• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel Giden Günün Sonu

Birde son olarak burda ki bazı arkadaşlara lafım var herşeye izin vermeyen baba cahilmiş bence asıl cahil sizsiniz ne yapsın adam kızım ben sevgilimden kalacağım kal desin demi yoksa cahillik işinize gelince Allah işinize gelmeyen herşey de çağ dışı cahillik
:kusmuk:

Yalan tabiki iyi bisey değil ama evde jean giyiyorsn diyen aileyle iletisim zor.
Yani anlamazlar konusarak anlatmadan flan bence.
Her insan özgür bireydir inanın konuşarak çözülmeyecek hiç birşey yok yeter ki birey kendini bilsin , anlatsın ve güvensin bence herşeyin başı dürüstlük.

Her insan özgür bireydir inanın konuşarak çözülmeyecek hiç birşey yok yeter ki birey kendini bilsin , anlatsın ve güvensin bence herşeyin başı dürüstlük.
26 yasinda evde askılı giymesine bile izin verilmeyen kizin ailesi ozgur bireysin yavrum, iyi ki konustuk da cozduk diyecek cok haklısınız. Hic aklına gelmemistir konu sahibinin bu.

26 yasinda evde askılı giymesine bile izin verilmeyen kizin ailesi ozgur bireysin yavrum, iyi ki konustuk da cozduk diyecek cok haklısınız. Hic aklına gelmemistir konu sahibinin bu.
Sevgili kızım konuştuk da ne iyi anlaştık. evde askılı giyersen bacaklarını kırarım ama eğer yalan söylemezsen eve geç saatte gelebilirsin çiçek kızım benim, tatlı kızım, minnoş kızım 😂

Ortam gercekten çok çok bozuk kadınlar malesef ruh hastasi sapik insanlar dedikoducu lanet komsular yüzünden cikamiyor disari. Ama bir babanin kizina başına bir şey gelirse bu eve girme demesi iğrenç hepsini bastiriyor hatta . Allah kimseye yasatmasin ama bir kız yanlış karar verip ilişkiye girmeyi bile onun kendi kararidir babalarimiz annelerimiz sahibimiz degiller bizde cocuklarimiza dogruyu yanlışi tehlikeyi herseyi anlatiriz. Oyuzden anne babayiz tecrubeli olduğumuz için korkariz ama bu tepki hiç bir cocuga yaşı kaç olursa olsun şu yola sokmaz ya annem babam biliyorda konusuyor gitmiyin ben hayır daha da öfkelenir hatta kaçar giderler evden. Herseyin bir ölçusu ve yolu vardir.

Ailesi çok baskici çok normal degil yani öyle konusarak degisecek insanlar da değil Ata erkil eski kafa

Birde son olarak burda ki bazı arkadaşlara lafım var herşeye izin vermeyen baba cahilmiş bence asıl cahil sizsiniz ne yapsın adam kızım ben sevgilimden kalacağım kal desin demi yoksa cahillik işinize gelince Allah işinize gelmeyen herşey de çağ dışı cahillik

kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın
Buradaki bazı yorum yapan arkadaşlar gibi baban hiç bir şekilde karışamaz vs de demiyorum. Ama sizin dediğiniz gibi durustlukle de her zaman sorun çözülmüyor. Yalanı tasvip etmiyorum. Ben de dürüstlükten yanayım. Ama babanın buradaki tutumu evet tamamen cahilce. Niyeti iyi kötü bir şey diyemem ama bu şekilde kızına kötülük yapıyor. Bunun konu sahibinin yalan söylemesi sonucunda olmasına da bağlamiyorum. Kız saat başı arayıp haber vermiş okuduğum bir yorumda öyle yazıyordu. Ne yapsın daha fazla mesela?

Daha yazdığımı anlamamışsınız yorum yazmışsınız anlatayım açıklama geçeyim belki o zaman anlarsınız kızın ailesi değil kızımız özgür birey olduğunu anlatacak bu 1 eğer ailenize karşı dürüstesiniz ve ailenize güven vermişseniz konuşarak inanın çözersiniz herkes hangi kafayı yaşıyor merak ediyorum

Buradaki bazı yorum yapan arkadaşlar gibi baban hiç bir şekilde karışamaz vs de demiyorum. Ama sizin dediğiniz gibi durustlukle de her zaman sorun çözülmüyor. Yalanı tasvip etmiyorum. Ben de dürüstlükten yanayım. Ama babanın buradaki tutumu evet tamamen cahilce. Niyeti iyi kötü bir şey diyemem ama bu şekilde kızına kötülük yapıyor. Bunun konu sahibinin yalan söylemesi sonucunda olmasına da bağlamiyorum. Kız saat başı arayıp haber vermiş okuduğum bir yorumda öyle yazıyordu. Ne yapsın daha fazla mesela?
İşte konuyu buraya getiren bu kızımız en baştan dürüst davranacaktı 1 saat de bir aramakla güven duygusu oluşmuyor geçmişde ki hatalarımız gelecekte hep yüzümüze vurulmuyor mu ?

Aileye karşı dürüst olmak ve güven vermek konusunda haklısınız. Ama anlayamadığıniz nokta şu ki her aile dürüstlük ve güven duygusu karşısında çözüme ulaşabilecek kapasiteye sahip olamıyor. Bazı durumlarda siz istediğiniz kadar dürüstlük abidesi olun, istediğiniz kadar güvenilir olun ama karşı tarafı ikna edemiyorsunuz.
İşte konuyu buraya getiren bu kızımız en baştan dürüst davranacaktı 1 saat de bir aramakla güven duygusu oluşmuyor geçmişde ki hatalarımız gelecekte hep yüzümüze vurulmuyor mu ?

.

Ailesi çok baskici çok normal degil yani öyle konusarak degisecek insanlar da değil Ata erkil eski kafa
Aslında bende tam da buna dikkat cekeyim dedim yanlış anlaşıldım 😅 Aile yapıları Türkiye de çok farklı bir kesim çok fazla bireyselliğe önem verirken diğer kesim ise evlensen bile seni asla birey olarak görmüyor, asla kendi hatalarınla yüzleşmene doğruyu kisinin kendisinin bulmasına izin vermiyor , zaten bu yüzden bizim ülkemizde kv , gelin, görümce, kadın olmak , bağımlı eş vb. sorunlar hiç bitmiyor, çünkü kimse kimsenin birey olmasına izin vermiyor bu kafa yapısından dolayı ...

Aileye karşı dürüst olmak ve güven vermek konusunda haklısınız. Ama anlayamadığıniz nokta şu ki her aile dürüstlük ve güven duygusu karşısında çözüme ulaşabilecek kapasiteye sahip olamıyor. Bazı durumlarda siz istediğiniz kadar dürüstlük abidesi olun, istediğiniz güveni verin karşı tarafı ikna edemiyorsunuz.

.
Kız dürüst değilse aile yüzünden dürüst değil. Aile kıza dürüst olma şansı ve güveni verse bu kız neden yalan söylesin, manyak mı?

Aileyi ak kaşık gösterecez diye uğraşıyorlar da bu kızı yetiştiren bu aile.

Daha yazdığımı anlamamışsınız yorum yazmışsınız anlatayım açıklama geçeyim belki o zaman anlarsınız kızın ailesi değil kızımız özgür birey olduğunu anlatacak bu 1 eğer ailenize karşı dürüstesiniz ve ailenize güven vermişseniz konuşarak inanın çözersiniz herkes hangi kafayı yaşıyor merak ediyorum
Ben de sizin hangi kafayi yaşadığınızı merak etmistim. Saat daha erken, sabahtan mi basladiniz acaba diye.

Benim ailem ve kendi hayatim arasinda herhangi bir sorun yok. Konuşarak çözüyoruz. Cunku benim annem babam evde askılı bile giymeme karışan, eve ölün gelir diyen, basina iş gelirse eve gelme diyen insanlar degil. Karsilikli konusulabilecek insanlar. Konusulacak insan var, konuşulmayacak insan var.

Hayata dair bu pembis gözlüklerinize umarim zeval gelmez ama bu ailenin "baslatma özgürlüğüne" diyeceğini tahmin etmek zor degil.

Kız dürüst değilse aile yüzünden dürüst değil. Aile kıza dürüst olma şansı ve güveni verse bu kız neden yalan söylesin, manyak mı?

Aileyi ak kaşık gösterecez diye uğraşıyorlar da bu kızı yetiştiren bu aile.
Sizin bu kadar dar düşünmenize çok şaşırıyorum burada ki her yorum da yaptığınız gibi dar düşünüyorsunuz o zaman sizin düşüncenizle aileniz hırsızsa sizde hırsız olursunuz her insan kaderini ve ahlakını kendi çizer ve oluşturur günümüzde yaşanan bir ahlak çatışması var Ülkemizin %99 Müslüman ve Müslümanlığın bazı kuralları ve yaşantısı var Laik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediğini yaşar sözümüz yok ama geçmişten gelen aile kültürü ve Allah 'ın emir ve yasaklarına şimdi ki bazı insanlar çağdışı ve cahil deniyor bu sebeple ülkemiz de kimine göre çağdaşlık kimine göre ahlak çöküntüsü yaşanıyor ben evde istediğimi giyerdim ama dedim varken dedemin böyle şeyleri sevmemesi ve ona duydugum saygıdan daha dikkat ederdim biz insanız hatalarımız olacak ama bunu da kendimiz aşacağız konu bu kadar basit.

Sevgili kızım konuştuk da ne iyi anlaştık. evde askılı giyersen bacaklarını kırarım ama eğer yalan söylemezsen eve geç saatte gelebilirsin çiçek kızım benim, tatlı kızım, minnoş kızım 😂
Hayaller:
Kiz: Baba bak ben ozgur bir bireyim. Kendi kararimi verir, istedigim yere giderim. Lutfen bana karisip baski yapma.
Baba: tabii yavrum. Cok haklısın kusura bakma ben bunca sene böyle baski yaptim sana. Git tabii guzelim istedigin gibi gez dolaş.

Hayatlar:
Kiz: Baba bak ben ozgur bir bire...
Baba: baslatma özgürlüğüne, ne özgürlüğüymüş o, basimiza is mi acacaksin sen bizim. Ben seni fazla serbest biraktim laflara bak. Utanma da kalmamış. Git odana cabuk, bir daha da oyle geziymis arkadasmis cok beklersin.

Ben de sizin hangi kafayi yaşadığınızı merak etmistim. Saat daha erken, sabahtan mi basladiniz acaba diye.

Benim ailem ve kendi hayatim arasinda herhangi bir sorun yok. Konuşarak çözüyoruz. Cunku benim annem babam evde askılı bile giymeme karışan, eve ölün gelir diyen, basina iş gelirse eve gelme diyen insanlar degil. Karsilikli konusulabilecek insanlar. Konusulacak insan var, konuşulmayacak insan var.

Hayata dair bu pembis gözlüklerinize umarim zeval gelmez ama bu ailenin "baslatma özgürlüğüne" diyeceğini tahmin etmek zor degil.
Siz yazdığım yorumlara göre mi cevap verdiniz anlayamadım bence okuduğunuzu anlayamıyorsunuz yazdığımı bence defalarca okuyun öyle cevap yazın ben sizi muhatap alıp sizinle ilgili birşey yazmadım ki kendinizden örnek veriyorsunuz bence anlamadığınız şeye cvp vermeyin.

Siz yazdığım yorumlara göre mi cevap verdiniz anlayamadım bence okuduğunuzu anlayamıyorsunuz yazdığımı bence defalarca okuyun öyle cevap yazın ben sizi muhatap alıp sizinle ilgili birşey yazmadım ki kendinizden örnek veriyorsunuz bence anlamadığınız şeye cvp vermeyin.
Kafasi devam ediyor anlasilan.
Aksama doğru konuşalım olur mu :D

Back