• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel Giden Günün Sonu

Cümleleri ve tarzları yanlış evet ama bunu kendi kisiliklerinden, yaşadıkları kültür geçmişinden, dünyaya bakış acılarından söküp atamayız ki. Kendi zamanın başı önünde hanım hanımcık utangaç kızları gibi görmek istiyorlar ve goremedikce de baskıyla tehditle akılları ve algılarınca sizi disiplinize etmeye çalışıyorlar. Eğer bir geliriniz, işiniz varsa onları bir şekilde ikna ederek evinizi ve hayatınızı ayırın. Arada bir de yeni hayatınızda düzgün bir yaşam sürdürdüğünüzü gösterin onlara. Bu sıkıntılar ancak o zaman bitiyor Hoppa

Okuyup kendini kurtaranlar hariç, diğerleri için o yasadıkları ev maalesef kaderleri oluyor, yani ben cevremde görüyorum bu yaşananları, ayakalrin üzerinde duramıyorsan kaderini bile ailen belirliyor 🤷‍♀️
* amacım asla polemik değildir
Haklısın burda

valla ben sana hak veriyorum arkadasım ana babalar o kadar herseye karısıyo ki biiz bu düsünceye iten onlar 50 yas üstü gercekten bu dünya icin fazla onlara göre dısarda kahve icmek sen kendini ne sanıysun sabancıyla bir tutuyolar kafaya bak :)))) yada tatile gidicezz 10 sa ille 5 demek zorundayız tatil de neymis köy güzelmiş öggggg inek tezek icinse sen kal dünya nimetleri cok güzelll valla o yuzden türk toplumunu yıkan yine kendileri hele ki kız cocukları sırf bu yuzden milley 18 de kocaya kacıyo
Heyy allahımmm yoruma bak.

bizimde ailece kuralımız nerede olduğumuzu haber vermekti. ama bu başımıza birşey gelirse birbirimizi nerede bulacağımızı bilmemiz içindi.
En doğrusu da bu bence. Kadın istediği saatte istediği yerde olabilir anne baba karışamaz diyemiyorum günümüz sartlarinda. Ama bu baskı olmalı gibi bir anlama da gelmiyor. Bu konuya yazan kişiler arasında baskıyı normal bulanlar çocuklarının başına kötü bir şey gelmesinden endişe duyuyorlar anladığım kadarıyla. Ama bu şekilde bir davranış çocuğu kötülükten korumuyor, anne babanın koruması çok güzel ama baskı yapmadan, üslubunca koruması gerekir. Lise döneminde pek serbest değildim, istediğim her yere gidemezdim. Okul çıkışı bir gün takip edildim. O gun çok korktum. Sonraki günlerde okula giderken yine bir süre korkarak gittim ama bunu ailemle de paylasamadim çünkü paylaşırsam bir yere tek başıma gitmeme izin vermeyebilirler düşüncesine girdim. Aynı sekilde başka bir gün yolum kesildi akşam bir yere giderken, o an resmen dondum kaldım tepki veremedim korkudan. Eve geldigimde yine hiçbir şey diyemedim, dersem endişe edip o günden sonra o saatlerde çıkmama izin vermezlerdi diye düşünmüştüm. Bu düşündugum şeyin olma ihtimali olmasaydi ben yaşadıklarımı anlatırdım mesela. Ki öyle bir durumda yaptığım tek şey korkmak ve tepkisiz kalmak oluyordu genelde. Özgüveni de zedeliyor bu. Şimdi bu olayların üstünden yıllar geçti neredeyse. O baskı durumu haliyle azaldı ben büyüdüm. Geçenlerde bir yerde tek başıma otururken pisliğin teki gelip bir şey dedi. Eski ben olsam korkabilirdim, susabilirdim ama o an açtım ağzımı, bağırdım. Def ettim başımdan. Bunu yapmamı sağlayan şey de kendime guvenimin eskisi gibi olmaması. Bu da haliyle sadece buyumemden değil de artık serbest olmanın da verdiği ozguvenlede alakalı biraz diye düşünüyorum.

Konudaki baba net cahil.
Bunu da ancak cahil olmayan insanlarla karşılaşmış olanlar anlayabilir. Hani karşılaştırma, kıyas, falan filan.
Tekrar baktım, evet adam bildiğiniz cahil.

Endişelenen insan evladına "ölün gelsin, başına iş gelirse eve gelme" demez.
Kızının başına gelebilecek "iş"in seks olduğunu anlamak için cahil olmamaya gerek bile yok zaten.
Adamın derdi kızının güvenliği değil yani. Kendisi gibi bir tiple kızını evlendirip ipini başka bir erkeğe verene kadar paketin bozulmaması.
Böyle babayla ne konuşabilir konu sahibi?

Hayır vurulmuyor :KK14: Cahil insanlarla çevrili olmadığımızdan herhalde.

Konu ne ara dine geldi? Alakalı alakasız her konuda konuyu inanca getirip cevap gelince mağdur olmak da moda oldu.
Forumda dini konu ve yorumlar yasak.

jeehan jeehan umarım evden kurtulmak için yanlış bir evlilik yapmazsınız. Sizin önce kendi başınıza özgürlüğünüzü kazanmanız lazım.
Maddi gücünüz de varmış. Bir süre babanızla çatışmamaya çalışıp ayrı eve çıkmanın yollarını arayın bence.

Dün akşam, annemle babamla düzgünce konuştum. Turla gittiğimi turun bi yere uğradığı için yolun fazladan uzadığını, benim inisiyatifimde olmadığını anlattım. Benim gibi 20li yaşlarda kızlar da vardı onlar da geç döndü ama hepsinin ailesi gelmişti almaya, kimsenin ailesi böyle mesaj atmadı filan dedim. Hatta ben neden takside tedirgin olmamak için sizi değil de hiç tanımadığım insanları aradım diye sordum. Biraz sakinlediler. Evden de çıkacağım sonradan zorlamamak için bi limit koydun kendime o parayı biriktirince gideceğim sadece.

babanız çok çok hatalı. bir kıza güven vermesi gereken ilk kişi babasıdır. eğer baba kızını güçlü yetiştirirse o zaman o kızın yanlış insanlarla yanlış ve kötü tecrübe yaşama ihtimali çok çok azalır.
benim babam 18 yaşına geldiğimde benim arkadaşımın doğumgünü için bara gitmeme de izin verdi, alkolü yanında tattırdı, sigara içmek istersen benim paketimden al iç dedi.

eğer izin vermese, başına iş gelir gidemezsin deseydi ben kaçak göçek giderdim. çünkü daha gençtim, merak ediyordum. o zaman işte gördüğüm herşey beni büyüler, herkesi iyi sanardım. ama biz iki arkadaşın babaları bizi elleri ile götürdüler, karşıdaki restoranda oturacağız dediler ve biz 2 kız yarım saat sonra "içerideki adamların bakışlarından rahatsız olduk" diyip çıktık. yasaklansaydı ? belki o gece o bakışlara farklı anlamlar yüklerdik gittiğimizde.

ve hala arabam olduğu halde, korkarsan olduğun yerden beni ara, gece yarısı yolda tek sürme, ben taksiyle gelirim beraber döneriz der. çünkü korktuğu şey benim canıma kastedilmesidir herşeyden önce.

sigara için de, elalemin bilmediğin paketinden gizli gizli içme, içeceksen bizim paketimizi al yada bizim aldığımız bakkaldan al dedi. yasaklasa belki elalemin otlu sigarasına alışan bir kız olurdum. ama yasak olmayınca cazip gelmedi. sigara alışkanlığı edinmedim ama hayatımın 2-3 çok acı gününde babamdan sigara isteyip onunla içtim. bir daha ağzıma sürmedim.

alkol yasak deseydi, arkadaşlarımda sarhoş olup eve yalan söylerdim. ailemin yanında tattım, tadını sevmedim. senelerce de içmedim. 30 yaşımdan sonra, artık hangi mekana girilir çıkılır, nerede ne içilir ne içilmez bilincine tamamen hakim olunca canım çektiğinde ve dozunda içmesini bildim.

bütün bunları yazmamın sebebi şu, her gence yasaklar cazip gelir çünkü denemediği bir şeyin yasaklanmasına anlam veremez. bu yüzden babanız çok hatalı. size güven vermesi gerekirken, size yakın olarak olası kötülüklerden koruması gerekirken olayı sadece namusa indirgeyerek size kendinizi değersiz hissettirmiş.

ailenize karşı çıkıp ayrı eve cesaret edemeyebilirsiniz, sadece diyeceğim şu ki sakın o evden kurtulayım diye yanlış bir evlilik yapmayın.
onlarla yaşadığınız sürece de mümkün mertebe gecikecekseniz sık sık haberdar edin.

Babam böyle davrandıkça evlilikten soğuyorum zaten, büyük konuşmak istemem ama evden kurtulmak için kendimi daha beter bi şeyin içine atmam. Çok teşekkür ederim bu arada

Daha yazdığımı anlamamışsınız yorum yazmışsınız anlatayım açıklama geçeyim belki o zaman anlarsınız kızın ailesi değil kızımız özgür birey olduğunu anlatacak bu 1 eğer ailenize karşı dürüstesiniz ve ailenize güven vermişseniz konuşarak inanın çözersiniz herkes hangi kafayı yaşıyor merak ediyorum
İnsanların fikirlerine yaşam tarzına saygınız yok daha. Ben de istediğini yapsın gençler diyenlerden değilim ama yetişkin insanlarında kararlarına saygı duyarım evladım bile olsa

Off ne kadar toksik bir aile.. benim ailem de çok muhafazakar bi aileydi bu saygısız tavırlar muhafazakarlıkla açıklanamaz hiç böyle bir saygısızlık hayata karışma görmedim ben..

anne-babasına çok düşkün biri olarak söylüyorum duygu sömürülerine boyun eğmeyin size saygı duymayı öğrenecekler 26 yasına gelmişsiniz gençliğinizi ne zaman yaşayacaksınız? Gençlik dediğimizde bi tura katılma, yaşlı modunda bi tatile gitme, arkadaşlarınla takılma falan.. sizi bunlardan bile mahrum etmek isteyen sorunlu bir aile.

ağlamanız burada anahtar olay. Demek ki onlara karşı çok savunmasız ve acizsiniz uzman desteği alın yoksa ölene kadar hayatınıza negatif enerji ve mutsuzluk katmaya devam ederler

Kızlar selam,

Aslında bunu konu güncellemesi gibi yazarım diyordum ama sonu berbat bittiği için içimi dökmek istedim.

Tek başıma kısa da olsa tura katıldım, çok güzel geçti. Bir sürü insanla tanışıp sohbet ettik, güzel güzel fotoğraflar çektim, gittiğim yeri de çok sevdim.

Sorun şu ki, akşam eve baya geç geldim. Gece 1di eve geldiğimde. Babam saçma sapan mesajlar attı. Attığı mesajları aynen yazıyorum. Kendiöi tutamayıp otobüste ağladım. Fark etmesin kimse diya kasınca daha çok ağladım.

Niye erken dönmedin gece o saatte nasl geleceksin yalancının mumu yassiyakagaryanan sen kimi ksttiriyosun sen yalancı birisn basına bir olay gelirse eve gelme kendin dusun

Gecenin yarısı bir kız takside sen kendi burnun doğrultusuna gidiyom sonunu kendin dusun

Aileme arkadaşımla gidiyorum diye yalan söyledim. Tek gidiyorum desem izin vermezlerdi. Tur programından dolayı ben dönüşü en geç 11 olur diye düşünüyordum ama çok geç döndüm. Babalar muhtemelen erkekle gittim sandılar. Annem daha önce bir yalanımı yakalamıştı. Yalan söylediğim için asla kötü hissetmiyorum çünkü hayatımı kısıtlayan saçma sapan halleri var. Yalan söylemezsem evden çıkartmazlar. Ben isterdim ki gece geç dönünce babam ben geleyim önüne gece vakti ne olur ne olmaz diye mesaj atsın. Ama onlar can güvenliğimden değil namus vs gibi salakça sebepler için korktular.

Akşam eve gidince muhtemelen kavga edip, olan moralim hepten gidecek.

Maddi olarak onlara bağlı değilim, beni okutmak dışında maddi bi destekleri olmadı. (onda da yaz dönemi, okul dönemi çalışıp kendi harçlığımı kazandım.) şimdi 26 yaşındayım ailem can güvenliğim için korksa böyle demezdim, onların korkusu çok başka.

Evde askılı giyme jehan, etek giyme jehan, elbise giyme jehan, gece geç gelme jehan.

Yeter ya 26 yaşındayım babamla kavga etmemek için kendimden ödün vermek istemiyorum. Ben hayatımda eve geç gelirsem babamla yine kavga ederiz diye günleri berbat bitirmekten, sırf bu sebeple inşallah ölür gelir bu eve diye laflar işitmemten acayip bıktım. Evden de gitmeye kesin kararlıyım. İçimi dökmek istedim sadece.
Tek başınıza eşyalı 1+1 eve çıkın gerekirse maaşın yarısını verin ama bunu çekmeyin ya..
Benim de kızım var düzgün yetiştirdikleri sonra, üniversite de fln karışmayı düşünmüyorum.
Erkek arkadaşınız da olabilirdi...onda da kalabilirsiniz. 26 yaşındasınız artık neyin dogru neyin yanlis olduğuna karar verebilecek yastasiniz

Kızlar selam,

Aslında bunu konu güncellemesi gibi yazarım diyordum ama sonu berbat bittiği için içimi dökmek istedim.

Tek başıma kısa da olsa tura katıldım, çok güzel geçti. Bir sürü insanla tanışıp sohbet ettik, güzel güzel fotoğraflar çektim, gittiğim yeri de çok sevdim.

Sorun şu ki, akşam eve baya geç geldim. Gece 1di eve geldiğimde. Babam saçma sapan mesajlar attı. Attığı mesajları aynen yazıyorum. Kendiöi tutamayıp otobüste ağladım. Fark etmesin kimse diya kasınca daha çok ağladım.

Niye erken dönmedin gece o saatte nasl geleceksin yalancının mumu yassiyakagaryanan sen kimi ksttiriyosun sen yalancı birisn basına bir olay gelirse eve gelme kendin dusun

Gecenin yarısı bir kız takside sen kendi burnun doğrultusuna gidiyom sonunu kendin dusun

Aileme arkadaşımla gidiyorum diye yalan söyledim. Tek gidiyorum desem izin vermezlerdi. Tur programından dolayı ben dönüşü en geç 11 olur diye düşünüyordum ama çok geç döndüm. Babalar muhtemelen erkekle gittim sandılar. Annem daha önce bir yalanımı yakalamıştı. Yalan söylediğim için asla kötü hissetmiyorum çünkü hayatımı kısıtlayan saçma sapan halleri var. Yalan söylemezsem evden çıkartmazlar. Ben isterdim ki gece geç dönünce babam ben geleyim önüne gece vakti ne olur ne olmaz diye mesaj atsın. Ama onlar can güvenliğimden değil namus vs gibi salakça sebepler için korktular.

Akşam eve gidince muhtemelen kavga edip, olan moralim hepten gidecek.

Maddi olarak onlara bağlı değilim, beni okutmak dışında maddi bi destekleri olmadı. (onda da yaz dönemi, okul dönemi çalışıp kendi harçlığımı kazandım.) şimdi 26 yaşındayım ailem can güvenliğim için korksa böyle demezdim, onların korkusu çok başka.

Evde askılı giyme jehan, etek giyme jehan, elbise giyme jehan, gece geç gelme jehan.

Yeter ya 26 yaşındayım babamla kavga etmemek için kendimden ödün vermek istemiyorum. Ben hayatımda eve geç gelirsem babamla yine kavga ederiz diye günleri berbat bitirmekten, sırf bu sebeple inşallah ölür gelir bu eve diye laflar işitmemten acayip bıktım. Evden de gitmeye kesin kararlıyım. İçimi dökmek istedim sadece.
Babanın söyledikleri yanlış ama biraz onun açısından bak olaya, onun yaşından. Eskiden kız denildiği zaman akla ilk namus gelirmiş bu insanlr böyle bilmiş böyle yetişmiş kuşak çatışması denilen şey burda başlıyo zaten. Evet yanlış ama babanın kafa yapısı bu demek ki. Sen diyosun ki bana izin vermezler diye yalan söyledim. Zaten durduk yere kimse yalan söylemez ve b insanın dürüst olduğu sıkıştığı zamanda bile yalan söylememesinden anlaşılır. Senin yalanını yakaladıkları ve dürüst olduğunu düşünmedikleri için kızmışlar ki bence haklılar ne olursa olsun doğruyu söyleyip sonucuna katlanmalı ve kendini kabul ettirmeliydin bu benm hayatım benm görüşüm fikrini empoze etmeliydin. Özgür olmak istiyorsan kariyer yap ve kendi evine çık kendi ayaklarının üzerinde dur. Evden göndermeyiz derlersede o zaman yine bi şekilde kabul ettir. Ama kendinden ödün verme yalan söyleme ve en önemlisi babanın kafa yapısıyla doğrularıyla seninkilerin aynı olmadığını bil. Eski kafalı olupta yeni çağa ayak uydurabilen doğruları anlayabilen çok az insan var farkındaysan ve baban malesef kafa yapısını değiştirememiş bunu kabullen ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için çare ara

Babam böyle davrandıkça evlilikten soğuyorum zaten, büyük konuşmak istemem ama evden kurtulmak için kendimi daha beter bi şeyin içine atmam. Çok teşekkür ederim bu arada

bence soğumayın. aksine olumsuz bir örnek sizin doğru davranış şeklini sergileyen insanı bulmanızı sağlayabilir. çünkü bilinçsiz biri değilsiniz. kendi doğruları olan, kendini yetiştirmiş birisiniz. doğru-yanlış ayrımınız var. bence iyi gözlem yaparak doğru kişiyi seçeceksiniz mutlaka.

En doğrusu da bu bence. Kadın istediği saatte istediği yerde olabilir anne baba karışamaz diyemiyorum günümüz sartlarinda. Ama bu baskı olmalı gibi bir anlama da gelmiyor. Bu konuya yazan kişiler arasında baskıyı normal bulanlar çocuklarının başına kötü bir şey gelmesinden endişe duyuyorlar anladığım kadarıyla. Ama bu şekilde bir davranış çocuğu kötülükten korumuyor, anne babanın koruması çok güzel ama baskı yapmadan, üslubunca koruması gerekir. Lise döneminde pek serbest değildim, istediğim her yere gidemezdim. Okul çıkışı bir gün takip edildim. O gun çok korktum. Sonraki günlerde okula giderken yine bir süre korkarak gittim ama bunu ailemle de paylasamadim çünkü paylaşırsam bir yere tek başıma gitmeme izin vermeyebilirler düşüncesine girdim. Aynı sekilde başka bir gün yolum kesildi akşam bir yere giderken, o an resmen dondum kaldım tepki veremedim korkudan. Eve geldigimde yine hiçbir şey diyemedim, dersem endişe edip o günden sonra o saatlerde çıkmama izin vermezlerdi diye düşünmüştüm. Bu düşündugum şeyin olma ihtimali olmasaydi ben yaşadıklarımı anlatırdım mesela. Ki öyle bir durumda yaptığım tek şey korkmak ve tepkisiz kalmak oluyordu genelde. Özgüveni de zedeliyor bu. Şimdi bu olayların üstünden yıllar geçti neredeyse. O baskı durumu haliyle azaldı ben büyüdüm. Geçenlerde bir yerde tek başıma otururken pisliğin teki gelip bir şey dedi. Eski ben olsam korkabilirdim, susabilirdim ama o an açtım ağzımı, bağırdım. Def ettim başımdan. Bunu yapmamı sağlayan şey de kendime guvenimin eskisi gibi olmaması. Bu da haliyle sadece buyumemden değil de artık serbest olmanın da verdiği ozguvenlede alakalı biraz diye düşünüyorum.

malesef çoğu anne baba çocuğunun büyüdüğünü anlayamıyor. hala 5 yaşındaymış gibi koruma çabasına giriyor. ben anne değilim, yine de anlamaya çalışıyorum bir annenin babanın nasıl endişeleneceğini. ki hele ülkemizde küçücük çocuklar için bile "istedi de oldu" denirken.
ancak korumanın doğru yolları var. baskı sadece iletişimi kapatıyor ve çocuğu yalana sevkediyor.
tamam ben bir kız babasına gidip sevgilimde kalıcam desin demiyorum, evet bu gibi konularda farklı düşünen bir milletiz. ama konu sahibi bir tura katılmış yahu.
ben de turlara katıldım. yeri geliyor saçma sapan trafikler yüzünden saatlerce yolda kalıyorsun. haber verdikten sonra yüklenmek manasız.

bir de ben çocuğun aileye değil ailenin çocuğa güven vermesi gerektiğini düşünüyorum. dünyaya sıfır bilgi ile gelen canlı o çocuk. güvenmeyi ve güvenilir olmayı aile öğretmeli.
bir anne yada baba sürekli korkutursa, tehdit ederse bu çocuk ne güvenir ne de güvenilir olabilir.

Babanın söyledikleri yanlış ama biraz onun açısından bak olaya, onun yaşından. Eskiden kız denildiği zaman akla ilk namus gelirmiş bu insanlr böyle bilmiş böyle yetişmiş kuşak çatışması denilen şey burda başlıyo zaten. Evet yanlış ama babanın kafa yapısı bu demek ki. Sen diyosun ki bana izin vermezler diye yalan söyledim. Zaten durduk yere kimse yalan söylemez ve b insanın dürüst olduğu sıkıştığı zamanda bile yalan söylememesinden anlaşılır. Senin yalanını yakaladıkları ve dürüst olduğunu düşünmedikleri için kızmışlar ki bence haklılar ne olursa olsun doğruyu söyleyip sonucuna katlanmalı ve kendini kabul ettirmeliydin bu benm hayatım benm görüşüm fikrini empoze etmeliydin. Özgür olmak istiyorsan kariyer yap ve kendi evine çık kendi ayaklarının üzerinde dur. Evden göndermeyiz derlersede o zaman yine bi şekilde kabul ettir. Ama kendinden ödün verme yalan söyleme ve en önemlisi babanın kafa yapısıyla doğrularıyla seninkilerin aynı olmadığını bil. Eski kafalı olupta yeni çağa ayak uydurabilen doğruları anlayabilen çok az insan var farkındaysan ve baban malesef kafa yapısını değiştirememiş bunu kabullen ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için çare ara
Ay 25 yaşında bir kızın babası kaç yaşında olabilir allah aşkına? Maksimum 55. 80 yaşında köyünden çıkmamış insan muamelesi yapmayın. Adam sadece hanzo, kuşak çatışmasıyla falan alakası yok.

Ay 25 yaşında bir kızın babası kaç yaşında olabilir allah aşkına? Maksimum 55. 80 yaşında köyünden çıkmamış insan muamelesi yapmayın. Adam sadece hanzo, kuşak çatışmasıyla falan alakası yok.
Bz bunu bilemeyiz dimi adamın nerden çıktığını nerede olduğunu falan yazmamış nihayetinde ve yazının tamamını okuduysanız zaten babasının kafa yapısınu değiştiremediğini yazmışım. Yirmi yaşında olup bu kfa yapısında olanda var seksen yaşında olup çağa ayak uyduranda var bunun yaşla pek ilgiside yok aslında tamamen kendini eğitebilmekte bitiyo iş. Ben konu sahibini kırmadan nasıl anlatabilirsem öyle anlattım işte.

Bz bunu bilemeyiz dimi adamın nerden çıktığını nerede olduğunu falan yazmamış nihayetinde ve yazının tamamını okuduysanız zaten babasının kafa yapısınu değiştiremediğini yazmışım. Yirmi yaşında olup bu kfa yapısında olanda var seksen yaşında olup çağa ayak uyduranda var bunun yaşla pek ilgiside yok aslında tamamen kendini eğitebilmekte bitiyo iş. Ben konu sahibini kırmadan nasıl anlatabilirsem öyle anlattım işte.
Sonuç olarak adamın yaşıyla, dönemiyle, eskiyle falan ilgisi yok durumun. Hoşgörülecek, anlamaya çalışılacak bir şey de yok.

Hayır okumadım, baştaki kısma cevap verdim sadece zaten.
Tamam okuyun bence 😂 benim yorumunda tamamını okursanız anlayacaksınız ki ben durumu normalleştirmedim bi nevi konu sahibini yatıştırmaya çalıştım üzgün ya hani. Ama dedikleriminde arkasındayım malesef herkes aynı şartlarda aynı kültürde büyütülmüyo ve malesef etrafındakilere anlayışlı olmak düşüyo en azından kendi düzenini kurana kadar yani. Bu düşünceyle evliliği çözüm sanıp evlenenleri çok gördüm ben şu n konu sahibinin tek ihtiyacı biraz sakinleşmek ileridede kendi düzenini kurması

Heyy allahımmm yoruma bak.
Niye isine mi gelmedi valla toplumdako cogu aile benimkide dagil gerici oraya giyme bunu yapma ille yalan soylemek gerekmez ki yaa bunlar kendileri cile cekmisler ana babasina aa diyememisler istiyolarki simdiki çocuklar gençlerde sussun tamam anne gitmem tamam baba yapmam desin öfff sıktılar artik muhtemel ana babasi sıkmayan rahat takilabilen bi tipsindir işine gelmemistir bu

Ayrica babalarin malesef toplumumjzdaki cogu baba merak degil kiz çocuğu ne isi var disarda kafasinda onu gitme makyaj yapma oje sürme onu kötü kadinlar yapar ayyyy delirmemek.elde degil yaz gunu evinde sort giyiyorum diye babamla kavga etmis insanim ben yas 33 eeee
Yaa eski nesil istiyoki babam geldiginde ayaga kalkim ne istersinn baba emrer pasam onu istiyolar

Back