- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
İşte 23 aylık olsaydı ben de sinirlenmezdim muhtemelen. Ama eşek kadar adam yapınca geriliyorum :)
Günde 1-1.5 saat arası çıkarıyoruz. 2 gün sorunsuz geçti ama 3. Gün 1 saati geçince huysuzlandı ben anlamadım öyle banyonun kapısında dikiliyoduk çamaşır makinesinin dönmesine bakıyordu baktım çişler aktı gittiii
İlk aylar zordu ya çok kaka yapıyordu şimdi günde 1 o da saati aşağı yukarı hep aynı. Ama çiş işi zor ya onda pek sinyal vermiyor. Valla tavsiye ederim bebeklere uygulanması güzel bi yöntem çünkü bezden kaka temizlemek bana çok zor ve tiksindirici geliyor
iyi de mikrop dediğiniz çocuğun bedeninden dışarı çıkan bir şey. Hadi bu defa içimde mikroplar var kaygısına düşerseEvet büyümüş ve büyüdüğü için daha kolay değil aslında. Alışkanlıklardan vazgeçmek oldukça zor.
Anlamak lazım.
Bezinde hiç mi kakasını görmedi şu ana kadar .
Mikroplar ve senin askerlerin savaşıyor. Eğer sen kazanmak istiyorsan yardım et at mikropları dışarı " bu cümle işe yarar mi acaba izin oglunuzda.
Öncelikle her tuvalet yaptığında saate bakın mümkünse not alın. Aynı saatlerde tuvalet için hazır olursunuz.
Biz duvara çizelge yapmıştık. Her kakasını yapan kendi bölümüne bir çizgi atıyordu. Gün sonunda çizgisi çok olan kazanıyordu. Ve her zaman çocuk kazanıyor. Siz sticker ile de yapabilirsiniz eğer çizgi yapamazsa veya eğlenceli olsun diye.
Kazanana dondurma , oyuncak veya ne seviyorsa öyle ödüller verebilirsiniz.
Bir de tuvalete yapınca aşırı seviniyorduk. Babası ile deli gibi övüyorduk.
İdrak bir de tuvalete her götürdüğümde demişsin
Mesela ben aksi ekolü savunuyorum yani çocuğu hele ki seninki gibi fiziksel olarak her şeyi yapabilecek olan çocuğu tuvalete götürüp yarım saatte bir çiş var mı dememek lazım
Çişin gelince sen de büyükler gibi tuvalete yapacaksın deyip bırakacaksın
O hafta yaparsa da etrafa yapar ama olsun
8.5 aylık tam :)Senin kız ayları çiftler çifter mi geçiyor
Kaç aylık oldu
Yani benimki 21 aylık öğrendi deyince herkes şaşkın bakıyor ki benimki o Zaman konuşmuyordu da
Senin kız daha küçüktür tabii kaçar çiş
en zor esiklerden biriydi benim icin. bir tane hikaye kitabi var o ve oglumun yarışmayı seven hirsi sayesinde atlattik. kitap da işime yaradi ama asil birakis rakip gordugu bir arkadasinin bezi biraaktigini soylememiz oldu. dogrudan soylemedik. soylesek bu kadar ciddiye almazdi. ben kvalidemle laf arasinda konusuyormus gibi biliyor musun x birakmis bezi dedim. kayinvalidem de inandi gercekci tepkiler verdi. rol yapsaydik yemezdi oglum cunku. o aksamki konuşmanın sabahinda uyandigi gibi bezi istemedi. ondan sonra biraktik gece gunduz ikisi ayni anda
Tuvaletini öğrenmeyen çocuk yoktur, umarım çok sürmez..
Benim oğlum erkenden ve kısa bir süre de öğrendi.Ancak beni hayrete düşüren bir durum oldu.Oglum çiş ve kaka diye bahsetmesine rağmen çişini ilk saldiginda anne sıcak su akıyor dedi.Kakasini da başka bir şey sandı(burada söylemeyeyim mide bulandırıcı olur).
Velhasıl çocukların dünyasında bu hacet mevzusu bizim algılarımız dan çok farklı sanırım. o yüzden çok sabırlı olun.uyguladığınız metotlar dışında zaten aklıma başka bir şey gelmiyor Allah kolaylık versin
Yanlış anlamayın lütfen, anlatış biçiminiz,mizahınız çok güzel benim çok hoşuma gidiyor.Yorumlatinizi da okurken
keyif alıyorum.Hemen anlıyorum sizin olduğunuzu
Odullendirmeyi denednmi dicemde dwnemissindir diye dusunuyorum bide sticker filan yapistorin oralara her tuvaletni yaptgnda ne bilim aklma bnlar geldi
En iyisi pedagojik destek almak.Aslında bu hacet giderme mevzusuna gereğinden fazla mana yüklemek istemiyorum. Aşırı tepkiler vermekten kaçınıyorum olumlu da olsa. Sticker aldım ilk gün ama çok motive olmadı. Hediye işi evet ilk etapta ile yaradı ama o da sürekli olabilecek bir durum değil. Kafam o kadar karışık ki herkes farklı bir öneri sunuyor ve içlerinden oğluma en uygun olanı seçmeye çalışıyorum. Hata yapmaktan da korkuyorum.
İdrak bunu senin görevin gibi düşünme
Onun görevi
Çişini kakasını yapmak da bunu takip etmek doğru yere yapmak da onun sorumluluğu
Bunu çocuğa anlatıp çekilmek gerekiyor
Sorumluluğunu vermek gerekiyor
Oğlum kreşe giderken 36 ay üstü çocuklar çişe yalnız giderdi kakası olan da öğretmene söyler öğretmen bitince gelirim ben sen başla der gönderirdi
Montesorri temelli bir anaokulunda bağımsızlaşma tadında bir sistem vardı
benim oğlan öğretmene bana yardım et denemek işin kakayı evde yapardı ama çişi kendi gider yapar gelirdi
Buna da bir şeyler söyleyeyim.Aslında bu hacet giderme mevzusuna gereğinden fazla mana yüklemek istemiyorum. Aşırı tepkiler vermekten kaçınıyorum olumlu da olsa. Sticker aldım ilk gün ama çok motive olmadı. Hediye işi evet ilk etapta ile yaradı ama o da sürekli olabilecek bir durum değil. Kafam o kadar karışık ki herkes farklı bir öneri sunuyor ve içlerinden oğluma en uygun olanı seçmeye çalışıyorum. Hata yapmaktan da korkuyorum.
Bir bakmissin 2 sene sonra konu acmisim ne kiymetli kakaymis diye. Cocuga bagli biraz dabende zorlamadim iste vakti zamani.diye dusunup basliyorjz erde gectw olsa zor oluyor baksana o surec hic zevkli gelmiyor dusununce bana ha sana gelir onu bilemem dedgnde dogru mecbur yasanacak bu rahat olmak mantikli ama yapimda yok malesef iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?