- 24 Temmuz 2019
- 6.808
- 10.048
-
- Konu Sahibi Kafiyesizsiir
Evet canimKendi yerimize okudugumuzada belirtiyormuyuz ?
Bende okudum o zaman :)
kehf suresi okudum bugün ben de elhamdulillah Allah kabul etsin inşallah cuma günümüzü hayırlara vesile kılsınCuma günü sünnetleri
1- Güzel koku sürünmek sünnettir.
”Her Müslüman, Cuma günü yıkanmalı, misvaklanmalı ve güzel koku sürünmelidir.” (Buharî)
2- Gusletmek
“Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek efdaldir.” (Dürr-ül-muhtar)
3- Kehf Suresi okumak.
4- Peygamber Efendimize salavat getirmek.
5- Misvak kullanmak.
6- Temiz elbiseler giymek.
7- Sürme çekmek.
Amin canim benimkehf suresi okudum bugün ben de elhamdulillah Allah kabul etsin inşallah cuma günümüzü hayırlara vesile kılsın
Cansu icin okudum Rabbim kabul eylesin InsaAllahC cansu_tr için okumayanlar
Rainbow Peace
Ala ala için okumayanlar
Rainbow Peace
Aventuss
istanbulaski
Elmas2326 için okumayanlar
Rainbow Peace
Elmas2326
istanbulaski için okumayanlar
Rainbow Peace
Aventuss
Kikoo
Elmas2326
istanbulaski
K Khvekokusu20
Amin canim hayırlı cumalarRabbim duamıza cevap versin kızlar hayırlı cumalar
Amin canim agzina sağlıkCansu icin okudum Rabbim kabul eylesin InsaAllahucakta okudum Rabbim yolcunun duasini kabul edermis tez zamanda cümlemizin duasini InsaAllah
Minicikpandam canim duani paylasir misin
Amin canim inşaAllahEn başta sağlık huzur ve hayırlı sağlıklı bir evladım olsun istiyorum
Okudum Rabbim kabul etsin inşallahOkuyacagimiz Esma Ya Mucib Celle Celaluhu
Anlamı; El-Mucîb : Duaları kabul eden O'dur. El-Mucîb: Kendisine dua edip arzu ve istek de bulunan kullarına yanıt verendir. Kulların dua ettiğinde ona cevap verip kabul edendir. ... El-Mucîb – اَلْمُجِيبُ (Dualara icabet eden): Allahü Teâlâ, kul'u dua ettiğinde ona cevap verip tüm dilek ve muradlarını veren demektir.
1)Kişi başı herkes dua sahibi için 3025 tane okuyacak
2)süre iki gündür abdest şartı yoktur
3)Esmamizi çekmeye başlamadan önce 25 Estagfirullah, 10 tane Efendimiz (s.a.v. ) e salavat getirelim daha sonra arkadaşımız
Minicikpandam duasını edelim ettikten sonra Ya Mucib Celle Celaluhu Esmasini çekmeye başlayalım abdestli ve kibleye yönelik çekilse daha makbul olur
4)Esmamiz "Ya Mucib" olarak da çekilir ama arada "Ya Mucib Celle Celaluhu" diyelim
@xy35Duasi;
En başta sağlık huzur ve hayırlı sağlıklı bir evladım olsun istiyorum
istanbulaski
Elmas2326
Luluuu94
Minicikpandam
K Khvekokusu20