Güzel bir cilt güzel fizik önerisi ve makyaj sorunsalı?

@sassyassyy H hayatcokgarip kızlar ben makyajdan anlamıyorum fazla dediğiniz markayı alacağım parası çok mühim değil ikinizin de ortak övdüğünü düşündüm. Yalnız birşey daha soracağım sorum komik gelmez umarım hani dediğim gibi göz pınarlarına aydınlatıcı mı artık kalemmi birşey sürüyorlar ya. Beyaz gibi parlıyor. Bu sürdüğümüz şey de sizin önerdiğiniz highlighter mi sürüyorlar
Yoksa kalem falanmı alıyorlar. Benim bir arkadaşta çok güzel duruyordu ne kullanıyorsun dedim flormar ın kalemi ymiş çok şaşırdım iyi bir marka da değil bende aldım ama pütür pütür iğrenç durdu attım direkt.
Youtubeta videolar var ac bak:) benim photoshootum vardi hamileyken.. hic makyaj yapmam normalde kendi makyajimi kendim yapmistim..hic zor degil.. guzelde olmustu dogrusu

Ah diyerek başlayayım. şimdiki değil. 2 çocuktan önceki rutinimi yazayım :)
Haftada 2 kere koşuyordum, sabah erken saatte, 2 kerede bisiklete biniyordum. Açık hava normal bisiklet :)
Her gün duş alıyorum, bu liseden beri böyle. Almayınca kaşınıyorum :)
Haftada 2 kere vücut peeling i yapıyorum.
Organique diye bir marka var, temiz içerikli ürünleri. Hemen hemen herşeyi güzel, vücut nemlendiricisi de peeling de onu kullanıyorum.

Haftada 1 gün Hindistan cevizi yağı saçlarıma sürüyorum. Bekletiyorum. Saçlarım kuru değil ama epey fark ediyor parlaklığı ve sağlamlığı.

Deodorant emzirmeye başladığımdan beri doğal şeyler kullanıyorum, ama çok memnun kaldım, bundan sonra almam :)
Hindistan cevizi yağı,
Karbonat ve lavanta yağından bir tarif var. Ter kokusu ve koltuk altı kararması falan asla yapmıyor.
Buram buram Hindistan cevizi de kokmuyorsun :)
Bol su şart. Spor yaptığım günler 3 litreyi zorluyorum. Yapmadığım 2.
Çay kahve ölçülü,
Kahve içiyorsam krema vs kullanmıyorum
Az şeker, az unlu gıda tüketmeye çalışıyordum
(İpin ucu hamilelik ile kaçtı, yakalayacağım)
Ama ben çok yemek yerim :) O konuda ölçüm yok :)
Cilt bakımı olarak sabah akşam yüz yıkama ve nemlendirme. Bioderma’yı kullanıyorum epeydir
Dışarı çıkıyorsam güneş koruyucu kullanıyorum (la roche)
Kapatıcı falan çok kullanmıyorum. Doğru olanı da bulamamamla alakalı sanırım :)
Memnun kaldığım şudur yok o yüzden.
Her gün makyaj yapmıyorum. Yani markete giderken bile makyajsız çıkmam diyenlerden değilim :) alışverişe giderken falan da yapmam, dene giy, çıkar zaten makyajla alışverişe giden herkese sinir oluyorum, tüm kıyafetler fondöten lekesi.
Şık bir yere gitmeyeceksem, arkadaş ortamı, buluşması, yemeğe vs giderken
Günlük makyaj bb krem, uyku durumuma göre goz altı kapatıcısı, rimel, hafif allık, dudak nemlendiricisi.

Cilt için serumlar, özel karışım yağlar vs var, vlogger/blogger lar bol miktarda tanıtır.
Ama Benim tecrübem her cilde her şeyin gitmediği.
Yüzümde çok belirgin değil ama ben biraz taktığım için geniş gözenek problemim olduğunu düşünüyorum :) vakti zamanında 300-400 kira verdiğim ürünler elimde patladı :) çünkü sivilce yaptı.
Yada çok çok bilindik markaların, clinique, kiehl’s gibi, göz altı kremleri aydınlık görünümü başlangıçta sağlamasına rağmen Duzenli kullanımda yağ bezesi yaptı bende.

Bu anlamda her şeyi kullanmak iyi değil. Çünkü onarıcı, kırışıklık giderici vs vs işin içinden çıkılmıyor.
Ama nemlendirmek ve temiz tutmak şart :)

Ah diyerek başlayayım. şimdiki değil. 2 çocuktan önceki rutinimi yazayım :)
Haftada 2 kere koşuyordum, sabah erken saatte, 2 kerede bisiklete biniyordum. Açık hava normal bisiklet :)
Her gün duş alıyorum, bu liseden beri böyle. Almayınca kaşınıyorum :)
Haftada 2 kere vücut peeling i yapıyorum.
Organique diye bir marka var, temiz içerikli ürünleri. Hemen hemen herşeyi güzel, vücut nemlendiricisi de peeling de onu kullanıyorum.

Haftada 1 gün Hindistan cevizi yağı saçlarıma sürüyorum. Bekletiyorum. Saçlarım kuru değil ama epey fark ediyor parlaklığı ve sağlamlığı.

Deodorant emzirmeye başladığımdan beri doğal şeyler kullanıyorum, ama çok memnun kaldım, bundan sonra almam :)
Hindistan cevizi yağı,
Karbonat ve lavanta yağından bir tarif var. Ter kokusu ve koltuk altı kararması falan asla yapmıyor.
Buram buram Hindistan cevizi de kokmuyorsun :)
Bol su şart. Spor yaptığım günler 3 litreyi zorluyorum. Yapmadığım 2.
Çay kahve ölçülü,
Kahve içiyorsam krema vs kullanmıyorum
Az şeker, az unlu gıda tüketmeye çalışıyordum
(İpin ucu hamilelik ile kaçtı, yakalayacağım)
Ama ben çok yemek yerim :) O konuda ölçüm yok :)
Cilt bakımı olarak sabah akşam yüz yıkama ve nemlendirme. Bioderma’yı kullanıyorum epeydir
Dışarı çıkıyorsam güneş koruyucu kullanıyorum (la roche)
Kapatıcı falan çok kullanmıyorum. Doğru olanı da bulamamamla alakalı sanırım :)
Memnun kaldığım şudur yok o yüzden.
Her gün makyaj yapmıyorum. Yani markete giderken bile makyajsız çıkmam diyenlerden değilim :) alışverişe giderken falan da yapmam, dene giy, çıkar zaten makyajla alışverişe giden herkese sinir oluyorum, tüm kıyafetler fondöten lekesi.
Şık bir yere gitmeyeceksem, arkadaş ortamı, buluşması, yemeğe vs giderken
Günlük makyaj bb krem, uyku durumuma göre goz altı kapatıcısı, rimel, hafif allık, dudak nemlendiricisi.

Cilt için serumlar, özel karışım yağlar vs var, vlogger/blogger lar bol miktarda tanıtır.
Ama Benim tecrübem her cilde her şeyin gitmediği.
Yüzümde çok belirgin değil ama ben biraz taktığım için geniş gözenek problemim olduğunu düşünüyorum :) vakti zamanında 300-400 kira verdiğim ürünler elimde patladı :) çünkü sivilce yaptı.
Yada çok çok bilindik markaların, clinique, kiehl’s gibi, göz altı kremleri aydınlık görünümü başlangıçta sağlamasına rağmen Duzenli kullanımda yağ bezesi yaptı bende.

Bu anlamda her şeyi kullanmak iyi değil. Çünkü onarıcı, kırışıklık giderici vs vs işin içinden çıkılmıyor.
Ama nemlendirmek ve temiz tutmak şart :)
Aynen La Roche nin aldigim urunleri elimde patladi benimde:KK43: cildime hic iyi gelmedi ne yazikki

3nity 3nity canım ben fondoten olarak clinique kullanıyorum çokta güzel ama nadir kullanıyorum. Bb krem yada cc krem alayım dedim sık kullanırım diye. Daha iyi dediler clinique cc krem aldım hiç beğenmedim yağlı gibi duruyor.

Bb krem mi daha iyi sizce yoksa cc krem mi?? Birde sendeki parlama yapıyor mu. Benim ki ayna tutmuş gibi alrıca cc kremle bb krem arasındaki fark ne ki :)

Aynen La Roche nin aldigim urunleri elimde patladi benimde:KK43: cildime hic iyi gelmedi ne yazikki
Güneş kremi 5 yıldır la roche kullanıyorum. Ama bilmem artık kaçıncı marka denediğim. Özellikle hamilelikten sonra cildim evrim geçirdi. Nemlendiricisiz olmadan pul pul dökülüyor. Aynı şekilde güneş ciddi anlamda zarar veriyor.
Nemlendirmeye de, korumaya da mecburum maalesef.

3nity 3nity canım ben fondoten olarak clinique kullanıyorum çokta güzel ama nadir kullanıyorum. Bb krem yada cc krem alayım dedim sık kullanırım diye. Daha iyi dediler clinique cc krem aldım hiç beğenmedim yağlı gibi duruyor.

Bb krem mi daha iyi sizce yoksa cc krem mi?? Birde sendeki parlama yapıyor mu. Benim ki ayna tutmuş gibi alrıca cc kremle bb krem arasındaki fark ne ki :)
Ay herkese cvp vercem mumkunse:) bunu sordum ben ve cc kremle bb krem arasinda fark yok dedi kadin bana:) niye is mi degisik dedim:) cvp yok:))

Güneş kremi 5 yıldır la roche kullanıyorum. Ama bilmem artık kaçıncı marka denediğim. Özellikle hamilelikten sonra cildim evrim geçirdi. Nemlendiricisiz olmadan pul pul dökülüyor. Aynı şekilde güneş ciddi anlamda zarar veriyor.
Nemlendirmeye de, korumaya da mecburum maalesef.
Benim hep cildim kuruydu birde roza oldum son gebelikten sonra.. La Roche bi hevesle almistim bende ama ters etki yapti. Simdi daha dogal bi nemlendirici kullaniyorum..

Bu arada ben fondöteni catrice den alıyorum. Dior, Chanel, clinique kullandım ama hic birinden memnun kalmadım, cildim çok hassas. Bi ürün pahalı olunca iyi oldugu anlamına gelmiyor. Ama clinique in pudrası ve bakım ürünlerini kullanıyorum cok memnunum. Birde bb krem alacaksan shiseidoyu tek geçerim

Konuyu açarken makyaj detayına girmemiştim onlarıda yazayım kızlar belki bende size faydalı olurum. Yüzümü hergün avene jel sabunla yıkarım Sabah-akşam. Nemlendirici yüzüme uygun bir nemlendirici bulamadım b-panthol krem kullanıyorum. Fondoten çok nadir sürüyorum (clinique marka)çok güzel beğeniyorum. Mac fondoten aldım çok ince yapısı aslında güzel ama biraz pembe yapıyor yüzümü birde saten almıştım pempe ve saten olunca, clinique devam ettim. Onun rengi daha hoş duruyor cilt rengimle tam aynı duruyor yüzümde. Eyeliner olarak physicians formula sürüyorum çok memnunum. Rimelimi lancome dan aldım idare eder pek beğenemedim başta iyidi. Şampuanım organix bazen de sebamed kullanıyorum 6 ay biri diğer 6 ay diğeri aynı şampuana alışmasın diye. Ruj değil de renkli nemlendirici tercih ediyorum burt's bees. Ve de caudalie nin yüz maskesi haftada bir ama bunu kullanmayı hep unutuyorum ne yazık ki.

Son düzenleme:

Bb ile Cc arasındaki farkı bilmiyorum.
Benim cildim kuru, 30 u da geçtiğim için vichy idealia yı kullanıyorum. Ama kapatıcılığı çok yüksek değil, kimisini tatmin etmiyor.
Nuxe un bb kreminden de memnundum bu arada :)
missha perfect cover Bb kremi çok kişi beğeniyor, ama rengi bende grimsi durdu. Birkaç saate geçiyor dediler de öyle uzun uzadıya kullanmadım :)

Benim hep cildim kuruydu birde roza oldum son gebelikten sonra.. La Roche bi hevesle almistim bende ama ters etki yapti. Simdi daha dogal bi nemlendirici kullaniyorum..

Temiz içerikli ve Türk markası olarak cyrene çok başarılı mesela. Ben bir süre de onu kullandım.
Hatta scrub ını hala kullanıyorum.
Bir de takviye olarak hyaluronic acid kullanmak gerekiyor aslında, vücutta suyu tutuyor. Cilt ve saç sağlığı için de gerekli. Ama hala tabletle takviye meselesini aşamadım kendi adıma.
Pizza/kola tüketirken sorun yok, tablette o var bu var diye kaçıyorum. Saçma ama öyle :)

Temiz içerikli ve Türk markası olarak cyrene çok başarılı mesela. Ben bir süre de onu kullandım.
Hatta scrub ını hala kullanıyorum.
Bir de takviye olarak hyaluronic acid kullanmak gerekiyor aslında, vücutta suyu tutuyor. Cilt ve saç sağlığı için de gerekli. Ama hala tabletle takviye meselesini aşamadım kendi adıma.
Pizza/kola tüketirken sorun yok, tablette o var bu var diye kaçıyorum. Saçma ama öyle :)
Ben vitamin iciyorum valla: ( yazmayi unutmusum.. birde probiyotik iciyorum.. hatta arada cocuklarada veriyorum.

Ben vitamin iciyorum valla: ( yazmayi unutmusum.. birde probiyotik iciyorum.. hatta arada cocuklarada veriyorum.

Vitamin ben de içiyorum canım :)
Solgar ın vitaminlerini kullanıyorum.
Ama hyaluronic asit gıda takviyesi mesela. Hani gerekliliğine inanmakla birlikte bir sürü tablet içmek fazla yapay geliyor.

Probiyotik de Yılda iki ay kullanıyorum. Yoğurt ve kefir tüketmeye çalışıyorum Sürekli kullanım yerine.

Vitamin ben de içiyorum canım :)
Solgar ın vitaminlerini kullanıyorum.
Ama hyaluronic asit gıda takviyesi mesela. Hani gerekliliğine inanmakla birlikte bir sürü tablet içmek fazla yapay geliyor.

Probiyotik de Yılda iki ay kullanıyorum. Yoğurt ve kefir tüketmeye çalışıyorum Sürekli kullanım yerine.
Yapay zaten.. vitaminleri yiyecek iceceklerden gunesten almamiz gerekirken hersey suni oluyo bu sekilde..

Kefir bende yapmak istiyorum ama..maya lazim dimi ona?

Yapay zaten.. vitaminleri yiyecek iceceklerden gunesten almamiz gerekirken hersey suni oluyo bu sekilde..

Kefir bende yapmak istiyorum ama..maya lazim dimi ona?

Evet. Annem hallediyor bizde o işi sağolsun :)
Hatta elma sirkesini de kendi yapıyor, o da iyi oluyor :)

X