- 2 Ağustos 2018
- 2.912
- 5.386
-
- Konu Sahibi Simons Cat
Benim Ares bütün koltuk altındaki elyaflarımı, süpürgeliklerin bazılarını ve bir tane ikea halımı evet kocaman halıyı yedi. Yarasın tosunuma napayım
Konuya geç kalmisim ama biraz yorumları okudum oradan girerek ben de araya kaynayayim.
Benim simsiyah cok guzel bir kedim var.3 yaşında kendisi ve kısır ama kısır maması kullanmıyorum. N&D tahılsız serisini kullanıyoruz tavuklular ve diger kanatli iceriklerini kullanmiyoruz.
Bittikce 1,5 kilo veya 5 kilo aliyoruz. Şu siralar 1,5 kilo aliyoriz daha cok. Aslinda 10 kilo almak daha ucuza geliyor ama onu biterene kadar devamli ayni seyi yemekten cok sıkıldığını dusunuyorum. N&D tahilsiz geyikli, balikli, kuzulu cesitlerini asiri severek yiyor.
Yaş mama olarak scheir kullaniyorum cunku baktigim petshop mamalari (proplan, pro. gourmet, royalcanin, hills) gibi markalarin yaş mamalarinda düzgen et icerigi hep %4 lerde dolasiyor çöp yani.
Bir de gimcatin yaş mama ve multivitamin, cubuklarini aliyorum.
Başka dogru durust icerikli yaş mama tavsiyesi varsa alirim.
Keşşke benim de olsa
Bir köpeğimiz olsun istiyoruz ama şu an için malesef sorumluluğunu alacak durumda değiliz. Günün uzun saatleri evde yalnız kalması gerekeceğinden ve evimiz minnak olduğundan erteledik :) Çocuk yapma kararı alınca geniş,aynı zamanda bahçesi olan bir eve çıkmayı planlıyoruz. Bebeğimizle beraber büyüyecek bir dost sahipleneceğiz o zaman inşallah
Hoşgeldinnn
yaş mamayı çok sık almıyorum ben içeriğinde şeker bulundurabildiği için zaten benimkiler suyunu yalar et tavuk balık farketmez bırakırlar tabakta
n&d tahılsız balıklı aldım 10 kilo , ama kısırlaştırılmış almam gerekiyor bi türlü içime sinmediği için alamadım. Özellikle kısırlaştırılmış erkek kedilerin böbreklerinde taş oluşumu artıyormuş mamadan kaynaklı. Almam lazım bian önce değiştirmem lazım ama tavuk var hep n&d'de
çok istiyoruz bizde köpeğimiz olsunn 2 kedimizle oynasıın ama işte kedilerden önce köpek olsaydı belki kolay olurdu şimdi imkansız gibi
innnnşallah hayallerinize kavuşursunuz, barınaktan yavruş bir köpek alırsınız şimdiden kupanız hazır
Napalım kediyi seven tırnaklarına katlanır der susup otururuz. Kayınvalidem demişti, tüllerine tırmanır, koltuklarını parçalar, evde tüyler dolanır alma onları eve diye.. ahh iyiki dinlememişimşimdi onuda kandırdım kedisi var, kendi oğlunu bıraktı onu sever oğlumm diye, çok akıllıyım yine
Hoşgeldinnn
yaş mamayı çok sık almıyorum ben içeriğinde şeker bulundurabildiği için zaten benimkiler suyunu yalar et tavuk balık farketmez bırakırlar tabakta
n&d tahılsız balıklı aldım 10 kilo , ama kısırlaştırılmış almam gerekiyor bi türlü içime sinmediği için alamadım. Özellikle kısırlaştırılmış erkek kedilerin böbreklerinde taş oluşumu artıyormuş mamadan kaynaklı. Almam lazım bian önce değiştirmem lazım ama tavuk var hep n&d'de
Eki Görüntüle 2190647 Kedim Mırıl Melek oldu .. 1.bucuk 2.aylık bir dişiydi...çok kötü bi halde buldum görünce şoka girdim iki büklüm kasılmış haldeydi felçli sandım .. çocuklar haftalardır bu durumda bağırdığını söyledi . Besleme yapmıştım yanımda makarna vardı kokusunu alınca elime yapıştı doya doya suyunu içti ve başını koluma yasladı öylece .. iki gün geçici yuvadaydı yemeden içmeden öyle duruyor muş veterinere götürdüm ..Günlerce aç susuz kaldığı için Travmatik Kör olduğunu öğrendim doğuştan da omurgasında anormalite vardı .. Kalsiyumla beslersem gelişmesinde düzeleceğini söylediler .. Eğer kediyi istemiyorsam Barınağa göndereceğini belirttiler .. Barınaklar toplama kampı Ya Uyuturlar ya acı içinde bi kenara atarlar .. Ben alırım dedim emin misin bakımı sorumluluk ister dedi .. yinede almak istiyorum dedim .. kör olduğu için önüne koymak gerekiyordu yemeğini o yüzden geçici yuvada yememiş .. ezme mamayı iştahla 3 gün boyunca yedi sonraki günler yemedi bende tavuk suyunda makarna balık ciğer vs yaptım .. Akladım pakladım evin içinde serbest bıraktım ..Kolumda yatmalar bana sürtmeler azıcık sevince Mırıl Mırıl ses vermeler ... zaten ismi de ordan geliyor biraz sevince mırıldaması o kadar sevgiye aç bir yavruydu ki .. iyiydi umutluydum düzeliyor dedim bi gece içerden miyavlama sesi geldi odanın her yerine baktım yok.. halının ucuna kenetlenmiş kriz geçiriyor denge sağlayamıyor .. kaldırıyorum düşüyor adım dahi atamıyor .. ertesi gün veterinere götürene kadar hep uyudu .. tüm kan depoları boşalmış bi kaç gün klinikte kalsın dediler acı haberde dün geldi ...Burası dünya burası bu kadar işte
Benim kedim dişi ama evet erkek kedilerin kisir mama kullanmasi tavsiye ediliyor hep. Malesef N&D nin kisir ve kitten mama cesitleri cok yetersiz gercekten ssdece tavuk secenegi var.
:)) bazı fotoğraflarda köpeklerin göbeğinde yatan kedicikler görüyorum çok tatlılar yaa :)) Umarım bir şekilde mümkün olur..
İnşallah :) çokk teşekkür ederim. Bi tane sokak köpeciği ne sandı neden yaptı bilmiyorum ama beni popoma yakın bi yerden üst bacağımdan kapmıştı :) onun öncesinde yakaladığım yerde severdim hepsini şimdi biraz tırsıyorum bu korkumu da yenebilirim diye düşünüyorum aldığımızda :)
Hahahaahahaha benimki de her gelişinde poposu tüye bulanmış şekilde gidiyordu eveikea rulo aldım gitmeden poposuna sürtüyorum alıyor tüyleri bir de bana diyor sen bunları çok şımartmışssın
Matisse dene öneririm. 275 TL on kilosu şu an, ND de 345 TL yani çok aman aman ucuz bir mama değil. Balıklısını alıyorum ben çünkü Jack’in tavuklu yememesi gerekiyor, Ares de zaten maşallah kürk gibi tüyü çok bu yüzden iki senedir mamamızı değişmedik. Veteriner değişmenize gerek yok öyle bir düşünceye girmeyin demişti bilmiyorum ne derece doğru. Bu sabah eşime ulan 275 i veren 345 de verir gel ND alalım dedim ama benimkiler yemeyebilir mamanın elimde patlaması da var
En azından son günlerini sevilerek, güvende geçirmiş yavrucağız, bu bir teselli olsun size, öyle düşünün. İnanın çok üzüldüm ama maalesef hepsini kurtaramıyoruz.Eki Görüntüle 2190647 Kedim Mırıl Melek oldu .. 1.bucuk 2.aylık bir dişiydi...çok kötü bi halde buldum görünce şoka girdim iki büklüm kasılmış haldeydi felçli sandım .. çocuklar haftalardır bu durumda bağırdığını söyledi . Besleme yapmıştım yanımda makarna vardı kokusunu alınca elime yapıştı doya doya suyunu içti ve başını koluma yasladı öylece .. iki gün geçici yuvadaydı yemeden içmeden öyle duruyor muş veterinere götürdüm ..Günlerce aç susuz kaldığı için Travmatik Kör olduğunu öğrendim doğuştan da omurgasında anormalite vardı .. Kalsiyumla beslersem gelişmesinde düzeleceğini söylediler .. Eğer kediyi istemiyorsam Barınağa göndereceğini belirttiler .. Barınaklar toplama kampı Ya Uyuturlar ya acı içinde bi kenara atarlar .. Ben alırım dedim emin misin bakımı sorumluluk ister dedi .. yinede almak istiyorum dedim .. kör olduğu için önüne koymak gerekiyordu yemeğini o yüzden geçici yuvada yememiş .. ezme mamayı iştahla 3 gün boyunca yedi sonraki günler yemedi bende tavuk suyunda makarna balık ciğer vs yaptım .. Akladım pakladım evin içinde serbest bıraktım ..Kolumda yatmalar bana sürtmeler azıcık sevince Mırıl Mırıl ses vermeler ... zaten ismi de ordan geliyor biraz sevince mırıldaması o kadar sevgiye aç bir yavruydu ki .. iyiydi umutluydum düzeliyor dedim bi gece içerden miyavlama sesi geldi odanın her yerine baktım yok.. halının ucuna kenetlenmiş kriz geçiriyor denge sağlayamıyor .. kaldırıyorum düşüyor adım dahi atamıyor .. ertesi gün veterinere götürene kadar hep uyudu .. tüm kan depoları boşalmış bi kaç gün klinikte kalsın dediler acı haberde dün geldi ...Burası dünya burası bu kadar işte
Matisse dene öneririm. 275 TL on kilosu şu an, ND de 345 TL yani çok aman aman ucuz bir mama değil. Balıklısını alıyorum ben çünkü Jack’in tavuklu yememesi gerekiyor, Ares de zaten maşallah kürk gibi tüyü çok bu yüzden iki senedir mamamızı değişmedik. Veteriner değişmenize gerek yok öyle bir düşünceye girmeyin demişti bilmiyorum ne derece doğru. Bu sabah eşime ulan 275 i veren 345 de verir gel ND alalım dedim ama benimkiler yemeyebilir mamanın elimde patlaması da var
Benim de konuşkan bir kuşum var bide kedim kuşumdan kedim korkuyor yaklaşıyor kafese meraklı meraklı kuşum onun bıyıklarını çekince kaçıyorEvimde bana aşk sözleri söyleyen (şapşal, eşek falan da diyor ama olsun), devamlı ağzımdaki lokmayı kapmaya çalışan sevimli bir kuşum var. Kedi de sahiplenmek istiyorum ama kuşuma zarar verir diye korkuyorum
ya bunu neden yapıyo bu köpecikler ki. benimde eski iş arkadaşmın oğlunun tam bahsettiğiniz bacagının arkasından ısırmıştı. muhtemelen sevdiğim oynadığım köpeklerden biriydi ve bende köpeklerden korkmazdım o olaydan sonra korku başladı.