- 18 Ekim 2018
- 7.893
- 32.670
-
- Konu Sahibi BirKulunuCokSevdim
Okudum ve ona göre de yorum yaptım.Konuyu sonuna kadar okudunuz mu? Başka bir konuya mi yorum yapıyorsunuz anlamadım?
yanlış anlama ama pandemi zamanı millet anasının babasının cenazesine bile gidemedio dönem pandemiydi, kız kardeşlerim memlekette kaldı.
abimle aynı sitede oturmak, yardımlaşma açısından kıymetli olabilirdi.
benim elime yapışmadı şahsen.
eline yapışmayacak başkaları da vardık iyilik yaparken.
mevzu çocuk değil ki, hastalık da var.
hasta arkadaşlarıma da yemek yapar götürüm ben.
taşınan arkadaşıma oğlunu bize bırak taşınma esnasında derim.
bana yapılmadı diye kimseye fatura kesmem.
ki kız kardeşlerim bilakis her işime koşarlar.
o dönem pandemiydi, kız kardeşlerim memlekette kaldı.
abimle aynı sitede oturmak, yardımlaşma açısından kıymetli olabilirdi.
ama konu bu değil, keşke yazmasıydım başa.
kastım zor bir dönem, yaşadım biliyorum demekti.
farklı yöne çekildi konu.
eşim kalan 4 gün yemek konusunda yardımcı oldu. o 3 gün onun mesaiye kaldığı günlerdi. ben yeni ve tecrubesiz anneyken o da yeni tecrubesiz bir babaydı. çocuk ikimizi de şaşkına çevirdi. ama konumuz bu değil aslıda, zor bir süreç. herkes size yardım etse de insan yine de zorlanabiliyor. ben tatlılık yapmak istedim. haddimi aşıp aşmamak konusunda danıştım size.Öncelikle bekar anne misiniz? Neden vücudunuzun vitamine Minerale en cok ihtiyaç duyduğu zamanda patates yediniz? Neden eşiniz eve gelince YouTube'dan bakıp size çorba tavuk vs yapmadı? Neden geceden bti şeyler hazirlayip işini kolaylamadi?
Burada sorumsuzluk sadece ve sadece eşinizin. Sırf yakın oturuyorsunuz diye kimsenin sana yardim etme zorunluluğu yok ki. Çocuklarının babası aksamlari karısına, çocuklarına ve kendine yemen yapmaya erinmis, abinin karısı mi düşünecek de yapacak?
Diğerlerine gelince. Zaten anneligin ilk günlerini siz de biliyorsunuz. Mutlu olmuştur,aklinda tesekkur etmek vardır ama yoğunluktan çıkmıştır. Çok normal. Gecen gün bir devlet dairesinde bir kadın yasadışı yollardan numarami bulup özelden bana ulaştı bir konuda, gercekren çok çok çok hayra geçti. Hep gidip sorduğum için tanımış, hakkimi kaybetmemi istememiş. Telefonda teşekkür ettim ama ertesi gün o işimi hallettikten sonra da teşekkür mesajı atmak istedim. Ama metroya bin, ise git, çalış vs çıktı aklımdan. Sonra da üstünden çok zaman geçti diye yazamadım.
Olur yani böyle şeyler. Merak etmeyin, o içinden mutlu olmuştur
ben anlıyorum siziYanlış anlaşıldım sanırım ben kimseden beklentiye girmedim pek ama zor bir dönem ve ben yaşadığım için iyi biliyorum. O yüzden yardımcı olmak istemiştim.
benim doğum yaptğım hafta aşağı sokağımda bir kadın bebeğini camdan attı. lohusa depresyonu sebebi. hala çocuklara çok kızdığımda camın önünden uzaklaşırım manyak gibi. öyle etkiledi beni bu durum. siz yazında tekrar aklıma geldi. tüylerim diken diken oldu.Senin yaptigin dogru da, ama artik insanlar kendileri baskalari icin birsey yapmamak icin yaptigin iyiligin de icine ediyor. Ve cok enteresan degil mi: Ailenden yardim beklemen bile garipsenir. Ailen zor durumda yardim etmeyecekse aile kavrami ne icin var? Sadece iyi günde beraber cay icmek icin mi? Sonra kadinlar lohusa depresyonuna girip cocuklarini balkonsan atsa "ahhh niye birinden yardim istemedi ki? Ailesi nerdeydi?" Diyorlar ama..garip mi millet olduk. Bir kisim istersen canini verir, digeri birak iyilik yapmayi, insan olmayi beceremiyor.
Aaa +1 cidden konu sahibinin eşi nerede eşinizin bir rahatsızlığı mı var eli kolu mu tutmuyor dibinizdekinden umudu kesip abinin eşine bile bilenmişsiniz de eşinize hiç demediniz mi sen nasıl adamsın hadi hiçbir şey yapamadın işe gidip geliyorsun bari hazır bir şeyler alıp gelseydinÖncelikle bekar anne misiniz? Neden vücudunuzun vitamine Minerale en cok ihtiyaç duyduğu zamanda patates yediniz? Neden eşiniz eve gelince YouTube'dan bakıp size çorba tavuk vs yapmadı? Neden geceden bti şeyler hazirlayip işini kolaylamadi?
Burada sorumsuzluk sadece ve sadece eşinizin. Sırf yakın oturuyorsunuz diye kimsenin sana yardim etme zorunluluğu yok ki. Çocuklarının babası aksamlari karısına, çocuklarına ve kendine yemen yapmaya erinmis, abinin karısı mi düşünecek de yapacak?
Diğerlerine gelince. Zaten anneligin ilk günlerini siz de biliyorsunuz. Mutlu olmuştur,aklinda tesekkur etmek vardır ama yoğunluktan çıkmıştır. Çok normal. Gecen gün bir devlet dairesinde bir kadın yasadışı yollardan numarami bulup özelden bana ulaştı bir konuda, gercekren çok çok çok hayra geçti. Hep gidip sorduğum için tanımış, hakkimi kaybetmemi istememiş. Telefonda teşekkür ettim ama ertesi gün o işimi hallettikten sonra da teşekkür mesajı atmak istedim. Ama metroya bin, ise git, çalış vs çıktı aklımdan. Sonra da üstünden çok zaman geçti diye yazamadım.
Olur yani böyle şeyler. Merak etmeyin, o içinden mutlu olmuştur
E siz 2. Çocuğa rağmen yeni ve tecrübesiz anne babasınız madem hiç çocuğu olmayan kadına ne diye kırıldın o hiç tecrübesiz aklına gelme ihtimali % kaç ? Senin kocan mesela bilmiyor mu mesaide olacağını ondan önceki gece hazır bir çorba alıp eve koysa en azından iki gün yiyemez miydiniz ?eşim kalan 4 gün yemek konusunda yardımcı oldu. o 3 gün onun mesaiye kaldığı günlerdi. ben yeni ve tecrubesiz anneyken o da yeni tecrubesiz bir babaydı. çocuk ikimizi de şaşkına çevirdi. ama konumuz bu değil aslıda, zor bir süreç. herkes size yardım etse de insan yine de zorlanabiliyor. ben tatlılık yapmak istedim. haddimi aşıp aşmamak konusunda danıştım size.
eşim kalan 4 gün yemek konusunda yardımcı oldu. o 3 gün onun mesaiye kaldığı günlerdi. ben yeni ve tecrubesiz anneyken o da yeni tecrubesiz bir babaydı. çocuk ikimizi de şaşkına çevirdi. ama konumuz bu değil aslıda, zor bir süreç. herkes size yardım etse de insan yine de zorlanabiliyor. ben tatlılık yapmak istedim. haddimi aşıp aşmamak konusunda danıştım size.
yukarıda yazdım cevabı :) sorun yemek değil aslında. lohusalık farklı bir kafa. ben bir kere herkes bebeğe hediye alıyor. kimse neden bana hediye almıyor diye ağlamıştımAaa +1 cidden konu sahibinin eşi nerede eşinizin bir rahatsızlığı mı var eli kolu mu tutmuyor dibinizdekinden umudu kesip abinin eşine bile bilenmişsiniz de eşinize hiç demediniz mi sen nasıl adamsın hadi hiçbir şey yapamadın işe gidip geliyorsun bari hazır bir şeyler alıp gelseydin
Demek ki başkasının değil işte bu kadar kırılgan olmayın boşuna vakit harcamayın bende cevabı yukarıda yazdım madem sevgi şekliniz bu eşinizden talep etseydiniz ta abinin eşine sarana kadar benceyukarıda yazdım cevabı :) sorun yemek değil aslında. lohusalık farklı bir kafa. ben bir kere herkes bebeğe hediye alıyor. kimse neden bana hediye almıyor diye ağlamıştımyemek benim sevgimi gösterme şeklim.
3 gün mesaideymiş sonra yardım etmiş diyor konu sahibi. 3 gün patates yiyince de yeni doğum yapmış olsa da ölmez kimse. Tamamen konu sahibinin anlatımına göre sadece 3 gün eşinden yardım görememiş ve böyle derbeder olmuş, her yeni doğum yapana koşmayı ant içmiş gibi.Aaa +1 cidden konu sahibinin eşi nerede eşinizin bir rahatsızlığı mı var eli kolu mu tutmuyor dibinizdekinden umudu kesip abinin eşine bile bilenmişsiniz de eşinize hiç demediniz mi sen nasıl adamsın hadi hiçbir şey yapamadın işe gidip geliyorsun bari hazır bir şeyler alıp gelseydin
diyorum ya tecrubesizlik. kaç defa hazır yemeği yaktım altını açık unutup bebeği emzirmeye daldım. ya da bebek aniden bezini taşırdı ben duş aldırdım, babası giydirdi falan. yani mevcut yemekten de olduk iki aptal. öyle şeyler.E siz 2. Çocuğa rağmen yeni ve tecrübesiz anne babasınız madem hiç çocuğu olmayan kadına ne diye kırıldın o hiç tecrübesiz aklına gelme ihtimali % kaç ? Senin kocan mesela bilmiyor mu mesaide olacağını ondan önceki gece hazır bir çorba alıp eve koysa en azından iki gün yiyemez miydiniz ?
Karşı komşum her hafta yemek veriyor ve artık sinirlerim bozuldu , samimi değiliz yeni taşındık . O tabaklar boş gitmesin diye oturup kek yapıyorum . En son tabaklarını vermedim yeni yemek gelmesin diye . Bı yemegini ovmustum ellerine sağlık dedim iki hafta geçti mesaj attı o yemekten yaptım vereyim . İstemiyorum mesela bana neden yemek veriyorsunAslinda bu noktada da yanlış düşünüyorsunuz
Tam tersi bana şimdi niye bunu yaptı altından nasıl kalkicam diye de düşünebilir
Normal şartlarda anne baba yeterli olmalı, e ailesi de kalmış mutlaka hazırlık vardır
evet boşa vakit harcamamalıyım..Demek ki başkasının değil işte bu kadar kırılgan olmayın boşuna vakit harcamayın bende cevabı yukarıda yazdım madem sevgi şekliniz bu eşinizden talep etseydiniz ta abinin eşine sarana kadar bence