• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel Giden Günün Sonu

Haklısınız ama eve 1.30 da gelen bir kızınız var diyelim, kendine zarar gelebileceğini kendisi düşünecekti deyip bir kenara cekilemeyiz ki. Allah nasip ederse anne olacağım, bilmiyorum ben de çok soğuk kanlı olamazdım.

O kiz ilerde üni'ye gitmeyecekmi? Hayata atilmayacakmi? Artik cep telefonu var, birsey olursa beni arayabilir çünkü konu sahibin ailesi gibi tepki vermem. Kimse demiyor cocuklar en varos semtlerde gecenin 3ünü kadar dursunlar yanliz basina. Ancak gece 1.30 o kadar geç bir saat degil ki. Her yerde o kadar tehlikeli degil.

Cocuk her ortamda kendine güvenebilmeli. Cocuklari çok fazla pasif yetistirirsen, sen sözünün disinda çikmamasina saglarsan, bu defa arkadaslarin sözünün disindanda çikmaz. Pasif bir sekilde o kar/zarar hesabi yapamaz.

Ediyorum ama nereye kadar kavga çözüm ki.

Her kavgamızda aynı şeyi söylüyor. Başına bir şey gelirse eve gelme. Sizce bunları derken ciddi olmasa bile ben arayabilir miyim artık?
canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. dediğin gibi kavga da çözüm değil. benim babam beni akşam 9'da arıyordu eskiden. En son aradığında açmamaya başladım. Kendi bağırıp kendi susuyor şimdi. 24 yaşındayım bu arada. En iyisi takmamak şiddet vs. uygulamıyorsa.

Haklısınız ama eve 1.30 da gelen bir kızınız var diyelim, kendine zarar gelebileceğini kendisi düşünecekti deyip bir kenara cekilemeyiz ki. Allah nasip ederse anne olacağım, bilmiyorum ben de çok soğuk kanlı olamazdım.
Kıza o güveni verirseniz 1.30’da geleceğini bilirsiniz zaten, söyler size. Siz de güvende tutmak için elinizden geleni yaparsınız. Benim babam taksiye bin plakasını bana ver derdi mesela. Ama çok geç saat, o saatte dönemezsin vs. derseniz arkadaşımda kalacam der bütün gece sokakta olur ruhunuz duymaz, üniversiteye gittiği ilk aydan itibaren barlardan çıkmaz yine ruhunuz duymaz.

Kıza o güveni verirseniz 1.30’da geleceğini bilirsiniz zaten, söyler size. Siz de güvende tutmak için elinizden geleni yaparsınız. Benim babam taksiye bin plakasını bana ver derdi mesela. Ama çok geç saat, o saatte dönemezsin vs. derseniz arkadaşımda kalacam der bütün gece sokakta olur ruhunuz duymaz, üniversiteye gittiği ilk aydan itibaren barlardan çıkmaz yine ruhunuz duymaz.
Haklısınız, ben de çok rahat büyüdüm. Gece geldiğim de oldu ama çok tehlikeli şeyler de yaşadım ergenliğimde, işte bunları şimdi kendi evladımın yaşayabilecegini düşününce bir geriliyorum şimdiden.

Üniversiteyi başka bir şehirde okudum, ona rağmen hep kendini bilen biriydim. Ailem bana bu güveni nasıl verdi bilmiyorum, onlardan bir şey saklamak zorunda hissetmedim hiç kendimi. Inşallah çocuklarım da benim için böyle düşünürler.

Haklısınız, ben de çok rahat büyüdüm. Gece geldiğim de oldu ama çok tehlikeli şeyler de yaşadım ergenliğimde, işte bunları şimdi kendi evladımın yaşayabilecegini düşününce bir geriliyorum şimdiden.

Üniversiteyi başka bir şehirde okudum, ona rağmen hep kendini bilen biriydim. Ailem bana bu güveni nasıl verdi bilmiyorum, onlardan bir şey saklamak zorunda hissetmedim hiç kendimi. Inşallah çocuklarım da benim için böyle düşünürler.
Ben yaşamadım mesela tehlikeli şeyler. Hatırlamıyorum. Babamın belli kuralları vardı sadece, alkol alacaksan araba kullanma gibi gayet uyulabilecek ve haklı kurallardı. Ha bu aşamaya kolay gelmedik. Çok kavgası tartışması oldu bunların ergenliğimde.

Yalan söylemek zorunda bırakılmayan hiç bir çocuk yalan söylemez bence zaten.

Başına bir şey gelirse eve gelme vs.. Ben bunlari gerçekten ciddi olarak söylediğini düşünmüyorum babanızın. Sizi takmasa zaten hiç yazmazdi, eminim bir şey deseniz koşarak gelirdi ( en azından öyle olmasını umuyorum)

Üslup kötü, baskı kötü vs ama dışarısı da iyi değil. Kendi yaşadığım semti düşünüyorum o saatte eve gelemem. ' Her zaman başımda erkek mi olacak yeaaa' diye bas kaldırmam da şu an bir işe yaramayacak, her gün kaç kadının başına neler geliyor, bunun çözümü kendimizi eve kapatmak olmadığı gibi isyan edip baş kaldırmak da değil.

Benim de bekarken yasadigim semt cok iyi degildi. Toplu tasimayla indigim durak ve ev arasinda issiz bir yol vardi ev olmayan.

Babam eve gelme diye firça cekmiyordu. Gelip beni duraktan veya neredeysem aliyordu oradan birlikte eve donuyorduk ki yaşim 20 bile yoktu o zamanlar kucuktum. 16-17...

Ben de gece gezerdim, ailem sıkmazdi diyen insanlarin " basina bisey gelirse eve gelme" gibi laflari gayet normal bulmasi beni sasirtiyor dogrusu, bu şeyleri işitmemiş insana daha bir normal gelmemesi lazim oysa.

Kusura bakma ama baban b.k gibi bir insan. Anlaşılan babalık Vasfi seni dolledigi gün bitmiş
Sana 'basina iş gelirse bu eve gelme' diyen adam için kendini üzme, onu onemsememeye çalış . İnsanlık hali, trafik sikisabilir, araç bir sürü insani daha yakın noktaya bırakmak için şehiriçi trafiğe girebilir, binbir tane şey yaşanabilir. Benim de geçen ay 11de evde otogarda olurum diye hesap yapıp bindigim Araba 2 olmak üzereyken vardı Otogara. Dünyanın en doğal şeyi.
Lutfen bu aileden kurtulmaya çalis, ilişkini merhaba merhaba seviyesinde bırak.
Canını da sikmamaya çalış, onu gözünde küçük bir yere koymak için kendini telkin et
Babaymış, Şam babası

Benim de bekarken yasadigim semt cok iyi degildi. Toplu tasimayla indigim durak ve ev arasinda issiz bir yol vardi ev olmayan.

Babam eve gelme diye firça cekmiyordu. Gelip beni duraktan veya neredeysem aliyordu oradan birlikte eve donuyorduk ki yaşim 20 bile yoktu o zamanlar kucuktum. 16-17...

Ben de gece gezerdim, ailem sıkmazdi diyen insanlarin " basina bisey gelirse eve gelme" gibi laflari gayet normal bulmasi beni sasirtiyor dogrusu, bu şeyleri işitmemiş insana daha bir normal gelmemesi lazim oysa.
Ben babasını normal bulmadım aslında. Mesela benim annem de sinirlendiğinde ağzından çıkanı kulağı duymaz. Üniversiteye gitmeden önce bir tartışma yaşadık, bi gitsen artık da rahatlasam tarzı bir şey dedi hala unutmuyorum, gittiğimde ise herkesten daha fazla üzüldü. Çünkü sinirle söylediğini biliyorum. Konu sahibinin babası için de bu şekilde düşündüm açıkçası. Yoksa eve gelme diyen bir babanın nesini savunacağım

Endişelenmesi gayet normal fakat toksik bir şekilde yansıtması sizi de kaygılanmaya itebilir. Bu sefer herşeyden korkar hale gelirsiniz. İsterseniz 50 yaşında olun tavırları değişmez hepimiz yaşıyoruz maalesef.

Erkek olsa yine tepkiniz aynı olur muydu? Ağız kenarıyla “nerdesin” derdiniz birkaç kere arardınız belki o kadar. Burada iki sorun var birincisi sırf cinsiyeti yüzünden bu baskıyı görmesi ikincisi ise babasının derdinin kızın başına kötü bir şey gelmesi değil “namus”a yönelik bir şey gelmesi olması. Konu sahibinin eski konularına denk geldiyseniz ne kadar baskı yaşadığını ve bu yüzden ne kadar zorluk çektiğini görürsünüz. Tur otobüsü zaten kişileri belli bir yere bırakır. Babası çok düşünceliyse almaya gelebilir ya da kızı taksiye binip eve gelene kadar telefonda konuşabilirler. Böyle iğrenç bir tutumun kimseye bir faydası yok. “Kendini korumak” adı altında kız çocuklarının baskılanmasına izin vermemeliyiz.

Gece geç gelmelerin aileni endişelendiriyor, birbirinizi anlamaya çalışın kırmadan..
Endişelenen aile "kızım sen bu saatte tek başına taksiyle gelme, yaklaşınca ara ben seni almaya geliyorum" der, gelir ve alır.
"bu eve ölün gelir inşallah, başına birşey gelirse olacakları sen düşün" demez. Pozitif bakmayı abartmayalım lütfen. Adamın derdi kızına birşey olması değil.

Endişelenen aile "kızım sen bu saatte tek başına taksiyle gelme, yaklaşınca ara ben seni almaya geliyorum" der, gelir ve alır.
"bu eve ölün gelir inşallah, başına birşey gelirse olacakları sen düşün" demez. Pozitif bakmayı abartmayalım lütfen. Adamın derdi kızına birşey olması değil.
Bakin ailenin kültür yapısı belli , eğitimli insanlar olsalar sizin dediginiz gibi yaparlardı , aile yapısı biraz cahilse tehtit ederek, bağırıp çağırarak evladını koruyacağını sanar , ben yaptıklarının doğru olduğunu söylemedim, aile kendi kültürüne göre bir tepki vermiş, belki amaç evladının başına bişey gelmemesiydi ama cahilce bir tepki vererek kızlarının nefretini kazanmışlar, şunu söylemeden gecemiycem, doğduğun ev kaderindir...

26 yasında elinde ekonomik özgürlüğü olan bir genc kadın,neden bu psikolojik siddeti cekerki?
Bu isin sonu evden kurtulayım diye,ilk gördüğün adamla evlenmek cogu zman.
O da daha büyük baska sorunlar demek.
Evde askılı giyme,jean giyme vs diyen bir babayı ciddiye alamayacagım üzgünüm.
Ayrı eve cıkın.

Bakin ailenin kültür yapısı belli , eğitimli insanlar olsalar sizin dediginiz gibi yaparlardı , aile yapısı biraz cahilse tehtit ederek, bağırıp çağırarak evladını koruyacağını sanar , ben yaptıklarının doğru olduğunu söylemedim, aile kendi kültürüne göre bir tepki vermiş, belki amaç evladının başına bişey gelmemesiydi ama cahilce bir tepki vererek kızlarının nefretini kazanmışlar, şunu söylemeden gecemiycem, doğduğun ev kaderindir...
Aile kültürü(daha gelismemis topluluklarda töre)diyerek bu adamları haklı cıkarmayın lütfen.
Düsünen baba böyle demez.
Adamın derdi baska,etraftan laf gelmesin muhtemelen.

Aile kültürü(daha gelismemis topluluklarda töre)diyerek bu adamları haklı cıkarmayın lütfen.
Düsünen baba böyle demez.
Adamın derdi baska,etraftan laf gelmesin muhtemelen.
Haklı çıkarmadım, ailenin kafa yapısı bu , bu davranışları ilkel yaşamlarından kaynaklı dedim, ortada haklı haksız aramıyorum, bu ailenin kafası bu şekilde çalışıyor çünkü onlar da öyle görmüş ailelerinden , yani cehaletin bir çaresi yok , ya onlarla yaşayacak yada kendisine yeni bir hayat kuracak , ailenin değer yargıları bu şekilde gelişmiş 🤷‍♀️

kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın

kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın
Yalan tabiki iyi bisey değil ama evde jean giyiyorsn diyen aileyle iletisim zor.
Yani anlamazlar konusarak anlatmadan flan bence.

Back