- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 32
-
- Konu Sahibi Simons Cat
ay mukemmeller :)))
Ne kadar tatli bunlar ya
sagolun ablaları dağda bunlar. Bunlar gibi yüzlerce var. besleyen hayvanseverler var ayrıca belediyenin sabahlari kuru mama doktugunu de gördüm. Az da olsa beslenebiliorlar.Ben o kulakları dikmiş bakan yavruyu ham yaparım yerim kuzuuuııu.
çirkinn çirkinn çirkinnnnn :) maşallahhhhhhhhbuda benim meleğim bir masallahınızı alırım
Bizim hamsterlarimiz vardi 2 iken 11 oldular ve durmuyolardi. Bizde onlari geri verdik. Gerci esim bi anda hadi geri verelim ve kedi alalim dedi. Hemen sahiplendirmelere girdik. 1saat uzaklikta ilcede karamığımızı ahiplendiren bi kadin vardi. 5 kedisi varmis ve karamik hastaymis. Hem digerlerine bulasmasindan korkuyomus hemde bakim acisimdan 1 hasta kediye aha bakmak istedigi icin karamigi vericekmis. Bizde aldik oglumuzu. Bide kadinin bahcesinde yavrular vardi. Bi tanesini aldik sokaktan kurtulsun yuvasi olsun dedik.Kedisi,köpeği,kuşu,tavşanı, faresi, maymunu olan/olmayan herkesin, patili geyik yapabileceği topiği açıyorum
Hoşgeldiniz
"İçeriye girerken; patilicanlarınızla ilk nasıl tanıştınız ? Eve geldiğinde neler yaşandı? Kaç yaşında? İlginç özellikleri nelerdir ? gibi ayrıntılı bilgilendirme yapmanız rica olunur"
Aşkımla sokakta önümüze fırlamasıyla tanıştık, o zamanlar 2,5-3 aylıktı, bir yüzü vardı ki şebek mi şebek, çirkin mikrop:)) Eve getirdiğimizde haliyle çok ürkekti, alışması birkaç günü buldu, kilosu fena değildi ama yavrumun bağırsaklarında parazit varmış, iç parazit ilaçları sonrası çok şükür düzelmişti ama ilk bir hafta 10 gün kadar parazitlerden ölecek diye çok korkmuştuk.
Kasım ayında 4 yaşına girecek, ilginç özellikleri :))))) valla bizim şımarık kendini köpek olarak görmüyor, kuçu kuçu hoşt gibi sözleri asla üzerine alınmazhani nerede köpekler deyince etrafa bakar gerçi biz de köpek denince bir garip oluyoruz çünkü o bizim kızımız, herşeyi ağlayarak yaptırır, kendince geliştirdiği bir dili var, tek bir kelime çıkıyor ağzından ıııııııhhhhhhh bu lafı hafif ağlamaklı bir tavırla söylüyor tabii, bu ıhhhhhhhh anne kemiğim sehpanın altına kaçtı, baba üşüdüm, karnım acıktı, oynamak istiyorum, kucağınıza alın gibi çeşitli manalara geliyor, tek kelime çok istek
He bir de hanımefendi yemeklerini mutlaka günlük ve taze, mümkünse hafif tereyağlanmış, ağzına layık minik minik doğranmış olarak yer, kuru mamayla arası yok ama önüne dana devir hayır demez, öyle etçil bir hanımefendi, yatakta çapraz yatıp bir karış boyuyla bizi tekmeleyerek kendine yer açmak hobileri arasındadır, inatçıdır, yemek veya yürümek istemezse asla yaptıramazsın, yürümezse yere çöker kaldırabilene aşk olsun, kucakta etrafı seyrederek gezmeye bayılır, komutlardan asla hoşlanmaz, yap dediğin anda yapmaz, kendi ne zaman isterse o zaman yapar, asi ruhludur, kızın fıtratında yönetilmek değil yönetmek var
Evdeki kızım dışında 4 yıldır dışarıda baktığımız bir erkek kedimiz var, kış mevsiminde sığınmıştı bize, geldiğinde 6 aylık civarıydı, şimdi 4,5 yaşında iri bir delikanlı oldu, o evde kapalı kalmaktan hoşlanmıyor, özgür olacak, sevilmekten haz etmiyor, biraz seveyim desen boksör gibi çakar patisiyle, sadece yemek ve su ihtiyacında gelir miyavlar karnını doyurup gider, onu görüp gelen birkaç kedicik daha var, yerler içerler giderler hepsinin keyfi yerinde :)
Bizim hamsterlarimiz vardi 2 iken 11 oldular ve durmuyolardi. Bizde onlari geri verdik. Gerci esim bi anda hadi geri verelim ve kedi alalim dedi. Hemen sahiplendirmelere girdik. 1saat uzaklikta ilcede karamığımızı ahiplendiren bi kadin vardi. 5 kedisi varmis ve karamik hastaymis. Hem digerlerine bulasmasindan korkuyomus hemde bakim acisimdan 1 hasta kediye aha bakmak istedigi icin karamigi vericekmis. Bizde aldik oglumuzu. Bide kadinin bahcesinde yavrular vardi. Bi tanesini aldik sokaktan kurtulsun yuvasi olsun dedik.
2 kardesi simdi masallahlari var kocaman oldular. Karamik ilk geldiginde hep cam kenarindaydi sahibinden ayrildigi icin uzgundu ama oyle bi alisti ki bize. Iyilesti bizimle hastaligi. Bana asik oldu ben evde yokken benim kiyafetlerimin ustunde uyuyomus paşam.. Tirmikta (sokaktan aldigimiz) esime aşık sayilir. O biraz uckagitci :) kapilari falan acabiliyo. Hatta balkon kapisini açıp karamigin kacmasina destek oluyo :) kendisi balkondan atlayamiyo karamığımız atliyo..
Karamikla ben konusuyoruz. Oglummm diyorum cevap alabiliyorum tirmik bakmiyo bile :))
Bide hamileyim ve sanirim karamik farkinda gobegime sürünüyo benim aşkım
Evet ve bizimle iyilesip baglanmasi beni cok etkiledi asla kopamam ondan. Sümüklü kediydi ilk zamanlar :)) Bizimkilerde 2 erkek. Resimlerinide ekledimmAyy nedense duygulandım, hasta diye almamazlık etmediğiniz için gönülden teşekkür ederim
Bende oğlumm dediğimde hemen anlatmaya söylenmeye başlayan geveze bir oğlum var, iki kedimde erkek ama birisi geveze diğerinin işine gelirse çıkar sesi
Ahh o kapı açmaları çoook tehlikeli off okadarda akıllı olunmazki amaa maşallah zekaküpünee
çok güzel bir anlatımla, anı yaşadım resmen. O" ııııhhh" benim kedim de de var. Çok güzel onlarla yaşamak değil mii ? Köpeğim olsun çok istiyorummm.Peki kızınız küçük bir köpek mi ?
Veee sokaktan aldığınız için kupayı teslim etmekle görevliyim
Eki Görüntüle 2190711
Buda benim bal Zeze’m :) bende N&D mama kullanıyorum
instagramda takip ettiğim birininde kedisinde geçmek bilmeyen aknesi var. inşallah kolayca geçerrrr, üzüldüm çok
hamilesin ve kedinden vazgeçirmemişler seni harikaaa
nefret ediyorum onları ne var canım sokakta yaşar salıver diyenlerden. Bebegini sağlıkla kucagına al inşallah, kedisle birlikte çok mutlu büyüyecek zaten
"Kazen" ve alıntılı mesajımı görünce okumadanböyle oldum neyse ki çok güzel bir konunun içindeyiz de ceza, ban falan yok
Ennn çok sevdiğim kedi ismidir Dumansiyahbeyaz kedim olmasına ragmen Duman ismini koyamadım eş durumundan kaynaklı ama olsun napalım.
Amaaa Duman'ın dışarda gezip hemde kaybolmamasına hayret edip aynı zamanda çok sevindim. Ama bu nasıl olur ? diye sormak istiyorum @Kazen .ben balkona çıktıklarında bile korkuyorum, fileyle çevirdik balkonu ona ragmen gözüm üstlerinde hep. Gerçekten doğayla iç içesiniz ve oda etrafınızda mı ben mi yanlış anladım.
Olur olmazz mııbiraz maliyetli evet bunu çok kabul ediyorum
Ozamannn rüyalar gerçek olsuunnn. Sokakta seni bekleyen bir minnoş vardır bence şansını dene kandır evdekileri
Ben çocukluğumdan beri hep muhabbet kuşu besledim, sanırım 15 tane olmuştur. Hemde 1 tanesi 8 sene yaşadı bizimle. biz onu vermek zorunda kalmıştık ve o 2 sene daha yaşadı o evde, kuşlarıda çoook severim.
çok üzüldüm...
inşallah yeni bir kedi alırsın, onun eksikliği kapanmaz yeri dolmaz ama yinede sana iyi gelir.
peki böbrek yetmezliği yaşamasındaki sebep neydi acaba ? yani mamadan kaynaklı mı sudan mı varmı böyle bir sebebi ? kedilerim için endişeliyim de önlem olarak neler yapmalıyım diye merakımdan soruyorum.
Hayvanları eşya gibi görenlere hep karşıydım halende karşıyım illaki cins olacak diye bir kural yok onlar dilsiz kullar ve o zavallılara yapılan işkencelere de artık bir dur dense çok güzel olucak
Hayvanlarla büyüdüm ben civciv kuş köpek kedi balık tavşan kuzu hep iç iceydim iyi ki de hep onların içindeydim hayvanlarla dost olmak insanlara göre daha güzel çünkü nankör değiller eğlenceliler
Kaç kişiyle tartıştım hatırlamiyorum yok hayvana vuran küfür eden kaç yaratıkla tartıştım pişman mıyım hayir
Masum hayvanlara kötülük edenler aynı kötülüğü başkasından görsün derim hep
bıcırığın annesi 3 kez doğurdu...ve her seferinde büyük bir gurur ile getirdi bana..bak bunlar benim diye :) diğer kediler sevdiriyor kendini ama bunlar hiç elletmediler..en yakın mesafemiz ellerimi koklaması oldu..seviyorum ben bu kedileri..bıcırıkta iki kez doğum yaptı ama yaşatamadı yavruları kıştı((( çok ama çok üzüldüm..yine doğum yaptı bu sefer inşallah yaşıyorlardır..gösterme zamanı gelince umutla bekliyorum getirsin göstersin diye
Selammmmmm, konunuz hayırlı olsunnnn gardaşlarımmmBeni biliyorsun konu sahibi ama yinede anlatacağım 2 kedim var. Büyük olan kızım 6 yaşında. Küçük olan oğlum 5 yaşında. Kızım obezitenin pençesinde iflah olmaz bir aç, oğlum onun kadar aç olmasa da onun da maşallahı var Ama geçen dediğim gibi kilolarının nedeni benim kıyamayıp yemek vermem değil yemek vermediğimde onların bana kıyması Mama olarak pro plan hindili ya da somonlu kısır kedi maması kullanıyorum. Normalde bu mama sayesinde kilo almamaları lazım ama çok yiyince mamanın özelliğinin bir önemi kalmıyor tabi Kullandığım mamayı herkese öneririm bu arada,dışkılarında sıfır koku. Mamanın kendiside mama kokutmuyor evi. Her gelen evin hiç kokmuyor diyor Tüylerinin de az dökülmesini sağlıyor. 2 ya da 3 günde bir evde süpürge yapıyorum. Kedilerimin ikisi de cins kedi ama ikisini de sokaktan buldum. Kızım 1 aylıktı açtı ve sokakta ağlıyordu. Oğlum yeni doğmuştu çocukların elinden kurtardım ölmek üzereydi. Onları öyle çok seviyorum kiiii... Onlar benim stres yok edicim
Onlarsız bir hayat düşünemiyorum, cinslerinin, türlerinin ne olduğunun önemi yok benim için, kedi olur, köpek olur, kertenkele olur, tavuk olur, hepsini seviyorum, keşke yerim müsait olsa birçok canlıya bakabilme imkanım olsa.
Evet kızım bir pekinez, albümümde var fotoğrafları, biz ırkı hatta türü fark etmeksizin bir bebek istiyorduk kendimize, barınağa giderken bu yaramaz çıktı karşımıza, aslında doğruyu söylemek gerekirse kızımızla karşılaşmadan 1 yıl kadar önce ölen annesiyle beraber çöp konteynerine atılmış, göbek kordonu üzerinde bir kedi yavrusu sahiplenmiştik, onun da fotoğrafları var albümümde, o bebeğim hiç anne sütü almadığından veteriner yaşama şansı çok zayıf demişti, 25 gün yaşatabildik, sonra ellerimizde öldüaylarca gözyaşı döktüm, hala bile anlatırken burnumun direği sızlar, onun acısı üzerine başka bir canlı istemiyorum, başka bir ölümü kaldıramam diyordum ama görünce dayanamıyorum ve kendimi patililere bakarken buluyorum, onlar saf sevgi, saf güzellik, dünya onlarsız yavan geliyor
Yalnız değilsinBu başlığı okurken gözleri dolup duygulanan tek manyak ben değilim inşallahOfff bugünlerde noluyor bana
Yalnız değilsin