Güzel Olan Herşeyin Patisi vardır :) Hayvanseverlerin Geyik Topiği!

Patili Evladınız Var Mı?

• Ankete Katılan
    628
Benim Ares bütün koltuk altındaki elyaflarımı, süpürgeliklerin bazılarını ve bir tane ikea halımı evet kocaman halıyı yedi. Yarasın tosunuma napayım

Napalım kediyi seven tırnaklarına katlanır der susup otururuz. Kayınvalidem demişti, tüllerine tırmanır, koltuklarını parçalar, evde tüyler dolanır alma onları eve diye.. ahh iyiki dinlememişim şimdi onuda kandırdım kedisi var, kendi oğlunu bıraktı onu sever oğlumm diye, çok akıllıyım yine

Keşşke benim de olsa
Bir köpeğimiz olsun istiyoruz ama şu an için malesef sorumluluğunu alacak durumda değiliz. Günün uzun saatleri evde yalnız kalması gerekeceğinden ve evimiz minnak olduğundan erteledik :) Çocuk yapma kararı alınca geniş,aynı zamanda bahçesi olan bir eve çıkmayı planlıyoruz. Bebeğimizle beraber büyüyecek bir dost sahipleneceğiz o zaman inşallah

Konuya geç kalmisim ama biraz yorumları okudum oradan girerek ben de araya kaynayayim.

Benim simsiyah cok guzel bir kedim var. 3 yaşında kendisi ve kısır ama kısır maması kullanmıyorum. N&D tahılsız serisini kullanıyoruz tavuklular ve diger kanatli iceriklerini kullanmiyoruz.

Bittikce 1,5 kilo veya 5 kilo aliyoruz. Şu siralar 1,5 kilo aliyoriz daha cok. Aslinda 10 kilo almak daha ucuza geliyor ama onu biterene kadar devamli ayni seyi yemekten cok sıkıldığını dusunuyorum. N&D tahilsiz geyikli, balikli, kuzulu cesitlerini asiri severek yiyor.

Yaş mama olarak scheir kullaniyorum cunku baktigim petshop mamalari (proplan, pro. gourmet, royalcanin, hills) gibi markalarin yaş mamalarinda düzgun et icerigi hep %4 lerde dolasiyor çöp yani.
Bir de gimcatin yaş mama ve multivitamin, cubuklarini aliyorum.

Başka dogru durust icerikli yaş mama tavsiyesi varsa alirim.

Hoşgeldinnn
yaş mamayı çok sık almıyorum ben içeriğinde şeker bulundurabildiği için zaten benimkiler suyunu yalar et tavuk balık farketmez bırakırlar tabakta

n&d tahılsız balıklı aldım 10 kilo , ama kısırlaştırılmış almam gerekiyor bi türlü içime sinmediği için alamadım. Özellikle kısırlaştırılmış erkek kedilerin böbreklerinde taş oluşumu artıyormuş mamadan kaynaklı. Almam lazım bian önce değiştirmem lazım ama tavuk var hep n&d'de

çok istiyoruz bizde köpeğimiz olsunn 2 kedimizle oynasıın ama işte kedilerden önce köpek olsaydı belki kolay olurdu şimdi imkansız gibi

innnnşallah hayallerinize kavuşursunuz, barınaktan yavruş bir köpek alırsınız şimdiden kupanız hazır

Benim kedim dişi ama evet erkek kedilerin kisir mama kullanmasi tavsiye ediliyor hep. Malesef N&D nin kisir ve kitten mama cesitleri cok yetersiz gercekten ssdece tavuk secenegi var.

:)) bazı fotoğraflarda köpeklerin göbeğinde yatan kedicikler görüyorum çok tatlılar yaa :)) Umarım bir şekilde mümkün olur..

İnşallah :) çokk teşekkür ederim. Bi tane sokak köpeciği ne sandı neden yaptı bilmiyorum ama beni popoma yakın bi yerden üst bacağımdan kapmıştı :) onun öncesinde yakaladığım yerde severdim hepsini şimdi biraz tırsıyorum bu korkumu da yenebilirim diye düşünüyorum aldığımızda :)

Hahahaahahaha benimki de her gelişinde poposu tüye bulanmış şekilde gidiyordu eve ikea rulo aldım gitmeden poposuna sürtüyorum alıyor tüyleri bir de bana diyor sen bunları çok şımartmışssın

Matisse dene öneririm. 275 TL on kilosu şu an, ND de 345 TL yani çok aman aman ucuz bir mama değil. Balıklısını alıyorum ben çünkü Jack’in tavuklu yememesi gerekiyor, Ares de zaten maşallah kürk gibi tüyü çok bu yüzden iki senedir mamamızı değişmedik. Veteriner değişmenize gerek yok öyle bir düşünceye girmeyin demişti bilmiyorum ne derece doğru. Bu sabah eşime ulan 275 i veren 345 de verir gel ND alalım dedim ama benimkiler yemeyebilir mamanın elimde patlaması da var

ben sokaktakilerine bakıyorum :)
iş yerimde sokağa atılmış,psikolojisi bozulmuş bizim sevgimizle hayata dönen CİNGÖZ üm var sabah 9 karşılar beni..kapının önüne yer yaptım girip uyusun diye ama girmiyor..kışın girecek inşallah:)
evimin önündede annesini babasını tandığım BICIRIĞIM ( onunla beraber 5/6 tane daha kediciğim var ) ezan sesi ile camın altına gelirler yemeğini yer gider..akşam 8 sokakta beklemeye başlar :)
kediler ile çok ortak özelliklerimin olduğunu düşünüyorum :)

Kara kızımın adı Gece. Mayıs 2016 doğumlu, annesi ve kardeşileri ölmüş, Şubat 2017’de yanıma gelene kadar babasıyla yaşamış. Özellikle ben yemek yerken, bişiler hazırlarken ya da poşet hışırtısı yaptığımda böyle beni izlemeyi çok sever. Aşırı obur asla mama ayırmaz. Daha çok sevdiği mamalar yiyecekler elbette var ama özellikle zeytin, biber ve domates yer. Ben yemek yerken yere bişi düşerse anında siler süpürür. Eskişehir’de birlikte yaşıyoruz, yazları ve tatillerde yanımda Antalya’ya götürüyorum. Babam dükkanında yavru bir Ankara kedisi bulmuş ona da beyaz olduğu için Gündüz adını verdik. İlk başta çok kavga ettiler ama 3. gün oyun oynamaya başladılar birlikte :) Ayırmak zorunda kaldık maalesef okulum olduğu için, birbirlerini arayacakları kesin.

ooff ki ne off.. evlenmeden önce binamızın bahcesinde bir saandalye vardı. hep kediler yaatrdı üzerinde farklı farklı. birgün yine çıktım evden siyah bir kedi uyuyo, dedim uyandırmayım geri dönünce mama veririm. hala yatıyodu 5 saat falan geçmesine ragmen uyanmamış dedim, yanına gittimki kaçacak hali bile yok. boynunu gördüm sonra... yaralı hatta yara iltihapla dolmuş. öyle bir kokuyoduki o halini görüp dayanmadım ağlayarak hemen evden bişeyler buldum çarşaf kutu falan indim kutuya koydum ama gözünü açamıyo kedicim... kar kış kıyametti bide ocak ayında 2016 yılında.. veterinere gitmek için yürümek zorundaydım, taksi falan aklıma bile gelmedi yürüdüm 25 dakika kucagımda 5 kilo ağırlık ellerim buz tuttu.. neyse veteriner bakımı çok zor serum takılması lazım burda kalmalı ama iyileşmez dedi. aldılar elimden kediyi uyutacaklar.. izin vermedim kavga edecektim neyseki bir kız veteriner vardı bana kaş göz yaptı bırak dedi ben bakacağım ona gizlice .. verdim numarasınıda aldım haberleşelim dedi.. iki gün geçti ve kedi melek oldu. yaşatamadım. köpek ısırmış ve soğukta yiyecek, kalacak bir yer bulamadığı için iyice ilerlemiş tüm direnci düşmüş kedinin... öyle içimde bir sızıdır o güzel gözlü simsiyah kedinin bakışları.. neyse yine çok kötü oldum.....

Basınız sağolsun, iyiki varsınız

Benim kedim dişi ama evet erkek kedilerin kisir mama kullanmasi tavsiye ediliyor hep. Malesef N&D nin kisir ve kitten mama cesitleri cok yetersiz gercekten ssdece tavuk secenegi var.

evet n&d değiştirmek istemiyorum, sanabelle de güzel bir mama onu kullanıyorduk öncesinde, yine bir araştırma yapacağım 5 kilo falan mama var şimdilik.

ya bunu neden yapıyo bu köpecikler ki. benimde eski iş arkadaşmın oğlunun tam bahsettiğiniz bacagının arkasından ısırmıştı. muhtemelen sevdiğim oynadığım köpeklerden biriydi ve bende köpeklerden korkmazdım o olaydan sonra korku başladı.

Hahahaahahaha benimki de her gelişinde poposu tüye bulanmış şekilde gidiyordu eve ikea rulo aldım gitmeden poposuna sürtüyorum alıyor tüyleri bir de bana diyor sen bunları çok şımartmışssın

ev onların zaten, biz de onların yanında kalan bakıcı köleler

küçük pakette al yada ben sana göndereyim dene

En azından son günlerini sevilerek, güvende geçirmiş yavrucağız, bu bir teselli olsun size, öyle düşünün. İnanın çok üzüldüm ama maalesef hepsini kurtaramıyoruz.

Mamalarin test boylari var kucuk bazi petshoplarda. Ben N&Dnin geyiklisi yeni ciktiginda instadaki petshoplara mesaj yazarak numune olup olmadigini sordum ve bulup almistim. Oyle denettim ve hemde kaka durumunu gozleledim, sevince kullanmaya basladim.

Benim de konuşkan bir kuşum var bide kedim kuşumdan kedim korkuyor yaklaşıyor kafese meraklı meraklı kuşum onun bıyıklarını çekince kaçıyor) düşünüyorsanız kedi yavruyken alin alışıyorlar birbirlerine

Bu arada Migros ve Çağdaş markette kedi & köpek mamaları indirime girmiş hanımlar ben stok yaptım eve, 3.8 kg whiskas 17.90’dı onu babam aldı. Ben işimi elime alana kadar Friskies alıyorum kızıma, atanırsam ProPlan’e geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

:) Hiç anlamadım,kış ve soğuktu bir kaç arkadaşı da vardı yanında ama diğerleri gelmedi. Bir tek o hiç bir tehdit yaratmadığım ve korkutmadığım halde hart diye kaptı :) elimle itemedim bile ayy diye bağırınca bir amca bana doğru bağırarak koştu,o da kaçtı. Ona zarar vermek isteyen birine benzetmiş olabilir. Hiç kızamadım çünkü bizimki gibi bir iradeye sahip değiller ama yine de daha tedbirliyim.

Evde 1 kedim,2 muhabbet kuşum,1 de yaralı güvercinim var.

Kedimi geçen sene mayıs ayında atm önünde buldum 2 aylıktı. Veterinere götürdüm iç dış parazit vs yapıldı. Veteriner bunun annesi vardır çok temiz tüyleri dedi tekar bulduğum yere götürdüm yoktu annesi,O şekilde orada bırakamazdım yola çıkıp ezilebilirdi hiç düşünmeden eve getirdim bi şekilde çözüm bulurum dedim ertesi gün yine bulduğum yere gittim annesi varsa ayırmak istemem dedim ama yoktu annesi. Sahiplendirmek istedim olmadı hem birine versem aklımda kalacak vicdan yapacaktım 1 seneden fazla oldu evimde iyi ki de bulup almışım evimin neşesi bal çocuk. Bi yere gitsem özlüyorum çocuğum oldu benim :) adı Zeze

Yaralı güvercini 2 sene önce eşim sokakta buldu uçamıyor yürüyemiyor onuda veterinere götürdük elinizle beslemezseniz ölür dedi o günden beri elimizle besliyoruz.

Ve sokakta beslediğim 20 ye yakın kedi köpek var.

Bir tanede köpek buldum yavruydu büyüttüm çalıştığım şirketin bahçesinde 1 yaşını geçmişti ocak ayında kayboldu heryeri aradım ilan yapıştırdım bulamadım Zeytin di adı çok özlüyorum onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…