Güzel Olan Herşeyin Patisi vardır :) Hayvanseverlerin Geyik Topiği!

Patili Evladınız Var Mı?

• Ankete Katılan
    628
Yani boşversene, anlamaları imkansız. Kedisi olmayan yada onuda boş ver sokaktaki bir kediyi doyurmamış, başını okşamamış insanlardan bahsediyoruz. Anlamazlar.. Umarım çok daha iyidir oğlun
Malesef melek oldu..giderken benden de bir parça götürdü güzel kuzum..daha çok yeni bir ay olmadı atlatmaya çalışıyorum ama acımın tarifi yok..o kadar çok özeledim ki güzel yüzlümü..kokusu burnumda etrafta tüylerini buldukça öpüp ağlıyorum..

İki kedi dostu olarak konuya katılıyorum.

İki tekirle dostuz. Kardeşler. Sokakta ölmek üzereyken bulduk. Gözleri iltihaptan kapanmıştı. Ama kaçıyorlardı virane bir evin damında. Yakalamak için çok uğraştık. Allah yardım etti de kör olmadan kurtuldular. Eve aldık. Evleneceğim eve ilk kedi almış olduk böylece. Şu an sevgilimle kalıyorlar. Evlenince 4 kişilik aile olacağız. :) Biri erkek biri dişi. Daha küçük oldukları için kısırlaştırma yapılmadı. Bonacibo marka kuru mama ve ev yapımı yaş mama ile besleniyorlar. :)

hemde 4 aylıkken aldığım 16 senedir birlikte yaşadığım dünyalar tatlısı bir kızım var.

Yeğenim ve kedim, bebeğim de karnımda... herkese günaydın...

Eklentiler

• 9D397D74-EA27-4207-97A0-9A151C1FACCB.jpeg
    53,8 KB · Görüntüleme: 55
Yok anam bizimki o kadar değil böyle birbirlerine ayaklarıyla fıtıfıtı yapıp dağılıyorlar
bizimde o fıtıfıtı sırasında oluyo ne oluyosa. dün temizlik yaptım tek tüy bırakmadım, çok mutsuz oldular sanki öyle yaşamak istiyorlardı tüm izlerini temizledim diye üzgünler

Ne oldu vive, anlatmanı bekliyorum.

Kendi konumda uzunca yazdım buraya özet geçeyim. Dörr yavru var iki gündür mahalleyi inlettiler, anneleri gelip gidiyor 1,5’gün gelmeyince dün müdahele ettim yavrulardan biri can çekişiyordu kurtaramadık, veterinerimiz de açık değildi ve elimde öldü yavru. O kadar uzun can çekişti ki o anları anlatamam size. Ben kaldıramıyorum çok güçsüzüm bu konuda. Öyle bir vicdan azabım var ki anlatamam, yaşatılabilir miydi diyorum ama zayıftı gelişmemişti de. Sanki hayvanın boğazını sıktım öldürdüm. Öyle bir ruh hali...

bizimde o fıtıfıtı sırasında oluyo ne oluyosa. dün temizlik yaptım tek tüy bırakmadım, çok mutsuz oldular sanki öyle yaşamak istiyorlardı tüm izlerini temizledim diye üzgünler

Aynen o fıttın fıtın çok kötü benimkiler de tüyleri uzunken evi yastık savaşına çeviriyorlar öyle bir tüy

canımsın sen üzme kendini, gerçekten çok kötü bir durum ama sen yapabileceğini yapmışsın, anneleri vardı sonuçta hiç gelmeseydi mutlaka sen bakardın onlara bişekilde yardım ederdin.

Ben kendi kedimin yavrusunu koruyamadım düşün halimi. 5 yavru doğurdu, 4 tanesine baktı 1 tanesine bakmadı. Oda doğduğunda hastaydı galiba ve içgüdüsel olarak onu dışladı, üzerine bile oturuyordu, dokununca başka kuytu bi yere taşıyodu, o yüzden alamıyordum da , çaresizce bakıyorduk yani ne olacak böyle diye derken 5 günlük bile olamadan ölmüştü.. Ben napıyım evimdeki kediye sahip çıkamadım ben ölüsünü görmeden annemler gömdüler hatta ben her eve gelişimde kedileri sayardım, farkettim anca öyle söylediler öldüğünü,sonra tabi kaç gün ağladım.. keşke ayırsaydım ben baksaydım diye...

Sonra başka bişey daha anlatayım, Bi kutu içinde 5-6 yavru kedi vardı, yeni doğdukları belliydi. yanlarında bez ve su kabı da vardı ama ağustos ayı olduğu için su kalmamıştı, e tabi düşündüm ki anneleri var yavruların hatta onlara bakan birileride var almayım burdan diye düşündüm, güneşte vuruyodu yavrulara biraz kenara çektim ve gittim yanlarından 2 gün sonra yine ordan geçerken gördüm ki hiç dokunulmamış ne yavrulara ne kutuya.. ölmüş yavrular... anla halimi hala unutamam hala vicdanım sızlar. yapamıyoruz ki, yetemiyoruz...

Yetemiyoruz evet. Doğanın kanunu bu belki de hepsini yaşatamayız bazıları ölecek ama onlar öyle küçük ve savunmasız ya içim parçalandı dün. Bir de tekir ve güzeller anlatamam gözler maviş maviş. Yaş mamaya batırdım parmağıma nasıl atlıyorlar görsen. Yaşama güdüsü işte. Bu kedinin ilk doğumu değilmiş hep böyle ilgisiz bakarmış yavrulara Belediyeler işini iyi yapsa kısırlaşırlar böyle heba olmaz yavrular da

Şimdi neredeler aldın mı onları ?
Benimde sokaktaki kedim doğurdu ama nerde yavruları bilmiyorum getirmedi henüz. Ben belediyeyi arayıp kısırlaştırılmasını isteyeceğim kedinin ama korkuyorum ya geri getirmezlerse ya başına bişey gelirse diye.. bu kezde her 6 ayda bir hamile kalacak yine problem. Kafamı çok kurcalıyor.

Dün anneleri geldi emzirdi gitti. Anne kedi tuhaf biraz ilgisiz. Sabaha kadar miyavladılar anneleri gidince yapmadım bir şey komşular da elleme anne kedi var sahipsiz değiller dedi. Dün sabah koliyle yerlerini değiştirmiştim doyurup ama anneleri o balkonda bakıyor şu an oradalar.

Hangi belediye? Bazıları çok ilgili ve iyi ama çoğu sallıyor malesef gelemeyebilir kedicik veterinerle konışsaanız sokak kedilerine indirim yapıyor hepsi. Dişi kedi kısırlaştırması zor bakım gerekiyor erkek gibi ucundan kes değil çünkü. Hani belediye ne kadar bakar kediye

yengemde kedilerle çok ilgilidir o araştırmıştı bana numarasını verdi belediyenin, sahipli ama sokak kedisi diye verip numara bırakıp takibini yapabilirsin dedi ama vebalini alamıyorum. Evet doğru, dişi kedilerin ameliyatları erkek kadar kolay değil. Ne zor ya içim daraldı yine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…