• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benim kızım 27 aylık. 10 gündür tuvalet eğitimindeyiz.Bezi gecede takmıyorum. İlk gün 15 defa çişini 1 kakasını yaptı. Lazımlığa başladı tuvalette devam ediyor. Lazımlığı kendi bıraktı çişi kakayı görünce iğrendi galiba. İlk hafta yarım saatte götürdüm kendi hiç söylemedi. Kendi bazen ama genelde yapınca ıslandı pıt yaptım diyor.
Eğer su içince 15-20 dakikada sonra götürüyorum.
Bezi tamamen çıkarmadan 2-3 ay önce kilot bez kullanmaya başladım. Tuvalet videolarını izlediği diğer videoların arasına koydum. Lazımlık oyuncakları arasında idi. Arada oturup çiş diyordu kendisi.
İlk önce klozete elbise ile oturdu. Sonra kilot bezi indir oturdum zamanla alıştı.

Peki lazımlıktan klozete geçiş süreci zorlu olmadı mi? Benimki direniyor oturmaya. Orası çok büyük bu küçük bana göre diyor.

Ya işte burda da bu kadar hassasiyete gerek var mı bilmiyorum.
Ben sonlara doğru biraz payladım artık, cidden hak etti.
Sonra ters teper diye korktum.
Çok yumuşak olmak da sinirime dokundu, normal gelmedi.
Ama sizinki korkuyor, kızmakla olmaz tabii.

Gözümün içine bakıyor kızamıyorum ki. Bugün o kadar bunalttı ki beni, valla kendini odaya kapatasım geldi. Mevzu tuvalet de değil üstelik. Bu geçiş sürecinde iyice bağımlı oldu bana. Nefes aldırmıyor. Diğer odaya gidiyorum "anne beni neden çağırmadın" diyor. Bulaşık yıkıyorum "aaa anne bulaşık mı yıkıyormuş ben de geleyim o zaman" diyor. Her daim tepemde. Sevimli de bir şey, kızılmıyor.

Görüntüden korktu. Canı acımadı yaparken sıkıntı yoktu. Eğilip baktı ve şoka girdi çocuğum ahsjsjs.

Yarın bu klozet fikrinin üzerinde durayım biraz. Şiddetle karşı çıkıyor nasıl yaparım bilmiyorum ama deneyeceğim.
Ahahdhsha kıyamam ya.

Kızımda aynı dönemde şuan. Klozetten çok korktuğu dönemde bir süre ben kapak kapalı oturdum sonra o oturdu. Baya tuvalette muhabbet ediyorduk.

Sonrasında izleme süreci, ardından kendi aparat seçti. "Birkaç gün sana bir tuvalet alacağız ki uuuu eşi benzeri yok." diye gezdim. Yani benden ziyade aparata tav oldu. Tek problem aparatsız bir yere gidemiyoruz :KK53:

Ay ne garip bu çocuklar. Kızım da kaka küçük diye sinirlendi geçen gün. Normali yok mu bu bebelerin?

Kaçırma olayına tepki vermiyorum ama sonrasında verebiliyorum bazen. Çişi eklemek istemesi, yaptığı yere basmak istemesi vs. Az biraz da hijyen takıntım olduğu için aslında kendimden beklenmeyecek ölçüde iyi gidiyorum ama boka basmak hassas noktam. Yumuşak karnım. Basmamalı. Basmasın lütfen.
Şimdi merak ediyordur onun pis olduğunu hasta edebileceğini korkutmadan anlatmak gerekiyor. Zaten yapıyorsunuzdur. Belki resimli bir kitap veya eğitici bir video ile iyice öğretebilirsiniz.
Slime yapsanız onla oynasa. Kakaya alternatif sununca vazgeçebilir.

Oğlum2 buçuk yaşında 2 haftada öğrendi gece gündüz bez istemedi
Kızım gecen yaz tuvalet egitimine başladık 6 ayda çişini öğrendi kakasini ne yaptıysam oturmak istemedi kendim otutturmaya çalıştım kakasını yapınca sevinçler alkışlar koşa koşa dolaptan dondurma aldım verdim. kendiside anne yaptim diye seviniyor bir dahaki sefere soylemiyor 1 sene oldu şuan kakası geldimi gözüme bakıyor eskisi gibi değil ilerleme var ama çok yavaş ilerliyoruz kabız oldugu zaman oturmak istemiyor kabizlik icin bide toz ilac kullaniyoruz kabizlikla basimiz dertte cisini ogrenen onuda öğrenir diyorum artık tesellim bu üstüne gitmiyorum üstüne gidince ters tepiyor sabır sabır sabir

Bayağı uzun sürmüş sizin de. Bez mi bağlıyorsunuz yoksa her seferinde külot mu temizliyorsunuz. Kıyafetten temizlemek ölüm gibi çünkü.

Ahahdhsha kıyamam ya.

Kızımda aynı dönemde şuan. Klozetten çok korktuğu dönemde bir süre ben kapak kapalı oturdum sonra o oturdu. Baya tuvalette muhabbet ediyorduk.

Sonrasında izleme süreci, ardından kendi aparat seçti. "Birkaç gün sana bir tuvalet alacağız ki uuuu eşi benzeri yok." diye gezdim. Yani benden ziyade aparata tav oldu. Tek problem aparatsız bir yere gidemiyoruz :KK53:

Ay ne garip bu çocuklar. Kızım da kaka küçük diye sinirlendi geçen gün. Normali yok mu bu bebelerin?

Valla bu nesil garip yemin ediyorum. Benim kardeşim kumandaya bile mıçtı o süreçte ama hiç böyle tuhaf çıkışları olmazdı. Çok şımarttık çok :))

Valla bu nesil garip yemin ediyorum. Benim kardeşim kumandaya bile mıçtı o süreçte ama hiç böyle tuhaf çıkışları olmazdı. Çok şımarttık çok :))
:KK57: kumanda mı? Ciddi bir başarı ya hu.
Valla aman psikolojileri, aman gelecek karakterleri derken çocukları bulamaç etmiyorsak iyi.
Teorik olarak anne-baba eğitimi verdim, çok atıp tuttumsa demek ki pratikte böyle olmuyormuş. Karşımda kaka beğenmeyen çocuğa ne diyeyim ki?
Cümlemize sabırlar şelale...

:KK57: kumanda mı? Ciddi bir başarı ya hu.
Valla aman psikolojileri, aman gelecek karakterleri derken çocukları bulamaç etmiyorsak iyi.
Teorik olarak anne-baba eğitimi verdim, çok atıp tuttumsa demek ki pratikte böyle olmuyormuş. Karşımda kaka beğenmeyen çocuğa ne diyeyim ki?
Cümlemize sabırlar şelale...

Valla bundan beş yıl önce sürekli altına kaka yapan öğrencimin annesine, 4 yaşında hala bez bağlayan bir diğer öğrencimin annesine beylik laflar ediyordum. Onlar da bana haklısınız hocam, ne kadar da haklısınız hocam diyorlardı. Çok haklıyım ben. Oğlum askere gidecek yakında ve bezi yeni çıkardık. Kakasını da altına yapıyor ama haklıyım ben. Diyeceğim o ki, bilmek yetmiyor. Bildiklerini unutturuyor evlat.

Bize gel abla kızımın beş dakikasını alır ona alıştırmak

Kızının akıl sağlığını koruması için bunu yapmamalıyız ahahjsjs. Zira bir buçuk yaşındaki kuzenini görünce çeşitli sadistlik içeren cümleler sarf ediyor benimki. Hatta bana "ona bakma" diyor. Gözüm birinin gözüne değse, gözümü kıskanıyor. Altın büllüklüm benim ahahajsjjs.

Bayağı uzun sürmüş sizin de. Bez mi bağlıyorsunuz yoksa her seferinde külot mu temizliyorsunuz. Kıyafetten temizlemek ölüm gibi çünkü.
Kilodundan temizliyorum hiç tiksinmedim sabır dedim gunduz bez bağlamıyorum bezden rahatsiz olmaya basladi sadece gece yatarken kilotlu bez takiyorum genelde kuru kalkiyor 1 aydır altına yapmıyor gözüme bakıyor bende hadi tuvalete gidelim kaka gitsin bay bay yapak diyorum kabiz olmadığı sürece oturuyor kabız olunca ağlayarak oturuyor birazda korkusu var acıyacak diye ama büyüdükçe cesaretleniyorlar inşallah sizde en kısa zamanda atanırsınız Allah kolaylık versin

Valla bundan beş yıl önce sürekli altına kaka yapan öğrencimin annesine, 4 yaşında hala bez bağlayan bir diğer öğrencimin annesine beylik laflar ediyordum. Onlar da bana haklısınız hocam, ne kadar da haklısınız hocam diyorlardı. Çok haklıyım ben. Oğlum askere gidecek yakında ve bezi yeni çıkardık. Kakasını da altına yapıyor ama haklıyım ben. Diyeceğim o ki, bilmek yetmiyor. Bildiklerini unutturuyor evlat.
Gerçekten öyleymiş. Bildiklerim kızımdan öğrendiklerimle yarışamıyor bile...
Umuyorum çabucak atlatır oğlunuz bu süreci.

Haftada bir gün rutin olarak gidiyor zaten. Onun gözetiminde devam ediyoruz. Yarın tekrar gideceğiz. O daha çok genel geçer bilgilerden ziyade çocuğa göre hareket etmemizi söylüyor.
Yani bilemiyorum tabi. Ancak ilerleme görmediyseniz danismaninizi degistirebilirisniz

Kızım 33 aylikti ciş bir günde olduda o kaka bir haftamizi aldı ilk yaptiginda klozete yapmak istemedi klozetin kenarına bıraktık görmesiyle bir daha yapmak istememesi bir oldu sonrasi kilot oldu benim bünyem kaldiramayinca kakası geldiğinde bez kullanmayı teklif ettim kabul edince yanlış demelerine rağmen bezledim hiç pişman değilim bir haftanın sonunda kakayi kabullenip klozete ikna oldu bir hafta boyunca da gece sulamadik yatak birakmayinca ucuz bez alıp bu gece bezi deyip geceleri bezledim bir ayın sonunda onuda halletmiş olduk yani yapmayin denen herşeyi yaptık ama ikimizde uzulmeden bir ayda tamamen tuvalet işini hallettik böyle davranmasam büyük ihtimal kızımda bende bu süreçte çok yipranacaktik

Anlatım şeklinize bayıldım lazımlığa beraber gidin korkmaması gerektiğini isterse elini tutabileceğinizi bunu herkesin yaptığını yediğimiz besinlerin çıktığını küçük bebekler altına yapar anneleri bezini temizler ama sen büyüdün bunu lazımlığa yapabilirsin senin gibi çocuklar için lazımlık kullanılır istersen daha rahat edersin klozete yapabilirsin hem daha eğlenceli evin ortasına yapılmaz oynanmaz bak evimiz kötü kokuyor kimse evin ortasına yapmaz tuvalete yapar evimiz kötü kokmasın adlı gazeli bıkmadan usanmadan en yanık sesle okumak ben oğluma bir gömlek ile öğrettim abisine çok özenir abisinin gömleğini giymiş dedim sen adam gömleği mi giyeceksin o vakit önce şu bezden kurtul Bi iki günde çözdük abisi ile klozete gitti her Kakaya sevinç naraları kolay gelsin sevgiler

Benim oğlumda çok korkmuştu kakasindan.
Üç ay gibi bir zaman çişini tuvalete, kakasini altına yaptı. 3 yaşına girmeden ikisini de tuvalete yapmaya başlamisti.
Ben alıştırma kilodu kullanıyordum, bezi çıkardıktan sonra evin ortasına sıçsa da bez bağlamadım.
Tuvalete kaka yaptığında kakayi sevdiği şeylere benzeterek ozendirmistim.
Dinazora benzemiş, topa benzemis, buluta benzemis gibi.
2.5 yaşındaki kızımı da o sekilde alistirdim.
Kaka yapar yapmaz bağırıyor 'hadi gel inceleyelim, neye benzemis" diye.
Tavsiye ederim..

Bizimde yigen 1 hafta keçi b.ku misali heryere topak topak biraka biraka sonunda alişmişti 😂😂😂 ozellikle koltuk aralarina girip çiş falan yapiyormuş. 😂 yazik annesi de diyorki bende oglum saklanbaç oynuyor diye seviniyorum 😂o donemler bitmeyecekmis gibi geliyo ama cok sukur bitti sizde oyle dusunun bitecek. Sonrasinda olanlar tabiki hoş degil ona birsey diyemem annesi sizsiniz hakkinizda hayirlisi olsun ❤

İdrakçığım merhaba.
Benim de yeğenim 2 ay oldu bezi bırakalı. Bizim evde bıraktı bezi. Annemin ev müstakil olduğu için bahçeye saldık kendisini :D
İlk zamanlar her kakası geldiğinde hemen bahçeye koşuyordu. Sonrasında bahçeye yapmaması gerektiğini sabırla anlattık.
Bir de bizim ki mesela kaka yaptı ya zorla seni alıp oraya götürüyordu.Yaptım bak diye :D
Sonraları evin kapısı derken , evin içine geldi çok şükür.
Şimdi çişi bazen kaçıyor ama kakasını tuvalete yapıyor. Çok zor bir süreç ama ödül yöntemi bence çok işe yarıyor.

Back