Güzel Olan Herşeyin Patisi vardır :) Hayvanseverlerin Geyik Topiği!

Patili Evladınız Var Mı?

• Ankete Katılan
    628
yengemde kedilerle çok ilgilidir o araştırmıştı bana numarasını verdi belediyenin, sahipli ama sokak kedisi diye verip numara bırakıp takibini yapabilirsin dedi ama vebalini alamıyorum. Evet doğru, dişi kedilerin ameliyatları erkek kadar kolay değil. Ne zor ya içim daraldı yine...

Kendi kedimde de akne çıktı her gün antibiyotik ve güçlendirici veriyorum kavga dövüş. Solüsyonla siliyorum akneleri her gün inşallah geçecek. Bir de dışarıdalilerle çok haşır neşir olup eve de mikrop taşımaktan da korktum dün.

Kedi aknesi şu siyahlıklar. Onlar solüsyon ve fırça ile nazikçe temizleniyor. Bulaşıcı değil yaş mamayı falan yerken bulaştırmış olabilirmiş orayı da iyi temizleyemeyince akne oluyormuş.

Eklentiler

• 83FBFCC3-7111-40B4-B072-7FE2D3D90E4A.jpeg
    83FBFCC3-7111-40B4-B072-7FE2D3D90E4A.jpeg
    39 KB · Görüntüleme: 54
  • Beğen
Reactions: K_G
Kedi aknesi şu siyahlıklar. Onlar solüsyon ve fırça ile nazikçe temizleniyor. Bulaşıcı değil yaş mamayı falan yerken bulaştırmış olabilirmiş orayı da iyi temizleyemeyince akne oluyormuş.
evdekilerle ayrı dışardakilerle ayrı uğraşıyoruz....

sürekli bende kontrol ediyorum tüylerini, çenelerini, patilerini.. benimkilerin de agız çevresinde mama kalıntıları var çok kucuk parçalar, gözüme batıyo ama temizlemelimiyim bilmiyorum.

Bizimde mantar sorunumuz olmuştu. Neyse ki bahsedilen kadar ciddi yerlere gelmeden çözdük bana da bulaşmıştı yinede teması kesmedim onlarla...

Akne iyileşmeye başladı mı ?

evdekilerle ayrı dışardakilerle ayrı uğraşıyoruz....

sürekli bende kontrol ediyorum tüylerini, çenelerini, patilerini.. benimkilerin de agız çevresinde mama kalıntıları var çok kucuk parçalar, gözüme batıyo ama temizlemelimiyim bilmiyorum.

Bizimde mantar sorunumuz olmuştu. Neyse ki bahsedilen kadar ciddi yerlere gelmeden çözdük bana da bulaşmıştı yinede teması kesmedim onlarla...

Akne iyileşmeye başladı mı ?

Evet temizliyorum ama derisinin iyileşmesi zaman alıcak biraz. O kalıntılar akne oluyor işte temizleyin bence. Elma sirkesi de çok iyi geliyormuş onu da alıcam ben.

Evet temizliyorum ama derisinin iyileşmesi zaman alıcak biraz. O kalıntılar akne oluyor işte temizleyin bence. Elma sirkesi de çok iyi geliyormuş onu da alıcam ben.

mantarı elma sirkesi, sarımsak suyu ve su karışımıyla iyileştirdim. ama dikkat et açık yarayı çok fazla yakıyo. mutlaka sulandır kullan

Kendi konumda uzunca yazdım buraya özet geçeyim. Dörr yavru var iki gündür mahalleyi inlettiler, anneleri gelip gidiyor 1,5’gün gelmeyince dün müdahele ettim yavrulardan biri can çekişiyordu kurtaramadık, veterinerimiz de açık değildi ve elimde öldü yavru. O kadar uzun can çekişti ki o anları anlatamam size. Ben kaldıramıyorum çok güçsüzüm bu konuda. Öyle bir vicdan azabım var ki anlatamam, yaşatılabilir miydi diyorum ama zayıftı gelişmemişti de. Sanki hayvanın boğazını sıktım öldürdüm. Öyle bir ruh hali...:KK43:
üzülmeyin elinizden geleni yapmissiniz. anneleri de varmis günlük kontrol ederseniz insallah digerleri yasar. bende gece yarisi araba carpan bir kedi buldum o kadar güzeldi ki. ezilmis arka ayaklariyla kacmaya calisiyordu. onu kutuya alip hayvan hastanesine götürdüm ama yasayamadi. sabaha kadar agladim haftalar sürdü etkisinden kurtulmam. esim sen yapman gerekeni yaptin dedikce ben vicdan azabi cektim. cok zor ikna oldum. Burada bu tür durumlar icin 24 saat acik hayvan hastanesi var sagolsunlar cok da ilgililer. daha sonra dört yavruyu kutuyla nöbet tuttugumuz istasyonun önüne biraktilar. onlarla ilgilendiler ve hepsi yasadi. her birini kurtarmak mümkün olmuyor ki:KK43:

üzülmeyin elinizden geleni yapmissiniz. anneleri de varmis günlük kontrol ederseniz insallah digerleri yasar. bende gece yarisi araba carpan bir kedi buldum o kadar güzeldi ki. ezilmis arka ayaklariyla kacmaya calisiyordu. onu kutuya alip hayvan hastanesine götürdüm ama yasayamadi. sabaha kadar agladim haftalar sürdü etkisinden kurtulmam. esim sen yapman gerekeni yaptin dedikce ben vicdan azabi cektim. cok zor ikna oldum. Burada bu tür durumlar icin 24 saat acik hayvan hastanesi var sagolsunlar cok da ilgililer. daha sonra dört yavruyu kutuyla nöbet tuttugumuz istasyonun önüne biraktilar. onlarla ilgilendiler ve hepsi yasadi. her birini kurtarmak mümkün olmuyor ki:KK43:

Evet ne yapabilirdiniz ki eşiniz haklı. Sizin yerinizde başkası olsa görmezden gelir bir de tekme atar geçerdi emin olun ama vicdan azabını anlıyorum :KK43: diğer yavrular kurtarmış kendilerini şişman şişmanlar ama bu ölen çok zayıftı ann de dışlamış belli. Ama o kadar uzun sürdü ki can vermesi ağladım neden öldürmüyorsun Allahım diye :KK43: süt veriyorum içemiyor yutamıyor ellerimde öldü çok kötü oldum. Vet açık olsa belki yaşardı diyorum :KK43: ama sanmıyorum off vicdanım ağrıyor diyim anlayın. Bizim de 7/24 olmasından ötürü tercih ettiğimiz bir yer vardı ama işi ticarete döküp yanlış teşhisler koyunca değiştirdik. Bu veteriner iyi ama Pazar geç açıyor malesef.

Elimde kedinin olduğu kutu ile sokakta deli gibi koştum. Beni gören kesin deli demiştir. Eğer bir ihmalim varsa Allah affetsin o minik yavru da affetsin beni :KK43:())

Bugün de bir şey öğrenmiş oldum, kedi aknesi. :oha: Geçmiş olsun. :)

Peki patiseverler, benim de bir sorum olacak. Hani bu kedicanlar kumdan çıktıktan sonra, o kumu patileriyle tüm eve dağıtıyorlar ya. Onu nasıl önleriz?
Bir de mutfak tezgahına çıkmalarına nasıl engel oluruz?
O kumları mutfak tezgahında görünce ufak çaplı bir delirme yaşıyorum da. :KK35:
Hangi kumu kullanıyorsunuz bir de? En kokmayanı, dağılmayanı hangisi bunların?

Bir soru dedim, çok soru sordum. :)

Peki patiseverler, benim de bir sorum olacak. Hani bu kedicanlar kumdan çıktıktan sonra, o kumu patileriyle tüm eve dağıtıyorlar ya. Onu nasıl önleriz?

Teşekkür ederiz.

Kum malesef patileriyle dağılıyor en kaliteli kum da olsa %100 çözüm yok. Benim mutfak kapalı çünkü üç taneler ve açık olursa hijyeni sağlayamam. Ever Clean ve Sanicat’i öneririm kum olarak.

Ben kesinlikle lindocat kedi kumunu öneriyorum, ne koku nede topaklanma sorunumuz var artık :rapci: gerçekten çok başarılı önce mavi olanı sipariş ettim pembesini gönderdiler, sonra iyimiş pembe alayım dedim mavisini gönderdiler :kızgın: sonuç olarak ikiside iyi :KK53:
Etrafa dağılan kum taneleri sorununuda öylesine bi magazadan paspas almıştım mama kablarını falan koymak için baktım ki paspas kumu tutuyo bende kum kaplarının önüne koydum azda olsa işe yaradı. Tamamen bu sorunu çözemeyiz sanırım.
Tezgah sorunu ise bizim evde suyla çözüldü, önce hayır kelimesini öğrendiler sonra tehdit unsuru su ile yapmaması gerektiğini öğrendiler. Herseye izin var tezgaha yok. Bizden gizli çıkarlarsa ayak sesimiz yetiyo ordan zıplamaları için :halay: kolay olmadı tabi ama öğrendiler.

Türkiye'de sanicat kullanıyorduk taşındık şimdi premiere diye bir kum kullanıyoruz çok memnunuz. HArika topaklanıyo ve toz yok. Gerçi bizimki bahçeye alışınca evde yapmaz oldu dışarıda halledip geliyo işini. Çokta merak ediyorum birileri şikayete gelir mi? Nerelere yapıyor diye. Her taraf çim burda. Bİraz uzakta çocuk parkı var oraya gitmemesini ümid ediyorum. Sıkıştığını anlayınca açmıyorum bazen kapıyı evde yapıyo öyle salıyorum. Uyanık bu defa akşam çişini dışarı denk getiriyo :) Umarım bizi utandıracak bişey yapmıyordur.
Mutfak sorunumuzda Türkiye'de tam lavabonun önü pencere idi ve dışında da kedilerim dururudu onlarla didişmek için cama tezgaha çıkar indiremezdim kapıyı kapatmadığım sürece. Burada hiç ilgisini çekmiyor. Mutfakta pencerenin önü petek peteğe çıkıp dışarıyı izliyor tezgahla işi olmuyor.
Dağılan kumlara bir çözümüm yok. Uzun saplı fırça ve kürek var. Gördüğüm yerden süpürüyorum sadece

Türkiye'de sanicat kullanıyorduk taşındık şimdi premiere diye bir kum kullanıyoruz çok memnunuz. HArika topaklanıyo ve toz yok. Gerçi bizimki bahçeye alışınca evde yapmaz oldu dışarıda halledip geliyo işini. Çokta merak ediyorum birileri şikayete gelir mi? Nerelere yapıyor diye. Her taraf çim burda. Bİraz uzakta çocuk parkı var oraya gitmemesini ümid ediyorum. Sıkıştığını anlayınca açmıyorum bazen kapıyı evde yapıyo öyle salıyorum. Uyanık bu defa akşam çişini dışarı denk getiriyo :) Umarım bizi utandıracak bişey yapmıyordur.
Mutfak sorunumuzda Türkiye'de tam lavabonun önü pencere idi ve dışında da kedilerim dururudu onlarla didişmek için cama tezgaha çıkar indiremezdim kapıyı kapatmadığım sürece. Burada hiç ilgisini çekmiyor. Mutfakta pencerenin önü petek peteğe çıkıp dışarıyı izliyor tezgahla işi olmuyor.
Dağılan kumlara bir çözümüm yok. Uzun saplı fırça ve kürek var. Gördüğüm yerden süpürüyorum sadece
nereye taşındınız ? ne iş yapıyorsunuz ? bizide aldırır mısınız ? :KK53:

Almanya'ya geldik. Eşim burada bir yazılım firmasında programcı. Bende şimdilik dil kursuna gidiyorum. Umarım yaza kadar öğrenirsem tekrar iş hayatına atılmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Almanya'ya geldik. Eşim burada bir yazılım firmasında programcı. Bende şimdilik dil kursuna gidiyorum. Umarım yaza kadar öğrenirsem tekrar iş hayatına atılmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Çok iyi yapmışsınız, hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre olur herşey. Burda işler çok karıştı ve daha da karışacak gibi... kedilerimide alıp kaçasım var :deli:

Çok iyi yapmışsınız, hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre olur herşey. Burda işler çok karıştı ve daha da karışacak gibi... kedilerimide alıp kaçasım var :deli:
Aynen. Bunu söylemek kadar tastik etmekte acı ama yakında kimse kalmayacak. Hergün onlarca kişi ile görüşüyor eşim deneyimlerinden dolayı. Yurtdışına çıkmak isteyen, yol yöntem soran onlarca kişi ve her geçen gün maalesef durum daha da acı.

Ben kesinlikle lindocat kedi kumunu öneriyorum, ne koku nede topaklanma sorunumuz var artık :rapci: gerçekten çok başarılı önce mavi olanı sipariş ettim pembesini gönderdiler, sonra iyimiş pembe alayım dedim mavisini gönderdiler :kızgın: sonuç olarak ikiside iyi :KK53:
Etrafa dağılan kum taneleri sorununuda öylesine bi magazadan paspas almıştım mama kablarını falan koymak için baktım ki paspas kumu tutuyo bende kum kaplarının önüne koydum azda olsa işe yaradı. Tamamen bu sorunu çözemeyiz sanırım.
Tezgah sorunu ise bizim evde suyla çözüldü, önce hayır kelimesini öğrendiler sonra tehdit unsuru su ile yapmaması gerektiğini öğrendiler. Herseye izin var tezgaha yok. Bizden gizli çıkarlarsa ayak sesimiz yetiyo ordan zıplamaları için :halay: kolay olmadı tabi ama öğrendiler.

Araştıracağım bu kumu. Sen hangi sıklıkta komple temizliyor, yıkıyorsun canım ? Kumu günde iki kez temizliyoruz haftada bir çamaşır suyu ile yıkıyorum tuvaletlerini ben.

Hakkınızda hayırlısı olsun şahane bir geçiş. Pisiye de dikkat milletin bahçeye çimmesin :KK70: :KK70:

X