Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Hep böyle anılar duyuyorum. Birden bir şey oluyor ve alışıyor diyorlar. Ne oluyorsa birden aydınlanıyor bebeler. Ben delirmeden olur inşallah tez zamanda. Çıplak dolaşması da bir fikir tabi de iyice sinirim bozuluyor ahshdjd.

İşte 23 aylık olsaydı ben de sinirlenmezdim muhtemelen. Ama eşek kadar adam yapınca geriliyorum :)

İdrak bunu senin görevin gibi düşünme

Onun görevi

Çişini kakasını yapmak da bunu takip etmek doğru yere yapmak da onun sorumluluğu

Bunu çocuğa anlatıp çekilmek gerekiyor

Sorumluluğunu vermek gerekiyor

Oğlum kreşe giderken 36 ay üstü çocuklar çişe yalnız giderdi kakası olan da öğretmene söyler öğretmen bitince gelirim ben sen başla der gönderirdi

Montesorri temelli bir anaokulunda bağımsızlaşma tadında bir sistem vardı

benim oğlan öğretmene bana yardım et denemek işin kakayı evde yapardı ama çişi kendi gider yapar gelirdi

Ay benim yigenim de ilk baslarda tuvalete bacaklarini acip tam oturamadigi icin tuvaletin girisine fayansa yapiyordu. Sonra da kaka ust uste geldigi icin tekrar poposuna degiyordu. O zaman cok korkuyordu. Agliyordu. Ne hissettiriyosa artik Sonra farkli yerlere yapmaya basladi. Mayin tarlasina donuyordu fayanslar her yer kucuk parca parca kakalar
Tuvalet egitimi cok zor ama bence cok zevkli ya Cok ani birikiyor o donemde Allah yardimcin olsun idrak

Baskıcı olmayan tuvalet eğitimi diye bir şey var BOTE
Aslında 18 ay üstü için diyor ama bi onu da araştır istersen.
Ben 8 aydır her uyandığında ve genelde yemekten biraz sonra tuvalete götürüp duruyorum kakasını çişini yaparken eğilip bakıyor bi de onlara :)
Sonra aferin vs demiyorum. uyanınca hadi tuvalete gidiyoruz diyip elinden tutup götürüyorum, çişler kakalar tuvalete diyip bekliyoruz. Anne de çişini buraya yapıyor baba da tuvalete yapıyor diyorum dilime pelesenk oldu artık bu cümleler. Yaparsa evet çişini yaptın güle güle çişler diyip sifona bastırıyorum benim yardımımla. Ama tabi kendisi henüz konuşamadığından ben tuvalate gitmiycem diyemiyor. Tek yaptığı eğer yoksa ya da yapmak istemiyorsa tuvalete oturunca bacaklarıyla kendisini itmesi. O zaman hemen kaldırıp yarım saat 1 saat sonra falan götürüyorum.
Yani benim yöntemler sana pek yaramaz sanırım çünkü senin oğlanın kendi vücudu kendi kararı bacım

evin bütün halılarını 2 ay sermediğimi de ekliyim :) kolaylıklar diliyorum...

Tuvalet iletişiminde Nirvana

Hayirrr hic zevkli degil dusunuyorum yokkk i i asla zevkli degil ... yegenin degil cocugun olsaydi boyle demezdin eminim o pislikleri camasirlari sen temizlynce hic zevkli olmuyo canm ya

Senin yontemle cock cok kolay alisacak diye dusunuyorum tuvalete bikere dha yazmistin bebekliginden beri hep kakayi tuvalete yaptiriyorum diye . Bidaha cocgm olrsa boyle yapmayi dusunuyorm bende ama ilerisini merak ediyorum seni takipteuim bezi kopmle cikarma vakti gelince kolay alisacakmi diye bence alisacak

Biz de kaka sorunu yaşadık biraz
Kabız olmasın, kakasını tutmasın diye inatlaşmayıp kaka yaparken bez bağlıyordum.
Bir gün kakası geldi, bezlerin olduğu yerde bez kalmadığını görünce mecburen tuvalete yaptı.
O arada güle güle kakalar kitabına bakmıştık beraber, ilk başta ilgisini çekse de sonra bakmak istemedi ama biz kitaptaki ki anne kaka gelsin Bebek kakalar onu bekliyor vs vs hikayeyle ilişkilendirmeye çalıştık.
Kendi de yaparken anne kaka geliyor Bebek kaka geliyor , x kaka geliyor filan diye söylüyor.

Hayirrr hic zevkli degil dusunuyorum yokkk i i asla zevkli degil ... yegenin degil cocugun olsaydi boyle demezdin eminim o pislikleri camasirlari sen temizlynce hic zevkli olmuyo canm ya
Cocugum icin henuz vakit var ama ne zaman hazir olursa o zaman baslarim. Zorlamak benim yapimda yok. Anliyorum zordur ama bence eglenceli de Zevk almaya bakacagiz sonucta kacis yolu var mi?

Cocugum icin henuz vakit var ama ne zaman hazir olursa o zaman baslarim. Zorlamak benim yapimda yok. Anliyorum zordur ama bence eglenceli de Zevk almaya bakacagiz sonucta kacis yolu var mi?
bende zorlamadim iste vakti zamani.diye dusunup basliyorjz erde gectw olsa zor oluyor baksana o surec hic zevkli gelmiyor dusununce bana ha sana gelir onu bilemem dedgnde dogru mecbur yasanacak bu rahat olmak mantikli ama yapimda yok malesef iste

Günde 1-1.5 saat arası çıkarıyoruz. 2 gün sorunsuz geçti ama 3. Gün 1 saati geçince huysuzlandı ben anlamadım öyle banyonun kapısında dikiliyoduk çamaşır makinesinin dönmesine bakıyordu baktım çişler aktı gittiii

İlk aylar zordu ya çok kaka yapıyordu şimdi günde 1 o da saati aşağı yukarı hep aynı. Ama çiş işi zor ya onda pek sinyal vermiyor. Valla tavsiye ederim bebeklere uygulanması güzel bi yöntem çünkü bezden kaka temizlemek bana çok zor ve tiksindirici geliyor

Cocuk icin de cok rahatsiz edici biseydir beze kaka yapmak ya ben sen in yontwmi tuttum ins. Bidaha cocuk yaparsak deneyecegm

En çok da şu kısım dikkatimi çekti
Aa ne değişik örümcek :) ya yerim onu.
Benim kızım üç yaşında bezini çıkardım hadi yapalım dedim o günden beri yapıyor kendisi gidiyor banyoya lazımlığa yapıp klozete döküyo yani arada oda yetişemeyip yada tayt inmedigi için olduğu yere yapıyor küçük abdestini ama arada olduğu için tepki vermiyorum. Başka çocuklardan görse belki korkmaz oğlunuz kötü bir şey olmadığını herkesin yaptığını bilmeli
Ha bide korktum çok korktum diyen ağzını yerim ya çok bilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…