• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
İdrak bir de tuvalete her götürdüğümde demişsin

Mesela ben aksi ekolü savunuyorum yani çocuğu hele ki seninki gibi fiziksel olarak her şeyi yapabilecek olan çocuğu tuvalete götürüp yarım saatte bir çiş var mı dememek lazım

Çişin gelince sen de büyükler gibi tuvalete yapacaksın deyip bırakacaksın

O hafta yaparsa da etrafa yapar ama olsun

İnsAllah en kısa zamanda bu problem den kurtulursunuz😁Valla bizim bı akrabanın oğlu 7 yaşında öğrendi 😆Kadın artık pes etmişti.Saldim artık ,ne zaman yaparsa diye.Gecenlerde gördüm çocuğu ooooo masAllah koca oğlan olmuş.Uzun lafın kısası bir zamanı oluyor galiba .Büyük kızım üç günde öğrendi.Ortanca ise bir buçuk yaşında bir günde ablasının lazimlina isedi öğrendi.Kiz çocukları daha uysal oluyor galiba bu konuda.Kolay gelsin canım😊

7 yaş deyince bir ürktüm yahu. O kadar sürmez inşallah. Teşekkür ederim :)

Upuzuun yazdim size ama atladiniz sanirim , neyse kolayliklar dilerim gercwkten sabirli ve kararli olun insallah kolayca alisir

7 yaş deyince bir ürktüm yahu. O kadar sürmez inşallah. Teşekkür ederim :)
Sürmez sürmez sabır 😁Benim küçük fena bakalım ben ne yapacağım.Evdeki halıları hep kaldır.Gözünde bebişin de olsun.En ufak bir kipirtida oturt klozete😁Hadi kolay gelsin🥰

Canim oncelikle bolll sabirlar diliyorum .
Sanki biraz gec kalmissiniz zamani baya gecmis hani 5 yasindan gun alacak sanirim yakinda ama bu senin cpcugunun karakterinin biraz zorlugundan oturu bu zamAn biraktin bu isi galiba .
Ben 2 yasnda cikarttim kizimn bezinj gece ve gnduz bidaha asla takma oncelikle onerim bu . Ve lazimlik degil klozet ustu aparatlardan alip onla alistir hem kakayi gorup korkmasin hem sifona basma eglenceli gelir belki . Hemde lazmliga alistirannlar yaninda lazmlik gezdiriyorlar cock baska tuvalete yapmjyor .
Sonra ki diyecegim bu surec oyle 3 5 10 gunde alisilan birsey degil cok zorlayici ve agir gececek bunu kabullen . Ama gececek bunuda unutma. Kakadan korkma yasamadim oyuzden ona nasl yaklasilir bilemiyorum ama ben tuvaletini surekli tutmaya odakli olma durumunu yasadm kizimda cisini dha dogrusu Olsa da oturmak istemezdi tuvalete tam kaldirir iceri gotururdum oraya yapardi . Gunde 4 kez makine actgmi biliyorum .
Sakinlgmi cok korumaya calistim ama bj zamandan sonra cildirmalar isyanlar yasamadim degil bagjra baggira agladim ama.sonuc alisiyorlar canim ... herkes o sureci yasiyor. Hani.ilk bas gec mi kaldi acaba dememn sebebi bi vakti geciktirincede cok zor alistigini duydugum icindi aynisi cok erken baslayanlar icindw soyleniyor. Allah yardmcin olsun.

Evet oğlum epey zor bir çocuk olduğu için şimdiki zamandan önce denesem bile başarısız olacaktık. Çünkü asla hazır değildi. Şimdi fiziken hazır ama ruhsal olarak hala hazır değil. Lazımlık ben de hiç istemiyorum ama maalesef klozete asla yaklaşmıyor. Korkuyor.

Shsjsjsj valla benim sıpaya bakmamda yardımınız olursa evlat edinebilirim. Beş dakikada 40 kere anne diyor. Buna dayanabilir misiniz abla olarak :))
Ayyy ne güzellll 🙈🙈 inşallah benimde çocuğum olursa böyle 1 dk içinde 1000 kere anne anne der bacağıma yapışır bana nefes aldırmaz 🙈

en zor esiklerden biriydi benim icin. bir tane hikaye kitabi var o ve oglumun yarışmayı seven hirsi sayesinde atlattik. kitap da işime yaradi ama asil birakis rakip gordugu bir arkadasinin bezi biraaktigini soylememiz oldu. dogrudan soylemedik. soylesek bu kadar ciddiye almazdi. ben kvalidemle laf arasinda konusuyormus gibi biliyor musun x birakmis bezi dedim. kayinvalidem de inandi gercekci tepkiler verdi. rol yapsaydik yemezdi oglum cunku. o aksamki konuşmanın sabahinda uyandigi gibi bezi istemedi. ondan sonra biraktik gece gunduz ikisi ayni anda

Ben hiç lazımlık kullanmadım ve gece gündüz hiç bağlamadım. Klozette sordu anne kaka nereye gidiyor diye arkadaşlarının yanına oğlum dedim. Hep sifonu çekerken bay bay kakaa arkadaşlarınla güzel oyna dedi. Ben 3. Günde tamamen bitirmiştim hem gece hem gündüzü ama daha önceki denemelerimde hazır olmadığını anlayıp hiç ısrar etmeden hemen o akşama beze dönmüştüm. Bence siz de bir ara verin ve sonraki denemede lazımlığı devre dışı bırakıp klozete yönelin.

Beze geri dönersem daha kötü olur sanki. Zorlamıyorum lazımlığa kendi isteğiyle oturuyor ama kaka konusu sıkıntılı işte. Klozet konusunda yarın tekrar deneyeyim ama pek umudum yok oturacağı konusunda.

Tuvaletini öğrenmeyen çocuk yoktur, umarım çok sürmez..

Benim oğlum erkenden ve kısa bir süre de öğrendi.Ancak beni hayrete düşüren bir durum oldu.Oglum çiş ve kaka diye bahsetmesine rağmen çişini ilk saldiginda anne sıcak su akıyor dedi.Kakasini da başka bir şey sandı(burada söylemeyeyim mide bulandırıcı olur).

Velhasıl çocukların dünyasında bu hacet mevzusu bizim algılarımız dan çok farklı sanırım. o yüzden çok sabırlı olun.uyguladığınız metotlar dışında zaten aklıma başka bir şey gelmiyor Allah kolaylık versin

Evet oğlum epey zor bir çocuk olduğu için şimdiki zamandan önce denesem bile başarısız olacaktık. Çünkü asla hazır değildi. Şimdi fiziken hazır ama ruhsal olarak hala hazır değil. Lazımlık ben de hiç istemiyorum ama maalesef klozete asla yaklaşmıyor. Korkuyor.
Anladim gercekten memeye duskundj kizim nasil ayiracagm diye korkar dururdum tuvalete alistirmadan okadar korkmazdim benmde en zoru tuvalet olmustu digerlerne nazaran. Inat donemleri bide ya hala daha bile nerdeyse 1 seneye yakn.oldu ogreteli tuvaleti biyere cikacagz evden hadi yapalim der gotururum azicik yapar durur bitti der bitmedgni bildgm.icin az daha kizim.az dha yap filan.diyerek yaptiririm nedendir bilinmez cock psikolojisi her zaman herseyi anlayamiyorz . Mesela kakadan niye korkarki diyoruz ama korkuyor cocuk sonucta anlayamiyorz psikolojisini.

Neyse insallah atlatirsinizz bu da gecer

Hacetli konuda bile tahmin edilebilir olmak da ne bileyim :)))
Yanlış anlamayın lütfen, anlatış biçiminiz,mizahınız çok güzel benim çok hoşuma gidiyor.Yorumlatinizi da okurken
keyif alıyorum.Hemen anlıyorum sizin olduğunuzu 🤗

Beze geri dönersem daha kötü olur sanki. Zorlamıyorum lazımlığa kendi isteğiyle oturuyor ama kaka konusu sıkıntılı işte. Klozet konusunda yarın tekrar deneyeyim ama pek umudum yok oturacağı konusunda.
Bencw daha beze geri donme canim yasi kucuk degil artik

İdrak bir de tuvalete her götürdüğümde demişsin

Mesela ben aksi ekolü savunuyorum yani çocuğu hele ki seninki gibi fiziksel olarak her şeyi yapabilecek olan çocuğu tuvalete götürüp yarım saatte bir çiş var mı dememek lazım

Çişin gelince sen de büyükler gibi tuvalete yapacaksın deyip bırakacaksın

O hafta yaparsa da etrafa yapar ama olsun
.buna ben de katılıyorum

Yol gosteremem ama, oğlum lazimliga kakasini bezi bıraktıktan 21 gün sonra yaptı.

Cisi de hemen öğrendi, ama onu da lazimliga yaptıktan sonra yere dökerdi 😂😂
Yapmaması gerektiğini bilir ama zevkle yapardi 😆

Ama benimki 23 aylikti ya, 46 aylık koca sipaya da daha az tahammül eder insan..

Velhasıl, üstüne de bassa, başından aşağı da dökse, bir şekil de öğrenecek.

Size de o zaman zarfında bol sabır sakinlik sükunet diliyorum 😊😊

İşte 23 aylık olsaydı ben de sinirlenmezdim muhtemelen. Ama eşek kadar adam yapınca geriliyorum :)

Back