Güzel Olan Herşeyin Patisi vardır :) Hayvanseverlerin Geyik Topiği!

Patili Evladınız Var Mı?

• Ankete Katılan
    628
Aşkımla sokakta önümüze fırlamasıyla tanıştık, o zamanlar 2,5-3 aylıktı, bir yüzü vardı ki şebek mi şebek, çirkin mikrop:)) Eve getirdiğimizde haliyle çok ürkekti, alışması birkaç günü buldu, kilosu fena değildi ama yavrumun bağırsaklarında parazit varmış, iç parazit ilaçları sonrası çok şükür düzelmişti ama ilk bir hafta 10 gün kadar parazitlerden ölecek diye çok korkmuştuk.

Kasım ayında 4 yaşına girecek, ilginç özellikleri :))))) valla bizim şımarık kendini köpek olarak görmüyor, kuçu kuçu hoşt gibi sözleri asla üzerine alınmaz hani nerede köpekler deyince etrafa bakar gerçi biz de köpek denince bir garip oluyoruz çünkü o bizim kızımız, herşeyi ağlayarak yaptırır, kendince geliştirdiği bir dili var, tek bir kelime çıkıyor ağzından ıııııııhhhhhhh bu lafı hafif ağlamaklı bir tavırla söylüyor tabii, bu ıhhhhhhhh anne kemiğim sehpanın altına kaçtı, baba üşüdüm, karnım acıktı, oynamak istiyorum, kucağınıza alın gibi çeşitli manalara geliyor, tek kelime çok istek
He bir de hanımefendi yemeklerini mutlaka günlük ve taze, mümkünse hafif tereyağlanmış, ağzına layık minik minik doğranmış olarak yer, kuru mamayla arası yok ama önüne dana devir hayır demez, öyle etçil bir hanımefendi, yatakta çapraz yatıp bir karış boyuyla bizi tekmeleyerek kendine yer açmak hobileri arasındadır, inatçıdır, yemek veya yürümek istemezse asla yaptıramazsın, yürümezse yere çöker kaldırabilene aşk olsun, kucakta etrafı seyrederek gezmeye bayılır, komutlardan asla hoşlanmaz, yap dediğin anda yapmaz, kendi ne zaman isterse o zaman yapar, asi ruhludur, kızın fıtratında yönetilmek değil yönetmek var

Evdeki kızım dışında 4 yıldır dışarıda baktığımız bir erkek kedimiz var, kış mevsiminde sığınmıştı bize, geldiğinde 6 aylık civarıydı, şimdi 4,5 yaşında iri bir delikanlı oldu, o evde kapalı kalmaktan hoşlanmıyor, özgür olacak, sevilmekten haz etmiyor, biraz seveyim desen boksör gibi çakar patisiyle, sadece yemek ve su ihtiyacında gelir miyavlar karnını doyurup gider, onu görüp gelen birkaç kedicik daha var, yerler içerler giderler hepsinin keyfi yerinde :)

Bizim hamsterlarimiz vardi 2 iken 11 oldular ve durmuyolardi. Bizde onlari geri verdik. Gerci esim bi anda hadi geri verelim ve kedi alalim dedi. Hemen sahiplendirmelere girdik. 1saat uzaklikta ilcede karamığımızı ahiplendiren bi kadin vardi. 5 kedisi varmis ve karamik hastaymis. Hem digerlerine bulasmasindan korkuyomus hemde bakim acisimdan 1 hasta kediye aha bakmak istedigi icin karamigi vericekmis. Bizde aldik oglumuzu. Bide kadinin bahcesinde yavrular vardi. Bi tanesini aldik sokaktan kurtulsun yuvasi olsun dedik.
2 kardesi simdi masallahlari var kocaman oldular. Karamik ilk geldiginde hep cam kenarindaydi sahibinden ayrildigi icin uzgundu ama oyle bi alisti ki bize. Iyilesti bizimle hastaligi. Bana asik oldu ben evde yokken benim kiyafetlerimin ustunde uyuyomus paşam.. Tirmikta (sokaktan aldigimiz) esime aşık sayilir. O biraz uckagitci :) kapilari falan acabiliyo. Hatta balkon kapisini açıp karamigin kacmasina destek oluyo :) kendisi balkondan atlayamiyo karamığımız atliyo..

Karamikla ben konusuyoruz. Oglummm diyorum cevap alabiliyorum tirmik bakmiyo bile :))

Bide hamileyim ve sanirim karamik farkinda gobegime sürünüyo benim aşkım

Tuylu olan yakin olan Karamık arkadakide tırmık

Son düzenleme:

çok güzel bir anlatımla, anı yaşadım resmen. O" ııııhhh" benim kedim de de var. Çok güzel onlarla yaşamak değil mii ? Köpeğim olsun çok istiyorummm.Peki kızınız küçük bir köpek mi ?

Veee sokaktan aldığınız için kupayı teslim etmekle görevliyim

Ayy nedense duygulandım, hasta diye almamazlık etmediğiniz için gönülden teşekkür ederim
Bende oğlumm dediğimde hemen anlatmaya söylenmeye başlayan geveze bir oğlum var, iki kedimde erkek ama birisi geveze diğerinin işine gelirse çıkar sesi

Ahh o kapı açmaları çoook tehlikeli off okadarda akıllı olunmazki amaa maşallah zekaküpünee

Evet ve bizimle iyilesip baglanmasi beni cok etkiledi asla kopamam ondan. Sümüklü kediydi ilk zamanlar :)) Bizimkilerde 2 erkek. Resimlerinide ekledimm

Selammmmmm, konunuz hayırlı olsunnnn gardaşlarımmm Beni biliyorsun konu sahibi ama yinede anlatacağım 2 kedim var. Büyük olan kızım 6 yaşında. Küçük olan oğlum 5 yaşında. Kızım obezitenin pençesinde iflah olmaz bir aç, oğlum onun kadar aç olmasa da onun da maşallahı var Ama geçen dediğim gibi kilolarının nedeni benim kıyamayıp yemek vermem değil yemek vermediğimde onların bana kıyması Mama olarak pro plan hindili ya da somonlu kısır kedi maması kullanıyorum. Normalde bu mama sayesinde kilo almamaları lazım ama çok yiyince mamanın özelliğinin bir önemi kalmıyor tabi Kullandığım mamayı herkese öneririm bu arada,dışkılarında sıfır koku. Mamanın kendiside mama kokutmuyor evi. Her gelen evin hiç kokmuyor diyor Tüylerinin de az dökülmesini sağlıyor. 2 ya da 3 günde bir evde süpürge yapıyorum. Kedilerimin ikisi de cins kedi ama ikisini de sokaktan buldum. Kızım 1 aylıktı açtı ve sokakta ağlıyordu. Oğlum yeni doğmuştu çocukların elinden kurtardım ölmek üzereydi. Onları öyle çok seviyorum kiiii... Onlar benim stres yok edicim

Onlarsız bir hayat düşünemiyorum, cinslerinin, türlerinin ne olduğunun önemi yok benim için, kedi olur, köpek olur, kertenkele olur, tavuk olur, hepsini seviyorum, keşke yerim müsait olsa birçok canlıya bakabilme imkanım olsa.

Evet kızım bir pekinez, albümümde var fotoğrafları, biz ırkı hatta türü fark etmeksizin bir bebek istiyorduk kendimize, barınağa giderken bu yaramaz çıktı karşımıza, aslında doğruyu söylemek gerekirse kızımızla karşılaşmadan 1 yıl kadar önce ölen annesiyle beraber çöp konteynerine atılmış, göbek kordonu üzerinde bir kedi yavrusu sahiplenmiştik, onun da fotoğrafları var albümümde, o bebeğim hiç anne sütü almadığından veteriner yaşama şansı çok zayıf demişti, 25 gün yaşatabildik, sonra ellerimizde öldü aylarca gözyaşı döktüm, hala bile anlatırken burnumun direği sızlar, onun acısı üzerine başka bir canlı istemiyorum, başka bir ölümü kaldıramam diyordum ama görünce dayanamıyorum ve kendimi patililere bakarken buluyorum, onlar saf sevgi, saf güzellik, dünya onlarsız yavan geliyor

Yaşından dolayı canım. Hep tek tip mama kullandım. En iyisini aldım. İnsan evladına nasıl bakar öyle baktım. Hep arıtmadan şu doldurdum. Akşam arabayla gezmeye bile çıkarırdım. Bi salıncakta sallamadığım kaldı kuzumu. Şimdi çocuklarımda o sevgiyi bilsinler istiyorum. Büyüsünler hemen alıcam eve. Mükemmel dost hayvanlar. Bazen insanlar hayvan dediğimiz canlılar gibi bile olamıyorlar.

Bu başlığı okurken gözleri dolup duygulanan tek manyak ben değilim inşallah Offf bugünlerde noluyor bana

bende çok fazla tartıştım insanlarla! hayvanlar konusunda tür ayırmıyorum ve onlara saygı göstermeyenede aynı şekilde yaş,cinsiyet farkletmiyo saygı göstermiyorum.

şişko değil balıketli diyelim, aç değiller sadece mama yemekten zevk alıyorlar karşamayız tüy konusunda bu iki aydır dertliyim mamayı bi araştıracağımm

bende çok kötü tecrübeler yaşadım, yaralı kediller-köpekler, ölen kurtaramadığım kediler oldu ama vazgeçilmiyor. Evdekiler içinde aynı şekilde gün gelecek artık ömürleri bitecek elbette, kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum sadece ama yeniden bir kedi sahiplenmem sanırım...

İnsanlardansa, patililer,kanatlılar üzsün beni razıyım. Keşke hepsine yetebilsek ve tüm insanların görüşlerini değiştirebilsek

Bizimde kedimiz var,Paşa ismi :)) İsmi gibi Paşa maşallah
Kızımın Arkadaşı tatile giderken muhabbet kuşunu bize bırakmıştı. Şimdi birde kuşumuz oldu,ismi Fener Fener Paşa ile dalga geçiyor,Paşa mızda şaşkın şaşkın onu takip ediyor Kafesinin yanına gidip uyuyor,bazen Fener le konuşuyor mırıldanıyor Aşk onlar aşk Eşim bile evden içeri girince önce Paşa nerde diyor artık Evlat kadar seviliyorlar
Birkaç fotosunu ekliyim paşanın madem :))

Yalnız değilsin

Az önce aşağı indim baktım sarı bir kuyruk geçti aha dedim benim kız gelmiş. Çantamda felix vardı açtım verdim sonra yemekten dönerken baktım gitmiş zilloş. Öyle güzel bir kedi ki alıp evinin en baş köşesinde sevmelik uyutmalık

Bu kediyi alıp yaşadığm sokağa getirmeyi düşündüm ama alışamaz, ya da başına bir şey gelir bu sefer kendimi affedemem. Sanıyorum en güzeli çok da müdahele etmemek doğal akışa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…