• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel Giden Günün Sonu

İşte cevap veremeyince böyle şaklabanlıklar yapıyorsunuz aklınızı gösterip verseydiniz ya cvp gülüyorum size...
Hanımefendi benim bir hayat prensibim var. Karsimdakinin anlattigimi anlayamayacagini gorunce vakit ve enerji ayırmıyorum kendisine. Yoksa inanin uzun uzun da aciklardim ama iste anlattigimiz sey karsimizdakinin anladigiyla kisitli olunca bir yerde birakmak gerekiyor.

Hanımefendi benim bir hayat prensibim var. Karsimdakinin anlattigimi anlayamayacagini gorunce vakit ve enerji ayırmıyorum kendisine. Yoksa inanin uzun uzun da aciklardim ama iste anlattigimiz sey karsimizdakinin anladigiyla kisitli olunca bir yerde birakmak gerekiyor.
İnanın mesajları okuyan kime hak vereceği kimin anlayıp anlamadığını rahatlıkla görür içiniz rahat olsun :)

Gece geç gelmelerin aileni endişelendiriyor, birbirinizi anlamaya çalışın kırmadan..
Tura gitmiş kadın. Otobüsün geç te dönebilir 26 yaşında kocaman kadına babası bile böyle şeyler yazamaz bağıramaz. Asıl bunlar yanlışa sürükler gençleri

Bakin ailenin kültür yapısı belli , eğitimli insanlar olsalar sizin dediginiz gibi yaparlardı , aile yapısı biraz cahilse tehtit ederek, bağırıp çağırarak evladını koruyacağını sanar , ben yaptıklarının doğru olduğunu söylemedim, aile kendi kültürüne göre bir tepki vermiş, belki amaç evladının başına bişey gelmemesiydi ama cahilce bir tepki vererek kızlarının nefretini kazanmışlar, şunu söylemeden gecemiycem, doğduğun ev kaderindir...
Niye kaderi olsun yahuu.okumuş yetişkin çalışan bir kadın da kendi kararlarını kendi veremeyecekse eğitimsiz parasız küçücük kızlarımız ne yapsın? Kumalığa zorlansalar boşanma yok o evden ölün çıkar denseler tacize uğrasalar ayyyy doğduğun ev kaderindir mi diyelim

Sizin bu kadar dar düşünmenize çok şaşırıyorum burada ki her yorum da yaptığınız gibi dar düşünüyorsunuz o zaman sizin düşüncenizle aileniz hırsızsa sizde hırsız olursunuz her insan kaderini ve ahlakını kendi çizer ve oluşturur günümüzde yaşanan bir ahlak çatışması var Ülkemizin %99 Müslüman ve Müslümanlığın bazı kuralları ve yaşantısı var Laik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediğini yaşar sözümüz yok ama geçmişten gelen aile kültürü ve Allah 'ın emir ve yasaklarına şimdi ki bazı insanlar çağdışı ve cahil deniyor bu sebeple ülkemiz de kimine göre çağdaşlık kimine göre ahlak çöküntüsü yaşanıyor ben evde istediğimi giyerdim ama dedim varken dedemin böyle şeyleri sevmemesi ve ona duydugum saygıdan daha dikkat ederdim biz insanız hatalarımız olacak ama bunu da kendimiz aşacağız konu bu kadar basit.
Ay hakaretlerinizi de alıp gitseniz mi acaba? Kendinizi hakaret etmeden ifade edebildiğiniz zaman tekrar konuşuruz.

Dine girmeyeceğim ama benim kimliğimde de müslman yazıyor, hıhı %99 evet 😂

Hayaller:
Kiz: Baba bak ben ozgur bir bireyim. Kendi kararimi verir, istedigim yere giderim. Lutfen bana karisip baski yapma.
Baba: tabii yavrum. Cok haklısın kusura bakma ben bunca sene böyle baski yaptim sana. Git tabii guzelim istedigin gibi gez dolaş.

Hayatlar:
Kiz: Baba bak ben ozgur bir bire...
Baba: baslatma özgürlüğüne, ne özgürlüğüymüş o, basimiza is mi acacaksin sen bizim. Ben seni fazla serbest biraktim laflara bak. Utanma da kalmamış. Git odana cabuk, bir daha da oyle geziymis arkadasmis cok beklersin.
Keşke git odanayla kalsa lyannam 😔

Ay hakaretlerinizi de alıp gitseniz mi acaba? Kendinizi hakaret etmeden ifade edebildiğiniz zaman tekrar konuşuruz.

Dine girmeyeceğim ama benim kimliğimde de müslman yazıyor, hıhı %99 evet 😂
Bence o egonuzu kullanmayı bırakında aklınızı kullanın daha cvp yazamıyorsunuz bir de ifade edemiyor diyorsunuz acıyorum sizin gibileri gördükçe Allah kurtasın

Kızlar selam,

Aslında bunu konu güncellemesi gibi yazarım diyordum ama sonu berbat bittiği için içimi dökmek istedim.

Tek başıma kısa da olsa tura katıldım, çok güzel geçti. Bir sürü insanla tanışıp sohbet ettik, güzel güzel fotoğraflar çektim, gittiğim yeri de çok sevdim.

Sorun şu ki, akşam eve baya geç geldim. Gece 1di eve geldiğimde. Babam saçma sapan mesajlar attı. Attığı mesajları aynen yazıyorum. Kendiöi tutamayıp otobüste ağladım. Fark etmesin kimse diya kasınca daha çok ağladım.

Niye erken dönmedin gece o saatte nasl geleceksin yalancının mumu yassiyakagaryanan sen kimi ksttiriyosun sen yalancı birisn basına bir olay gelirse eve gelme kendin dusun

Gecenin yarısı bir kız takside sen kendi burnun doğrultusuna gidiyom sonunu kendin dusun

Aileme arkadaşımla gidiyorum diye yalan söyledim. Tek gidiyorum desem izin vermezlerdi. Tur programından dolayı ben dönüşü en geç 11 olur diye düşünüyordum ama çok geç döndüm. Babalar muhtemelen erkekle gittim sandılar. Annem daha önce bir yalanımı yakalamıştı. Yalan söylediğim için asla kötü hissetmiyorum çünkü hayatımı kısıtlayan saçma sapan halleri var. Yalan söylemezsem evden çıkartmazlar. Ben isterdim ki gece geç dönünce babam ben geleyim önüne gece vakti ne olur ne olmaz diye mesaj atsın. Ama onlar can güvenliğimden değil namus vs gibi salakça sebepler için korktular.

Akşam eve gidince muhtemelen kavga edip, olan moralim hepten gidecek.

Maddi olarak onlara bağlı değilim, beni okutmak dışında maddi bi destekleri olmadı. (onda da yaz dönemi, okul dönemi çalışıp kendi harçlığımı kazandım.) şimdi 26 yaşındayım ailem can güvenliğim için korksa böyle demezdim, onların korkusu çok başka.

Evde askılı giyme jehan, etek giyme jehan, elbise giyme jehan, gece geç gelme jehan.

Yeter ya 26 yaşındayım babamla kavga etmemek için kendimden ödün vermek istemiyorum. Ben hayatımda eve geç gelirsem babamla yine kavga ederiz diye günleri berbat bitirmekten, sırf bu sebeple inşallah ölür gelir bu eve diye laflar işitmemten acayip bıktım. Evden de gitmeye kesin kararlıyım. İçimi dökmek istedim sadece.
valla ben sana hak veriyorum arkadasım ana babalar o kadar herseye karısıyo ki biiz bu düsünceye iten onlar 50 yas üstü gercekten bu dünya icin fazla onlara göre dısarda kahve icmek sen kendini ne sanıysun sabancıyla bir tutuyolar kafaya bak :)))) yada tatile gidicezz 10 sa ille 5 demek zorundayız tatil de neymis köy güzelmiş öggggg inek tezek icinse sen kal dünya nimetleri cok güzelll valla o yuzden türk toplumunu yıkan yine kendileri hele ki kız cocukları sırf bu yuzden milley 18 de kocaya kacıyo

Kızlar selam,

Aslında bunu konu güncellemesi gibi yazarım diyordum ama sonu berbat bittiği için içimi dökmek istedim.

Tek başıma kısa da olsa tura katıldım, çok güzel geçti. Bir sürü insanla tanışıp sohbet ettik, güzel güzel fotoğraflar çektim, gittiğim yeri de çok sevdim.

Sorun şu ki, akşam eve baya geç geldim. Gece 1di eve geldiğimde. Babam saçma sapan mesajlar attı. Attığı mesajları aynen yazıyorum. Kendiöi tutamayıp otobüste ağladım. Fark etmesin kimse diya kasınca daha çok ağladım.

Niye erken dönmedin gece o saatte nasl geleceksin yalancının mumu yassiyakagaryanan sen kimi ksttiriyosun sen yalancı birisn basına bir olay gelirse eve gelme kendin dusun

Gecenin yarısı bir kız takside sen kendi burnun doğrultusuna gidiyom sonunu kendin dusun

Aileme arkadaşımla gidiyorum diye yalan söyledim. Tek gidiyorum desem izin vermezlerdi. Tur programından dolayı ben dönüşü en geç 11 olur diye düşünüyordum ama çok geç döndüm. Babalar muhtemelen erkekle gittim sandılar. Annem daha önce bir yalanımı yakalamıştı. Yalan söylediğim için asla kötü hissetmiyorum çünkü hayatımı kısıtlayan saçma sapan halleri var. Yalan söylemezsem evden çıkartmazlar. Ben isterdim ki gece geç dönünce babam ben geleyim önüne gece vakti ne olur ne olmaz diye mesaj atsın. Ama onlar can güvenliğimden değil namus vs gibi salakça sebepler için korktular.

Maddi olarak onlara bağlı değilim, beni okutmak dışında maddi bi destekleri olmadı. (onda da yaz dönemi, okul dönemi çalışıp kendi harçlığımı kazandım.) şimdi 26 yaşındayım ailem can güvenliğim için korksa böyle demezdim, onların korkusu çok başka.

Evde askılı giyme jehan, etek giyme jehan, elbise giyme jehan, gece geç gelme jehan.

Yeter ya 26 yaşındayım babamla kavga etmemek için kendimden ödün vermek istemiyorum. Ben hayatımda eve geç gelirsem babamla yine kavga ederiz diye günleri berbat bitirmekten, sırf bu sebeple inşallah ölür gelir bu eve diye laflar işitmemten acayip bıktım. Evden de gitmeye kesin kararlıyım. İçimi dökmek istedim sadece.
yaaa bide kücükken hatırlıyorum belki 10 12 yada 15 yasındayım babam basınıza bisey geldimi kendinizi atın öldürün eve gelmeyin yaa kcücük bi cocugu bu kafa nasıl söylenir belki bana taciz ettiler vs yani ne biliyosun ben yaptım yok aileler berbat gercekten

Niye kaderi olsun yahuu.okumuş yetişkin çalışan bir kadın da kendi kararlarını kendi veremeyecekse eğitimsiz parasız küçücük kızlarımız ne yapsın? Kumalığa zorlansalar boşanma yok o evden ölün çıkar denseler tacize uğrasalar ayyyy doğduğun ev kaderindir mi diyelim
Okuyup kendini kurtaranlar hariç, diğerleri için o yasadıkları ev maalesef kaderleri oluyor, yani ben cevremde görüyorum bu yaşananları, ayakalrin üzerinde duramıyorsan kaderini bile ailen belirliyor 🤷‍♀️
* amacım asla polemik değildir

Yorumları gülerek okuyorum :) sevgili konu sahibi, ben yalandan nefret eden, bir insanla sırf yalan söylediği için ilişkimi bitiren, ufacık bir yalana bile tahammül edemeyen biriyim. Buna rağmen hayatım boyunca aileme yalan söyledim. Her konuda, her durumda yalan söyledim. Ömrümün bir kısmı bu yalanlar ortaya çıkacak diye korku ve stresle geçti.

Çünkü benim ailem "konuşulabilecek" bir aile değildi. İtaat etmezsem sonu şiddet olurdu. O şiddeti görmemek, hepsini geride bırakıp kaçmak zorunda kalmamak için yalan söylemek zorundaydım.

Söylediğim hiçbir yalan için pişman değilim. Başıma bir şey gelseydi suçlusu yine onlardı. Bana alan bırakmadılar çünkü. Birey olmama müsaade etmediler. Evladıma aynı şeyleri yaparsam o da bana yalan söylesin. Hak etmişimdir.

Ya bir kere rest çekip ayrı eve çıkıp hayatınızı yaşayacaksınız. Ya da onların evinde onların kurallarına uyup yalan söylemeye devam edeceksiniz. Başka seçenek yok. Zira böyle insanlar konuşmakla, izah etmekle düzelmezler. Benim hayatımın büyük bir kısmı yaşanmadı mesela. Keşke yeterince cesur ve güçlü olup o hayatı yaşasaydım. Sırf namusu ile evlendirdik tatmini yaşayacaklar, aman adımız çıkmadı gururu hissedecekler diye bok gibi bir yaşantım olmasaydı keşke.

Kızlar selam,

yapacağınız tek bir şey var kendi evinize çıkın. yaşınız, geçim kaynagınız uygun . Ailenizde dahil kimsenin , 26 yaşındaki bir bireyi bu kadar eleştirmeye hakkı yok. ilerde daha çok üzülmemek için aile yanından ayrılın.

Allah aşkına ne alakası var?
Söylediklerimde ben bunu mu kastediyorum?
Ben de bekarken günlerimi evde geçirmedim.
Gece geldiğim de oldu arkadaşlarımda da kaldım. Başka şehirde de kaldım.
Ama ailem bir şeye endişe ettiğinde onları da anladım. Diş bileyip kendimi doldurmadım.

Ben de ilerde anne olacağım çocuğumu eve kapatmayı istemem ama başına bir şey gelmesinden de her zaman korkarım.
Kötü bir devir çünkü.
Aman kızım aman oğlum hadi hep birlikte baş kaldıralım belki böyle çözüm buluruz gibi bir tehlikeye de atamam evladımı kimse kusura bakmasın.
Hayatını yaşamasını keyifli vakit geçirmesini çok isterim ama tehlikeli olabilecek noktada da bir orta yol bulmaya çalışırım

Benim ailem bu kadar baskıcı değildi bu yüzden nasıl baş edilir bilmiyorum.
Bu konuda da diğer yorumlara bakacak konu sahibi. Kafasına yatanı da isterse uygulayacak.
Tamam baş kaldırmayalım, bize dayatılanı yaşayalım devir kötü diye 😉

Annemiz babamız, evlendikten sonra kocamız “başına bir şey gelirse eve gelme” dediklerinde de bizi düşünüp endişeleniyorlar diye seviniriz artık😡
aile ile orta yolu bulmanın tek çözümü endişelenmemeleri için haber vermek olabilir, başka bişey gelmiyor aklıma.
yani gece yolculuğun 1 saat uzadıysa arayıp 1 saat gecikme olacak bilginiz olsun denebilir.
ben öyle yapıyorum aksi halde endişe duyarlar, bir sağlık sorunum mu oldu, başıma bişey geldi de aileme ulaşamayacak durumda mıyım, düşünürler yani.
benim annem işten eve her zamankinden biraz daha geç kalmışsa, hala gelmemişse ben de merak ettiğim için arıyorum çünkü sağlık sorunları olan bir insan.
burada kurulan iletişim çok önemli.
hesap sormak ya da rapor vermek, hesap vermek gibi değil de gerçekten endişe duyulmasın diye kurulan bir iletişime sahip olmak lazım.
benim annem de tansiyon hastası, kafasında bişey mi oldu diye kuran bir insandır ve haber vermeden gecikirsem endişe duyar, korkar, tansiyonu çıkar biliyorum ben onu mesela.

bu konuda babanın söylediği laflar gerçekten çok incitici, saçma sapan ve kızın güvenliğine yönelik değil başka şeylere yönelik. hal böyle olunca çok çirkinleşiyor muhabbet.

Birde son olarak burda ki bazı arkadaşlara lafım var herşeye izin vermeyen baba cahilmiş bence asıl cahil sizsiniz ne yapsın adam kızım ben sevgilimden kalacağım kal desin demi yoksa cahillik işinize gelince Allah işinize gelmeyen herşey de çağ dışı cahillik

Konudaki baba net cahil.
Bunu da ancak cahil olmayan insanlarla karşılaşmış olanlar anlayabilir. Hani karşılaştırma, kıyas, falan filan.
Tekrar baktım, evet adam bildiğiniz cahil.

Endişelenen insan evladına "ölün gelsin, başına iş gelirse eve gelme" demez.
Kızının başına gelebilecek "iş"in seks olduğunu anlamak için cahil olmamaya gerek bile yok zaten.
Adamın derdi kızının güvenliği değil yani. Kendisi gibi bir tiple kızını evlendirip ipini başka bir erkeğe verene kadar paketin bozulmaması.
Böyle babayla ne konuşabilir konu sahibi?

İşte konuyu buraya getiren bu kızımız en baştan dürüst davranacaktı 1 saat de bir aramakla güven duygusu oluşmuyor geçmişde ki hatalarımız gelecekte hep yüzümüze vurulmuyor mu ?

Hayır vurulmuyor :KK14: Cahil insanlarla çevrili olmadığımızdan herhalde.

Sizin bu kadar dar düşünmenize çok şaşırıyorum burada ki her yorum da yaptığınız gibi dar düşünüyorsunuz o zaman sizin düşüncenizle aileniz hırsızsa sizde hırsız olursunuz her insan kaderini ve ahlakını kendi çizer ve oluşturur günümüzde yaşanan bir ahlak çatışması var Ülkemizin %99 Müslüman ve Müslümanlığın bazı kuralları ve yaşantısı var Laik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediğini yaşar sözümüz yok ama geçmişten gelen aile kültürü ve Allah 'ın emir ve yasaklarına şimdi ki bazı insanlar çağdışı ve cahil deniyor bu sebeple ülkemiz de kimine göre çağdaşlık kimine göre ahlak çöküntüsü yaşanıyor ben evde istediğimi giyerdim ama dedim varken dedemin böyle şeyleri sevmemesi ve ona duydugum saygıdan daha dikkat ederdim biz insanız hatalarımız olacak ama bunu da kendimiz aşacağız konu bu kadar basit.

Konu ne ara dine geldi? Alakalı alakasız her konuda konuyu inanca getirip cevap gelince mağdur olmak da moda oldu.
Forumda dini konu ve yorumlar yasak.

jeehan jeehan umarım evden kurtulmak için yanlış bir evlilik yapmazsınız. Sizin önce kendi başınıza özgürlüğünüzü kazanmanız lazım.
Maddi gücünüz de varmış. Bir süre babanızla çatışmamaya çalışıp ayrı eve çıkmanın yollarını arayın bence.

babanız çok çok hatalı. bir kıza güven vermesi gereken ilk kişi babasıdır. eğer baba kızını güçlü yetiştirirse o zaman o kızın yanlış insanlarla yanlış ve kötü tecrübe yaşama ihtimali çok çok azalır.
benim babam 18 yaşına geldiğimde benim arkadaşımın doğumgünü için bara gitmeme de izin verdi, alkolü yanında tattırdı, sigara içmek istersen benim paketimden al iç dedi.

eğer izin vermese, başına iş gelir gidemezsin deseydi ben kaçak göçek giderdim. çünkü daha gençtim, merak ediyordum. o zaman işte gördüğüm herşey beni büyüler, herkesi iyi sanardım. ama biz iki arkadaşın babaları bizi elleri ile götürdüler, karşıdaki restoranda oturacağız dediler ve biz 2 kız yarım saat sonra "içerideki adamların bakışlarından rahatsız olduk" diyip çıktık. yasaklansaydı ? belki o gece o bakışlara farklı anlamlar yüklerdik gittiğimizde.

ve hala arabam olduğu halde, korkarsan olduğun yerden beni ara, gece yarısı yolda tek sürme, ben taksiyle gelirim beraber döneriz der. çünkü korktuğu şey benim canıma kastedilmesidir herşeyden önce.

sigara için de, elalemin bilmediğin paketinden gizli gizli içme, içeceksen bizim paketimizi al yada bizim aldığımız bakkaldan al dedi. yasaklasa belki elalemin otlu sigarasına alışan bir kız olurdum. ama yasak olmayınca cazip gelmedi. sigara alışkanlığı edinmedim ama hayatımın 2-3 çok acı gününde babamdan sigara isteyip onunla içtim. bir daha ağzıma sürmedim.

alkol yasak deseydi, arkadaşlarımda sarhoş olup eve yalan söylerdim. ailemin yanında tattım, tadını sevmedim. senelerce de içmedim. 30 yaşımdan sonra, artık hangi mekana girilir çıkılır, nerede ne içilir ne içilmez bilincine tamamen hakim olunca canım çektiğinde ve dozunda içmesini bildim.

bütün bunları yazmamın sebebi şu, her gence yasaklar cazip gelir çünkü denemediği bir şeyin yasaklanmasına anlam veremez. bu yüzden babanız çok hatalı. size güven vermesi gerekirken, size yakın olarak olası kötülüklerden koruması gerekirken olayı sadece namusa indirgeyerek size kendinizi değersiz hissettirmiş.

ailenize karşı çıkıp ayrı eve cesaret edemeyebilirsiniz, sadece diyeceğim şu ki sakın o evden kurtulayım diye yanlış bir evlilik yapmayın.
onlarla yaşadığınız sürece de mümkün mertebe gecikecekseniz sık sık haberdar edin.

aile ile orta yolu bulmanın tek çözümü endişelenmemeleri için haber vermek olabilir, başka bişey gelmiyor aklıma.
yani gece yolculuğun 1 saat uzadıysa arayıp 1 saat gecikme olacak bilginiz olsun denebilir.
ben öyle yapıyorum aksi halde endişe duyarlar, bir sağlık sorunum mu oldu, başıma bişey geldi de aileme ulaşamayacak durumda mıyım, düşünürler yani.
benim annem işten eve her zamankinden biraz daha geç kalmışsa, hala gelmemişse ben de merak ettiğim için arıyorum çünkü sağlık sorunları olan bir insan.
burada kurulan iletişim çok önemli.
hesap sormak ya da rapor vermek, hesap vermek gibi değil de gerçekten endişe duyulmasın diye kurulan bir iletişime sahip olmak lazım.
benim annem de tansiyon hastası, kafasında bişey mi oldu diye kuran bir insandır ve haber vermeden gecikirsem endişe duyar, korkar, tansiyonu çıkar biliyorum ben onu mesela.

bu konuda babanın söylediği laflar gerçekten çok incitici, saçma sapan ve kızın güvenliğine yönelik değil başka şeylere yönelik. hal böyle olunca çok çirkinleşiyor muhabbet.

bizimde ailece kuralımız nerede olduğumuzu haber vermekti. ama bu başımıza birşey gelirse birbirimizi nerede bulacağımızı bilmemiz içindi.

Ülkemizin %99 unun müslüman olduğunu nereden çıkardınız?

Başınıza bir şey gelmiş çok üzgünüm ama bayağı gelmiş de geçiyor.
Gece vakti kız başına bir iş gelirse diyen zihniyet, bir kadına yapılan her türlü olumsuz eylemi destekler niteliktedir bana göre.
Başkasına olunca oh olsuncular, ne işi varmışcılardan farkı yoktur.
Sevdiğini merak duygusu dünyanın güneş etrafında dönerken almadığı ışığa göre değildir.
Bu pis zihniyetler; gece, kötülük, erkek ve uçkur özgürlüğü, kadının ‘koruyacak ve saklayacak’ bir bedene sahip olması ve karanlıkta her şeyin mübah olması ile ilgili iğrenç tüme varımından ibarettir.

kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın

Merhaba, sanırım bi yanlış anlaşılma oldu. Ailem bana karşı her zaman güvensizdi bu benim yaşam söylememe ya da başka bir durumla ilgili değildi. Çok net hatırlıyorum ilkokulda tüm sınıf geziye giderken babam bana izin vermemişti. Sınıf öğretmenim babamla konuşup ikna etmeye çalışmıştı. Ortaokul sonda mahallede oyun oynarken telefonu duyup açmadığım için eve gelince babam telefonumu kırmıştı, lisede çalışkan bir öğrenci olduğum halde annem dershanede sınava gidiyorum diyince inanmaz ben senin nereye gittiğini biliyorum tarzı şeyler söylerdi. Sanırım ortaokul döneminde bakkaldan eve dönerken inşaat işçilerinin olduğu kaldırımdan geçtiğim için annem saçma sapan şeyler söylemişti. Evet şu an kendi istediğim gibi yaşamak için zaman zaman yalan söylüyorum ama 26 yaşında bir kadının tek başına tatile çıkmak, konsere gitmek, tiyatroya gitmek için yalan söylemek zorunda kalması benim suçum değil. Babama açık açık tek gidiyorum desem tamam git demezdi. Ne yapmam gerekirdi? Tüm hayatımı onun tamamlarına bağlı yaşamam mı?

Back