz:

:işsiz:
öyle ama en güzel zamınında fedakarlık yapmayınca da dar gününde nolacak gençken her şeye bir şekilde katlanılır ama yaşlılıkta zor ben gençken birikim yapıp ilerki yaşlarda rahat etme düşüncesindeyim bu erkeklerin araba merakını anlamıyorum eşimde aynı düşüncede neyseki firenliyorum şimdilik o düşüncesini

öyle ama en güzel zamınında fedakarlık yapmayınca da dar gününde nolacak gençken her şeye bir şekilde katlanılır ama yaşlılıkta zor ben gençken birikim yapıp ilerki yaşlarda rahat etme düşüncesindeyim bu erkeklerin araba merakını anlamıyorum eşimde aynı düşüncede neyseki firenliyorum şimdilik o düşüncesini
Kadınlarda ev merakı erkeklerde araba . Sonuçta kredi miktarı sabit kalıyor maaşlar artıyor bir kaç yıl fedakarlık yapmak gerekiyor. Borçlarımiz var onlar bitsin ,ev olmasa da ben bi apart almak istiyorum ileride .belki zamanla onunda fikri değişir 🙄çalışıyor musunuz?

Merhabalar , ben de çalışıyorum ve eşimle hesaplarımız beraber olduğu için birikimi o yapıyor ama ben de tasarruf etmek amacıyla takip etmek istiyorum :)

Kadınlarda ev merakı erkeklerde araba . Sonuçta kredi miktarı sabit kalıyor maaşlar artıyor bir kaç yıl fedakarlık yapmak gerekiyor. Borçlarımiz var onlar bitsin ,ev olmasa da ben bi apart almak istiyorum ileride .belki zamanla onunda fikri değişir 🙄çalışıyor musunuz?
yok ama nasip olursa birkaç aya başlayacağım çocuğum büyüdü artık o zaman daha çok birikim yaparız diye düşünüyorum çocuk olunca masraflarda çok oluyor beziydi mamasıydı derken

yok ama nasip olursa birkaç aya başlayacağım çocuğum büyüdü artık o zaman daha çok birikim yaparız diye düşünüyorum çocuk olunca masraflarda çok oluyor beziydi mamasıydı derken
Aslında çocuk olmadan biraz masrafları için birikim yapmak gerek sanırım. Sonra zor oluyor herkesten ayni şeyi duyuyorum.

Aslında çocuk olmadan biraz masrafları için birikim yapmak gerek sanırım. Sonra zor oluyor herkesten ayni şeyi duyuyorum.
öyle bebek bezinin tanesi 1.5 düşünün şu an günde 5 6 tane gidiyor bunun üstü başı dr masrafı vs hep masraf ama Rabbim yoklukları göstermesin isteyen herkese nasip etsin mağlesef ben bu son ekonomik olaylardan sonra akıllandım tasarruf ediyorum artık zararın neresinden dönersek kar

öyle bebek bezinin tanesi 1.5 düşünün şu an günde 5 6 tane gidiyor bunun üstü başı dr masrafı vs hep masraf ama Rabbim yoklukları göstermesin isteyen herkese nasip etsin mağlesef ben bu son ekonomik olaylardan sonra akıllandım tasarruf ediyorum artık zararın neresinden dönersek kar
Bende bu yıl akıllandım diyebilirim. Tüketim çılgınlığından sıkıldım artık sanırım. Insan tasarruf edip planlı bir şekilde yaşadığında da gayet kaliteli bir yaşam sürebiliyor.

Back