Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Valla hiç zevkli değil ya. Aşırı bunaldım. Bir de değişimden haz etmediği için daha da yapıştı bana. Nefes alamıyorum. Sürekli anne diyor ilgi istiyor kendi başına alfabe öğrenmiş bir de gördüğü her harfe "anne bu k mi" "anne bu a mı" diyor takıntıları iyice arttı, bildiği şeyleri bile soruyor. Her daim iletişim halinde ve ben çığlık atarak kaçmak istiyorum.

Yav senin bebe daha dün doğdu biraz erken olmamış mı :) tamam ben de ergenliğe bir kala başladım ama seninki de pek küçük. Benim oğlan benim vücudum benim kararım dese itiraz edemem yani. Haklı çünkü.

Malum kitabı görünce benim oğlan "bu kaka ağlasın bunun gözü var" dedi shsjjs. Terapist bir kitap daha önerdi ağzı gözü olmayan bir kakanın olduğu kitap. Yarın onu alacağım bakalım.

Öncelikle kolaylıklar dileyeyim her ne kadar zor olacağını bilsem de...

Kakanın görüntüsünden mi korktu? Canı mı acıdı acaba? Onu rahatsız eden ne ise onu iyi bulmak gerek.

Sadece görüntüsünden korktu ise atlatmasi çok uzun sürmez. Sizi dinlediğine emin olduğunuz anlarda normal olduğundan onların vucudumuzdan çıkmasi gerektiğinden tekrar tekrar bahsedin. Ama normal bir şey gibi.

Bir de kakaları çok sevdirmek de bazen ters tepiyor. Çocuk "benim canım kakam" moduna gelince ondan ayrıldığı an travmalardan travma seçebiliyor. Onlar çıkıp gitmeli bir yerde toplanmalı. Özellikle bahsettiğiniz aylarda kaka tutma alışkanlığı çok görülüyor ki evlerden ırak.

Bir de lazımlık yerine klozette ısrarcı olmak hem sizin hem onun faydasına olabilir. Yani ben şuan lazımlıkta kaka fikri bana bile itici gelirken çocuğu korkutması doğal geldi. Bir de lazimlığa alışınca klozete geçmekle uğraşmak var...

Aaa anne ne kadar güzel bir ayağın var dedi bugün sırf konuyu kapatayım diye ahsjsjs. Ayağımı seviyor yeter ki kaka yapmasın. Yarın dışarıya uzun bir süreliğine çıkmamız lazım ve ben çok korkuyorum. Bez mi başlasam diye de düşünüyorum.

Bezinde gördü ama tepki vermemişti. Korkan bir çocuğa mikrop, pis vs kelimeleri kullanmak istemiyorum. Hepten travma olacak :)

Yasi geregi su an en cok soru sorma donemleri. Aslinda su an normal davranislar sergileniyor. Kendi kardesimi hatirliyorum. O 4 yasindayken ben 15 yasindaydim. Camasir katlarken surekli bu kimin diye sorardi. Ayni gomlegi 10 kez sorardi. Bu kimin diye. Erken soktu o da okumayi. Araba plakalari okuya okuya ogrenmisti. Biktirmisti bizi artik. Babam su cocukla yolculuk yapmak istemiyorum artik falan diyordu. Anasinifinda ogretmeni babama surekli "hocam eve ozel bir kagit gonderemiyorum. Ne yazsam arkadaslarina okuyor" falan diyordu. Hatta duz yazi ogrendigi icin el yazisiyla ogrenmede cok zorlandi. Babam cok ugrasmisti onunla. Hala meraklidir. Su an 15 yasinda. Evde sokmedik alet girmedik priz birakmadi. Surekli babamin basinda sorular soruyor. Tatmin olana kadar sormaya devam ediyor. Araba surmeyi ogrendi mesela. Kaputu acmis bugun. Babam yildim artik diyor. Cok hareketli asla yerinde duramiyor ve hep ozel ilgi alaka bekliyor. Cok zor buyuttuler hala da onla ugrasiyorlar
Zor oldugunu az cok biliyorum bende. Insallah en az hasarla atlatirsiniz anne ogul

Akrabaniza gitseniz böyle tuvalet eğitimi olan çocuğu olan bir akrabaya mesela

bi çocuk psikoloğuna gidin vakit kaybetmeden. Çok tatlı anlatmışsınız ancak bu durum çocukta her an travma olabilir. Zira açık açık vücudundan çıkan şeyden korkmuş

Haftada bir gün rutin olarak gidiyor zaten. Onun gözetiminde devam ediyoruz. Yarın tekrar gideceğiz. O daha çok genel geçer bilgilerden ziyade çocuğa göre hareket etmemizi söylüyor.

Ben iki üç saatte bir gidelim mi diye soruyorum. İtiraz etmiyor ama hızlıca küçüğü yapıp kalkıyor ki büyük gelmesin :)

34 aylık, 7 gün altına yaptı ısrarla, 8 de olabilir.
Ama korku durumunu bilemeyeceğim, bizimki pisliğine yaptı.

Benimki de bir kere babası işe gitti diye kızıp "yatağa işiycem" dedi ve akabinde işedi. Bile isteye. Sol gözüm sağa döndü sinirden ama bir şey demedim tabi.

Benim kızım 27 aylık. 10 gündür tuvalet eğitimindeyiz.Bezi gecede takmıyorum. İlk gün 15 defa çişini 1 kakasını yaptı. Lazımlığa başladı tuvalette devam ediyor. Lazımlığı kendi bıraktı çişi kakayı görünce iğrendi galiba. İlk hafta yarım saatte götürdüm kendi hiç söylemedi. Kendi bazen ama genelde yapınca ıslandı pıt yaptım diyor.
Eğer su içince 15-20 dakikada sonra götürüyorum.
Bezi tamamen çıkarmadan 2-3 ay önce kilot bez kullanmaya başladım. Tuvalet videolarını izlediği diğer videoların arasına koydum. Lazımlık oyuncakları arasında idi. Arada oturup çiş diyordu kendisi.
İlk önce klozete elbise ile oturdu. Sonra kilot bezi indir oturdum zamanla alıştı.

Ben de annenin kakası ile babanın kakası senin kalanı bekliyorlar dedim. "o zaman karnında dursun kakan gitmesin beklemesin" dedi yavrucum. Dört gündür yaptığım muhabbetten ötürü gerçekten içimde tutacağım. Hayattan soğudum.

Ya koca eşşek oldum bazen benim bile şu yataktan çıkıp çişe gidesim gelmiyor. Yaşımdan utanmasam altıma işerim. Çocuk ne yapsın annesi.
Ayriyeten bazen bende kakamı yaptığımda özellikle kabızsam kendi yaptığımdan korkuyorum ne var yani o daha bebek elbette alışacak.

Ben kendimi hatırlıyorum klozete düşmekten korkuyordum çok
O yüzden alaturka tuvalete gidiyorduk annemle
Alaturka tuvalet denediniz mi hiç

Olsa denerim ama yok :) apartman komple klozet. Benimki zaten çömmez. Az biraz bağcılar zalımı potansiyeli olsa denerdim banyoda falan ama asla dik duruşundan taviz vermiyor.

Kaçırma olayına tepki vermiyorum ama sonrasında verebiliyorum bazen. Çişi eklemek istemesi, yaptığı yere basmak istemesi vs. Az biraz da hijyen takıntım olduğu için aslında kendimden beklenmeyecek ölçüde iyi gidiyorum ama boka basmak hassas noktam. Yumuşak karnım. Basmamalı. Basmasın lütfen.

Görüntüden korktu. Canı acımadı yaparken sıkıntı yoktu. Eğilip baktı ve şoka girdi çocuğum ahsjsjs.

Yarın bu klozet fikrinin üzerinde durayım biraz. Şiddetle karşı çıkıyor nasıl yaparım bilmiyorum ama deneyeceğim.

Benimki de bir kere babası işe gitti diye kızıp "yatağa işiycem" dedi ve akabinde işedi. Bile isteye. Sol gözüm sağa döndü sinirden ama bir şey demedim tabi.
Ya işte burda da bu kadar hassasiyete gerek var mı bilmiyorum.
Ben sonlara doğru biraz payladım artık, cidden hak etti.
Sonra ters teper diye korktum.
Çok yumuşak olmak da sinirime dokundu, normal gelmedi.
Ama sizinki korkuyor, kızmakla olmaz tabii.

Oğlum2 buçuk yaşında 2 haftada öğrendi gece gündüz bez istemedi
Kızım gecen yaz tuvalet egitimine başladık 6 ayda çişini öğrendi kakasini ne yaptıysam oturmak istemedi kendim otutturmaya çalıştım kakasını yapınca sevinçler alkışlar koşa koşa dolaptan dondurma aldım verdim. kendiside anne yaptim diye seviniyor bir dahaki sefere soylemiyor 1 sene oldu şuan kakası geldimi gözüme bakıyor eskisi gibi değil ilerleme var ama çok yavaş ilerliyoruz kabız oldugu zaman oturmak istemiyor kabizlik icin bide toz ilac kullaniyoruz kabizlikla basimiz dertte cisini ogrenen onuda öğrenir diyorum artık tesellim bu üstüne gitmiyorum üstüne gidince ters tepiyor sabır sabır sabir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…