- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
-
- Konu Sahibi Simons Cat
Çok iyi yapmışsınız, hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre olur herşey. Burda işler çok karıştı ve daha da karışacak gibi... kedilerimide alıp kaçasım var
İnsan o can çekişme halini unutamıyor elinden de bir şey gelmeyince daha çok vicdan azabı çekiyor. Çok iyi anlıyorum. Dediğiniz gibi en azından kayıtsız kalmıyoruz birde ölsün diye kaderine terk edenler var. Allah vicdan versinEvet ne yapabilirdiniz ki eşiniz haklı. Sizin yerinizde başkası olsa görmezden gelir bir de tekme atar geçerdi emin olun ama vicdan azabını anlıyorumdiğer yavrular kurtarmış kendilerini şişman şişmanlar ama bu ölen çok zayıftı ann de dışlamış belli. Ama o kadar uzun sürdü ki can vermesi ağladım neden öldürmüyorsun Allahım diye süt veriyorum içemiyor yutamıyor ellerimde öldü çok kötü oldum. Vet açık olsa belki yaşardı diyorum ama sanmıyorum off vicdanım ağrıyor diyim anlayın. Bizim de 7/24 olmasından ötürü tercih ettiğimiz bir yer vardı ama işi ticarete döküp yanlış teşhisler koyunca değiştirdik. Bu veteriner iyi ama Pazar geç açıyor malesef.
Araştıracağım bu kumu. Sen hangi sıklıkta komple temizliyor, yıkıyorsun canım ? Kumu günde iki kez temizliyoruz haftada bir çamaşır suyu ile yıkıyorum tuvaletlerini ben.
Tatlım günlük temizliyorum, bazen temizleyemediğim günler oluyo yinede kum çok başarılı çok problem olmuyo. 2 Haftada birde yıkıyorum. Çamaşırsuyu kullanmıyorum ben evin hiçbiryerinde. onun yerine sirke kullanıyorum. Ama kumu öneriyorum kesinlikle, sanicat kullanıyodum 2 senedir ama boşuna uğraşmışım kokusuyla,topaklanmamasıyla..Bunlar daha iyi günlerimiz diyorum. Esas Kasım’dan sonra kıyamet kopacak.
Merhabalar herkese,
Çocukluğumdan beri yaşadığım köpek macerama, 48 günlükken sahip olduğum rottweiller cinsi köpeğimle devam ediyorum.Şuan 10 aylık, kendini kaniş zanneden bir Mia kızım var
Selam herkese.
Bayramdan sonra Siyam yavrusu sahiplendik eşimle, oğlumuz için. İlk gün koltuk altlarında saklandı ama ertesi gün alıştı bize. :) oyuncu ve çok sakin, sevilmeyi çok seven bir kızçe. Şu anda 3.5 aylık, cumartesi günü fıtık ameliyatı oldu... biraz zorlu geçiyor onun için, yatmayı tercih ediyor. Muhtemelen acısı ağrısı var, miyavlamıyor/ağlamıyor ama sürekli yatmasından bunu düşünüyorum ben.
Mama olarak royal canin kitten kullanıyoruz, kızımız da seviyor. :) yaş mama da gourmet veriyoruz. Mama kaliteli olursa az tüy döküyormuş, mamalarına özen gösteriyoruz o yüzden.
Kedi kumu olarak topaklaşan (van cat pudralı ve iri taneli, küçük taneliler çok tozutuyor) kum kullanıyoruz. Çok memnunuz. Kızımız patileriyle bir iki tane taşıyor bu aralar (boyunluğu yüzünden kendisini temizleyemiyor çünkü.). Bir de tuvaletinin önüne kediler için olan paspaslardan aldık. Oraya basınca ayaklarındaki kumlar oraya dökülüyor. Ondan önce salonda 5-6 tane rahat bulurdum kum. Ha bir de ben arada karbonat döküyorum kumuna, kötü kokuyu alıyor. Tavsiye ederim.
Aklıma gelenler bunlar :)
Ohh ne güzel, maşallah sizlereMerhabaa
Maşallah onaaa, benimde ilk kedimin adı Mia, şimdi yavrucukları bende kendisi annemlerde
Ohh ne güzel, maşallah sizlere
Son sayfalara baktığımda genelde kedi sahiplerini okudum ve bu kadar hayvanseveri bir arada görmek ne güzel...
merhabaa
çok tatlıdır şimdi o minişşş, geçmiş olsun çok cabuk iyileşir umarım
Bu arada royal markayı pek önermiyorum ama yinede siz bilirsiniz. İçerik olarak araştırmanızı tavsiye ederim
Aslında royal canin kedide gerçekten iyidir. Proplan a yanaşmamak lazım daha çok köpek odaklıdır çünkü ha çok iyi mama tercih edecekseniz nd veya hill's olabilir tabi ama yıllarca veterinerlerle çalışıp çok araştırmanın ve hasta sahiplerinin dönüşlerinden elde ettiğim tecrübe royal canin için bütün önyargılarımı kaldırdı. Fabrikalarına bizzat gittim ve beslenme alanında uzmanlık yapmış bi çok veterinerle konuyu tartıştım gönül rahatlığı ile royalcan önerebiliyorum
Açıkçası markette bulması bana garip geldi ziira market maması değildir. Tarihi geçmiştir çok yüksek olasılık satıcılar çok güzel oyunlar çevirip tarihi geçmiş mamaları satmaktan çekinmiyorlar.veterinerden alırsanız yeme garantili seçenekleri bile mevcut.reklam yapar gibi oldum biraz amaYani tereddütlerim var ve eşimin annesi mamaları bittiği siparişi geçiktiği için,hemen bir mama almak zorundaydı marketten bulduğu için royal almıştı, kedi yemedi, sokak kedilerine vermişti onlarda sevmemişti o yüzden bilmiyorum. Almam alana mani olmam sadece araştır derim tabi ki yorumunuz biraz rahatlatıcı ama onaylanmış ve seçenek olarak farklı markalar varken ben almam sanırım.
Tatlım günlük temizliyorum, bazen temizleyemediğim günler oluyo yinede kum çok başarılı çok problem olmuyo. 2 Haftada birde yıkıyorum. Çamaşırsuyu kullanmıyorum ben evin hiçbiryerinde. onun yerine sirke kullanıyorum. Ama kumu öneriyorum kesinlikle, sanicat kullanıyodum 2 senedir ama boşuna uğraşmışım kokusuyla,topaklanmamasıyla..
Böyle konuşma lütfen, Kasım'dan sonra ne olacak, daha fazla olmasın bişey. Bir market alışverişi bile halimizi gösteriyor. 1 haftada toplasan 100 lira market masrafın olurken tek girişte 60 TL'den az ödemiyorum 3-4 aydır. Ne olcak halimiz
Aslında royal canin kedide gerçekten iyidir. Proplan a yanaşmamak lazım daha çok köpek odaklıdır çünkü ha çok iyi mama tercih edecekseniz nd veya hill's olabilir tabi ama yıllarca veterinerlerle çalışıp çok araştırmanın ve hasta sahiplerinin dönüşlerinden elde ettiğim tecrübe royal canin için bütün önyargılarımı kaldırdı. Fabrikalarına bizzat gittim ve beslenme alanında uzmanlık yapmış bi çok veterinerle konuyu tartıştım gönül rahatlığı ile royalcan önerebiliyorum
Ama böyle deme işte proplan gerçekten kedide çok çok çok kötüdür Çoğu beslenme uzmanı veteriner bunu savunur. RC ve hill's i daha değerli kılan veterinerlerin uygulama sonrası destekleme için kullanmaları. Benim kedim küçüklüğünden beri hypoallergenic RC yiyor mesela. Hill's hypoallergenic daha ucuz olmasına rağmen asla ağzına sürmedi. Siz ne kullanıyorsunuz advance veya acana mı?RC kullandım, her zaman Hill’s ve Proplan’a tercih edeceğim bir markadır. Hill’s de yağ oranı çok fazla bu da onu kedilerin sevgilisi yapıyor ama çok yenen mama eşittir iyi mama değil. Özellikle Hill’sin veterinerler vaıtasıyla hak etmediği bir şöhrete sahip olduğunu düşünüyorum.
Ama böyle deme işte proplan gerçekten kedide çok çok çok kötüdür Çoğu beslenme uzmanı veteriner bunu savunur. RC ve hill's i daha değerli kılan veterinerlerin uygulama sonrası destekleme için kullanmaları. Benim kedim küçüklüğünden beri hypoallergenic RC yiyor mesela. Hill's hypoallergenic daha ucuz olmasına rağmen asla ağzına sürmedi. Siz ne kullanıyorsunuz advance veya acana mı?