• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel Giden Günün Sonu

Ayrica babalarin malesef toplumumjzdaki cogu baba merak degil kiz çocuğu ne isi var disarda kafasinda onu gitme makyaj yapma oje sürme onu kötü kadinlar yapar ayyyy delirmemek.elde degil yaz gunu evinde sort giyiyorum diye babamla kavga etmis insanim ben yas 33 eeee
Yaa eski nesil istiyoki babam geldiginde ayaga kalkim ne istersinn baba emrer pasam onu istiyolar
Her anne baba öyle değil. Köyde yaşayan ama çocuklarına özgürlük veren anne babalar bile var

Ayrica babalarin malesef toplumumjzdaki cogu baba merak degil kiz çocuğu ne isi var disarda kafasinda onu gitme makyaj yapma oje sürme onu kötü kadinlar yapar ayyyy delirmemek.elde degil yaz gunu evinde sort giyiyorum diye babamla kavga etmis insanim ben yas 33 eeee
Yaa eski nesil istiyoki babam geldiginde ayaga kalkim ne istersinn baba emrer pasam onu istiyolar
Onlar senin mahallende be limoncu 😉

Merhaba, sanırım bi yanlış anlaşılma oldu. Ailem bana karşı her zaman güvensizdi bu benim yaşam söylememe ya da başka bir durumla ilgili değildi. Çok net hatırlıyorum ilkokulda tüm sınıf geziye giderken babam bana izin vermemişti. Sınıf öğretmenim babamla konuşup ikna etmeye çalışmıştı. Ortaokul sonda mahallede oyun oynarken telefonu duyup açmadığım için eve gelince babam telefonumu kırmıştı, lisede çalışkan bir öğrenci olduğum halde annem dershanede sınava gidiyorum diyince inanmaz ben senin nereye gittiğini biliyorum tarzı şeyler söylerdi. Sanırım ortaokul döneminde bakkaldan eve dönerken inşaat işçilerinin olduğu kaldırımdan geçtiğim için annem saçma sapan şeyler söylemişti. Evet şu an kendi istediğim gibi yaşamak için zaman zaman yalan söylüyorum ama 26 yaşında bir kadının tek başına tatile çıkmak, konsere gitmek, tiyatroya gitmek için yalan söylemek zorunda kalması benim suçum değil. Babama açık açık tek gidiyorum desem tamam git demezdi. Ne yapmam gerekirdi? Tüm hayatımı onun tamamlarına bağlı yaşamam mı?

İnsan karşısındaki kişinin onu gerçekten düşünüp kaygılandığını bilirse, o kişiyi üzmemek için gerekirse kendinden taviz de veriyor. Mevzu sevgi ise, yapmasam da olur demek insanı yormuyor kardeşim.

Ancak bu insanların derdi ne yazık ki sevgi değil. Hiçbir zaman olmadı. Öyle ki bir pipili ile seks yapmandansa ölmeni tercih edecek anne babalar var bu coğrafyada.

Burada parantez açayım. Din, örf adet gelenek hepsine saygım var. Hatta bir anne baba inancı ve geleneği sebebiyle evladının kendi istediği gibi biri olmasını da isteyebilir, temenni edebilir. Olur ya da olmaz o da şansına artık. Ancak ben hiçbir şeyin evlat sevgisi önüne geçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Anne baba koruyucu, kollayıcı olmalı yahu. Başına bir şey geldiğinde önce anne babaya koşabilmeli evlat. Tecavüze uğradığında "ya ailem öğrenirse" diye korkmamalı artık çocuklar. Bu kadarını anlayamıyorum. Müslümanım, türküm, gelenekçi bir ailem ve çevrem var yine de anlayamıyorum.

Siz satır aralarında beni sevdiği, düşündüğü için bunları yapmıyor dedikçe benim içimde bir şeyler kopuyor. Çünkü çok iyi biliyorum o beni değil kukumu düşündükleri anları. Keşke sadece sevmeyi bilse insanlar. O zaman aile evleri cehennem değil yuva olurdu.

burdaki kadınlar da benim mahallemde degil bin yıllık turk toplumunu bana mı anlatıyosun boş yapma burda binlerce kadın neden bosanamıyo baba evinde rahat edemem öncesi ne baba sürekli kısıtlar oraya gitme bunu yapma kocanla gidersin kocanla yaparsın diye diye kadınları kücükyasta sıkıp kendince evliligi kurtarıs görüyo ama ne bilsin kocada manyak cıkınca bosanmak istediginde neden aile sahip cıkmıyo sayfa sayfa konuları oku öyle bana laf degdircen diye kamaoyunu gerceklerini degistiremezsin

ayrıca burdaki bu zorluktaki kadınlara yaklasımın dan da anlasılıyo

insallah güldügün kadar aglarsın
aglarsın kı cagresiz bi kadın ne hissedermis allah sanada yasatsın o zaman mahalleli olarak kadınlar klubu aklına gelsin

ayrıca burdaki bu zorluktaki kadınlara yaklasımın dan da anlasılıyo

aglarsın kı cagresiz bi kadın ne hissedermis allah sanada yasatsın o zaman mahalleli olarak kadınlar klubu aklına gelsin
beddua etmek te çok avam değil mi?site kurallarına da aykırı bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
bir de ben çocuğun aileye değil ailenin çocuğa güven vermesi gerektiğini düşünüyorum. dünyaya sıfır bilgi ile gelen canlı o çocuk. güvenmeyi ve güvenilir olmayı aile öğretmeli.
bir anne yada baba sürekli korkutursa, tehdit ederse bu çocuk ne güvenir ne de güvenilir olabilir.
Buraya kesinlikle katılıyorum. Cocuk dogruyu soylediginde buna pisman olmayacak, burnundan getirilmeyecek, ileride başına kakilmayacak ki ailesine dogru soylemenin gerektigini bilsin. Istedigi seyleri sadece yalanla elde edebilen, dogruyu soylediginde soyledigine pisman edilen bir cocuk niye ailesine durust olsun? Ailenin cocuga o guveni vermesi lazim ki karsilikli durust ve guvene dayali bir iliski olsun.

beddua etmek te çok avam değil mi?site kurallarına da aykırı bildiği kadarıyla.
sen ve o kisi önce kurallara uyun sürekli insanı kıskırmak nedir ben hangi konuya yorum atsam sen ve o bana benimle ilgili cvp mı yazmak zorunda Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bu kisi hala aynı konuları sabotaj derdinde lütfen geregini szide yapın konuyu bastan sona okuyun bakın bakalın onlar mı beni etiketleyip yazı yazmıslar ben mi

kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın

Cocuklarini baski ve siddetle yetistiren ailelerinin sucu cocugun yalan söylemesi. En ufak olaylarda bile azarlaniyorsan, siddet görüyorsan o cocuk yalan söylemeye baslar kendini korumak icin. Heleki kadin oldugun icin yasam alanin kisitlaniyorsa yalan söylendigine hic de sasirmamak lazim. Ailenin kiymeti bilinsin eyvallah, ama keske anneler babalar da cocuklarinin güveninin ne kadar kiymetli oldugunu anlasa

aglarsın kı cagresiz bi kadın ne hissedermis allah sanada yasatsın
Ama çok ayıp limoncu hanım. Bu kadar rahat Beddua ederken hiç korkmuyor musunuz? Bdv de habire beddua edilmesinden çok rahatsız oluyorum artık ben ya, huzursuz ediyor beni 😕

Buraya kesinlikle katılıyorum. Cocuk dogruyu soylediginde buna pisman olmayacak, burnundan getirilmeyecek, ileride başına kakilmayacak ki ailesine dogru soylemenin gerektigini bilsin. Istedigi seyleri sadece yalanla elde edebilen, dogruyu soylediginde soyledigine pisman edilen bir cocuk niye ailesine durust olsun? Ailenin cocuga o guveni vermesi lazim ki karsilikli durust ve guvene dayali bir iliski olsun.

çocuk yalan söylemesi gerektiği sinyalini ailenin tepkilerinden alıyor kesinlikle. anne-baba belli konularda "çocuğumuz şöyle yaparsa bacaklarını kırarız, oralara giderse evlatlıktan redderiz" vb konuşuyorsa o çocuk tabi ki bunları yaptığında yalan söylemek zorunda hisseder.
ki bunların illa gidip evlilik dışı ilişki falan olması gerekmiyor. çoğu insanın bir konsere gitmesi, arkadaşları ile tatile gitmesi bile ailelerde bu tepkiyi yaratıyor.
e milyonlarca insanın yaptığı çok basit ve sıradan bir eylem için ailesi böyle tepkili olunca çocuk da yalan söylemek zorunda kalıyor.
oysa aile en baştan ılımlı olsa, kendisine ters gelse bile çocuğunun yapmak istediklerini dinlese, yani değer verdiğini gösterse, çocuk yalan söylemez.
kısacası ailenin kendisi bu duruma getiriyor. sonra da çocuğu suçluyorlar.

Evde askılı giyme kısmından sonrasını okumaya bile gerek yok.

Çalışan bir kadınsın. Kurtul o evden.

Evde askılı giyme kısmından sonrasını okumaya bile gerek yok.

Çalışan bir kadınsın. Kurtul o evden.

Bu arada asla giyme dediği için kendimi kısıtlamıyorum. Giyiyorum. Geçen üstümde askılı bi atlet vardı annemde dışarıdaydı evin kapısı çaldı ben de üstümde atlet varken açtım babam yaygara kopardı evde sen bizim yüzümüzü aşağı eğdireveksin diye shndjdndj bi atlet için mi bu yaygara ya??? Valla şaka gibi her durum her olayda bi drama bağlamak, namus bekçiliği yapmak.

Bu arada asla giyme dediği için kendimi kısıtlamıyorum. Giyiyorum. Geçen üstümde askılı bi atlet vardı annemde dışarıdaydı evin kapısı çaldı ben de üstümde atlet varken açtım babam yaygara kopardı evde sen bizim yüzümüzü aşağı eğdireveksin diye shndjdndj bi atlet için mi bu yaygara ya??? Valla şaka gibi her durum her olayda bi drama bağlamak, namus bekçiliği yapmak.
jeehan kuuzm babanı tv karşısına oturt aç esra erolu aç müge anlıyı.kapalı kadın da açık kadında neler yapmış neler evliyken kaçanlar kötü yola düşenler istismarla tacizler görsün.fark var mıymış giyimle kuşamla anlasın derdim de cıkss anlamaz

Kendini kısıtlamıyorsun ama gunun sonunda askili giydigin icin yine keyfi kacan sen oluyorsun be kuzum.
Namus bekciligi de degil bu baska bisey.
Kurtarmaya bak kendini. Kardesin var mi, insallah kiz kardesin yoktur. Varsa onu da kurtarmaya bak.

Ama çok ayıp limoncu hanım. Bu kadar rahat Beddua ederken hiç korkmuyor musunuz? Bdv de habire beddua edilmesinden çok rahatsız oluyorum artık ben ya, huzursuz ediyor

ben beddua etmem bu kadınlara yazılanlara gülen birisine bu sıkıntıları yasamıs kadınlar adına gülen birisine umarım burdakileri sende yasarsın o zaman anlarsın nasıl bi zor cendere bu oldugunu dedim acık ve net herkesin ailesi öyle konya ovası gibi geniş degil izin vermiyo burdakı kadınlard bundan muzdarip konuyu acan kız bile bu yasımda babamdan sürekli kısıtlanmaktan bıktım diyo hem cözüm sunmuyo hemde bunları yasayan kadınlara gülüyor ayıp denen bisey var sen istedigin gibi gezdin diye her kadının aynı özgürlügü maddi gücü malesefki yok ve o bundan keyif aldu bu konuda

ben beddua etmem bu kadınlara yazılanlara gülen birisine bu sıkıntıları yasamıs kadınlar adına gülen birisine umarım burdakileri sende yasarsın o zaman anlarsın nasıl bi zor cendere bu oldugunu dedim
hayır bu bildiğiniz beddua etmek.

bunu beddua etmeden de dile getirebilirdiniz. mesela nasıl mı?

'' herkesin hayatı sizinle aynı değil,peşin hükümlü olmayın dalga geçmeyin, inşallah yaşamazsınız ama gerçekten yaşayan biliyor bu acıları, biraz empati yapın'' diyebilirdiniz mesela.

siz direkt beddua ettiniz ama

hayır bu bildiğiniz beddua etmek.

bunu beddua etmeden de dile getirebilirdiniz. mesela nasıl mı?

'' herkesin hayatı sizinle aynı değil,peşin hükümlü olmayın dalga geçmeyin, inşallah yaşamazsınız ama gerçekten yaşayan biliyor bu acıları, biraz empati yapın'' diyebilirdiniz mesela.

siz direkt beddua ettiniz ama
Bunlari beddua olarak görmüyorsa dusunun bir de beddua etse neler diyecek...

Back