- 16 Haziran 2011
- 14.622
- 59.687
Adamla aynı evde yaşıyormuşsunuz; adam kendisine ait anahtarıyla girip, sadece kendisine ait eşyaları almış.evime izinsiz girdiği için şikayet edicem. evet benden habersiz girdi ben işteyken girdi. bu habersiz girmek ve suç.
evde olmadığım zaman üst kilidim kilitlemnmiyor malesef. mesele şu ki ben anahtarımı defalarca istedim bahane üretip getirmedi. gelip eşyalarını alacağını söyleseydi ve aldığı eşyaları da götüreceğini söyleseydi ben üzerine yapışmazdım eşyaların. her türlü suç işledi benim evime girerek.Konudan yasaklama özelliğini kullanabilirsiniz.
Bir kullanıcının konunuza mesaj yazmasını nasıl engellersiniz ?
Merhaba, Yorumlarından rahatsız olduğunuz bir kullanıcının sizin konunuza mesaj yazmasını engellemek istiyorsanız ; Konuyu siz açmış olmalısınız ! A Açmış olduğunuz konuda sağ üstte yer alan Üç Nokta (...) işaretine basın. B Açılan menüde "Yasaklamaları Yönet" sekmesini seçin. C Üye Adı...www.kadinlarkulubu.com
Yalnız siz eşyalarını gel al demişsiniz, adamda da anahtar varmış, çağırdığınızı whatsapp sms vb yılla yazılı olarak belirttiyseniz adam yazışmaları ve anahtarı olduğunu ispat edip şikayetinizi haksız çıkarır, ki yanlış okumadıysam adamın alt kilit anahtarı var üst kilit anahtarı yokmuş, evde olmadığınız zamanlar evi alttan ve üstten kilitlemeniz gerekir, adam dese ki bende tek anahtar vardı, üst kilidi ben geleceğim için açık bıraktı, sizin ihmalinize bağlanır olay.
adamla evi ayıralı 1,5 ay oldu. ve anahtarımı defalarca yazılı olarak istedm. hakkınızı da bilmiyorsanız haberiniz olsun bu yapılan konut ihlali oluyor izinsiz evime girmesi suç. belki başınıza gelir birgün ne bileyim boşanırsınız eski eşiniz evinize filan girer.Adamla aynı evde yaşıyormuşsunuz; adam kendisine ait anahtarıyla girip, sadece kendisine ait eşyaları almış.
Siz buradan bir suç yaratmaya çalışıyorsunuz.
ben terk edilmedim :) ben ayrıldım hanımefendi. evet hak hukuk neden evime izinsiz giren bir adama bişey olmamış gibi davranayım yahu?
tamam seviyorum uğraşmayı evet. haberlerden izleyin işte boş vaktiniz vardır bolcaSiz aksini iddia etseniz de üyelerin bir kısmının söylediği gibi siz ayrıldığınız adamlarla uğraşmayı seviyorsunuz. Ha sizin iddianıza göre onlar ayrılmak istemedi, kapınıza defalarca geldiler, bugün gel deseniz koşarak gelirler falan ama ne yazık ki inandırıcı değil. Derdi adamla uğraşmak olmayan, adamdan kurtulmak isteyen insan ne hali varsa görsün bir daha yüzünü görmeyeyim der, kilidi değiştirir adamı da engeller her yerden. Ama yok siz gidip mahkemelerde karakollarda süründürmelisiniz adamı. Bu arada İspanya'daki protestolar nasıl gidiyor? memleketiniz ya haberiniz vardır diye sorayım dedim
maşallah tüm yasalarınızı biliyorsunuz böyle devam edinAnahtar ile girmis ama değil mi
Kapıda zorlama var mi
Size ait esyalardan kayıp calinti var
İlk soru evet
İkinci ve üçüncü soru hayır ise
Bundan ekmek çıkmaz:)
yasal olarak aile evi olmadığı sürece sözleşme kimin üstüneyse ev onundur. birini bir süreliğine evinize almışsanız siz çıkmasını beyan ettiğiniz an bir şekilde eve girmesi konut dokunulmazlığına aykırıdır, konu sahibi hele ki elinde yazılı olarak mesaj vs. eve gelme, anahtarımı ver dediyse rahatlıkla şikayetçi olabilir. kurduğunuz mantık insani olarak doğru gözükübilir ama yasal olarak bizi şuraya götürür, bir kiracı evden çıkarsa ve anahtarı teslim etmezse daha sonra eşyamı unutmuşum deyip istediği zaman eve gidip alabilir. bu nasıl olmuyorsa öteki de olamaz çünkü yas kapsayıcı olmak durumundadır. şikayey sonrası konuların özelinde değerlendirme yapılabilir tabi.Adamla aynı evde yaşıyormuşsunuz; adam kendisine ait anahtarıyla girip, sadece kendisine ait eşyaları almış.
Siz buradan bir suç yaratmaya çalışıyorsunuz.
ısrarla adamı görmek filan istemedim gel desem koşa koşa geliyor zatenYani adamla aynı eve tasinmissiniz. Adam evi terketmis. Sonra her hafta gel eşyalarını al demissiniz. Adam da sonunda gelmiş aldığı üç parcay şeyi almış anahtarı bırakmış çıkmış. Bunu nasıl şikayet edeceksiniz ne sonuç çıkacak merak ettim. Ben bir kere al derim almadı diyelim kargolarim gider işlerine birakirim en olmadı çöpe atarım hadi ayıp diyelim gider bagislarim bir yere. Annesine gonderiririm ne bileyim. Sürekli gel al diye yaziyorsam adamı görmek istiyorumdur bu konuyu konuşmak istiyorumdur adamdan hayır gelim bi once kalsın onlar demesini istiyorumdur. Çünkü eşyalar orda kaldıkça adamla hala umudumuz olur. Ama Adam sessizce alıp anahtarı alıp çıkıyorsa he derdim bitmiş onun için. Yani hırs yapmışsınız şu an onun incinmesi ile sağa sola kiziyorsunuz yorumlarda lakin şikayet etmek sizi küçük dusurecek. Kilidi değiştirin, ben yokken evime gelmen hoşuma gitmedi haber verseydin ben kargolardim dersiniz olur biter.obur türlü bak yediremedi olacak adamın gözünde de. Birkaç ay sonra bize hak vereceksiniz
Siz bilirsiniz de benim bildiğim anahtarı üzerinde kapıları kilitlenmemiş arabayı çalmak da suçtur ama araç sahibinin de ihmali vardır yasalara göre, sizinki de o hesap kilidi değiştirebilirdiniz ki ben biriyle yaşıyor olsam ve ayrılsak ilk işim kilit değiştirmek olurdu üst kilidi de kilitlerdim, ki hiçbirimizin olmadığı zamanlarda üst kilidi de kilitleyerek çıkıyorum evden zira hırsızı uğursuzu var ne olur ne olmaz, gece bile herkes eve girdikten sonra tüm kilitleri kilitliyorum evdekiler dalga geçiyor merkez bankası kasası kilitlendi diye, tedbir iyidir hele de yalnız yaşayan çocuklu bir kadının ihmali olmamalı.evde olmadığım zaman üst kilidim kilitlemnmiyor malesef. mesele şu ki ben anahtarımı defalarca istedim bahane üretip getirmedi. gelip eşyalarını alacağını söyleseydi ve aldığı eşyaları da götüreceğini söyleseydi ben üzerine yapışmazdım eşyaların. her türlü suç işledi benim evime girerek.
Valla ben bosandigimda evden ayrilmisti. Anahtarla iceri girmiş o zamlar eski eşim mutfakta tabaklar yerde kırıktı. Sinir krizi geçirmiş sanırım bilmiyorum komşular bile duymuş. O zaman savcılığa gidip şikayet etmek istedim savcı dinlemedi bile eşyalarını almış çıkmış diye. Kırılan üç beş tabak var nolcak dedi. Ev benim üstumeydi. Beraber yaşadık o evde eşyasını almış kilidi değiştirin madem öyle dendi. Onu bırakın teyzeme üst komşusu kapıyı kırıp girdi saydı sovdu ona bile ceza cikmadiyasal olarak aile evi olmadığı sürece sözleşme kimin üstüneyse ev onundur. birini bir süreliğine evinize almışsanız siz çıkmasını beyan ettiğiniz an bir şekilde eve girmesi konut dokunulmazlığına aykırıdır, konu sahibi hele ki elinde yazılı olarak mesaj vs. eve gelme, anahtarımı ver dediyse rahatlıkla şikayetçi olabilir. kurduğunuz mantık insani olarak doğru gözükübilir ama yasal olarak bizi şuraya götürür, bir kiracı evden çıkarsa ve anahtarı teslim etmezse daha sonra eşyamı unutmuşum deyip istediği zaman eve gidip alabilir. bu nasıl olmuyorsa öteki de olamaz çünkü yas kapsayıcı olmak durumundadır. şikayey sonrası konuların özelinde değerlendirme yapılabilir tabi.
üst kısım evdeyken kitleniyor ama dışarıdan kitlenmiyor. kilidi değiştirmemekle hata ettiğimin farkındayım bende. bugün değiştiricem. ne hali varsa görsün kurtulduğuma şükredeyimSiz bilirsiniz de benim bildiğim anahtarı üzerinde kapıları kilitlenmemiş arabayı çalmak da suçtur ama araç sahibinin de ihmali vardır yasalara göre, sizinki de o hesap kilidi değiştirebilirdiniz ki ben biriyle yaşıyor olsam ve ayrılsak ilk işim kilit değiştirmek olurdu üst kilidi de kilitlerdim, ki hiçbirimizin olmadığı zamanlarda üst kilidi de kilitleyerek çıkıyorum evden zira hırsızı uğursuzu var ne olur ne olmaz, gece bile herkes eve girdikten sonra tüm kilitleri kilitliyorum evdekiler dalga geçiyor merkez bankası kasası kilitlendi diye, tedbir iyidir hele de yalnız yaşayan çocuklu bir kadının ihmali olmamalı.
o da doğru ülkede adalet yok ki beni kaale mı alıcaklarValla ben bosandigimda evden ayrilmisti. Anahtarla iceri girmiş o zamlar eski eşim mutfakta tabaklar yerde kırıktı. Sinir krizi geçirmiş sanırım bilmiyorum komşular bile duymuş. O zaman savcılığa gidip şikayet etmek istedim savcı dinlemedi bile eşyalarını almış çıkmış diye. Kırılan üç beş tabak var nolcak dedi. Ev benim üstumeydi. Beraber yaşadık o evde eşyasını almış kilidi değiştirin madem öyle dendi. Onu bırakın teyzeme üst komşusu kapıyı kırıp girdi saydı sovdu ona bile ceza cikmadi
bugün değiştiricem kilidi. karısıyla barışmış olabilir doğru Allah mesut etsin ne diyimÖncelikle tebrik ederim cok mantikli hareketler etmissiniz. Evet yaptigi yanlis ama cokda takilmamak gerekiyor kimisi boyle iste ben aldim kafasiyla terbiyesizlik yaptigini dusunmyor. Ince ruh ince dusunce yok maalesef . Kisacasi cok tutarsz bi adammis blkide karisinda döndü o arada yazamadi cocuk bahane gbi geldi bana kurtuldugunuza sukur edin. Anahtarlarida mutlaka degistirin yaptirmis olabilir yedegini
adamla evi ayıralı 1,5 ay oldu. ve anahtarımı defalarca yazılı olarak istedm. hakkınızı da bilmiyorsanız haberiniz olsun bu yapılan konut ihlali oluyor izinsiz evime girmesi suç. belki başınıza gelir birgün ne bileyim boşanırsınız eski eşiniz evinize filan girer.
kız kardeşini defalarca mı aradım? o nereden çıktı ya nerde yazdım? birkere konuştuk başına birşey geldi sandım siz aynı evde yaşadığınız adam eve gelmeyince öylece susuyor musunuz allah aşkınaEvi ayırmamışsınız ki. Adamı ayrı, adamın kız kardeşini ayrı ayrı defalarca aramışsınız. Anneniz adama "sen neredesin, eve neden gitmiyorsun vb" demiş.
Adam "olmuyor, kızım istemiyor vb" demiş; ayrılmışsınız. Adama "gel, eşyalarını al vb" mesajı da atmışsınız. Adam da müsait olduğu anda gelip eşyalarını almış. Kapıyı çilingirle usülsüz bir şekilde açtırmamış. Anahtarıyla açmış.
Kızınız bu olaylardan etkilenmiyor mu ?
ben şahsen kaza filan yaptı sandım o yüzden üsteledim. sonra zaten ilk gün 1 msj çektim, cevap vermeyince aradım kendisini. daha sonra kız kardeşine 1 msj yazıp sordum, o da arayıp durumu anlattı kızı ağlayıp krize girmiş o sırada kendisi de krize girmiş kızı öyle yaptığı için de kafasını yastıktan kaldırmadığını söylemişti üzüntüden. ondan sonra zaten bir daha ne aradım ne sordum annemi arayana kadar.Evi ayırmamışsınız ki. Adamı ayrı, adamın kız kardeşini ayrı ayrı defalarca aramışsınız. Anneniz adama "sen neredesin, eve neden gitmiyorsun vb" demiş.
Adam "olmuyor, kızım istemiyor vb" demiş; ayrılmışsınız. Adama "gel, eşyalarını al vb" mesajı da atmışsınız. Adam da müsait olduğu anda gelip eşyalarını almış. Kapıyı çilingirle usülsüz bir şekilde açtırmamış. Anahtarıyla açmış.
Kızınız bu olaylardan etkilenmiyor mu ?
savcının mok yemes afedersiniz, dişli bir avukatınız olsaydı çok farklı olurdu.2. örneğe youm daha yapmıyorum hukuk ve hukuğun uygulanaşı maalesef bambaşka iki konu. en yüksek mahkrme Anayasa mahkrmesi maşum vr yasal olarak kararı nihai sonuöyur ama ülkede yargının işleyişinin yasal olmadığını gördük. konu sahibi de yasal olarak şikayetçi olma hakkına sahip ama yasa uygulayocılar ne kadar uygular o başka bir konu.Valla ben bosandigimda evden ayrilmisti. Anahtarla iceri girmiş o zamlar eski eşim mutfakta tabaklar yerde kırıktı. Sinir krizi geçirmiş sanırım bilmiyorum komşular bile duymuş. O zaman savcılığa gidip şikayet etmek istedim savcı dinlemedi bile eşyalarını almış çıkmış diye. Kırılan üç beş tabak var nolcak dedi. Ev benim üstumeydi. Beraber yaşadık o evde eşyasını almış kilidi değiştirin madem öyle dendi. Onu bırakın teyzeme üst komşusu kapıyı kırıp girdi saydı sovdu ona bile ceza cikmadi